ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ – 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019: Όραμα των ημερών που έρχονται Μέρος 2 – Κοσμικό Επίπεδο

Sharing is caring:

Lunar Eclipse in Leo 21 January


Ιδιαίτερη σημασία η έκλειψη αυτή θα έχει για όσους ανήκουν στα ζώδια του Σταθερού Σταυρού, (Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους, Ταύρους) οι οποίοι είναι γεννημένοι στα ημερολογιακά διαστήματα, από 23 έως 25 Ιουλίου, από 23 έως 25 Οκτωβρίου, από 20 έως 22 Ιανουαρίου, και από 20 έως 22 Απριλίου. Επίσης σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες η Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 0° – 2° των Ζωδίων αυτών.

Η έκλειψη επηρεάζει επίσης Αιγόκερους, Καρκίνους, Κριούς και Ζυγούς γεννημένους τις δύο τελευταίες ημέρες καθώς και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες η Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 28° – 29° του Παρορμητικού Σταυρού.


Η Έκλειψη σε κοσμικό επίπεδο

Η Ολική Σεληνιακή έκλειψη πραγματοποιείται στις 20 και 21 Ιανουαρίου 2019 ανάλογα με το σημείο του κόσμου στο οποίο κανείς βρίσκεται.

Στην αρχετυπική σύγκρουση που εκφράζει αυτή η Σεληνιακή έκλειψη από τη θέση του Ήλιου στον Υδροχόο σε αντίθεση με τη Σελήνη στον Λέοντα, προστίθενται δύο ακόμα βασικοί αστρολογικοί παράγοντες.

Ο πρώτος ότι ο άξονας δεσμών της έκλειψης είναι στα ζώδια του Αιγόκερω και του Καρκίνου και ο δεύτερος ότι ο πλανήτης Ουρανός είναι σε τετράγωνο με τα δύο Φώτα, βασική και καθοριστική όψη όπως ήδη είπαμε στην ανάλυση μας για την επιρροή της έκλειψης αυτής σε ατομικό επίπεδο.

Όλος ο αναβράζων ηλεκτρισμός, και η μη εκφρασμένη επαναστατική ή ανατρεπτική δράση του πλανήτη Ουρανού, που πλέον είναι ορθόδρομος αρχίζει να βρίσκει διέξοδο και το γεγονός αυτό μας δείχνει εμφατικά ότι τους επόμενους μήνες σε κοσμικό επίπεδο θα δούμε αντιδράσεις και κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

 

Οι δύο εκλείψεις του Ιανουαρίου συνδυαστικά.

Αν συνδυάσουμε τα παραπάνω η ένταση της έκλειψης σε κοσμικό επίπεδο προκύπτει από τη σύγκρουση ηγεσίας (Λέων) με πολιτικούς φορείς ή συλλογικά κινήματα (Υδροχόος), καθώς αποκτά πλέον μεγάλη σημασία για την συλλογική μας πορεία (Άξονας Δεσμών) το πώς ασκείται η διαχείριση της εξουσίας (Αιγόκερως) σε θέματα πατρίδας, εθνικότητας και παράδοσης (Καρκίνος).

Η Σεληνιακή αυτή έκλειψη σηματοδοτεί το αντίκτυπο των καταστάσεων που ξεκίνησαν με την Ηλιακή Έκλειψη που προηγήθηκε.

Έτσι οι δύο εκλείψεις αυτές συνδυαστικά μπορούν να σημαίνουν:

 

Ο τρόπος διαχείρισης της εξουσίας από τεχνοκρατικές και υλικοτεχνικές δομές, και η ενδυνάμωση της καταπίεσης και του ελέγχου (Αιγόκερως), προκαλούν άμεσες και ραγδαίες συνειδητοποιήσεις στις μάζες.

Συνειδητοποιήσεις που σχετίζονται με την εξάσκηση της εξουσίας (Ηλιακή Έκλειψη στον Αιγόκερω), προκαλούν τώρα κρίση ανάμεσα σε ηγεσίες (Σελήνη στο Λέοντα) και συλλογικά η πολιτικά όργανα (Ήλιος στον Υδροχόο)

ή

Προκαλούν την υπερηφάνεια του Λαού (Σελήνη στο Λέοντα) ο οποίος αντιδρά (Ήλιος στον Υδροχόο) ενώνοντας την ατομική πράξη με το συλλογικό γίγνεσθαι.

Αυτές κορυφώνονται συναισθηματικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα επιφέρουν μαχητικές κινητοποιήσεις ή αντιδράσεις που σχετίζονται τόσο με την αίσθηση της ασφάλειας όσο και με ζητήματα πατρίδας (Καρκίνος).

ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ – 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019:

Κοσμικό Επίπεδο – Η Ανατομία των όψεων

Το τετράγωνο Ήλιου – Ουρανού ταράζει την ανιαρή καθημερινότητα, φέρνει αντίδραση προς άτομα εξουσίας, δημιουργεί ρήξη με κάθε τι που θέλει να πατρονάρει την ατομική μας έκφραση στο όνομα του κοινού στόχου. Είναι η εκκεντρική αυτονομία που δε θέλει όρια και περιορισμούς. Είναι το εγώ που επαναστατεί στο εμείς.

Το τετράγωνο Σελήνης – Ουρανού είναι το ξέσπασμα της έντασης. Το άγχος και η ταραχή που σωρευτικά ξεσπούν σε μια συναισθηματική έξαρση ηλεκτρικής έντασης. Αναστάτωση μέσα στην οικογένεια και την οικία μας.

Το τετράγωνο Ερμή – Ουρανού είναι απρόσμενα νέα, νεύρα και εγκεφαλική ένταση. Αναστάτωση σε μετακινήσεις και ανατροπές σχεδίων. Ξαφνικά γεγονότα που σχετίζονται με μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το τετράγωνο του Ουρανού με τους Δεσμούς της Σελήνης φέρνει την ενέργεια του πλανήτη μέσα στην καρδιά των γεγονότων και δίνει το ισχυρό στίγμα του στην περίοδο που ακολουθεί με αντιδράσεις σε συλλογικό επίπεδο.

Το τετράγωνο Άρη – Κρόνου, σε μία όψη σχεδόν απόλυτα ακριβή, είναι σύγκρουση με το νόμο, πειθαρχεία, πάταξη, κούραση, στενότητα δράσης, θυμός και σύγκρουση.


 Όραμα των Ημερών που έρχονται

Είναι φανερό ότι η Ολική Σεληνιακή Έκλειψη του Ιανουαρίου κρύβει ένταση και έκρυθμα γεγονότα τα οποία θα δούμε να εξελίσσονται σύντομα αφού ήδη διαφαίνονται τόσο ξαφνικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα όσο και αντιδράσεις στην Γαλλία και την Αγγλία (Brexit) που έχουν να κάνουν με εθνικά θέματα και την άσκηση της εξουσίας.

Η έκλειψη είναι πλήρως ορατή σε όλες τις φάσεις της (παρασκιά, μερική, ολική) από όλες τις χώρες στη Βόρεια και Νότια Αμερική, από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πορτογαλία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία.

Είναι επίσης ορατή στη φάση της μερικής και ολικής έκλειψης, από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και την Βορειοδυτική Αφρική.

Στις παραπάνω περιοχές είναι που θα δούμε και τα κοσμικά γεγονότα που φέρνει.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΛΕΙΨΗΣ

Τύπος Έκλειψης: Ολική Έκλειψη Σελήνης

Κύκλος Saros: 134

Ορατή από την Ελλάδα.

Διαβάστε εδώ το πως η έκλειψη αυτή επηρεάζει σε ατομικό επίπεδο.

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR