ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟ ΖΥΓΟ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Sharing is caring:

ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟ ΖΥΓΟ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023


ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟ ΖΥΓΟ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Από τον αστρολόγο Andrew Ifandis


Επικοινώνησε μαζί μου για προσωπική συνεδρία

Facebook Messenger   |   Instagram   |   Φόρμα επικοινωνίας

 

ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟ ΖΥΓΟ – 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023: Το τσίμπημα της βελόνας


Μοίρα: 21°07’ Ζυγού

Έκλειψη Νοτίου Δεσμού

Τύπος Έκλειψης: Δακτυλιοειδής

Ώρα Έκλειψης: 20:55:06

 

Στις 14 Οκτωβρίου πραγματοποιείται μια σημαντική Ηλιακή Έκλειψη στο ζώδιο του Ζυγού. Μια Νέα Σελήνη που θα κρύψει τον Ήλιο για πέντε λεπτά, φέρνοντας ένα προσωρινό κενό, μια αλλαγή συνείδησης και μια κοσμική επανεκκίνηση στη ζωή μας.

Οι Ηλιακές Εκλείψεις λειτουργούν πάντα σαν ισχυροί καταλύτες και φέρνουν γεγονότα που είναι πάντα μετασχηματιστικά και μεταμορφωτικά. Κάποιες φορές είναι ένα κοσμικό πηδηματάκι προς τα μπροστά, μια κοσμική ώθηση, ενώ κάποιες άλλες είναι απότομες στροφές στο μονοπάτι που έχει στρώσει η μοίρα για εμάς, τελειώνοντας ένα κεφάλαιο της ζωής μας , και ανοίγοντας ταυτόχρονα ένα νέο. Οι Ηλιακές Εκλείψεις έχουν βαθύ αντίκτυπο στη ζωή μας και εκδηλώνονται πάντα με τη μορφή γεγονότων.

Αυτή η Ηλιακή έκλειψη στο ζώδιο του Ζυγού θα αλλάξει σίγουρα τις σχέσεις μας και την μέχρι τώρα προσέγγισή μας σ’ αυτές.

Οι Δεσμοί της Σελήνης περιστρέφονται στον άξονα Κριού – Ζυγού αναδεικνύοντας καρμικές επιλογές και γεγονότα που έχουν ως στόχο να φέρουν ισορροπία και δικαιοσύνη στον τομέα του “εμείς” έναντι των “άλλων”.

Ένα εξελικτικό μάθημα που φέρνουν είναι από τη μία να αναπτύξουμε μια υγιή αίσθηση ατομικότητας, και από την άλλη να μπορούμε να είμαστε σε θέση να φροντίζουμε τις σχέσεις μας με τους σημαντικούς άλλους και να τις καλλιεργούμε.

Ένα άλλο μάθημα είναι το να σταματήσουμε να έχουμε ανάγκη τους άλλους στην περίπτωση που αυτό δε μας ωφελεί και να μπορούμε να είμαστε ανεξάρτητα αυτόνομοι.

Αυτή η Έκλειψη στον Ζυγό είναι ένας καθρέφτης.

Ο καθένας σας θα κοιτάξει τον εαυτό του σ’ αυτόν τον καθρέφτη και ανάλογα με την κατάσταση ισορροπίας που βρίσκεται μέσα του ή στη σχέση του θα δει μια διαφορετική εικόνα.

Όσοι από εσάς συμβιβάζεστε και έχετε την τάση να ευχαριστείτε πάντα τους άλλους, θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτό μπορεί να είναι καλό βραχυπρόθεσμα, αλλά μακροπρόθεσμα είναι κάτι που δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις σας.

Το αξίζετε να είστε ο εαυτός σας και να μην αφήνετε τους άλλους να σας κάνουν ότι θέλουν.

Όσοι και όσες από εσάς έχετε έντονη ανάγκη να είστε μαζί με κάποιον άλλον, μπορεί τώρα να συνειδητοποιήσετε ότι οι ρομαντικές ονειροπολήσεις και η ανάγκη να ανήκετε κάπου, το μόνο που κάνουν είναι να εμποδίζουν την ανάπτυξή σας.

Ανάψτε πρώτα την εσωτερική σας φλόγα και νιώστε άνετα με το να είστε μόνοι σας.

Αν είστε ήδη σε μια ισορροπημένη σχέση, αυτή η έκλειψη θα φέρει απρόσμενα γεγονότα που μπορεί να απογοητεύσουν και που θα απαιτήσουν να γίνουν κάποιες προσαρμογές. Αυτή η έκλειψη θα είναι μια δοκιμασία και για τους δύο σας. Έχει όμως τη δυνατότητα για επούλωση που θα ενισχύσει τελικά τους δεσμούς ανάμεσά σας.

Κάτι μεγάλο συμβαίνει…

Ο Ουρανός σχηματίζει όψη χιαστί με τον Ήλιο και τη Σελήνη. Ξαφνική παρόρμηση, ένας κλονισμός στη ζώνη ασφαλείας μας, η ανάγκη για ανανέωση, ή η τέλεια ευκαιρία για να απαλλαγούμε από ανθυγιεινά μοτίβα σχέσεων και να ξεκινήσουμε από την αρχή.

Τα γεγονότα που θα φέρει η έκλειψη θα οδηγήσουν σε δύσκολες αποφάσεις. Να χωρίσουμε ή να συνεχίσουμε τον συμβιβασμό; Να έρθουμε σε ρήξη ή να συζητήσουμε τους τρόπους για να ξαναβρούμε την ισορροπία;

Ο Ερμής στον Ζυγό και σε στενή σύνοδο με την Έκλειψη, φέρνει απροσδόκητα νέα, απαιτεί προσαρμογή στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα και ανάγκη για πρωτότυπες η ακόμα και ρηξικέλευθες ιδέες. Η διπλωματία για χάρη της διπλωματίας ΔΕΝ αποτελεί λύση. Το μόνο που θα καταφέρει είναι να διαιωνίσει τον φαύλο κύκλο. Θα γίνουν λοιπόν οι αναγκαίες συζητήσεις.

Διαπραγματευτείτε μεν τα θέματα, αλλά να μην είστε ούτε αναποφάσιστοι ούτε πολύ μαλθακοί.

Η αποφασιστικότητα, η τόλμη και το να προβούμε σε πράξεις, είναι απαραίτητα με αυτή την έκλειψη. Καθώς ο Άρης από το ζώδιο του Σκορπιού σχηματίζει όψη τριγώνου με τον Κρόνο στους Ιχθύες, είναι σημαντικό να εμβαθύνουμε στα συναισθήματα μας και να πράξουμε με βάση αυτά.

Όμως έκφραση και πράξεις θα πρέπει να έχουν υπευθυνότητα και ωριμότητα, ώστε να μπορεί να βρεθεί τελικά ένας δρόμος προς τα εμπρός. Ένας δρόμος  που ναι μεν θα ευθυγραμμίζεται με το κοινό σχεσιακό όνειρο, αλλά δεν θα σας στερεί τη δική σας ταυτότητα.

Αυτή η έκλειψη είναι μια καρμική δοκιμασία.

Η Αφροδίτη εξακολουθεί να βρίσκεται σε όψη εξαγώνου με τον Άρη. Δύο πλανήτες που κυβερνούν αντίστοιχα το Νότιο και το Βόρειο Δεσμό της Σελήνης, και βοηθούν στην εξελικτική μας πορεία.

Υπάρχει αγάπη ή η λαχτάρα για να μοιραστούμε την αγάπη. Υπάρχουν τρυφερά συναισθήματα που μοιραζόμαστε, ή η θλίψη επειδή δεν έχουμε κάποιον να τα μοιραστούμε. Υπάρχει ένα όνειρο που διαταράσσεται ή μια απογοήτευση που έρχεται και θα πρέπει να την ξεπεράσουμε.

Είτε μόνοι μας είτε σε μια σχέση με την έκλειψη αυτή θα πρέπει να ξαναδούμε λίγο το ποια είναι η πραγματικότητα. Να κάνουμε ένα reality check.

Δύσκολο reality check, γιατί ο Χείρωνας από τον Κριό είναι σε αντίθεση με τον Ήλιο και τη Σελήνη.

Η Έκλειψη αυτή θα είναι ένα μικρό τσίμπημα, σαν αυτό της βελόνας. Ένας μικρός πόνος, μια λιγότερο η περισσότερο επώδυνη στροφή προς τα μέσα, ένα μούδιασμα προσωρινό, που θα σε ξυπνήσει, εσένα αλλά τους άλλους, βγάζοντας σε από τη ζώνης άνεσης σου.

Για να δεις την πραγματικότητα. Για να δράσεις. Για να αντιμετωπίσεις τραύματα του παρελθόντος. Για να αντιμετωπίσεις την πληγή.

Με θάρρος.

Να δεις τον εαυτό σου γι’ αυτό που είναι.

Να δεις τον άλλον για αυτό που είναι.

Είτε μόνος και μόνη, είτε σε μια σχέση, το ζητούμενο είναι να βρεθεί ισορροπία αναγκών, και να γίνει η απαραίτητη θεραπεία.

Αν είσαι σε σχέση και η έκλειψη αυτή φέρει κάτι το απροσδόκητο τότε είναι σημαντικό να σταθείτε ενωμένοι και να ξεπεράσετε την κατάσταση μαζί.

Αυτή η έκλειψη είναι μια καρμική δοκιμασία.

Ο Πλούτωνας έχει γυρίσει ορθόδρομος, τέσσερις μέρες πριν από αυτή τη γλυκόπικρη έκλειψη.

Η απαραίτητη ενδοσκόπηση έχει ολοκληρωθεί. Τα σκοτεινά στοιχεία απομακρύνονται σιγά-σιγά. Ξαναβρίσκουμε την ψυχική δύναμή μας μετά από μια διαδικασία ανασκαφής στα βάθη του ψυχισμού. Κάθαρση ψυχής. Απομάκρυνση όσων δεν χρειάζονται. Μεταμόρφωση. Χρυσαλίδα σε πεταλούδα.

Αυτό που κάνει αυτή η Ηλιακή Έκλειψη στον Ζυγό είναι ότι δημιουργεί χώρο για να αναπτυχθεί νέα ζωή. Μπορεί να υπάρξει λίγος πόνος, αλλά αυτός ακριβώς είναι το κλειδί. Η μετασχηματιστική θεραπεία και η αλλαγή για το καλύτερο είναι καθ’ οδόν.

Γιατί το σύμπαν είναι σοφό και ξέρει καλύτερα.

Αυτό που μπορεί να μοιάζει με πόνο τώρα, θα φαίνεται μόνο σαν ένα μικρό τσιμπηματάκι αργότερα.

Είτε είσαι σε σχέση, είτε όχι.

 

 

Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media


Επικοινώνησε μαζί μου για προσωπική συνεδρία

Facebook Messenger   |   Instagram   |   Φόρμα επικοινωνίας

 

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.