ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ 16 ΜΑΙΟΥ 2022

Sharing is caring:

EΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ 16 ΜΑΙΟΥ 2022


Η Σεληνιακή Έκλειψη πραγματοποιείται στο Ζώδιο του Σκορπιού, και έχει ιδιαίτερη σημασία για ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ αφού όπως κάθε έκλειψη σηματοδοτεί ένα εξελικτικό σημείο για όλους και όλες.

Είναι ιδιαίτερα δύσκολη για Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους ειδικά όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή γωνίες του Ωροσκοπίου τους στις μοίρες 23°-27°.

Λιγότερο δύσκολη για Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, Παρθένους και Αιγόκερους αλλά απαιτεί πίστη και ηρεμία.

Απαιτεί επαναπροσδιορίσεις και αλλαγή στάσης για Κριούς, Διδύμους, Ζυγούς, και Τοξότες.

­


 

ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ 16 ΜΑΪΟΥ 2022

Από τον αστρολόγο Andrew Ifandis


Ειδική Συνεδρία Εκλείψεων – Κάνε κλικ για να μάθεις περισσότερα

Facebook Messenger   |   Instagram   |   Φόρμα επικοινωνίας


Μια πολύ δύσκολη Έκλειψη Σελήνης στο Ζώδιο του Σκορπιού λαμβάνει χώρα τα χαράματα της 16ης Μάϊου και μας γεμίζει με κατήφεια και απαισιοδοξία.

Είναι μια κρίσιμη έκλειψη που σίγουρα θα μας ταλαιπωρήσει αφού η αίσθηση της ασφάλειας μας κρίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την ωριμότητά μας και την υπομονή που θα δείξουμε στο να διαχειριστούμε τις καταστάσεις.

Μάκβεθ, Πράξη 2, Σκηνή 1

Υπάρχει ένας πολύ γνωστός στίχος στο Μάκβεθ του Σαίξπηρ, στη σκηνή που ο Μάκβεθ προχωρά μες στη νύχτα, και ακούγοντας τον ήχο της καμπάνας του κάστρου να αντηχεί βλοσυρά, μονολογεί:

“Πηγαίνω και τελειώνει. Το κουδούνισμα με καλεί.

Μην τ’ ακούς Ντάνκαν γιατί είν’ ένας ήχος που σε καλεί στον Παράδεισο ή στην Κόλαση”.

­

Η Σεληνιακή έκλειψη στον Σκορπιό έχει την ίδια σκοτεινή και βλοσυρή διάθεση με το κουδούνισμα που ακούει ο Μάκβεθ. Η καμπάνα χτυπά και ανάλογα με τις αντιδράσεις μας η πορεία μας θα είναι περισσότερο ή λιγότερο δύσκολη.

Υπάρχουν και κάποιες βοηθητικές και θετικές όψεις στον χάρτη της Έκλειψης αλλά το σίγουρο είναι ότι πρώτα θα πρέπει να περάσουμε μέσα από το σκοτάδι προτού να ξαναβγούμε στο Φως.

Ο Κρόνος από το Υδροχόο βρίσκεται εδώ και καιρό σε τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης, και θα βρίσκεται για αρκετό διάστημα ακόμα. Από τη θέση του αυτή μας καλεί σε πράξεις γεμάτες ευθύνη και ωριμότητα, και σε επιλογές που στις οποίες δε χωράει ούτε υπερβολικός συναισθηματισμός αλλά ούτε και υπέρμετρη εκλογίκευση.

Ειδικά στην έκλειψη αυτή, ο Κρόνος είναι επιπλέον σε στενότατο τετράγωνο με τα δύο Φώτα και το μήνυμα του είναι σαν την καμπάνα που ακούει ο Μάκβεθ. Ας ακούσουμε λοιπόν προσεκτικά, γιατί το χτύπημά της μας οδηγεί σε ένα από δύο μονοπάτια:

Το ένα μονοπάτι οδηγεί σε συναισθηματική πίεση και απογοητεύσεις εξαιτίας της ανικανότητάς μας να αντιμετωπίσουμε τις ευθύνες μέσα στη σχέση μας. Φέρνει συναισθηματική αποστασιοποίηση, ψυχρότητα, λύπη και απαισιοδοξία. – Αυτό το μονοπάτι είναι η σκοτεινή νύχτα της ψυχής και δεν θέλουμε να το πάρουμε. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ.

Το άλλο μονοπάτι οδηγεί στην ακεραιότητα και την ωριμότητα. Απαιτεί υπομονή και σκληρή δουλειά, ειδικά σε σχέση με το πώς ανταποκρινόμαστε στις συναισθηματικές ανάγκες των αγαπημένων μας.

Είναι δύσκολο το δεύτερο μονοπάτι, μέσα από σκοτεινό τούνελ, και στο διάβα μας χρειάζεται να αντιληφθούμε τι είναι αυτό που πραγματικά μας κάνει να νιώθουμε ασφαλείς. Κατά την διάρκεια της πορείας μας προς την έξοδο πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο στο μυαλό μας το ποια είναι η μεγάλη εικόνα για το μέλλον και να αντιμετωπίσουμε τις φοβίες μας.

Πολύ δύσκολο όμως αυτό όταν έχουμε τον Ερμή, τον πλανήτη που χαρακτηρίζει όλες τις λειτουργίες της σκέψης και της επικοινωνίας, ανάδρομο, και ταυτόχρονα σε σύνοδο με τον Ήλιο και σε αντίθεση με τη Σελήνη.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν στο τι λέμε και πως το λέμε γιατί η αντίθεση Ερμή – Σελήνης δυσκολεύει την έκφραση και μπορεί να μας κάνει επικοινωνήσουμε το πώς νιώθουμε με εντελώς λάθος τρόπο, καθώς η συναισθηματική ένταση είναι έντονη και είμαστε πιεσμένοι.

Είναι καλύτερα να εκμεταλλευτούμε την εσωστρεφή ενέργεια που έχει η έκλειψη αυτή, με σκοπό να κατανοήσουμε καλύτερα τα δικά μας κίνητρα, τις δικές μας εμμονές. Το που είμαστε κτητικοί, το γιατί γεμίζουμε φοβίες και που βρίσκεται η γαλήνη μας.

Η ηρεμία του Ταύρου και όχι η πολυπλοκότητα του Σκορπιού είναι το ζητούμενο της έκλειψης αυτής.

Οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι προϋπόθεση για την συναισθηματική ασφάλεια είναι η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ενώ σε αντίθεση, η σκοτεινή αναμόχλευση της ανασφάλειας το μόνο που προκαλεί είναι περισσότερη συναισθηματική ασφυξία και μεγαλώνει τις Σκιές…

 

Η σύνοδος του Χείρωνα με την Αφροδίτη στην 14° του Κριού είναι η θεραπευτική δύναμη της αγάπης που λάμπει σαν αστέρι και μας περιμένει στην έξοδο.

Είναι όμως και το γλυκόπικρο τραύμα της ανασφάλειας που κουβαλάμε κατά την διαδρομή μας…

 

Βοηθητικά στην ενέργεια της έκλειψης, η Σύνοδος Άρη – Ποσειδώνα από το Ζώδιο των Ιχθύων λειτουργεί σαν το λυχνάρι που φωτίζει το δρόμο μας μέσα από το σκοτεινό τούνελ.

Είναι μια σύνοδος που σε τρίγωνο – εξάγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης μας υπενθυμίζει πόσο κρίσιμο είναι να μην είμαστε παρορμητικοί, αλλά να αφεθούμε στη διαίσθησή μας.

Μας ζητάει να πιστέψουμε ότι το Σύμπαν μας καλύπτει. Μόνο έτσι εξαφανίζονται οι υλικές και συναισθηματικές ανασφάλειες.

Η σύνοδος Άρη Ποσειδώνα είναι το αντιστάθμισμα στις φοβίες που εκφράζει ο Κρόνος καθώς ακουμπάει τους Δεσμούς με το τετράγωνό του.

Είναι Ζεν ενατένιση. Ν’ αφεθούμε στη ροή. Είναι ΠΙΣΤΗ στο να ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ να πάμε προς το ονειρό μας, να πάμε προς το πεπρωμένο μας.

­

Καθώς ακούμε την καμπάνα της έκλειψης αυτής ξέρουμε λοιπόν ότι θα περάσουμε από ένα σκοτεινό μονοπάτι.

Ας διαλύσουμε τις Σκιές, που ρίχνουν οι αρνητικές έκφανσεις του άξονα Σκορπιού – Ταύρου με το Φως που ρίχνει ο λύχνος της έμπνευσης, με το Φως της διαίσθησής μας.

Ας διαλυθούν όλες από το Φως μιας αποφασιστικότητας που δεν μετατοπίζεται από δισταγμούς, που έχει πίστη, και που συναισθάνεται.

Ο Δίας από την πρώτη-πρώτη μοίρα του Κριού υπόσχεται ένα νέο ξεκίνημα μετά από την Έκλειψη αυτή. Ένα ξεκίνημα το οποίο θα έρθει… αργά ή γρήγορα. Αλλά θα έρθει.

Και η επόμενη, πολύ ευνοϊκή Νέα Σελήνη, στις 30 Μαΐου υπόσχεται επίσης το ίδιο.

 

Μέχρι τότε… κρατήστε το λυχνάρι αναμμένο.

 

Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media


Επικοινώνησε μαζί μου για προσωπική συνεδρία

Facebook Messenger   |   Instagram   |   Φόρμα επικοινωνίας

 

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR