ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ – 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Sharing is caring:

ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021


Η Ηλιακή Έκλειψη πραγματοποιείται στο Ζώδιο του Τοξότη, και έχει ιδιαίτερη σημασία για όσους και όσες από εσάς ανήκετε στα ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού (Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες), οι οποίοι είναι γεννημένοι στα ημερολογιακά διαστήματα, από 1 έως 5 Μαρτίου, από 1 έως 5 Ιουνίου, από 3 έως 7 Σεπτεμβρίου, και από 2 έως 6 Δεκεμβρίου.

Επίσης σε όσους και όσες από εσάς έχετε προσωπικούς πλανήτες ή γωνίες του Ωροσκοπίου σας κοντά στις μοίρες 11° – 15° των παραπάνω Ζωδίων.

Λειτουργεί θετικά για Κριούς γεννημένους από 31 Μαρτίου έως 3 Απριλίου και για και Λέοντες γεννημένους από 3 Αυγούστου έως 7 Αυγούστου.

Προσοχή για εντάσεις Σκορπιοί, Λέοντες, Ταύροι, Υδροχόοι, οι γεννημένοι γύρω στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου ή γεννημένοι στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του Ζωδίου τους.


ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Από τον αστρολόγο Andrew Ifandis

Η Ηλιακή Έκλειψη στον Τοξότη πραγματοποιείται στις 4 Δεκεμβρίου 2021 στις 12°22’ λεπτά του Ζωδίου.

Είναι η τελευταία που πραγματοποιείται στον άξονα Διδύμων – Τοξότη και κλείνει την αυλαία μιας σειρά εκλείψεων που εδώ και ενάμιση χρόνο αφορούσαν στο δίπολο ανάμεσα στην πληροφορία και την γνώση, ανάμεσα στην στείρα γνώση και την γεμάτη σοφία αλήθεια.

Εκλείψεις οι οποίες μας έκαναν να αναζητούμε το νόημα και το πραγματικό καθώς μέσα από τα ασταμάτητα ερεθίσματα της πραγματικότητας γύρω μας και μια πληθώρα πληροφοριών (Δίδυμοι), κληθήκαμε να κατανοήσουμε το πραγματικά συμβαίνει και ποια είναι η μεγάλη εικόνα (Τοξότης).

Όλο αυτό δημιούργησε μια τεράστια σύγχυση για το ποια είναι η “Αλήθεια” τελικά, και μια τεράστια σύγχυση γενικώς.

Ο κόσμος αλλάζει…

και με την Ηλιακή αυτή Έκλειψη στο Τοξότη έρχεται πλέον η ώρα να διακρίνουμε καθαρά και να ανακαλύψουμε το ποια είναι η προσωπική ΜΑΣ Αλήθεια. Αυτή που είναι μέσα μας, θαμμένη από το βουητό και την οχλαγωγία γύρω μας.

Ναι… “Χωρίζει η ήρα από το σιτάρι… Κοσκινίζεται ο κόσμος”(*)

και η έκλειψη αυτή σηματοδοτεί μια εντελώς νέα κατανόηση και αντίληψη των πραγμάτων. Μια νέα αντίληψη και κατανόηση σίγουρα για τα θέματα του οίκου τον οποίο επηρεάζει στο ωροσκόπιό μας, αλλά και σε σχέση με την γενικότερη ηθική μας και τη φιλοσοφία μας απέναντι στα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Μέσα στον ορυμαγδό και μέσα στους επόμενους έξι μήνες, εκ των πραγμάτων, θα διαμορφώσουμε ένα νέο σύστημα αξιών και θα αλλάξουμε νοοτροπίες.

Εδώ το διάστημα που κλειδώνει το αν θα ανήκουμε με «από εδώ» ή «από εκεί» και εδώ είναι που θα αποκρυσταλωθούν τελικά σε στάση ζωής οι αντιφατικές δυναμικές που έχουμε μέχρι τώρα βιώσει. Είναι μέσα στις επόμενες εβδομάδες, μήνες που θα αποφασίσουμε ποιοι ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ανάμεσα στο πολύ-πρισματικό καλειδοσκόπιο του διχασμού και των πολλών και αντιφατικών απόψεων.

­

Μα γιατί θα γίνει τώρα, γιατί δεν θα γίνει πιο μετά ή γιατί δεν έγινε πιο πριν; Θα αναρωτηθείτε πιθανά…

Μα είναι πολύ απλή η απάντηση.

Γιατί αυτή είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ έκλειψη που γίνεται στον άξονα πρόσληψης, κατανόησης, ανάλυσης, αντίληψης, κοσμοθεώρησης, νοοτροπίας, φιλοσοφίας και ηθικής, και θα περάσουν 9 χρόνια μέχρι να ξανα-ξεκινήσει κάτι αντίστοιχο. Άρα η έκλειψη αυτή ολοκληρώνει τις διεργασίες και τη θεματική όλων αυτών των προηγούμενων εκλείψεων.

Δημιουργεί κάτι νέο λοιπόν, και στην καλύτερη της έκφανση, η έκλειψη αυτή είναι η σπορά μιας νέας αντίληψης που μας κάνει να επιλέξουμε Σοφά και να δούμε Καθαρά.

Σε κάποιους και κάποιες από εσάς μπορεί να φέρει Πίστη, ευρύτερη αντίληψη, ή μια άλλη κατανόηση καταστάσεων και πραγμάτων στον τομέα του ωροσκοπίου που αφορά.

Σε κάποιες και κάποιους άλλους μπορεί να φέρει φανατισμό, ιδεολογικές αγκυλώσεις και μια τάση αυτοδικαίωσης μέσα από ένα “εγώ τα ξέρω όλα”. Μπορεί να φέρει επιπολαιότητα, ανεύθυνη αισιοδοξία η ακόμα και εθελοτυφλία ότι όλα είναι καλά και σωστά.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που κάνει η έκελιψη είναι ότι μεταφέρει την δυναμική της σύγκρουσης του Κρόνου με τον Ουρανό ακριβώς επάνω στο αντιληπτικό μας κέντρο(!!).

Το τετράγωνο του Κρόνου – Ουρανού πέφτει επάνω ακριβώς στα δύο Φώτα της έκλειψης, αφού ο Κρόνος σχηματίζει εξάγωνο μαζί τους ενώ ο Ουρανός όψη χιαστί, δημιουργώντας έτσι Φώτα – Κρόνος και Ουρανός, ένα μεγάλο τρίγωνο μάθησης.

Το μεγάλο τρίγωνο μάθησης είναι ενας αστρολογικός σχηματισμός ο οποίος προσπαθεί να λύσει τη σύγκρουση ανάμεσα στα δίπολα μέσω μιας τρίτης οδού. Μιας άλλης ματιάς στο πρόβλημα.

Για αυτό ακριβώς λέω ότι αυτή η έκλειψη μας κάνει να δούμε τα πράγματα αλλιώς.

Φέρνει τη σύγκρουση του Κρόνου – Ουρανού και τη σύγκρουση ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα επάνω μας. Μέσα μας. Στην συνείδηση μας (Ήλιος) και την Ψυχή μας (Σελήνη). Είναι μια ανανέωση αντιληπτική και θα το καταλάβουμε αυτό όλοι μας στους επόμενους μήνες.

Σε κάποιους και κάποιες θα δώσει πρόσκαιρες και απλοϊκές λύσεις στο πως αντιλαμβάνονται την κατάσταση (εξάγωνο), οι οποίοι όμως δε θα λύσουν τις εσωτερικές τους αμφιβολίες (χιαστί), αφού τελικά οι επιθυμίες τους (Νέα Σελήνη) θα εξαλειφθούν (Έκλειψη) από την πίεση (Τετράγωνο) της πραγματικότητας.

Για κάποιους και κάποιες άλλους όμως, ή έκλειψη θα σημαίνει ανανέωση της Πίστης και της Ελπίδας τους (Δίας κυβερνήτης έκλειψης). Θα ανοίξει το Τρίτο Μάτι… θα δουν την Αλήθεια. (Τοξότης).

 

Υπερβολές; Καθόλου…

Μέσα στην τελευταία έκλειψη της χρονιάς, στην τελευταία έκλειψη στον άξονα αυτό, και κοντά στο τελευταίο ακριβείας τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό το οποίο θα γίνει στις 24 Δεκεμβρίου 2021, όλοι δίνουμε τις εξετάσεις μας τις κρίσιμες αυτές ημέρες….

Εξάλλου ο Τοξότης είναι το Μονοπάτι της Μαθητείας…

το οποίο είτε οδηγεί στον Πύργο της Σοφίας, είτε στο Θεό…

 

 Ο Κόσμος κοσκινίζεται(*)…(*) Γέροντας Σίμων Αρβανίτης

 


Εύχομαι Καλή Έκλειψη σε όλους και όλες σας!

“Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR