ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ – 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019: Κάτω απ’ τις σπείρες της γύρας – Μέρος Ι

Sharing is caring:

ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ - 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019


Ιδιαίτερη σημασία η έκλειψη αυτή θα έχει για όσους ανήκουν στα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού (Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους),  οι οποίοι είναι γεννημένοι στα ημερολογιακά διαστήματα, από 15  έως 19 Ιουλίου, από 16 Οκτωβρίου έως 20 Οκτωβρίου, από 12 Ιανουαρίου έως 16 Ιανουαρίου, και από 12 Απριλίου έως 16 Απριλίου.

Επίσης σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες η Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 22° – 26° των Ζωδίων αυτών.


Πλέον βρισκόμαστε βαθιά μέσα στην εποχή των εκλείψεων.

Μια περίοδο σημαντική.

Σας προειδοποιώ. Θα μιλήσω χωρίς περιστροφές, θα είμαι ξεκάθαρος. Θα αναφερθώ στο συμβολισμό της ποίησης. Θα σας δώσω ένα στιγμιότυπο της έκλειψης (εκλείψεων) που έρχεται (έρχονται).

 

Δεν είναι το τέλος του Κόσμου. Ποτέ δεν θα ‘ναι.

Η Σεληνιακή Έκλειψη στον Αιγόκερο στις 17 Ιουλίου δεν είναι η πιο δύσκολη έκλειψη. Αντίθετα, έχει κάποιες όψεις που είναι καλές και μπορεί να λειτουργήσει θετικά σε ατομικό επίπεδο για κάποιους. – Δείτε το Μέρος ΙΙ

 

Αλλά αν και δεν είναι η πιο δύσκολη, είναι ωστόσο μια ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ έκλειψη.

Σηματοδοτεί την πρώτη γεύση της Κρονό-Πλουτώνιας πίεσης που πρόκειται να αντηχήσει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, καθώς πλησιάζουμε στην σύνοδο του Κρόνου-Πλούτωνα.

 

Η έκλειψη σε κοσμικό επίπεδο

Στην κοσμική της έκφραση, τώρα αρχίζει το σήκωμα του βαρύ φορτίου και το σπρώξιμο για το αναποδογύρισμά του. Τώρα αρχίζει το τουμπάρισμα.

Υπάρχει μια κοσμική σχέση μεταξύ αυτής της Σεληνιακής Έκλειψης και της Σεληνιακής Έκλειψης που έρχεται στις 10 Ιανουαρίου του 2020. Δύο ημέρες πριν από τη σύνοδο του βαρύ πυροβολικού, του πλανήτη Κρόνου και του πλανήτη Πλούτωνα, στις 22° 46′ του Αιγόκερω.

Η παρούσα έκλειψη πραγματοποιείται στις 24° 04’ του Αιγόκερω, ενώ αυτή του επόμενου Ιανουαρίου πραγματοποιείται ακριβώς στις 20°μοίρες του Καρκίνου.

Πιάνετε την εικόνα;

Η σύνοδος είναι στις 22°, και οι δύο εκλείψεις είναι, η πρώτη δύο μοίρες μετά, και η άλλη δύο μοίρες πριν.

Η 22° μοίρα γίνεται “σάντουιτς” μεταξύ των δύο εκλείψεων, καθώς heavy metal μουσική παίζει στις μοίρες 20° και 24°.

“Ωραία, δίνεται έμφαση στην μοίρα 22°, και τι μ’ αυτό;” μπορεί κάποιος να ρωτήσει.

Δεν είναι μόνο αυτό, όμως…

Έμδαση έχουμε επίσης στη μοίρα 20°, μια μοίρα η οποία σχετίζεται με την έκλειψη του περασμένου Ιουλίου στις 13 του μήνα και η οποία έλαβε χώρα στις 20° 41′ του Καρκίνου και …

… και ο Ερμής, ο οποίος είναι ανάδρομος κατά τη διάρκεια αυτής της έκλειψης, θα κάνει στάση προς ορθοδρόμηση ακριβώς στις 24° μοίρες του Καρκίνου επίσης. (23° 56′ για να είμαστε ακριβείς).

Δε πρόκειται μόνο για ένα κοσμικό “σάντουιτς” στη μοίρα 22° των Παρορμητικών Ζωδίων, αλλά και για ένα δριμύ βομβαρδισμό ενέργειας τόσο στην 20° όσο και στην 24°, ο οποίος ξεκινά από αυτή την έκλειψη και τελειώνει τον Ιανουάριο του 2020.


Σε κοσμικό επίπεδο μπαίνουμε τώρα σε μια περίοδο όπου οι παραδοσιακές δομές και η δυναμική της παγκόσμιας εξουσίας μετατοπίζονται αμετάκλητα.


ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ - 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Ο άξονας των Δεσμών των εκλείψεων στον Καρκίνο – Αιγόκερω και το σύμπλεγμα Κρόνου –Πλούτωνα, επαναπροσδιορίζουν και ανασχηματίζουν την έκταση στην οποία τα λιγότερο δυνατά έθνη θα δεχθούν την πίεση της Παγκοσμιοποίησης και των Μεγάλων Εταιρειών.

Τα όρια και τα σύνορα θα αναμορφωθούν. Εθνικισμός έναντι της Παγκοσμιοποίησης.

Η κατανομή της ισχύος θα αμφισβητηθεί. Θα τεθούν όρια στην Ανάπτυξη, επειδή ανεξέλεγκτη καταναλώνει τον πλανήτη.

Η φροντίδα και η έγνοια (Καρκίνος) για τους πολλούς θα είναι το κυρίαρχο αίτημα, με σύνθημα “Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη”, (Πλούτωνας στον Αιγόκερω).

Η άσκηση της εξουσίας (Αιγόκερως) σε σχέση με τα θέματα της πατρίδας, της εθνικότητας και της παράδοσης (Καρκίνος) θα είναι από τα μείζον ζητήματα.

Αυτά είναι τα συγκρουόμενα στοιχεία στο τέλος του συνοδικού κύκλου Κρόνου -Πλούτωνα. Με αυτόν τον τρόπο θα παίζεται το παιχνίδι στην παγκόσμια σκακιέρα, με όλη την πίεση να πέφτει στη κεντρική μοίρα 22°.

 

Θα κρατήσει το κέντρο;

“Το κέντρο δεν μπορεί να κρατήσει” – όπως θα έλεγε ο σπουδαίος ποιητής W. B Yeats, κάτω από αυτό το σπειροειδές γύρο των εκλείψεων και των συνοδικών κύκλων.

 

Σας προειδοποίησα ότι θα έκανα αναφορές, δε σας προειδοποίησα;

 

Η Σεληνιακή Έκλειψη θα είναι ορατή από όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, με εξαίρεση τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και τη Βορειοανατολική Ρωσία.

 

Συνεχίστε εδώ για να δείτε πώς αυτή η έκλειψη θα μας επηρεάσει σε ατομικό επίπεδο.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΛΕΙΨΗΣ

Τύπος Έκλειψης: Μερική Έκλειψη Σελήνης

Κύκλος Saros: 139

Ορατή από την Ελλάδα.

 


“Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR