ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020: Απολαύστε τη Σιωπή

Sharing is caring:

ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Από τον αστρολόγο, Andrew Ifandis


Και να που φτάνουμε στην προτελευταία έκλειψη του 2020.

Ένα 2020 που καθαρίζει καρμικά, ξεκαθαρίζει ουσιαστικά αλλά και καθορίζει αμετάκλητα και με τον πιο δύσκολο τρόπο τα πάντα γύρω μας, και το κυριότερo, μέσα μας.

Ναι είναι η προτελευταία έκλειψη, και για μια ακόμη φορά το αρχέτυπο του θηλυκού απέναντι από το αρχέτυπο του αρσενικού, ενωμένα με τις ασημένιες κλωστές του Xείρωνα.

Ενωμένα αλλά και απέναντι ταυτόχρονα στον άξονα Διδύμων – Τοξότη. Έναν άξονα που έχει να κάνει με την Πληροφορία, την Γνώση και τη Σοφία.

Η Γνώση είναι ανώτερη από την Πληροφορία.

Η Γνώση απαιτεί διάκριση ανάμεσα στην πολλαπλότητα των πληροφοριών που απλά περιγράφουν κάτι και κατανόηση των αιτιών και του τρόπου που συμβαίνει κάτι.

Η Σοφία είναι ανώτερη από την Γνώση.

Η Σοφία απαιτεί βαθύτερη αντίληψη, από το να ξέρει απλά κανείς τον τρόπο, το πως συμβαίνει κάτι. Η Σοφία είναι η κατανόηση του ΓΙΑΤΙ συμβαίνει και όχι του πως αυτό συμβαίνει.

Η Σοφία κατανοεί τι το προκαλεί και το προλαμβάνει.

Αυτή είναι και η πρόκληση του άξονα στον οποίο συμβαίνει η Έκλειψη αυτή. Μας ζητάει να γίνουμε σοφότεροι και κατανοήσουμε την ουσία των σχέσεων μας και να δούμε την μεγάλη εικόνα χωρίς να χανόμαστε επικοινωνιακά. Αλλά και από την άλλη, κάνοντας το αυτό να μπορέσουμε να μεταφέρουμε σωστά τα συναισθήματά μας, και να περάσουμε το μήνυμα μας.


Η Σελήνη όταν βρίσκεται στους Διδύμους μας κάνει να θέλουμε να επικοινωνήσουμε το πως νιώθουμε.

Απέναντι από τη Σελήνη, ο Ήλιος στον Τοξότη, αποζητά το απόσταγμα, την αλήθεια και τη ουσία των πραγμάτων. Μας κάνει να θέλουμε να εκφράσουμε την αλήθεια μας.

Ξέρουμε τι έχουμε ανάγκη ή νομίζουμε ότι το ξέρουμε, σε κάθε περίπτωση όμως θέλουμε να το μοιραστούμε.

Νιώθω… Καταλαβαίνω πως νιώθω… το επικοινωνώ…
Εσύ κατανοείς… Γινόμαστε σοφότεροι.

Πόσο εύκολο ακούγεται αυτό!

Όμως τα αρχέτυπα του Αρσενικού και του Θηλυκού θα δυσκολευτούν να διασχίσουν τη γέφυρα αυτή ανάμεσα στα λόγια και την κατανόηση. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια πανσέληνο που απλά αναμοχλεύει συναισθήματα αλλά με μια έκλειψη. Μια έκλειψη που καλύπτει προσωρινά κάθε συναίσθημα καθώς η Σελήνη σκιάζεται αλλά και …σκιάζεται προσωρινά, καθώς η σκιά της Γης την καλύπτει και της ζητά να γειωθεί.

 

“Γιατί είσαι τόσο στεναχωρημένη ;” τη ρωτάει αυτός.

“Μου μιλάς με λόγια,  σε κοιτάω με συναισθήματα”, απαντά αυτή.

 

Ο Ποσειδώνας είναι σε τετράγωνο με τους δεσμούς και έχει γυρίσει ορθόδρομος μόλις λίγες ώρες πριν από την έκλειψη αυτή.

Έγραψα λίγο πιο πάνω: “Ξέρουμε τι έχουμε ανάγκη ή νομίζουμε ότι το ξέρουμε”.

Ακριβώς αυτό το “νομίζουμε” είναι το πρόβλημα, γιατί το τετράγωνο που κάνουν οι Δεσμοί με τον Ποσειδώνα είναι το εξελικτικό μάθημα που μας καλεί να πάρουμε αυτή η έκλειψη. Να ξεπεράσουμε συναισθηματικές αυταπάτες και τις ωραιοποιημένες προκαταλήψεις.

Όμως το κυριότερο μας καλεί να σταματήσουμε να νιώθουμε ενοχικά για τα ίδια τα συναισθήματα μας ή να προβάλουμε όλα τα παραπάνω στους συντρόφους μας , με αποτέλεσμα να νιώθουμε τελικά ότι μας απογοητεύουν.

Είναι κομβικό το 2020, και είναι κομβική πέρα για πέρα κάθε Έκλειψη που γίνεται μέσα σε αυτή τη Χρονιά. Το σταυροδρόμι εδώ για κάποιους είναι ανάμεσα στην Απογοήτευση και την Υπερβατική Αγάπη.

 

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

“Γιατί είσαι τόσο στεναχωρημένη ;” τη ρωτάει αυτός.

“Μου μιλάς με λόγια,  σου μιλάω με συναισθήματα”, απαντά αυτή.

Ναι αλλά τα συναισθήματα μπορεί να είναι απατηλά, αποτέλεσμα ασυνενοησίας ή παρεξηγήσεων, και η κατανόηση δεν κρύβεται ούτε στις λέξεις, ούτε στα συναισθήματα, αλλά στην ουσία και την αλήθεια μας την οποία οφείλουμε να επικοινωνήσουμε με σοφία ενώνοντας τον Δίδυμο με τον Τοξότη και ξεπερνώντας το θολό τοπίο του Ποσειδώνα.

Ευτυχώς ο Ερμής, κυβερνήτης της Σελήνης σχηματίζει θετικές όψεις εξαγώνου με τον  Κρόνο και το Δία και αυτό είναι ένα καλό σημάδι. Δείχνει ότι υπάρχουν ευκαιρίες η επικοινωνία να γίνει με θετική προδιάθεση και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα θέτοντας ρεαλιστικές βάσεις για τη μετέπειτα εξέλιξη.

Αυτό είναι πιο εύκολο για Ταύρους, Καρκίνους, Παρθένους, Σκορπιούς, Αιγόκερους και Ιχθύες του τελευταίου πενταήμερου του Ζωδίου τους, ή για όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή άλλα σημεία του ωροσκοπίου τους στις μοίρες 25° – 29° των παραπάνω Ζωδίων.

Είναι δυστυχώς πολύ πιο δύσκολο για τα Ζώδια του Σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους) των τελευταίων ημερών του πρώτου δεκαημέρου, ή για όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή άλλα σημεία του ωροσκοπίου τους στις μοίρες 5° – 10° των παραπάνω Ζωδίων, καθώς η αντίθεση Αφροδίτης – Ουρανού έχει ήδη λειτουργήσει διασπαστικά φέρνοντας χωρισμούς και αποστασιοποίηση.

 

Η λύση φαίνεται να είναι στο σχηματισμό που κάνει ο Χείρωνας με τα δύο Φώτα. Σε όψη τριγώνου με τον Ήλιο και εξαγώνου με τη Σελήνη, μπορεί να λειτουργήσει ιαματικά και να βοηθήσει και τις δύο πλευρές να έρθουν πιο κοντά. Να γίνουν σοφότεροι και οι δύο, σαν τον Κένταυρο αυτό που κατέχει προαιώνια Σοφία, και να μάθουν να μην πληγώνουν αλλά αντίθετα να γιατρεύουν ο ένας τον άλλο.

Είναι μια όψη που βοηθάει Κριούς, Διδύμους, Λέοντες, Ζυγούς, Υδροχόους, και Τοξότες γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο του Ζωδίου τους ή όσους και όσες από εσάς έχετε προσωπικούς πλανήτες ή άλλα σημεία του ωροσκοπίου τους στις μοίρες 4° – 10° των παραπάνω Ζωδίων.

Αυτή είναι η ασημένια κλωστή που μπορεί να βοηθήσει τα δύο αρχέτυπα να περάσουν τη γέφυρα.

Αυτή και κάτι άλλο επίσης…

Μια μικρή πληροφορία…

….που κρύβει Σοφία.

 

Αυτό το κομμάτι!

Depeche Mode – Απολαύστε τη Σιωπή.

«Οι λέξεις με ένα τρόπο βίαιο σπάνε τη σιωπή. Εισβάλουν στο μικρό μου κόσμο, και προκαλούν πόνο. Με διαπερνούν…

Δε το καταλαβαίνεις μικρό μου κορίτσι;

Ό,τι ήθελα και χρειαζόμουν πάντοτε, είσαι εσύ στην αγκαλιά μου.

Οι λέξεις δε χρειάζονται. Τα λόγια είναι φτώχια. Μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν. Είναι για να ξεχαστούν.

Δε το καταλαβαίνεις μικρό μου κορίτσι;

Ό,τι ήθελα και χρειαζόμουν πάντοτε, είσαι εσύ στην αγκαλιά μου.

 

Καλή έκλειψη σε όλους και όλες σας!


“Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR