Ο ΔΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣ ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ – 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Sharing is caring:

Ο ΔΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣ ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ - 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022


Ο ΔΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣ ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ – 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Από τον αστρολόγο, Andrew Ifandis

 

Στους Ιχθύες ο Δίας αναπτύσσει και συντηρεί την Πίστη, διευρύνει το υποσυνείδητο και επεκτείνεται προς την συμπαντική ενέργεια και την αποδοχή της υπερβατικής φύσης της πραγματικότητας.

Από το Ζώδιο των Ιχθύων ο Δίας μας καλεί σε ένα ταξίδι ανακάλυψης του εαυτού μας, μέσω της διεύρυνσης της ικανότητας μας για ενσυναίσθηση, μια ικανότητα που δίνει κατανόηση, συμπόνια για τους άλλους και ανυψώνει την ψυχή σε ανώτερες δονήσεις.


Καθώς ο Δίας θα βρίσκεται ανάδρομος στο Ζώδιο των Ιχθύων η διαδικασία της επέκτασης είναι εσωτερική.

Δεν είναι άμεσα ορατή αλλά πολλές φορές κρυμμένη, μοναχική ή και μυστικιστική. Τη βιώνουμε σα διέξοδο στη ψυχική ανάγκη του Ζωδίου των Ιχθύων να βρει την έμπνευση.


Οι αδελφοί Whitman στην ταινία “The Darjeeling Limited” ξεκινούν ένα ταξίδι για να ανακαλύψουν τους εαυτούς τους και να αναζητήσουν πνευματική καθοδήγηση. Στην αναζήτησή τους ταξιδεύουν στους πρόποδες των Ιμαλαΐων και αποτίουν φόρο τιμής από ναό σε ναό, και από μοναστήρι σε μοναστήρι, προσκυνώντας κάθε θρησκευτικό κειμήλιο που βλέπουν μπροστά τους. Είναι σαν μια υψηλότερη δύναμη, σαν ένα αόρατο χέρι να τους ωθεί προς έναν υψηλότερο σκοπό, αλλά δυστυχώς είναι πολύ επικεντρωμένοι στο τι συμβαίνει γύρω τους και έξω από αυτούς, με αποτέλεσμα να χάνουν έτσι κάθε δυνατότητα να προσεγγίσουν την πνευματικότητα.

Κατά ειρωνικό τρόπο, ο “Φωτισμός” τους έρχεται τελικά μακριά από ναούς και κειμήλια, όταν σε ένα μικρό χωριό στη μέση του πουθενά μοιράζονται ανθρώπινες, προσωπικές, καθημερινές στιγμές με τους χωρικούς.

Ναι, η πίστη μας σε κάτι υψηλότερο, στον εαυτό μας, στα όνειρά μας, στο μέλλον, μπορεί κατά τη διάρκεια της αναδρομής να δοκιμαστεί. Αλλά μπορούμε να βρούμε την πίστη εκεί που αναβλύζει. Όχι στα ψηλά μέρη, αλλά είτε μέσα μας είτε όπου υπηρετούμε ηθικά το σκοπό μας… στα μικρά χωριά.

Αρκεί να γνωρίζουμε ότι η ΠΙΣΤΗ  βρίσκεται μέσα μας. Ξεκινά από εμάς και οδηγεί σε ΕΜΑΣ.


Ο Άξονας των Δεσμών σε Διδύμους – Τοξότη υπερτονίζει την επιρροή του ανάδρομου Δία αφού είναι ο πλανήτης κυβερνά τον Τοξότη στον οποίο βρίσκεται ο Νότιος Δεσμός. Είναι μια αναδρομή που φέρνει σε όλες και όλους μας μαθήματα που έχουν να κάνουν με το πώς αντιλαμβανόμαστε εξελικτικά θέματα Επέκτασης, Ανάπτυξης και Πίστης.

Ερωτήματα όπως:

 • Προς τα πού βρίσκεται η εξέλιξή μας;
 • Τι είναι ηθικό ή πόσο ηθικός και γιατί είναι ο δρόμος στον οποίο βρισκόμαστε;
 • Τι είναι ωφέλιμο;

έρχονται στο προσκήνιο καθώς ο εσωτερικός μας “Γκουρού” ξυπνάει.

ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΑΣΤΕ

 • Θέματα κοσμοθεώρησης και φιλοσοφίας που δεν εξυπηρετούν πρέπει να μείνουν πίσω.
 • Είναι ευκαιρία να αντιληφθούμε τα πράγματα μέσω μιας νέας κοσμοθεωρίας.
 • Είναι διαμόρφωση μιας νέας ηθικής στάσης που συνάδει περισσότερο με τον αληθινό μας προορισμό.
 • Απαλασσόμαστε από καρμικό φορτίο μέσω συγχώρεσης του εαυτού μας και ελπιδας στην ανώτερη δύναμη.

Ειδικότερα για όσους και όσες από εσάς έχετε και το Γενέθλιο Δία σας στους Ιχθύες η αναδρομή αυτή είναι διπλά σημαντική.

Η θέση του Δία αυτή στο Γενέθλιο χάρτη μπορεί να σημαίνει ότι το άτομο μπορεί να είναι βαθιά θρησκευόμενο, ή ευσεβής, μπορεί να είναι ένας πνευματικός γκουρού ή απλά ένας άνθρωπος με έντονη την πίστη στην εγγενή ικανότητα του ανθρώπου να αγαπάει με πραγματική αφοσίωση.

Ο Δίας στους Ιχθύες είναι ο William Blake, ο ρομαντικός ποιητής όταν μας λέει:


“Εάν οι πύλες της αντίληψης ανοίξουν, κάθε τι θα παρουσιαστεί στον άνθρωπο όπως είναι, Άπειρο”.

“Όταν κάτι αγαπά, είναι Άπειρο”

“Αυτός που βλέπει το ‘Απειρο σε κάθε τι, βλέπει το Θεό”


Ο Δίας στους Ιχθύες αν εκφραστεί με την ανειδίκευτη πλευρά του, ή αν ο πλανήτης κάνει αρκετές δύσκολες όψεις στο γενέθλιο χάρτη, μπορεί να δώσει μια τάση στο πρόσωπο να πιστεύει εύκολα και να παραπλανάται, να αφήνεται στην υπερβολική ονειροπόληση, να έχει τάσεις φυγής από την πραγματικότητα ή να κάνει το άτομο να αντιδρά με αυτοθυσία στην ανάγκη των άλλων.

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

 • Η Υπεραισιοδοξία και αίσθηση ότι μπορούμε να τα κάνουμε όλα μόνο να κουράσει μπορεί.
 • Κατανοούμε ότι δεν είμαστε σωτήρες όπως δεν είμαστε και κριτές κανενός
 • Η θεραπεία μπορεί να είναι απλά μια παρηγοριά η μια αγκαλιά
 • Όχι σε υπερβολές και αμετροέπεια και όχι σε υπερ-εκτίμηση των δυνατοτήτων μας

Απολαύστε λοιπόν το Δία στους Ιχθύες και εκμεταλλευτείτε το διάστημα της αναδρομής του για περισσότερη φιλοσοφία,  ενδοσκόπηση αναφορικά με τι σας δίνει πραγματικά χαρά, και περισσότερη αφύπνιση. 

 


“Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR