ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ – 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018: Αφροδίτη σε Παραλλαγές

Sharing is caring:

Lunar Eclipse 31 January


Ιδιαίτερη σημασία η έκλειψη αυτή θα έχει για όσους ανήκουν στα ζώδια του Σταθερού Σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και είναι γεννημένοι στα ημερολογιακά διαστήματα, από 29 Απριλίου έως 2 Μαΐου,  από 1 έως 5 Αυγούστου, από 2 έως 6 Νοεμβρίου και από 29 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου. Επίσης σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες η Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 9° – 13° των Ζωδίων αυτών.


Η Ολική Έκλειψη Σελήνης που γίνεται στις 31 Ιανουαρίου, είναι η πρώτη από τις πέντε συνολικά εκλείψεις, δύο Σεληνιακές και τρείς Ηλιακές, που θα έχουμε μέσα στο 2018.

Πρόκειται για μια έκλειψη που πραγματοποιείται στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου και πιο συγκεκριμένα στις 11°37’ του ζωδίου του Λέοντα.

Οι εκλείψεις είναι δυνατά αστρολογικά γεγονότα και μας επηρεάζουν όλους μας ανεξαιρέτως, άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο.

Η διάρκεια επιρροής της κάθε έκλειψης στη ζωή μας έχει να κάνει πρωτίστως με τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος ο χάρτης της έκλειψης ενσωματώνεται στον προσωπικό μας χάρτη. Η θεματική της έκλειψης ενεργοποιεί τους Οίκους στους οποίους πέφτει στον γενέθλιο χάρτη μας. Η έκλειψη σχετίζεται έτσι με συνειδητοποιήσεις αλλά και συναισθηματικές και ψυχολογικές καταστάσεις που αφορούν στους οίκους αυτούς και οι οποίες κορυφώνονται την περίοδο της έκλειψης.

Γενικά μπορεί κανείς να πει ότι η έκφραση των καταστάσεων αυτών εκδηλώνεται στο ημερομηνιακό  διάστημα το οποίο ξεκινάει από τέσσερις εβδομάδες πριν από την έκλειψη και μπορεί να φτάσει έως και έξι ολόκληρους μήνες μετά από αυτήν. Mέχρι δηλαδή την επόμενη αντίστοιχη έκλειψη, αλλά χωρίς αυτό να είναι απόλυτο.

Αυτό που χαρακτηρίζει αστρολογικά την Ολική Σεληνιακή Έκλειψη της 31ης Ιανουαρίου είναι η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Νότιο Δεσμό αλλά και με την ίδια την έκλειψη καθώς είναι σε σύνοδο με τον Ήλιο και σε αντίθεση με τη Σελήνη. Αυτό σημαίνει ότι ο πλανήτης Αφροδίτη αποκτά ιδιαίτερη σημασία και χρωματίζει όλη την Έκλειψη η οποία μπορεί, ανάμεσα σε άλλα, να σηματοδοτεί:

  • Σημαντικές εξελίξεις σε σχέσεις, κυρίως ερωτικές, που αφορούν άτομα από το παρελθόν και τα οποία με κάποιο τρόπο έχουμε διατηρήσει στη ζωή μας ή επανεμφανίζονται τώρα.
  • Το ξεκίνημα μιας νέας σχέσης, για κάποιους από εμάς, ειδικά δε αν η Αφροδίτη πέφτει στον 5ο οίκο του γενέθλιου χάρτη μας.
  • Το τελείωμα μιας σχέσης, καθώς το άλλο μας μισό δεν αντιλαμβάνεται το πόσο σημαντικά είναι για εμάς θέματα αυτό-έκφρασης ή δεν μπορεί να δεχτεί την επιθυμία μας για περισσότερη κοινωνικότητα και φιλικές επαφές, τόσο σαν ζευγάρι όσο και όταν είμαστε μόνοι μας.
  • Για τους άντρες, ψυχολογική και συναισθηματική πίεση που σχετίζεται με μια γυναίκα. Ερωμένη, σύντροφος, σύζυγος, κόρη ή μητέρα.
  • Για τις γυναίκες, συναισθηματική πίεση αντίστοιχα από την μητέρα η την οικογένεια αλλά και από θέματα γυναικολογικά ή θέματα που έχουν να κάνουν με την ομορφιά ή αισθητικές επιλογές.
  • Ένα διάστημα στο οποίο θα έχουμε κρίσιμες συναντήσεις και επαφές μέσω αυξημένης κοινωνικότητας και οι οποίες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για τα θέματα που σχετίζονται με τους Οίκους τους οποίους ενεργοποιεί η έκλειψη στον γενέθλιο χάρτη μας.
  • Αναγνώριση και έκθεση στο κοινό μέσω επαγγελματικών κύκλων και γνωριμιών ή μέσω καλλιτεχνικών έργων μας, η οποία θα έχει τελικά σημαντικό χαρακτήρα για την περαιτέρω επαγγελματική μας σταδιοδρομία.
  • Σταδιακή τακτοποίηση θεμάτων οικονομικής φύσης τα οποία ξεκίνησαν να μας απασχολούν τον Φεβρουάριο του 2017.

Η παραπάνω λίστα μπορεί να συνεχιστεί με αρκετές ακόμη από τις πιθανές εκφάνσεις της επιρροής που μπορεί να έχει η συγκεκριμένη Ολική Σεληνιακή Έκλειψη για τον καθένα από μας, αλλά νομίζω ότι γίνεται αντιληπτό το πόσο δυνατό και καταλυτικό γεγονός είναι, όχι μόνη αυτή, αλλά και κάθε έκλειψη στην αστρολογική ερμηνεία.

Lunar Eclipse January 31 chart GR

Ο καρμικός, ή αν προτιμάτε, ο μαθησιακός χαρακτήρας που έχει η έκλειψη αυτή πολύ έντονα, τονίζεται από την σύνοδο της Αφροδίτης με τον άξονα των Δεσμών και μπορούμε να πούμε ότι η Σεληνιακή Έκλειψη της 31ης Ιανουαρίου έχει κάτι να μας διδάξει.

Είναι μια έκλειψη που απαιτεί από εμάς συναισθηματική διαχείριση για τις καταστάσεις που θα φέρει στο προσκήνιο, και θέλει ιδιαίτερη προσοχή για δύο λόγους.

Ο Ποσειδώνας είναι σε όψη χιαστί με την Σελήνη, κάτι που ενέχει αρκετή ιδεοληψία και υπερευαισθησία επηρεάζοντας το πώς νιώθουμε, και η Αφροδίτη είναι σε όψη τετραγώνου με το Δία, με αποτέλεσμα στο όποιο σενάριο και να εμφανιστεί, να πρέπει να προσέξουμε να μην φερθούμε άπληστα ή ματαιόδοξα αλλά και να μην σπαταλήσουμε αποθέματα χρημάτων και συναισθήματος νομίζοντας ότι όλα είναι ιδανικά η βολικά.

Ευτυχώς ο Δίας λειτουργεί ταυτόχρονα πολύ βοηθητικά, αφού εκτός από το τετράγωνο που κάνει με την Αφροδίτη, βρίσκεται επίσης σε όψη εξαγώνου με τον Πλούτωνα και σε όψη τριγώνου με τον Χείρωνα.

Mας δίνει έτσι τη δυνατότητα να βρούμε τα απαραίτητα ψυχικά αποθέματα ενέργειας και να αντιμετωπίσουμε κάτι που πιθανώς μας πλήγωσε στο παρελθόν και να επουλωθούμε.

Ο Δίας μας κάνει επίσης δυνατούς και αποτελεσματικούς στο να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις και τις ανατροπές που αυτή η έκλειψη μπορεί να φέρει, στην περίπτωση που δεν δράσουμε γρήγορα και λογικά. (Δίας Χιαστί Ουρανός και Άρης εξάγωνο Ερμής).

Η Σεληνιακή Έκλειψη της 31 Ιανουαρίου είναι μια κρίσιμη μεν, αλλά όχι δύσκολη έκλειψη, η οποία θα παρουσιάσει τόσο ευκαιρίες όσο και προκλήσεις και η οποία θα μας προετοιμάσει ψυχολογικά για την Ηλιακή έκλειψη της 15ης Φεβρουαρίου.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΛΕΙΨΗΣ

Τύπος Έκλειψης: Ολική Έκλειψη Σελήνης

Κύκλος Saros: 124

Διάρκεια Έκλειψης για την Αθήνα: 17 λεπτά και 56 δεύτερα

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR

Leave a Reply