ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ – 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019: Κάτω απ’ τις σπείρες της γύρας – Μέρος ΙΙ

Sharing is caring:

ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ - 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019


Ιδιαίτερη σημασία η έκλειψη αυτή θα έχει για όσους ανήκουν στα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού (Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους),  οι οποίοι είναι γεννημένοι στα ημερολογιακά διαστήματα, από 15  έως 19 Ιουλίου, από 16 Οκτωβρίου έως 20 Οκτωβρίου, από 12 Ιανουαρίου έως 16 Ιανουαρίου, και από 12 Απριλίου έως 16 Απριλίου.

Επίσης σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες η Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 22° – 26° των Ζωδίων αυτών.


Πλέον βρισκόμαστε βαθιά μέσα στην εποχή των εκλείψεων.

Μια περίοδο σημαντική.

Σας προειδοποιώ. Θα μιλήσω χωρίς περιστροφές, θα είμαι ξεκάθαρος. Θα είμαι ποιητικός. Δεν πρόκειται να χαϊδέψω τ’ αυτιά σας.

 

Το θέμα της έκλειψης – Ατομικό επίπεδο

Η Μερική σεληνιακή έκλειψη της 17ης Ιουλίου λαμβάνει χώρα στις 24° 04′ του Ζωδίου του Αιγόκερω.

Ακολουθεί την Ηλιακή Έκλειψη στον Καρκίνο που έλαβε χώρα πριν από δύο εβδομάδες και ως εκ τούτου αντιπροσωπεύει τη συναισθηματική κορύφωση και την ανταπόκρισή μας σε ζητήματα που ξεκίνησαν τότε. Είναι η συναισθηματική μας αντίδραση στις απαιτήσεις που αρχίζουν τώρα να εμφανίζονται.

Και η συναισθηματική μας αυτή αντίδραση μοιάζει να είναι αρκετά, για να μην πω εξαιρετικά, βαριά.

Ο Πλούτωνας είναι σε σύνοδο με τη Σελήνη σε αυτή την έκλειψη. Η Σελήνη είναι στο Ζώδιο του Αιγόκερω, κάτι που ήδη την κάνει, πραγματίστρια και αυστηρή. Χρησιμοθηρική, γεμάτη με λαχτάρα για σεβασμό, κάτω από την επιρροή του Πλούτωνα γίνεται εμμονική, κτητική και εξουσιαστική, ζηλεύει το στάτους και την καταξίωση και ιντριγκάρεται από συνομωσίες και παιχνίδια εξουσίας.

Τα συναισθήματα βρίσκονται στο αποκορύφωμα τους. Έντονα και γεμάτα ψυχολογική πίεση.

Πρόκειται για Πανσέληνο. Πρόκειται για Έκλειψη. Η Σελήνη σκιάζεται προσωρινά, που εκλείπει, χάνοντας την τρυφερότητα και τη ζεστασιά που της έδινε το φως από τον Ήλιο στον Καρκίνο, καθώς τώρα μπλοκάρεται.


Είναι μια έκλειψη που θα επηρεάσει τις σχέσεις. Ή αυτή, μπορεί να είναι η αρχή μιας συνεχιζόμενης συναισθηματικής έκλειψης, η οποία θα κορυφωθεί τον Ιανουάριο του 2020, με τελικά αποτελέσματα το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου.


ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ - 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Η Σελήνη είναι επίσης σε σύνοδο με τον Κρόνο. Επιπρόσθετα με τη βαθιά ψυχολογική εξέταση κινήτρων και επιθυμιών, που φέρνει η σύνοδός της με τον Πλούτωνα, νιώθουμε βαρύ και το βάρος των ευθυνών. Εργασία έναντι οικογενειακής ζωής. Θλίψη.

Από την άλλη πλευρά του χάρτη η Αφροδίτη είναι σε σύνοδο με τον Ήλιο και απέναντι από τον Κρόνο.

Αυτή η αντίθεση Αφροδίτης – Κρόνου ενισχύει το θέμα της αποστασιοποίησης στις σχέσεις μας, αλλά δεν δηλώνει ακόμα τη διάσπαση ή το χωρισμό. Είναι η αναγνώριση της στασιμότητας. Των ορίων στην στοργή και την αγάπη. Είναι η δυσκολία προσέγγισης.

Οικονομικά προβλήματα μπορεί επίσης να εμφανιστούν σε όσους η έκλειψη αυτή πέφτει πολύ κοντά σε σημεία στο χάρτη τους.  Και ενώ τα χρήματα δεν μπορούν να γεννηθούν από το πουθενά, η συναισθηματική έλλειψη τουλάχιστον μπορεί να προληφθεί.

Βγείτε από τη ζώνη Σελήνης – Πλούτωνα – Κρόνου και φτάστε στην άλλη πλευρά του χάρτη προς τον Ήλιο σε σύνοδο με την Αφροδίτη. Υπάρχει βοήθεια εκεί.

Αναλογιστείτε καθώς ο ανάδρομος Ερμής κινείται από το Λέοντα στον Καρκίνο:

  • Αξίζει η πίεση που γεμίζει με συναισθηματικό και υπαρξιακό στρες την οικογενειακή μου ζωή;
  • Χρειάζομαι να βρίσκομαι στο επαγγελματικό προσκήνιο; Χρειάζεται να αποζητώ την προσοχή; (Ερμής ανάδρομος στο Λέοντα)

ή

  • είναι καλύτερα αν εστιάσω στο τι είναι αυτό που χρειάζεται το άλλο άτομο.
  • Να είστε ευγενικοί, να είστε προσεκτικοί στις ανάγκες των σημαντικών άλλων στη ζωή σας.
  • Καθώς εμφανίζονται τα παιχνίδια δύναμης, γυρίστε στην πιο γλυκιά πλευρά σας.
  • Μπορεί να έχετε λιγότερα χρήματα, αλλά γίνεστε πλούσιοι δίνοντας στοργή.
  • Να είστε διαισθητικά παρόντες για τους άλλους και να το κάνετε ευγενικά και χωρίς προσδοκίες.
  • Χρησιμοποιήστε τη θετική έκφραση της συνόδου Ήλιου και Αφροδίτης στον Καρκίνο.

 

Κοιτάξτε στην διευκόλυνση της αντίθεσης.

Ο Ποσειδώνας είναι σε όψη εξαγώνου με τον Κρόνο και σε τρίγωνο με την Αφροδίτη και τον Βόρειο Δεσμό του χάρτη της έκλειψης.

Ο Ποσειδώνας είναι ανιδιοτελής ολότητα.

Το εξάγωνό του με τον Κρόνο είναι εποικοδομητική πίστη και προσγειωμένη ελπίδα. Το τρίγωνο του με την Αφροδίτη είναι αφοσίωση και ευσέβεια. Είναι ένα βάπτισμα στην Πίστη (Ποσειδώνας).

Αυτό το αφοσιωμένο συναίσθημα ή η ίδια η πίστη στην αξία του εαυτού σας, είναι που μπορεί να δώσει τελικά την αναγκαία αναγέννηση (Πλούτωνας) στα συναισθήματα (Σελήνη).

 

Πρόκειται για ΔΥΣΚΟΛΗ έκλειψη. Χρησιμοποιήστε την Αστρολογία. Χρησιμοποιήστε το χάρτη της έκλειψης προς το συναισθηματικό σας όφελος. (Ο Πλούτωνας σε σύνοδο με τη Σελήνη στον Αιγόκερω – στην θετική του έκφραση).

Αυτή η έκλειψη είναι μνημειώδης στον τρόπο που αναμορφώνει το συναισθηματικό μας κέντρο, στις περιοχές που επηρεάζει στο χάρτη.

 

Θα κρατήσει το κέντρο;

“Να είστε γεμάτοι με την ένταση του πάθους και να μην σας λείπει η πίστη”, όπως θα έλεγε ο σπουδαίος ποιητής W. B Yeats, κάτω από αυτό το σπειροειδές γύρο των εκλείψεων και των συνοδικών κύκλων.

Σας προειδοποίησα ότι θα είμαι ποιητικός… δε σας προειδοποίησα;

 


Η επίδραση της έκλειψης στα Ζώδια

(ισχύει και για ωροσκόπο ή για προσωπικούς πλανήτες κοντά στη μοίρα της έκλειψης)

 

Η έκλειψη είναι δύσκολη και θα τονίσει θέματα σχετικά με τον Οίκο και τους πλανήτες που εμπίπτει στον γενέθλιο χάρτη, για Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, ειδικά εκείνους που αναφέρω στην αρχή του άρθρου.

Είναι ενδυνάμωση μέσω ολοένα αυξημένης πίεσης και ευθυνών για Αιγόκερους, επειδή αυτοί τείνουν να ανταποκρίνονται καλύτερα στην ενέργεια του Κρόνου ακόμα και όταν αυτή είναι πιεστική.

Είναι επανεξέταση του παρελθόντος ή το παρελθόν που εμφανίζεται ξανά με τη μορφή προσώπων ή καταστάσεων, κυρίως για Λέοντες και Σκορπιούς, και σε μικρότερο βαθμό Υδροχόους.

Λειτουργεί ως επί το πλείστων ουδέτερα προς θετικά για τους Ταύρους, Παρθένους, Ιχθύες, Διδύμους και Τοξότες.

 

Συνεχίστε εδώ για να δείτε πώς αυτή η έκλειψη θα μας επηρεάσει σε κοσμικό επίπεδο.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΛΕΙΨΗΣ

Τύπος Έκλειψης: Μερική Έκλειψη Σελήνης

Κύκλος Saros: 139

Ορατή από την Ελλάδα.


“Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Please transition to the updated PayPal settings by configuring them within the "WP Accept PayPal Payment" plugin's settings menu.
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR