ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ – 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018: Μακρύ Καυτό Καλοκαίρι – Μέρος Τρίτο

Sharing is caring:

LEO SOLAR ECLIPSE – 11 AUGUST 2018 aΤο φετινό καλοκαίρι σημαδεύεται από τρεις εκλείψεις και πολλαπλές αναδρομές πλανητών οι οποίες συμβαίνουν ταυτόχρονα με την περίοδο των εκλείψεων. Ο συνδυασμός αυτών των αστρολογικών συγκυριών είναι κάτι σχετικά σπάνιο και δημιουργεί ένα απρόβλεπτο, δυναμικό και καυτό σκηνικό.


ΙΙδιαίτερη σημασία η έκλειψη αυτή θα έχει για όσους ανήκουν στα ζώδια του Σταθερού Σταυρού, (Λέοντες, Υδροχόους, Ταύρους, και Σκορπιούς), οι οποίοι είναι γεννημένοι στα ημερολογιακά διαστήματα, από 9 έως 13 Αυγούστου, από 9 έως 13 Νοεμβρίου, από 5 έως 9 Φεβρουαρίου, και από 7 έως 11 Μαΐου. Επίσης σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες η Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 16° – 20° των Ζωδίων αυτών.


 

Μακρύ Καυτό Καλοκαίρι – Μέρος Τρίτο

H Ηλιακή Έκλειψη της 11ης Αυγούστου είναι η τελευταία από τις τρεις στη σειρά εκλείψεις του Καλοκαιριού.

Γίνεται στο ζώδιο του Λέοντα και διαδέχεται την Ηλιακή Έκλειψη στον Καρκίνο και την Σεληνιακή Έκλειψη στον Υδροχόο.

Αυτή η έκλειψη λειτουργεί ως απόηχος της εξαιρετικά δυναμικής περιόδου που προηγήθηκε. Κατά μία έννοια, είναι μια νέα αρχή που ακολουθεί μετά τις συνειδητοποιήσεις και τις συναισθηματικές εξάρσεις που βιώσαμε υπό την επίδραση των προηγούμενων εκλείψεων. Δύο ισχυρών εκλείψεων που αύξησαν την ένταση τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοσμικό επίπεδο.

Η πρώτη έκλειψη προκάλεσε την αίσθηση της ασφάλειας μας (Ηλιακή έκλειψη στον Καρκίνο) και μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε παιχνίδια εξουσίας με αποτέλεσμα πίεση στην πατρίδα, στο σπίτι, και τις σχέσεις μας, επαγγελματικές, ερωτικές ή φιλικές.

Η δεύτερη έκλειψη, στην κοσμική έκφρασή της, μας οδήγησε σ’ ένα απρόβλεπτο συλλογικό δράμα (ο Άρης ανάδρομος και σε όψη τετραγώνου με τον Ουρανό και σε σύνοδο με το Νότιο Δεσμό). Με τον Άρη, τον πλανήτη της φωτιάς, να κυριαρχεί σε αυτή τη δεύτερη και πιο δύσκολη έκλειψη, είχαμε δυστυχώς έναν Ιούλιο που σηματοδοτήθηκε από πυρκαγιές δασών, υψηλές θερμοκρασίες που έκαναν νέα ρεκόρ, και θανάσιμους καύσωνες σε όλη την υδρόγειο. Ειδικά στην Ελλάδα ζήσαμε μια πρωτόγνωρη Εθνική τραγωδία.

Το προσωπικό δράμα (Λέων) είναι πλέον αδιάληπτα συνδεδεμένο με το συλλογικό (Υδροχόος) και οι επιπτώσεις δημιουργούν πολιτική και συλλογική αντί-δραση (ο Άρης ανάδρομος στο Υδροχόο) και επανεξέταση (Ερμής ανάδρομος).

Σε προσωπικό επίπεδο, για πολλούς από εμάς, αυτή η δεύτερη έκλειψη ήταν καταλύτης για να κατανοήσουμε καλύτερα καταστάσεις και το πιο πιθανό, μας προκάλεσε συναισθηματικές εκρήξεις τις οποίες δεν καταφέραμε να ελέγξουμε.

Τώρα με την τρίτη αυτή έκλειψη, η οποία είναι μια Νέα Σελήνη, ωθούμαστε να κάνουμε μια επανεκκίνηση.

 

Δυναμική εξέλιξης


LEO SOLAR ECLIPSE – 11 AUGUST 2018

H Ηλιακή Έκλειψη της 11ης Αυγούστου λαμβάνει χώρα στο Λέοντα και είναι σε όψη συνόδου με τον Βόρειο Δεσμό.

Η όψη αυτή έχει τη δυνατότητα να φέρει διαισθητικές αφυπνίσεις ​​που θα μας πάνε μπροστά.

Στο δημιουργικό ζώδιο του Λέοντα, η όψη αυτή με τον Βόρειο Δεσμό, μπορεί να λειτουργήσει με πολύ καλά αποτελέσματα, αρκεί εμείς να συντονιστούμε με τις πιο ευγενείς ποιότητες μας, με αυτό-έκφραση ιδιότητες μας, και αποστασιοποιημένοι από στρεβλώσεις του «Εγώ» και φαντασμένες συμπεριφορές.


Σε προσωπικό επίπεδο μπορούμε να δουλέψουμε τις σχέσεις μας με πνεύμα μεγαλοθυμίας και ευγένειας, και να κλείσουμε έτσι παρελθόντα ζητήματα ή τις κρίσεις που εκδηλώθηκαν υπό την επίδραση της προηγούμενης ηλιακής έκλειψης.

Σε κοσμικό επίπεδο, τα πρόσφατα γεγονότα καθιστούν ακόμη πιο προφανές ότι απαιτούνται ισχυρές ηγετικές ικανότητες (Λέοντας) και καινοτόμος καθοδήγηση (Ουρανός κυβερνήτης του Υδροχόου) σε όλες τις μορφές κοινωνικών και πολιτικών αλληλεπιδράσεων (Άρης στον Υδροχόο). Οι αποφάσεις και οι λύσεις είναι υψίστης σημασίας.

Οι καιροί φαίνεται να είναι κρίσιμοι και οι επιπτώσεις αυτού του καλοκαιριού θα γίνουν αισθητές τα επόμενα χρόνια.

Ωστόσο, τόσο η προσωπική μας προσαρμογή, όσο και η ενσωμάτωση της ενέργειας της έκλειψης στο κοινωνικό και συλλογικό επίπεδο είναι μια αργή διαδικασία.

LEO SOLAR ECLIPSE – 11 AUGUST 2018

Ο Ερμής σε τετράγωνο με το Δία

Η κύρια όψη της έκλειψης είναι αυτή του τετραγώνου που σχηματίζει ο Ερμής ανάδρομος από το ζώδιο του Λέοντα, με το Δία στον Σκορπιό. Αυτή είναι μια όψη που μπορεί να φέρει υπερβολές στην επικοινωνία, παρεξηγήσεις όπως είναι αναμενόμενο λόγω του ανάδρομου Ερμή, λανθασμένες κρίσεις και υπερφόρτωση του νου από πληροφορίες.

Σε προσωπικό επίπεδο πρέπει να προσέξουμε ώστε να μην γίνουμε εμμονικοί ή παθιασμένοι στις συζητήσεις και την επιχειρηματολογία μας, να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να προσέξουμε για παρεξηγήσεις και παρανοήσεις.

Σε κοσμικό επίπεδο είναι μια περίοδος που μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες ή εσφαλμένες αποφάσεις στα ηγετικά κλιμάκια, καθώς και σε μεγάλη αστάθεια στα χρηματιστήρια.

 

LEO SOLAR ECLIPSE – 11 AUGUST 2018

 

Ο χορός των ανάδρομων πλανητών

Ο Ουρανός έχει γυρίσει ανάδρομος μόλις τέσσερις μέρες πριν από την έκλειψη και θα συνεχίσει να κινείται προς τα πίσω, φαινομενικά καθώς τον βλέπουμε από τη Γη, έως τις 6 Ιανουαρίου 2019 όταν θα φτάσει στην 28° του Κριού.

Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, επειδή ο Ουρανός γίνεται έτσι ο έκτος συνεχόμενος πλανήτης που στρέφεται ανάδρομα, προσθέτοντας έτσι στο ρετρό συναίσθημα αυτού του καλοκαιριού.


Η διαδικασία του να προκύψει κάτι απ’ την ενέργεια αυτής της έκλειψης είναι αργή.

Κάτι το νέο μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ αφότου έχουμε κάνει την εσωτερική δουλειά μας με τον κάθε ένα ξεχωριστά από τους ανάδρομους πλανήτες.

ΜΟΝΟ αφού επαναπροσδιορίσαμε την θέση μας.


Με τον Ουρανό ανάδρομο πρέπει να εξετάσουμε τα πράγματα υιοθετώντας μια άλλη προοπτική και να επαναπροσδιορίσουμε τις προσωπικές μας αλήθειες. Για να αγκαλιάσουμε το νέο, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε τι μας στέλνει πίσω στο παρελθόν είτε αυτό είναι ένα πρόσωπο, μια δουλειά ή ιδέες που δεν μας εξυπηρετούν πλέον.

Η διαδικασία της ανάδρομησης του Ουρανού που έχει στόχο να διαμορφώσει την προσωπική μας αλήθεια λειτουργεί πολύ καλά μαζί με τον Ποσειδώνα που είναι επίσης ανάδρομος, καθώς ο Ποσειδώνας έτσι μας βοηθά να βλέπουμε με σαφήνεια και χωρίς ιδεοληψίες. ΑΛΛΑ για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να απαλλαγούμε από τις προσωπικές αυταπάτες μας.

Ο Κρόνος είναι επίσης ανάδρομος και πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τα όριά μας και να μάθουμε καλά τα εξελικτικά ή τα καρμικά μαθήματα που μας θέτει.

Ο Πλούτωνας εξακολουθεί να είναι ανάδρομος και η ανασκαφή της ψυχής μας βρίσκεται σε εξέλιξη. Η οπισθοδρομική περίοδος του Πλούτωνα θεωρείται συνήθως ως μια ψυχολογική διαδικασία που επιδιώκει την αναγέννηση, την κάθαρση και οδηγεί σε μια υγιή παρόρμηση για επιβίωση.

Ο Άρης είναι ανάδρομος και σε υψηλή ενεργειακή κατάσταση, καθώς κινείται εκτός ορίων κατά τη διάρκεια όλων των εκλείψεων, με την κίνηση του αυτή να κορυφώνεται μεταξύ 14 Αυγούστου και 19 Αυγούστου, όταν ο Άρης θα φτάσει σε απόκλιση 26 ° 29′ Νότια της Εκλειπτικής. Αναμενόμενες οι καθυστερήσεις και η απογοήτευση, η ανάγκη είναι για διαχείριση θυμού και επαναπροσδιορισμού των ενεργειών μας.

Ο Ερμής είναι ανάδρομος από την προηγούμενη Σεληνιακή Έκλειψη στον Υδροχόο και είναι επίσης ο βασικός παίκτης στην έκλειψη αυτή, δεδομένου ότι βρίσκεται σε σύνοδο με τα δύο φώτα. Πώς να διαμορφώσουμε την προσωπική μας αλήθεια και να κατανοήσουμε το ποια η καλύτερη πορεία δράσης, όταν ο Ερμής περιπλέκει τα πράγματα;

Πώς θα καταλήξουμε σε συμπεράσματα και θα πάρουμε αποφάσεις ή θα βρούμε λύσεις μέσα σε αυτό τον αργοκίνητο βάλτο της ανάδρομης ενέργειας;

 

Ο Ουρανός συνδέει την έκλειψη αυτή με την αμέσως επόμενη!

LEO SOLAR ECLIPSE – 11 AUGUST 2018

Εμείς οι Αστρολόγοι βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα και κατανοούμε τους κύκλους.

Ο Ουρανός διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε αυτές τις καλοκαιρινές εκλείψεις, καθώς είναι σε όψη τετραγώνου με τον Άρη και σε ένα στενό σχηματισμό Ταυ- τετράγωνου με τον άξονα των δεσμών και στις τρεις εκλείψεις.

Ο Ουρανός είναι ο τελευταίος πλανήτης σε αυτό το χορό των ανάδρομων και η απελευθερωτική του ενέργεια δεν θα γίνει αισθητή μέχρι να ξαναγυρίσει σε ορθόδρομη πορεία.

Πότε θα γίνει αυτό;

Στις 6 Ιανουαρίου 2019,

την ίδια μέρα που συμβαίνει η επόμενη έκλειψη!

Είναι τότε που αυτός ο κύκλος της αφύπνισης θα αποδώσει καρπούς με ιδέες, διορατικότητα, απελευθερωτική ενέργεια και εκδήλωση της αλήθειας.

Επιπρόσθετα σημαντικό με το γεγονός ότι ο Ουρανός γυρνάει σε ορθή πορεία την ίδια μέρα με την επόμενη έκλειψη, είναι και το ότι για άλλη μια φορά θα είναι σε ταυ-τετράγωνο με τον άξονα των Δεσμών και στις δύο εκλείψεις του χειμώνα.

Είναι σαν να μας προετοιμάζουν αυτές οι καλοκαιρινές εκλείψεις. Μας δίνουν μαθήματα και μας ζητούν να συνεργαστούμε με τους ανάδρομους πλανήτες ώστε να είμαστε έτοιμοι για τις πραγματικές αλλαγές (Ουρανός) που πρόκειται να έρθουν.


Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ηλιακή Έκλειψη στον Λέοντα είναι καθοριστική.

Επειδή λειτουργεί ως η τελευταία πρόβα, με όλους εμάς τους ηθοποιούς που διαβάζουμε το σενάριο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια, προτού βγούμε επάνω στη σκηνή.


 

Μια όψη τριγώνου φτάνει στην ακρίβειά της με αυτήν την έκλειψη

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω είναι σε συγκλίνουσα όψη τριγώνου με τον Ουρανό στον Ταύρο κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και όψη αυτή, με την απελευθερωτική και γειωμένη ενέργεια της, έρχεται σε ακρίβεια 0 ° 31′ στην τελευταία αυτή έκλειψη της θερινής περιόδου.

Αυτή είναι η πιο χρήσιμη από όλες τις όψεις, καθώς μας επιτρέπει να διαχειριζόμαστε υπεύθυνα τις αλλαγές και τα ξαφνικά γεγονότα που προέκυψαν από τις εκλείψεις.

Παρέχει σχετική σταθερότητα μέσα στο αργό και απαιτητικό τοπίο.

 

Μια δεύτερη όψη τριγώνου φτάνει στην ακρίβειά της με αυτήν την έκλειψη

Ο Δίας στον Σκορπιό είναι σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες, σε μια όψη που βαθμιαία έρχεται σε πολύ στενή ακρίβεια με αυτή την τελευταία έκλειψη, και η οποία κορυφώνεται στις 19 Αύγουστου.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ωφέλιμη όψη. Ένα δώρο ελπίδας και της συμπόνιας. Είναι μια όψη που μπορεί να λειτουργήσει ως ο “Από Μηχανής Θεός”, που μας σώζει την τελευταία στιγμή, χαρίζοντας ελπίδα, φέρνοντας δώρα, πνευματική συνειδητοποίηση και αυξημένη πίστη.

 

Οι ηλιόλουστες ημέρες είναι και πάλι εδώ

Αυτή η τελευταία έκλειψη αυτού του μακρινού, καυτού καλοκαιριού απαιτεί ενδοσκοπική εργασία και επαναξιολόγηση σε όλους τους τομείς που αφορούν οι ανάδρομοι πλανήτες.

Η ενέργεια της είναι καθοριστική και έχει επιπτώσεις.

Βραχυπρόθεσμα, η Ηλιακή Έκλειψη στον Λέοντα της 11ης Αυγούστου μας ωθεί αργά αλλά σταθερά έξω από το βάλτο και χτίζει σιγά-σιγά ελπίδα και θετικό όραμα.

Το πιο σημαντικό. Είναι μια κρίσιμη έκλειψη που έχει μακροπρόθεσμες επιδράσεις και η οποία μας ετοιμάζει και μας δίνει τις βάσεις για τις αλλαγές που έρχονται με τις εκλείψεις του χειμώνα. Εκλείψεις που είναι χρωματισμένες με την ενέργεια του πλανήτη Ουρανού.

 

Εύχομαι σε όλους να απολαύσετε τις τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού μέσα στη λιακάδα, και ότι το καλύτερο με τη θαυμάσια όψη του Δία σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΛΕΙΨΗΣ

Τύπος Έκλειψης: Μερική Ηλιακή Έκλειψη

Κύκλος Saros: 155

Μη ορατή από την Ελλάδα.

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR