ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ 26 ΜΑΙΟΥ 2021: Βουβή Διαύγεια

Sharing is caring:

ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ 26 ΜΑΙΟΥ 2021

ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ 26 ΜΑΙΟΥ 2021

Από τον αστρολόγο, Andrew Ifandis


Και να που είμαστε και πάλι στην περιοχή των εκλείψεων. Μια περίοδο έντονων σημαντικών γεγονότων αλλά και συνειδητοποιήσεων. Εκλείψεων που θα φέρουν αλλαγές και θα προκαλέσουν συνειδητοποιήσεις σημαντικές και ουσιαστικές. Σημαντικότατες αστρολογικά οι εκλείψεις φέρνουν πάντα γεγονότα που υπηρετούν το σχέδιο του σύμπαντος να πάμε μπροστά, να οδηγηθούμε σε κάτι καλύτερο, αρωγοί δύσκολοι στο να αφήσουμε πίσω μας παρωχημένα σχήματα συμπεριφορών, ανθρώπους και καταστάσεις, ειδικά όταν εμείς οι ίδιοι δε το αντιλαμβανόμαστε.

­

Και έχουμε λοιπόν σήμερα την πρώτη από τις δύο εκλείψεις για την φετινή θερινή περίοδο, μια Έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη,  που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 14.13, μη ορατή από την Ελλάδα και στις 05°25’ του άξονα Τοξότη – Διδύμων.

Είναι μια έκλειψη που γίνεται σε τετράγωνο με τον πλανήτη Δία και με τα φώτα να μην δέχονται άλλες υποστηρικτικές όψεις.

Η Έκλειψη αυτή κορυφώνει από τη μια μεριά την ανάγκη μας – μια ανάγκη η οποία βιώνεται σε βαθύτερο επίπεδο, μια λαχτάρα θα έλεγα, του να βρούμε την αλήθεια μας και να συμβαδίσουμε με τον ανώτερο η αληθινό εαυτό μας. Είναι μια λαχτάρα ανυπόμονη, αληθινή, υπέρμετρα ιδεαλιστική και πολύ ενθουσιώδης.

Έλα ντε όμως που τα δεδομένα που έχουμε, οι πληροφορίες για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας αλλά και εμείς οι ίδιοι, αναγνωρίζουμε ότι δεν είναι ακόμα η ώρα για αυτό που ποθούμε αλλά αντίθετα είναι καιρός να συγκρίνουμε, να κατανοήσουμε, να μάθουμε αλλά και να μαθητεύσουμε.

Και καθώς νοητικό και συναισθηματικό προσπαθούν να βρουν τον ενδιάμεσο συμβιβασμό ανάμεσα στη λογική και τη λαχτάρα… έρχεται η συνειδητοποίηση και καταλαβαίνουμε ξαφνικά ότι δεν τίθεται θέμα αν η λαχτάρα μας είναι αληθινή ή αν τα όνειρά μας είναι στο σωστό δρόμο ή αν η λογική σωστά μας βάζει φρένο.

ΕΙΜΑΣΤΕ στο σωστό δρόμο. ΑΥΤΟ το γνωρίζουμε.  Αυτή είναι η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ αυτής της Έκλειψης.

Απλά δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι και δεν είναι και οι γύρω μας έτοιμοι για να προχωρήσουμε, κάτι που το ξέρουμε κατά βάθος. Και η επίγνωση αυτή είναι που μας κάνει να υπερ-ευαίσθητους και μας γεμίζει με νοσταλγία για το μέλλον που ξέρουμε ότι μας περιμένει.

Η συνειδητοποίηση αυτή με το φεγγάρι αυτό το εκλειπτικό και το περίγειο είναι που μας κάνει να εξετάζουμε ασταμάτητα όλες τις εναλλακτικές μήπως και βρούμε τον τρόπο. Αλλά όχι, δεν είναι ώρα ούτε για υπερπροσπάθεια ούτε για να ψάχνουμε μάταια τον τρόπο να βγούμε από τη στασιμότητα.

Είναι ώρα να αντιληφθούμε ότι το να βιώσουμε για λίγο διάστημα αυτή τη στασιμότητα, είναι μέρος της εξελικτικής μας διαδικασίας. Είναι η συνειδητοποίηση του μάταιου της κατάστασης και το αίσθημα της βαρεμάρας του σήμερα μπροστά στο όραμα του αύριο που μας κάνει να νιώθουμε ευάλωτοι και βαριεστημένοι.


Είναι βουβή αυτή η έκλειψη αλλά πολύ ηχηρές οι συνειδητοποιήσεις που φέρνει και είναι σημαντικότατη και καθοριστική.

Είναι η αρχή της αρχής.


Για ένα νέο εαυτό, για νέες ιδέες, για αναθεώρηση κοσμοθεωρίας και ονείρων για να ξανά-ορίσουμε την πορεία μας προς την αλήθεια μας υπό το πρίσμα δύο σημαντικών αστρολογικών γεγονότων που την χαρακτηρίζουν.

Μακριά από ρίσκα, υπερβολικό ενθουσιασμό, και δογματικές ή υπερφίαλες προσκολλήσεις, θα πρέπει να δούμε καθαρά την μεγάλη εικόνα ανάμεσα στις επιλογές και την αλήθεια μας, και αρωγός μας σε αυτή μας την αποκρυσταλοποίηση του ίδιου μας του ψυχισμού σε νέους τρόπους αντίληψης για τα όσα μας συμβαίνουν, θα είναι ο πλανήτης Κρόνος.

Ο Κρόνος που έχει γυρίσει ανάδρομος λίγες μέρες πριν από την Έκλειψη αυτή και ο οποίος είναι σε όψη τριγώνου – εξαγώνου με τους Δεσμούς της Σελήνης. Ακριβώς αυτή η παύση, η βουβαμάρα, το μάταιο και η στασιμότητα, που βιώνουμε στους τομείς της ζωή μας που μας επηρεάζει αυτή η έκλειψη, είναι που είναι αναγκαία.

Είναι αναγκαία ώστε παράλληλα με την συνειδητοποίηση της, και την επίγνωση του που βρισκόμαστε, να αναθεωρήσουμε και το ποια είναι τα όρια μας, να δούμε κατάματα τις δυσκολίες μας αλλά και να αντιληφθούμε το που και σε τι μας δυσκολεύουν οι άλλοι.

Είναι ακριβώς μετά το τέλος της διαδικασίας αυτής που θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά.

 

ΚΑΡΜΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΕΚΛΕΙΨΗΣ

Είναι επίσης μια έκλειψη με σημαντικό Καρμικό χαρακτήρα που τελειώνει καταστάσεις για να μας πάει μπροστά. Θέματα που έχουν να κάνουν με εκπαίδευση, με ρόλους στα ακαδημαϊκά, την ίδια την κοσμοθεωρία μας και την ηθική μας έρχονται για τελευταία φορά μπροστά μας για να κλείσουν και να φύγουν απαλλάσσοντάς μας από φορτίο χρόνων.

Και αν νομίζετε ότι αυτό το λέω μόνο λόγω του Κρόνου σε σφήνα με τους δεσμούς, δεν είναι μόνο αυτό. Το λέω γιατί είναι μια έκλειψη που το τετράγωνο Κρόνου ανάδρομου και Ουρανού, διοχετεύεται στους δεσμούς της που είναι στάσιμοι.

Είναι ακριβώς αυτή η πάλη ανάμεσα στο που είμαστε και που θέλουμε να πάμε που βιώνεται και από τα φώτα και από το τετράγωνο αυτό, με αποτέλεσμα την αίσθηση ματαιότητας και αναθεώρησης ονείρων.

Και γιατί το τελικό αποτέλεσμα από όλη αυτή την αναστάτωση της ψυχολογίας μας θα είναι για το καλό μας;

Μα γιατί σε σχηματισμό Λίκνου, Βόρειος Δεσμός σε εξάγωνο με Χείρωνα, Χείρωνας σε εξάγωνο με Κρόνο, Κρόνος σε εξάγωνο με Νότιο Δεσμό, όλα μαζί συντελούν στην Καρμική αναγνώριση και μιλούν για ευκαιρίες και εξελικτικό δυναμικό.

Ευκαιρίες και εξελικτικό δυναμικό το οποίο θα γίνει ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ τις συνειδητοποιήσεις της Έκλειψης και ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ την ίδια την αλλαγή στην αντίληψή μας, για εμάς τους ίδιους, τις σχέσεις μας, αλλά και τις καταστάσεις γύρω μας, που αυτή η Σεληνιακή έκλειψη μας φέρνει με μια αίσθηση μάταιου, αναθεώρηση ονείρων και υπερβολική ευαισθησία…

 

Καλή έκλειψη σε όλες και όλους σας!


Η Σεληνιακή Έκλειψη πραγματοποιείται στις 05° 25’ του ζωδίου του Τοξότη. Επηρεάζει έντονα Τοξότες και Διδύμους, καθώς επίσης και Παρθένους και Ιχθύες, οι οποίοι έχουν γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο, αλλά επίσης και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 3° – 8° του Μεταβλητού σταυρού.

Ειδικά με την Έκλειψη αυτή, ο σχηματισμός λίκνου μεταξύ, Δεσμών, Χείρωνα και Κρόνου, επηρεάζει όσους έχουν πλανήτες η σημεία του ωροσκοπίου τους στις μοίρες  11° – 13° του Κριού, Υδροχόου, Διδύμων, Τοξότη, Ζυγού και Λέοντα.


“Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR