ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ 5 ΜΑΪΟΥ 2023

Sharing is caring:

ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ 5 ΜΑΪΟΥ 2023


Μας επηρεάζει όλους και όλες ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το Ζώδιο το οποίο είμαστε. Θα την βιώσουν έντονα Σκορπιοί, Ταύροι, Λέοντες και Υδροχόοι γεννημένοι στα μέσα του δευτέρου δεκαημέρου του Ζωδίου τους ή όσοι και όσες από εσάς έχετε προσωπικούς πλανήτες ή σημεία του Ωροσκοπίου σας στις μοίρες 12°-18° των παραπάνω Ζωδίων.


ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ 5 ΜΑΪΟΥ 2023

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ 

Από τον αστρολόγο Andrew Ifandis


Επικοινώνησε μαζί μου για προσωπική συνεδρία

Facebook Messenger   |   Instagram   |   Φόρμα επικοινωνίας


Δύσκολη για ακόμα μια φορά η επικείμενη Έκλειψη Σελήνης στις 5 Μαΐου, η οποία πραγματοποιείται στις 14°58’ του Σκορπιού.

Φορτίζει συναισθηματικά, φέρνει αναστάτωση και επιδρά με βαριά ψυχολογία, δυσκολίες στην επικοινωνία, και εντάσεις στις Σχέσεις, ειδικά στα Ζώδια του Σταθερού Σταυρού (Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους) του δευτέρου δεκαημέρου αλλά και σε σένα προσωπικά ανεξάρτητα από το τι Ζώδιο είσαι, εφόσον έχεις τη Σελήνη, τον Ερμή, την Αφροδίτη, τον Άρη, τον Ωροσκόπο, ή το Μεσουράνημά σου ανάμεσα στις μοίρες 12° με 18° στα παραπάνω Ζώδια.

Είναι μια Έκλειψη που μας επηρεάζει όλους με την έντασή της και τα απρόσμενα γεγονότα και αποκαλύψεις που θα φέρει.

Είναι ο Πλανήτης Ουρανός που έχει τον πρώτο λόγο. Σε σύνοδο με τον Ήλιο στον Ταύρο και σε αντίθεση με τη Σελήνη στον Σκορπιό φέρνει ανατροπές, αντίδραση, αποσταθεροποίηση. Φέρνει συναισθηματική ανησυχία. Ταραχή και εξάρσεις στα συναισθήματα.

Η Σεληνιακή Έκλειψη αυτή φέρνει στην επιφάνεια καταστάσεις που θα επηρεάσουν βαθιά την ηρεμία μας, την ψυχολογία μας, και κατ΄επέκταση και τις σχέσεις μας. Η ισορροπία διαταράσσεται, και αυτό που τόσο καιρό θεωρούσαμε γνώριμο ή ήταν ένα κομμάτι της συνήθειας μας, πλέον δεν μας καλύπτει. Συναισθήματα βαρεμάρας, και τάσεις ανεξαρτησίας και αποστασιοποίησης διαπνέουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλοεπιδρούμε με τους άλλους.

Ο Ερμής βρίσκεται σε ανάδρομη κίνηση στο Ζώδιο του Ταύρου και είναι και αυτός σε σύνοδο με τον Ήλιο, και σε αντίθεση με τη Σελήνη.

Η επικοινωνία είναι αργή και το μυαλό δε μπορεί να επεξεργαστεί πολλά δεδομένα μαζί. Είναι εύκολο να επιμένουμε στις δικές μας απόψεις, να δείξουμε στενοκεφαλιά, να είμαστε άκαμπτοι, και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί καθώς στερούμαστε την απαραίτητη ευελιξία δεν είναι εύκολο να αποφύγουμε παρεξηγήσεις και καυγάδες.

Το συναίσθημα δεν εκφράζεται με τα σωστά λόγια. Νιώθουμε τη σύγκρουση ανάμεσα στην καρδιά και το μυαλό. Προσοχή και εδώ επίσης καθώς η πιεσμένη ψυχολογία και η ανάγκη απότομης ελευθερίας στην έκφραση μπορεί να μας κάνει να εκφράσουμε τα συναισθήματά απότομα και σε ένα ξέσπασμα, και έτσι μετά να μην έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε πίσω τα όσα θα πούμε.

Η πιεσμένη, πεσμένη, και πολύπλοκη συναισθηματικά Σελήνη στο Σκορπιό ασφυκτιεί καθώς αναζητά την ασφάλεια και την φροντίδα τόσο στο συναισθηματικό όσο και στο υλικό επίπεδο. Αναστατώνεται καθώς βλέπει ότι δεν συμβαδίζουν οι πράξεις των άλλων με τα λόγια τους.

Είναι φυσικό έτσι να αναμοχλεύουν μέσα σου αισθήματα ανασφάλειας και από τη την ανάγκη για σιγουριά, η την ανάγκη να κρατηθείς σφιχτά σε κάτι αγαπητό, κάτι που σου δίνει την αίσθηση ή το  πρόσχημα της ασφάλειας που τόσο χρειάζεσαι.

Όμως είσαι και εσύ μέσα σου σε αναβρασμό. Δεν είναι μόνο οι άλλοι.

Γιατί η ένταση που αισθάνεσαι προκύπτει από την αντίφαση ανάμεσα στην ανάγκη σου να νιώθεις συναισθηματικά ασφαλής με πρακτικούς και απλούς όρους, και την επιθυμία σου για αλλαγή, διέγερση και συναισθηματικά ερεθίσματα.

Σκέψου μήπως έλκεσαι από το πολύπλοκο και χάνεις έτσι τα απλά πράγματα. Η μήπως έχεις θυσιάσει ένα μεγάλο κομμάτι από την ατομικότητά σου στο όνομα της ασφάλειας και της γαλήνης και πλέον έχει έρθει η ώρα για ρήξη.

Είναι μια έκλειψη όπου το Αρσενικό και το Θηλυκό παίζουν πρώτιστο ρόλο. Ο Άρης και η Αφροδίτη, ενώ δε σχηματίζουν καμία όψη μεταξύ τους – δηλωτικό της αδυναμίας της έλξης και του ερωτικού στοιχείου να ανατρέψουν θετικά το σκηνικό αναστάτωσης που στήνουν οι άλλοι πλανήτες. Η ένωση είναι το ζητούμενο, και η ένωση είναι δύσκολο να επιτευχθεί, αφού οι δύο εραστές δεν βλέπονται μεταξύ τους.

Όμως ο καθένας με τον τρόπο του αφήνει το στίγμα του στην ίδια την έκλειψη, αφού είναι ταυτόχρονα οι κυβερνήτες πλανήτες (παραδοσιακά), τόσο των Δεσμών της Σελήνης όσο και της Σελήνης και του Ηλίου αντίστοιχα.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ

 

Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media


Επικοινώνησε μαζί μου για προσωπική συνεδρία

Facebook Messenger   |   Instagram   |   Φόρμα επικοινωνίας

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.