ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021: Στην Έρημο των Αντικατοπρισμών

Sharing is caring:

ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021


ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Από τον αστρολόγο, Andrew Ifandis

Η Ηλιακή Έκλειψη πραγματοποιείται στις 19° 47’ του ζωδίου των Διδύμων. Επηρεάζει όλους και όλες μας, και είναι περισσότερο αισθητή για Τοξότες και Διδύμους, καθώς επίσης και Παρθένους και Ιχθύες, οι οποίοι έχουν γεννηθεί στις αρχές του 3ου δεκαημέρου, καθώς επίσης και όσους και όσες από εσάς έχετε προσωπικούς πλανήτες ή τον Ωροσκόπο σας κοντά στις μοίρες 18° – 22° του Μεταβλητού σταυρού.


Και να που είμαστε λοιπόν στην δεύτερη Έκλειψη του καλοκαιριού του 2021.  Μια Ολική Ηλιακή ‘Έκλειψη που λαμβάνει χώρα στις 19°47’ του Ζωδίου των Διδύμων.

Είναι μια έκλειψη ιδιαίτερα σημαντική και έρχεται σε συνέχεια της Σεληνιακής Έκλειψης στον Τοξότη που έγινε στις 26 Μάϊου. Μια Έκλειψη εκείνη με σημαντικό το στοιχείο της απογοήτευσης και του υπερβολικού συναισθηματισμού.

Από την έκλειψη εκείνη μέχρι αυτή, μεσολάβησε ένα δύσκολο διάστημα, κατά το οποίο ο Ερμής γύρισε σε φαινομενική αναδρομή πορεία προκαλώντας επικοινωνιακά, διαδικτυακά αλλά και συναισθηματικά black out, και ο Άρης από τον Καρκίνο σε αντίθεση με τον Πλούτωνα έφερε εντάσεις στα παρορμητικά του τέλους του τρίτου δεκαημέρου.

Και είμαστε λοιπόν σήμερα, ακόμα ταξιδιώτες της ερήμου, μέσα στο καφετί τοπίο καθώς διασχίζουμε τα στενά του Φόβου. Το στόμα μας καλυμμένο με λινό, προστατευμένο από την σκόνη της αμμοθύελλάς, που δεν φαίνεται να κοπάζει.

Είναι εσωτερική η ομιλία και η φωνές που ακούμε με αυτή την έκλειψη Ηλίου. Καλύτερα να έχουμε το στόμα μας προστατευμένο παρά να προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε μέσα στον ορυμαγδό και τη βουή του ανέμου.

Ο Ερμής κυβερνήτης της Έκλειψης αυτής στους Διδύμους είναι ανάδρομος στο Ζώδιο της κυβέρνησής του και αυτός, και σε σύνοδο με τα δύο Φώτα. Είναι σα να “φωνάζει”, βουβά, αλλά δυνατά, μέσα στο κεφάλι μας.

“Βρες το δρόμο σου, βρες το μονοπάτι σου”.

“Βρες την προσωπική σου έκφραση, στόχο και ουσία”.

“Πυρήνας και σκοπός αλλά και συναισθηματικά, είναι ο καιρός να διακρίνεις”.

Σκέψεις, λογισμοί και αναθεωρήσεις… Εσωτερικά βουβά και άλαλα.

Μέσα μας γίνονται όλα, καθώς βιώνουμε το διχασμό για το δρόμο που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Οι  επιλογές φαίνονται μπροστά μας και αχνοφέγγουν σαν αντικατοπτρισμός. Το μυαλό μας απορροφά κάθε ερέθισμα από το περιβάλλον και προσπαθεί να βγάλει συμπεράσματα.

Είναι όμως τόσο έντονες οι αναδρομές και τα βιώματα από το παρελθόν, που θολώνουν την κρίση και βαραίνουν τη μνήμη μας. Πίσω στο παρελθόν μας γυρνάνε οι σκέψεις μας, λες και ακολουθούν τα ίχνη που έχουν αφήσει πίσω τους  οι καμήλες καθώς βρίσκουν το γερό πάτημα τους στην καφετιά άμμο της ερήμου.

Οι επιλογές πολλές, αιωρούνται στον αέρα, απατηλές και γεμάτες σαγήνη καθώς ο Ποσειδώνας σχηματίζει τετράγωνο τόσο με τον ανάδρομο Ερμή, όσο και με τα δύο Φώτα.

Είναι μια Έκλειψη πράγματι μέσα στην έρημο της άγνοιας του τι είναι πραγματικό και τί είναι φανταστικό. Τι είναι εφικτό και τι δεν είναι παρά φρούδες ελπίδες.

Είναι μια Έκλειψη με ψευδείς και επιφανειακές εντυπώσεις τις οποίες μας καλεί να αντιληφθούμε. Είναι όμως και μία έκλειψη που έχει σκοπό να κάνει reset στο πως αντιλαμβανόμαστε εμάς του ίδιους, ανθρώπους, και καταστάσεις, πάντα σχετικά με την περιοχή του Ωροσκοπίου μας την οποία ενεργοποιεί.

 

Ναι καθώς θα καλύπτεται ο Ήλιος από τη Σελήνη, θα έχουμε σκοτάδι. Θα σβήσει ξαφνικά αυτό το ατέρμονο μονοπάτι των σκέψεων που οδηγεί στο παρελθόν και που ξανοίγεται σε αόριστα σταυροδρόμια μέλλοντος. Θα σβήσουν οι επιφάσεις και οι προφάσεις μέσα μας. Θα σβήσουν αν είμαστε τυχεροί οι επιπόλαιες και παιδιάστικες συμπεριφορές.

Με το που θα ξαναλάμψει το Φως του Ήλιου θα έχουν επιτευχθεί συνειδητοποιήσεις.

Δεν είναι για κακό μας αυτή η έκλειψη, όσο απατηλή και θολή και να είναι.

Αν ακούσουμε προσεκτικά το μήνυμά της, θα αντιληφθούμε πολλά μέσα από την διαδικασία της ανασκόπησης και αναθεώρησης που ο Ερμής ανάδρομος φέρνει στα δύο Φώτα, και νέες ιδέες και σκέψεις θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Είναι σπορά για το μέλλον τα όσα θα “μας έρθουν” καθώς σιωπηλά ταξιδεύουμε, και μόνο συνδυάζοντας τη διαίσθηση μας, τη χρήση δηλαδή της ανώτερης ποιότητας του Ποσειδώνα, αλλά και την σύγκριση ανάμεσα στο τότε (το παρελθόν) και το τώρα (Ερμής ανάδρομος), θα αντιληφθούμε τι είναι το πραγματικό και τι οι αντικατοπτρισμοί.

Το τρίγωνο που κάνει ο Κρόνος από τον Υδροχόο με τα δύο Φώτα κρύβει την υπόσχεση για αυτό που σας αναφέρω.

  • Ήλιος στους Διδύμους τρίγωνο με Κρόνο στον Υδροχόο: Δείχνει συνειδητοποίηση για κοινούς στόχους με τους σημαντικούς άλλους. Οράματα και όνειρα επικοινωνούνται και γίνονται στόχοι κοινής προσπάθειας, κάτι που μακροπρόθεσμα φέρνει σταθερότητα στην επικοινωνία και τις σχέσεις μας… αρκεί να είμαστε ευέλικτοι.
  • Σελήνη στους Διδύμους σε τρίγωνο με τον Κρόνο στον Υδροχόο: Κατανοούμε το πόσο σημαντικό είναι να ελέγχουμε τα συναισθήματα μας. Δυνατότητες να επιδείξουμε ώριμη στάση χωρίς επιπολαιότητες προς χάρη του κοινού συμφέροντος.

Η Ηλιακή αυτή έκλειψη λοιπόν, για όσους συντονιστούν, μετατρέπεται σε εκ των έσω μήνυμα.

Ένα μήνυμα μέσα μας, το οποίο ακούμε καθαρά, το καταλαβαίνουμε διαισθητικά και στη συνέχεια το διατυπώνουμε με σαφήνεια.

Ένα μήνυμα που μετατρέπεται σε ιδέα και αντίληψη για τον τομέα του Ωροσκοπίου μας που μας επηρεάζει η έκλειψη και που έρχεται σαν αποτέλεσμα της ένωσης της αντικειμενικής διάκρισης (Ήλιος στους Διδύμους) αλλά και την έκφραση της καρδιάς μας με τρόπο ανάλαφρο και παιδικό. (Σελήνη στους Διδύμους)

Για όσους και όσες παραμείνετε σιωπηλοί και κρατήσετε το λινό μπροστά από το στόμα σας. Για όσους και όσες σιωπηρά παρατηρήσετε τις σκέψεις σας και δε πάρετε αποφάσεις μέχρις ότου να νιώσετε την έκλαμψη.

Αλλιώς…

…αν αρχίσουμε να επικοινωνούμε, να κάνουμε τις επιλογές μας, ενώ ακόμα κοπάζει η αμμοθύελλά, θα χάσουμε το δρόμο και θα βρεθούμε σε λαβύρινθους παρεξηγήσεων, απατηλών συναισθημάτων,  ασυνεννοησίας, αδυναμίας κατανόησης.

Να θυμάστε.

Είναι μια έκλειψη Βορείου Δεσμού αυτή. Είναι ακριβώς… για να βρείτε το δρόμο σας!

 


“Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR