ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ, 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020: ‘Αρλεκιν

Sharing is caring:

ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020


Η Ηλιακή Έκλειψη στο Ζώδιο του Καρκίνου, θα έχει ιδιαίτερη σημασία για όσους ανήκουν στα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού (Καρκίνους, Αιγόκερους αλλά και Κριούς, Ζυγούς), αλλά επίσης και όσους έχουν γεννηθεί τις τελευταίες ημέρες των Μεταβλητών Ζωδίων (Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες).

Πιο συγκεκριμένα θα την νιώσουν περισσότερο έντονα όσοι και όσες από εσάς είστε γεννημένοι στα ημερολογιακά διαστήματα, από 19 έως 23 Μαρτίου, από 19 έως 23 Ιουνίου, από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου, και από 19 έως 23 Δεκεμβρίου.

Επίσης σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή τον Ωροσκόπο τους κοντά στην μοίρες 0° – 2° των Παρορμητικών, ή κοντά στις μοίρες 28° – 29° των Μεταβλητών.


Είμαστε ήδη μέσα στην εποχή των Εκλείψεων…

Οι δείκτες του κοσμικού ρολογιού συνεχίζουν να γυρνούν στην αέναη κίνησή τους, και μέσα στην περίοδο αυτή, που ξεκίνησε με την Σεληνιακή Έκλειψη στις 5 Ιουνίου, κορυφώνεται με την Ηλιακή Έκλειψη στις 21 Ιουνίου, και ολοκληρώνεται με την Σεληνιακή Έκλειψη στις 5 Ιουλίου, το ρολόι θα ακουστεί να χτυπά δυνατά τρείς φορές.

Σ’ ένα κομβικό και πιεστικό 2020, για το οποίο σας έχω μιλήσει από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς, σε ένα 2020 το οποίο χαρακτηρίζεται από έξι (6) !! συνολικά εκλείψεις, η περίοδος αυτή αποτελεί την κορύφωση της χρονιάς, με τρείς διαδοχικές και σημαντικές εκλείψεις και μέχρι πέντε (5) !! ταυτόχρονα ανάδρομους πλανήτες.

Είναι μια περίοδος η οποία χαρακτηρίζεται από αναθεωρήσεις και εντάσεις, και κατά τη διάρκεια της οποίας, με κάθε χτύπο του κοσμικού ρολογιού, η πορεία μας θα είναι περισσότερο ή λιγότερο δύσκολη, ανάλογα με τις αντιδράσεις μας και τις αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ – 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Η Ηλιακή Έκλειψη πραγματοποιείται στις 00°21’ του Ζωδίου του Καρκίνου και ακολουθεί λίγες ώρες μετά το Θερινό Ηλιοστάσιο, την είσοδο δηλαδή του Ηλίου στον Καρκίνο και την μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα του έτους.

Αυτό και μόνο το γεγονός, ότι συμβαίνει σχεδόν ταυτόχρονα με το Θερινό Ηλιοστάσιο και πραγματοποιείται στην 0° Μοίρα των παρορμητικών την κάνει να είναι αρκετά σημαντική.

Είναι μια έκλειψη που φέρνει μαζί της τη βαρύτητα που σε ένα βιβλίο ή μια ταινία θα βρίσκαμε σε εκείνο το κεφάλαιο που η Ηρωίδα βρίσκεται μπροστά σε μια σημαντική επιλογή, και διστάζει πριν την κάνει.

Είναι ένας δισταγμός που προέρχεται από το γεγονός ότι κατά βάθος ξέρει ότι η επιλογή αυτή θα έχει σημαντικές επιδράσεις, και θα αλλάξει όχι απλά αναπόδραστα ή αναπόφευκτα τη ζωή της, αλλά και θα καθορίσει την πορεία  της προς ένα εντελώς νέο κεφάλαιο, για το πως η ίδια θα εξελιχθεί για τα επόμενα χρόνια.

Ο λόγος που χρησιμοποιώ τον παραπάνω παραλληλισμό είναι για να σας δώσω να καταλάβετε τη σημασία πού έχει ενεργειακά η έκλειψη αυτή μέσα στη μεγαλύτερη εικόνα της κοσμικής κίνησης.

Κατά σειρά αύξουσας σπουδαιότητας των αστρολογικών παργόντων που την χαρακτηρίζουν, η Ηλιακή Έκλειψη στον Καρκίνο στις 21 Ιουνίου, είναι μια έκλειψη που πραγματοποιείται μέσα στο παρακάτω αστρολογικό τοπίο.

  • Γίνεται δύο ημέρες πριν την αναδρομή του Ποσειδώνα.
  • Γίνεται 9 ημέρες πριν την για δεύτερη φορά μέσα στο 2020 σύνοδο του Δία με τον Πλούτωνα
  • Έχουμε πέντε πλανήτες ανάδρομους την ώρα που η έκλειψη πραγματοποιείται, με δύο από αυτούς να είναι ο Ερμής και η Αφροδίτη με αποτέλεσμα πιο εύκολα αντιληπτές επιδράσεις στο προσωπικό επίπεδο κάθε μίας και κάθε ενός από εμάς.
  • Η Έκλειψη πραγματοποιείται στην 0° μοίρα του Ζωδιακού που είναι πάρα πολύ σημαντική αφού είναι η πρώτη – πρώτη μοίρα του Ζωδίου του Καρκίνου και σχετίζεται με νέα ξεκινήματα. Νέα ξεκινήματα και μια εντελώς νέα περιοχή να εξερευνήσει κανείς αφού έχουμε μπροστά μας 29 ακόμα μοίρες να ταξιδέψουμε, αλλά προσοχή την απειρία για το τι σημαίνει αυτό το ταξίδι.
  • Η Έκλειψη ως Ηλιακή που είναι αφορά από τη φύση της Νέα Ξεκινήματα και κλείσιμο κύκλων.
  • Η Έκλειψη γίνεται στο Ζώδιο του Καρκίνου που κυβερνάται από τη Σελήνη, δίνοντας έτσι στο συναισθηματικό κομμάτι πρωτεύουσα σημασία.
  • Η Σελήνη βρίσκεται εκτός Ορίων της Εκλειπτικής κάτι το οποίο υπερτονίζει ακόμη περισσότερο τον απρόβλεπτο και αντισυμβατικό τρόπο με τον οποίο εκφράζονται τα θέματα της Σελήνης κατά της διάρκεια επιρροής της έκλειψης αυτής.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Αν αποσυμβολίσει κανείς τα παραπάνω αστρολογικά στοιχεία σε παραγράφους, εκτελώντας μια επιτηδευμένη άσκηση αστρολογικού ύφους, ή αλλίως… αν απλά πάμε στο σημείο στο οποίο η Ηρωίδα του βιβλίου μας βρίσκεται μπροστά στα διλλήματα που χαρακτηρίζουν αυτή την έκλειψη, διαβάζουμε:

Τι κούραση Θέε μου… Αδράνεια και απόγνωση από όλη αυτή την κατάσταση. (Αποκλίνουσα σύνοδος Άρη – Ποσειδώνα).

Κουράστηκα ψυχικά να παλεύω με τον εαυτό μου και τα συναισθήματά μου. (Αποκλίνων τετράγωνο Άρη με τα δύο Φώτα).

Χρειάζομαι και πάλι έμπνευση και τη δύναμη να ακολουθήσω τα όνειρά μου για κάτι καλύτερο. (Επικείμενη αναδρομή Ποσειδώνα).

Είμαι σίγουρη για το μονοπάτι που θέλω ναι πάρω και ξέρω ότι έχω τη δύναμη μέσα μου, απλά μου είναι ακόμα δύσκολο όλο αυτό να το κάνω πράξη. Είναι τόσο πιεστικές οι συνθήκες γύρω μου. Νιώθω σα να περπατώ πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί. Ακροβατώ και αναζητώ ισορροπία ανάμεσα στο τι λέει η ηθική μου και τι νιώθω ότι με οφελέι πραγματικά.  Θέλω να ανοίξω τους ορίζοντές μου να επεκταθώ και να πετάξω, να ανοίξει επιτέλους το κουκούλι και να βγεί η πεταλούδα της ψυχής μου. Θέλει ευθύνη όμως αυτό. Αναρωτιέμαι πως να προχωρήσω μπροστά τελικά με ακεραιότητα.  (Δίας σύνοδο Πλούτωνας ανάδρομοι στον Αιγόκερω).

Τόσες μέρες αναρωτιόμουν για τη σχέση μου με τον John. Μήπως είναι επιφανειακή; Μήπως εγώ κάνω λάθος; Πρέπει να ξέρω την αξία που έχω. (Αφροδίτη ανάδρομη στους Διδύμους).

Και αυτή η νοσταλγία για το παρελθόν; Πρόσωπα από έρωτες περασμένους να ξανάρχονται στο μυαλό μόνο και μόνο για να μου θυμήσουν πόσο ευαίσθητη ήμουν αλλά και πόσο απαιτητική ταυτόχρονα στην ανάγκη μου για ασταμάτητη συναισθηματική προσοχή. (Ερμής ανάδρομος στον Καρκίνο).

Χρειάζομαι να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο. Να απολάυσω και πάλι φροντίδα και ασφάλεια. Να νιώθω επιτέλους θαλπωρή και οικειότητα… Άραγε να θέλει ένα παιδί μαζί μου; (Νέα Σελήνη στον Καρκίνο).

Ναι νιώθω μεν έτοιμη αλλά διστάζω. Δεν είναι η πρώτη φορά. Όμως πλέον έχω μάθει να ακούω τη διαίσθησή μου. Ο δρόμος ανοίγεται μπροστά μου. Θέλω να τολμήσω. (Σελήνη εκτός Ορίων στον Καρκίνο).

Αλλά θα πρέπει να το σκεφτώ καλά πριν πάρω τις τελικές αποφάσεις μου. Διακυβεύονται πολλά…”

 


Κάπως έτσι κορυφώνει η έκλειψη αυτή τις εσωτερικές συγκρούσεις και διαμορφώνει τελικά ένα πλαίσιο πάνω στο οποίο αναλογιζόμαστε το τι μέλει γενέσθαι και που στεκόμαστε σε θέματα σχετικά με την Οικογένεια και τους δικούς μας ανθρώπους. Φέρνει στο προσκήνιο διλλήματα και αναθεωρήσεις για θέματα συναισθηματικής ασφάλειας. Μας απασχολούν καταστάσεις που έχουν να κάνουν με το ίδιο μας το σπίτι. Τυχόν ακίνητα που έχουμε στην ιδιοκτησία μας, ή ακόμα και για κάποιες και κάποιους από εσάς… θέματα μητρότητας και ανάληψης γονικών ευθυνών.

 

Θα έλεγα ότι είναι μια ΕΝΤΟΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ αλλά ΚΑΙ ΚΟΜΒΙΚΗ ταυτόχρονα ΕΚΛΕΙΨΗ.

Μία Έκλειψη η οποία

ΚΟΡΥΦΩΝΕΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΕΚΛΕΙΨΗΣ

που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου.


Είναι μια έκλειψη που φέρνει έλλειψη ασφάλειας. Μια έκλειψη συναισθηματικών ξεκαθαρισμάτων μέσα μας, καθώς φέρνει στο προσκήνιο διλήμματα, αλλά και εμάς τους ίδιους αντιμέτωπους με τις ευθύνες μας αλλά και τις βαθύτερες συναισθηματικές μας ανάγκες.


Με την Ηλιακή Έκλειψη αυτή στο Ζώδιο του Καρκίνου, οφείλουμε να πάρουμε θέση και να εκτιμήσουμε σωστά τις καταστάσεις γιατί το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε είναι κομβικό για την εξέλιξή μας στο επόμενο τρίμηνο.

Ας ακούσουμε καλά τη διαίσθησή μας και την εσωτερική μας φωνή.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΛΕΙΨΗΣ

Τύπος Έκλειψης: Δακτυλιοειδής Ηλιακή Έκλειψη

Κύκλος Saros: 137

Μερικώς ορατή από την Ελλάδα.

Δείτε την εκπομπή μου με τη Νανά Βαγενά για όλες τις εκλείψεις του 2020, εδώ:

Εκλείψεις 2020 και η Επιρροή τους


“Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR