Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ 2018

Sharing is caring:

VENUS RETROGRADE IN SCORPIO 2018


Ο πλανήτης Αφροδίτη θα κινηθεί σε ανάδρομη πορεία, αρχικά στο Ζώδιο του Σκορπιού, και μετέπειτα προς το τέλος της αναδρομής του, στο Ζώδιο του Ζυγού, επηρεάζοντας Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους που έχουν γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο καθώς και Ζυγούς, Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους των τελευταίων ημερών του ζωδίου τους.


 

H Αισθητική της Αναδρομής

Ο Andy Warhol στον πίνακα “Details of Renaissance Paintings, Botticelli, Birth of Venus”, ξανα-επισκέπτεται την Αφροδίτη του Boticelli και την ζωγραφίζει εκ νέου με pop αισθητική για να καταδείξει την εμπορευματοποίηση του ιδανικού του έρωτα, το επιφανειακό της ματαιοδοξίας και να μας κάνει να στοχαστούμε τις έννοιες “σχετίζεσθαι” και “αισθητική”.

Αυτό ακριβώς μας καλεί να κάνουμε η Αφροδίτη στην αναδρομή της. Έναν επαναπροσδιορισμό της προσωπικής μας αξίας. Να αξιολογήσουμε εκ νέου τις προσδοκίες που έχουμε από τους άλλους αλλά και να δούμε ταυτόχρονα το πώς και εμείς οι ίδιοι σχετιζόμαστε.

 

Η Αφροδίτη ανάδρομη, Οκτώβριος – Νοέμβριος 2018

Η Αφροδίτη, ο πλανήτης του έρωτα, θα γυρίσει ανάδρομος από τις 10° 50 ‘ του Ζωδίου του Σκορπιού στις 5 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας της, η Αφροδίτη θα φαίνεται να μετακινείται προς τα πίσω στον νυχτερινό ουρανό και σταδιακά θα υποχωρήσει επιστρέφοντας στο Ζώδιου του Ζυγού στις 1 Νοεμβρίου. Εκεί η ανάδρομη κίνηση της θα συνεχιστεί μέχρι και τις 16 Νοεμβρίου, όταν θα κάνει στάση στις 25° 15’ του Ζυγού, προτού κινηθεί εκ νέου σε ευθεία πορεία.

Πρόκειται για ένα ταξίδι πισωγυρίσματος κατά δύο τρίτα στο Ζώδιο του Σκορπιού και κατά ένα τρίτο στο Ζώδιο του Ζυγού.

Μέσα στον Σκορπιό ο πλανήτης Αφροδίτη εκφράζεται με τα πιο βαθιά συναισθήματα και διακατέχεται από την εμμονή να βιώσει έντονη και απόλυτο ευχαρίστηση. Απαιτεί πολύ βαθιά σύνδεση με τους άλλους, συνδέει σεξ με ρομαντισμό και ορίζει το “σχετίζεσθαι” ως το απόλυτο μοίρασμα.

Για την περίοδο που η Αφροδίτη θα είναι ανάδρομη στον Σκορπιό, η έκφραση του έρωτα θα είναι περισσότερο εσωστρεφής και θα ιντριγκάρεται από την αρσενική διεκδίκηση του πλανήτη Άρη, κυβερνήτη του Σκορπιού στην παραδοσιακή Αστρολογία.


Η Αφροδίτη ανάδρομη στο Σκορπιό είναι

οι έντονες υποβόσκουσες επιθυμίες ενός υποταγμένου ρομαντισμού.


Μόνο όταν ο πλανήτης εισέλθει στον Ζυγό το συναίσθημα θα αλλάξει. Η Αφροδίτη θα θέλει ακόμη να ανήκει κάπου, αλλά τότε θα υιοθετήσει μια πιο ανάλαφρη αντίληψη στην όλη διαδικασία της επανεκτίμησης του “σχετίζεσθαι”, αναζητώντας περισσότερη ισορροπία στις σχέσεις και έχοντας πλέον την ικανότητα να μπορεί να δει και την άλλη πλευρά.

 

Επιστροφές από το Παρελθόν

Η ανάδρομη κίνηση του πλανήτη Αφροδίτη μπορεί επίσης υπό συνθήκες να σημαίνει ότι κάποιο πρόσωπο από το παρελθόν επιστρέφει. Αν αυτό συμβεί, ο λόγος είναι για να “θυμηθούμε” τη σχέση που είχαμε με το πρόσωπο αυτό στο παρελθόν, τι σήμαινε τότε, αλλά και το τι σημαίνει για το παρόν μας και τις τυχόν υπάρχουσες σχέσεις ή δεσμεύσεις μας. Καλούμαστε να καθορίσουμε εκ νέου την σχέση μας με τρόπο ξεκάθαρο και ελεύθερο καρμικά.

 

Η Αφροδίτη σε περίσκεψη

Στο διάστημα των 40 αυτών ημερών που η Αφροδίτη θα παραμένει ανάδρομη βιώνουμε μια συναισθηματική στροφή εσωτερικά και αναρωτιόμαστε:

  • Τι ζητάμε από μια σχέση και από τους άλλους;
  • Θέλουμε μήπως να είμαστε σε μια σχέση μόνο και μόνο για να μην είμαστε μόνοι;
  • Ποια τα κίνητρα μας ποιες οι βαθύτερες επιθυμίες μας;
  • Μπορούμε να απογυμνώσουμε τη σχέση μας από τα στρώματα της ζήλιας και της τάσης για έλεγχο και να φτάσουμε και πάλι στον πυρήνα του συναισθήματος;
  • Μήπως η σχέση μας είναι επιφανειακή; Αρκούμαστε μήπως στο “φαίνεσθαι” χωρίς να μοιραζόμαστε ουσία;
  • Μας εκτιμούν όσο μας αξίζει αλλά εκτιμούμε και εμείς με τη σειρά μας αντίστοιχα όσο αξίζει το σύντροφό μας;

 

Η φύση των ερωτημάτων αυτών είτε είμαστε σε σχέση είτε μόνοι, αφορά πρωτίστως εμάς, και ενώ αφορά κυρίως τις ερωτικές μας σχέσεις αγγίζει επίσης και σχέσεις διαπροσωπικές, επαγγελματικές ή κοινωνικές.

Τα ερωτήματα αυτά είναι αναγκαίο μέρος μιας διαδικασίας ενδοσκόπησης που θα ξεκαθαρίσει καταστάσεις, θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα με τον εαυτό μας και θα προετοιμάσει το έδαφος για περισσότερη κοινωνικότητα καθώς η Αφροδίτη γυρίσει και πάλι ορθόδρομη.

 

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR