ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ- 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018: Μακρύ Καυτό Καλοκαίρι – Μέρος Πρώτο

Sharing is caring:

Solar Eclipse Cancer July 13 2018

Το φετινό καλοκαίρι σημαδεύεται από τρεις εκλείψεις και πολλαπλές αναδρομές πλανητών οι οποίες συμβαίνουν ταυτόχρονα με την περίοδο των εκλείψεων. Ο συνδυασμός αυτών των αστρολογικών συγκυριών είναι κάτι σχετικά σπάνιο και δημιουργεί ένα απρόβλεπτο, δυναμικό και καυτό σκηνικό.


Ιδιαίτερη σημασία η έκλειψη αυτή θα έχει για όσους ανήκουν στα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού, (Καρκίνους και Αιγόκερους κυρίως, αλλά και Ζυγούς και Κριούς), οι οποίοι είναι γεννημένοι στα ημερολογιακά διαστήματα, από 8 έως 12 Απριλίου, από 11 έως 15 Ιουλίου, από 11 έως 15 Οκτωβρίου, και από 8 έως 12 Ιανουαρίου. Επίσης σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες η Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 18° – 22° των Ζωδίων αυτών.


 

Μακρύ Καυτό Καλοκαίρι – Μέρος Πρώτο

H Ηλιακή Έκλειψη της 13ης Ιουλίου είναι η πρώτη από τις τρεις στη σειρά εκλείψεις του Καλοκαιριού. Γίνεται στον Καρκίνο, και την ακολουθούν μια Σεληνιακή έκλειψη στον Υδροχόο και ακόμη μία Ηλιακή έκλειψη στον Λέοντα.

Αποτελεί έτσι μια πρώτη γεύση για γεγονότα τα οποία θα συμβούν, γεγονότα που τον αντίκτυπο τους θα βιώσουμε έντονα, και τα οποία θα συνεχίσουν να μας απασχολούν σίγουρα για όλο το διάστημα του καλοκαιριού αν όχι και για πολύ περισσότερο.

Ένα εύκολα αντιληπτό παράδειγμα για την κοσμική επιρροή που θα μπορούσε να έχει αυτή η Ηλιακή Έκλειψη στον Καρκίνο, όχι μόνη της, αλλά συνδυαστικά και λειτουργώντας σαν τριάδα μαζί με τις υπόλοιπες δύο που ακολουθούν, είναι:

 

Θέματα που αφορούν την πατρίδα (Καρκίνος) να προκαλέσουν αντιδράσεις και κορυφώσεις σε συλλογική και πολιτική έκφραση (Υδροχόος), οι οποίες με τη σειρά τους να προκαλέσουν νέες εξελίξεις αναφορικά με πρόσωπα Ηγεσίας (Λέων).

 

Σας πάει κάπου το μυαλό;

 


H έκλειψη αυτή είναι επίσης η πρώτη από μια σειρά εκλείψεων που θα συνεχίσουν να γίνονται στον Άξονα Καρκίνου – Αιγόκερου, και οι οποίες θα ακολουθήσουν για τα επόμενα δύο χρόνια μέχρι και το καλοκαίρι του 2020 όπου και θα ολοκληρωθούν.

Η Ηλιακή Έκλειψη της 13ης Ιουλίου γίνεται στον Καρκίνο και έτσι έχει να κάνει με την οικογένεια, τη μητρότητα, το σπίτι. Έχει να κάνει με την αίσθηση της θαλπωρής και της ασφάλειας.

Συμβαίνει μόλις μία μέρα μετά από την ορθοδρόμηση του Δία, στο χρονικό σημείο δηλαδή όπου μόλις έχουμε ολοκληρώσει ένα κύκλο επαναπροσδιορισμού της πίστης και της ηθικής μας.

Τα γεγονότα που η έκλειψη θα φέρει μπορεί ακριβώς να κλονίσουν αυτή την πρόσφατα διαμορφωμένη ηθική στάση.

 

Ένα δύσκολο τοπίο διαμορφώνεται σταδιακά

Η Ηλιακή Έκλειψη δυστυχώς χαρακτηρίζεται από μια πάρα πολύ δύσκολη όψη αφού τα δύο Φώτα βρίσκονται σε αντίθεση με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Μια έντονη όψη αντίθεσης που απέχει από την ακρίβεια της μόλις 40’ λεπτά της μοίρας και άρα είναι πολύ δυνατή.


Ο Πλούτωνας είναι ήδη ανάδρομος και έχει ήδη ξεκινήσει η εσωτερική μας ανασκαφή. Η αναδρομή του Πλούτωνα, βιώνεται συνήθως σαν μια ψυχολογική διεργασία που αποζητά την αναγέννηση, την κάθαρση και την επιβίωση.  


Θέματα ταμπού, ορμέμφυτα ή απωθημένα, καταπιεσμένες σεξουαλικές επιθυμίες, είναι πιθανό να έχουν έρθει στην επιφάνεια ως αποτέλεσμα της διεργασίας αυτής.

Ως αποτέλεσμα λοιπόν, ο Πλούτωνας, σε όψη αντίθεσης με την έκλειψη μπορεί να προκαλέσει βίαια συναισθηματικά ξεσπάσματα, συμπεριφορές με έντονο το στοιχείο της χειραγώγησης, καταπίεση την οποία εισπράττουμε από άλλους ή που εμείς, λόγω της ισχυρής θέλησης και της ψυχολογικής μας δύναμης, προκαλούμε στους άλλους.

Μερικά παραδείγματα του πως θα μπορούσε η κρίσιμη αυτή όψη της έκλειψης να μας επηρεάσει, πάντοτε ανάλογα με τους τομείς του προσωπικού Ωροσκοπίου μας στους οποίους πέφτει, είναι:

  • Πάθη και εγωισμοί που δεν μπορούμε να αποφύγουμε επηρεάζουν σχέσεις και συνεργασίες με αρνητικό τρόπο.
  • Έντονη συναισθηματική φόρτιση για θέματα που σχετίζονται με την μητέρα μας (υγείας ή άλλα).
  • Έντονη ζήλεια και προσπάθεια ελέγχου στην σχέση μας από το πρόσωπο με το οποίο είμαστε ή το ανάποδο, ζήλεια και προσπάθεια επιβολής η οποία εκφράζεται από εμάς προς το άλλο πρόσωπο.
  • Αντιπαλότητες με άτομα εξουσίας και απρόσμενες εξελίξεις στον εργασιακό χώρο εμποδίζουν την ποθητή ανέλιξη μας και σαν αποτέλεσμα δημιουργούν πιέσεις μέσα στην οικογένεια.
  • Αδηφάγο πάθος προκαλεί συναισθηματική και υπαρξιακή πίεση στην οικογενειακή μας ζωή.
  • Παιχνίδια εξουσίας και δύναμης εμφανίζονται στην σχέση μας ως αποτέλεσμα της ανάγκης μας για καταξίωση.
  • Απώλεια αγαπημένου προσώπου.

Solar Eclipse July 13 2018

 

Επιπρόσθετα με την όψη του Πλούτωνα, ένα ακόμη στοιχείο που προκαλεί αυξημένη ένταση είναι ο ανάδρομος Άρης στον Υδροχόο και σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό.

Η ένταση είναι εσωτερική και πηγάζει από την έντονη επιθυμία να προασπίσουμε την προσωπική έννοια της ανεξαρτησίας μας. Θυμός ή  επιθετικότητα βράζει μέσα μας. Είναι μια  ένταση που μπορεί να ξεσπάσει απότομα.

Εδώ θα μας βοηθήσει να θυμηθούμε ότι ο Άρης είναι σε σύνοδο με το Νότιο Δεσμό στον Υδροχόο. Η σύνοδος αυτή σημαίνει ότι αν κάτι μας κρατάει πίσω και δεν επιτρέπει την ανέλιξή μας,  αυτό είναι μια παρεξηγημένη έννοια της ελευθερίας και της ατομικότητας.

Αν δηλαδή οι ενέργειες μας στοχεύουν μόνο σε μια άσκοπη αντίδραση για την αντίδραση (Νότιος Δεσμός στον Υδροχόο) τότε το να ξεσπάσουμε θα είναι ανώφελο.

Αντίθετα, αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι οι ενέργειες μας να χαρακτηρίζονται από μια πιο ώριμη κατανόηση του τι σημαίνει ανεξαρτησία, που ναι μεν είναι ελευθερία δράσης αλλά που ταυτόχρονα πρέπει να συνοδεύεται από υπευθυνότητα και δημιουργική ηγεσία (Βόρειος Δεσμός στον Λέοντα).

 

Δύσκολη έκλειψη λοιπόν αυτή, όπως και οι επόμενες εκλείψεις σ’ αυτό το μακρύ, καυτό καλοκαίρι.

Η Έκλειψη είναι ηχηρή, και γίνεται μέσα σε ένα περιβάλλον τεσσάρων ανάδρομων πλανητών (Άρης, Κρόνος, Ποσειδώνας, Πλούτωνας)

 


Τι μπορεί να μας βοηθήσει μέσα σε αυτό το δύσκολο τοπίο που βλέπουμε ότι διαμορφώνεται; 

Που μπορούμε να βρούμε σκιά καθώς προχωράμε κάτω από τον καυτό Ήλιο και να δροσιστούμε με λίγο νερό;


 

Με σειρά διάρκειας και σπουδαιότητας οι αστρολογικές όψεις που μπορεί να μας βοηθήσουν είναι:

 

Το Τρίγωνο Αφροδίτης – Ουρανού (8 Ιουλίου – 16 Ιουλίου)

Ένα όμορφο τρίγωνο, το οποίο διαρκεί σχεδόν μια εβδομάδα, από 8 Ιουλίου μέχρι 16 Ιουλίου, και το επιτρέπει ένα βαθμό ελευθερίας μέσα στις σχέσεις μας ειδικά σε θέματα τα οποία αφορούν ζητήματα πρακτικά και υλικής ασφάλειας.

Αφήνουμε χώρο στον άλλο, απολαμβάνουμε τις όποιες ευκαιρίες για περισσότερη κοινωνικότητα και το κυριότερο είμαστε ανοιχτοί σε αντιλήψεις διαφορετικές από την δική μας αισθητική και το τι αρέσει σε εμάς.

 

To Τρίγωνο Αφροδίτης – Κρόνου (10 Ιουλίου – 19 Ιουλίου)

Είναι μια όψη που μας δίνει την απαραίτητη ωριμότητα και την υπομονή σε θέματα σχέσεων.

Έχουμε ρεαλιστικούς στόχους για θέματα οικονομικά και αισθηματικά.

Συνεργασίες και σχέσεις έχουν κύρος και σοβαρότητα, αφού θέτουμε κοινούς στόχους (Αιγόκερως), και με πνεύμα να τους εξυπηρετήσουμε αμοιβαία, χωρίς ταυτόχρονα να αναλωνόμαστε σε λεπτομέρειες και ανούσια κριτική. (Παρθένος)

 

Το Τρίγωνο Κρόνου – Ουρανού (Διαρκεί όλο το καλοκαίρι)

Αυτή είναι και η πιο βοηθητική από όλες τις όψεις, αφού μας επιτρέπει να διαχειριστούμε τις αλλαγές και τα ξαφνικά γεγονότα τα οποία μπορεί να προκύψουν από την έκλειψη με υπεύθυνο τρόπο.

Μας δίνει μια σχετική σταθερότητα μέσα στο μεταβαλλόμενο τοπίο, ΕΦΟΣΟΝ εκμεταλλευτούμε σωστά την ανάδρομη πορεία του Κρόνου και κάνουμε την απαραίτητη αυτοκριτική αναφορικά με το

  • αν και που εμείς είμαστε καταπιεστικοί
  • ποια τα δικά μας όρια, και
  • ξεκινήσουμε να διαμορφώνουμε συναίσθηση της ευθύνης μας.

 

Ας οπλιστούμε λοιπόν με υπομονή και καρτερικότητα γιατί το καλοκαίρι είναι μακρύ και έχουμε ακόμη δύο δύσκολες εκλείψεις μπροστά μας.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΛΕΙΨΗΣ

Τύπος Έκλειψης: Μερική Ηλιακή Έκλειψη

Κύκλος Saros: 117

Μη ορατή από την Ελλάδα.

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Please transition to the updated PayPal settings by configuring them within the "WP Accept PayPal Payment" plugin's settings menu.
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR