ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ – 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018: Photographic (You take pictures)

Sharing is caring:

Solar Eclipse 15 February


Ιδιαίτερη σημασία η έκλειψη αυτή θα έχει για όσους ανήκουν στα ζώδια του Σταθερού Σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, και Υδροχόους) και είναι γεννημένοι στα ημερολογιακά διαστήματα, από 15 έως 19 Απριλίου, από 18 έως 22 Αυγούστου, από 18 έως 22 Νοεμβρίου και από 13 έως 17 Φεβρουαρίου. Επίσης σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες η Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 25° – 29° των Ζωδίων αυτών.


Η μερική Έκλειψη Ηλίου που γίνεται στις 15 Φεβρουαρίου είναι η δεύτερη έκλειψη για το 2018. Έρχεται λίγο μετά την ολική Έκλειψη Σελήνης που έγινε πριν από δύο εβδομάδες και ολοκληρώνει έτσι την τρέχουσα περίοδο εκλείψεων η οποία διαρκεί μέχρι το καλοκαίρι.

Πρόκειται για μια έκλειψη που πραγματοποιείται στον άξονα Υδροχόου – Λέοντα, και πιο συγκεκριμένα, γίνεται στις 27°07’ του ζωδίου του Υδροχόου. Η έκλειψη αυτή δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα.

Κάθε έκλειψη είναι ένα σημαντικό αστρολογικό γεγονός και μας επηρεάζει όλους μας ανεξαιρέτως, άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο.

Μια Ηλιακή έκλειψη λειτουργεί συνήθως καταλυτικά, και τείνει να φέρνει γεγονότα τα οποία έχουν οριστικό ή αμετάκλητο χαρακτήρα. Τα γεγονότα αυτά μπορεί να είναι περισσότερο θετικά ή περισσότερο αρνητικά, ανάλογα με τους Οίκους που ενεργοποιεί η έκλειψη αλλά και τους Πλανήτες και τα σημεία του Ωροσκοπίου με τα οποία η έκλειψη κάνει όψεις στο γενέθλιο χάρτη μας.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι πρόκειται για γεγονότα καθοριστικά, γεγονότα τα όποια βιώνουμε αρκετά έντονα, και το κυριότερο γεγονότα μέσα από τα οποία μας “αποκαλύπτεται” πληροφορία που μας διέφευγε πριν από την έκλειψη, και η οποία είναι αρκετά σημαντική για την περαιτέρω πορεία μας.

Η μερική Ηλιακή Έκλειψη της 15ης Φεβρουαρίου μπορούμε να πούμε ότι ανήκει στην κατηγορία των εκλείψεων που λειτουργούν θετικά, αφού η πλειονότητα των όψεων που σχηματίζονται στο χάρτη είναι όψεις εξαγώνων και τριγώνων.

Είναι μια έκλειψη που εστιάζει σε σκέψεις, ιδέες και συνειδητοποιήσεις.

Ο Ερμής, ο πλανήτης των νοητικών λειτουργιών βρίσκεται στον Υδροχόο, ζώδιο της διανόησης και της διάχυσης των ιδεών. Ο Ερμής είναι σε σύνοδο με τα δύο Φώτα έτοιμος να κάνει την καταγραφή του. Ο Ουρανός από τον Κριό, σε εξάγωνο με τον Ήλιο και τη Σελήνη, λειτουργεί σαν το φλάς στη φωτογραφική μηχανή. Η ίδια η Έκλειψη είναι το άνοιγμα και το κλείσιμο του κλείστρου.

Εστίαση…

Kλικ…

Aναλαμπή…

Aποτύπωμα,

και έχουμε το σπόρο, τη γέννεση της πρωτοτυπίας, το εμπνευσμένο concept. Ξαφνικά… απρόσμενα… μ’ ένα “Εύρηκα” όπως του Αρχιμήδη.


Είναι γραμμένο βαθιά στο κέντρο της συγκεκριμένης Έκλειψης να μας κάνει να διαμορφώσουμε νέες αντιλήψεις και να θέλουμε να τις επικοινωνήσουμε και να τις μοιραστούμε.


Η διαδικασία αυτή, από μόνη της είναι ικανή να προκαλέσει σημαντικά αποτελέσματα για το επόμενο εξάμηνο τα οποία, ανάμεσα σε άλλα μπορεί, να σχετίζονται:

  • Με την έκφραση μας σε περισσότερο συλλογικό επίπεδο, φέρνοντας έτσι ευκαιρίες για νέες συνεργασίες ή νέες φιλίες οι οποίες θα έχουν σημαντικό ρόλο για μας.
  • Με την αναγνώριση και την ένταξη μας σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες.
  • Με νέες ιδέες και καινοτόμα σχέδια τα οποία ωριμάζουν μέσα μας, και είναι καιρός πλέον να εξωτερικευθούν και να αποτελέσουν το όραμα αλλά και τους στόχους των επόμενων προσπαθειών μας.
  • Με ταλέντα που πάντοτε είχαμε και τα οποία μπορεί τώρα να αποτελέσουν ξανά έκφραση της ατομικότητας μας, μέσα από ομάδες δημιουργικές ή ομάδες συμμετοχικής πρωτοβουλίας.
  • Με την έναρξη της ιστοσελίδας μας ή την ενδυνάμωση της προβολής και της εμπορικής προώθησης της δουλειάς μας στα κοινωνικά δίκτυα ή στο διαδίκτυο.
  • Με το να επικοινωνήσουμε ξεκάθαρα στο άλλο μας μισό ότι είναι σημαντικό να νιώθουμε ελεύθεροι μέσα στη σχέση μας προασπίζοντας την ανεξαρτησία και την ατομικότητα μας.
  • Με ευνοϊκές εξελίξεις που αφορούν στα αδέλφια μας και προσπάθειες που κάνουν στο στίβο της κοινωνικής δράσης ή της πολιτικής.
  • Με τη συνειδητοποίηση της ανάγκης μας για ανεξαρτητοποίηση από τη σχέση στην οποία βρισκόμαστε, κάτι που θα φέρει και το ίδιο το τέλος της σχέσης.
  • Με ιδέες για θέματα συγγραφής ή με σημαντικές εξελίξεις που αφορούν στην έκδοση βιβλίων ή την δημιουργία ιστοσελίδων, ειδικά δε αν η Έκλειψη πέφτει στον 9ο Oίκο του γενέθλιου χάρτη μας.

Solar Eclipse 15 February chart GR

Η Ηλιακή Έκλειψη τους Φεβρουαρίου, πέρα από τις όψεις του Ουρανού και του Ερμή που αναφέραμε, δημιουργεί επίσης ευκαιρίες με τρεις ακόμα όψεις.

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω σε όψη εξαγώνου με την Αφροδίτη στους Ιχθύς μας κάνει να αφοσιωνόμαστε σε αυτό που μας αρέσει και να δουλεύουμε με ευχαρίστηση για να καταφέρουμε τα όνειρα μας.

Ο Δίας από το Σκορπιό κάνει εξάγωνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και μας δίνει ψυχικό απόθεμα ενέργειας, κάνοντας μας δυνατούς και αποτελεσματικούς στο να κυνηγήσουμε με επιτυχία τους στόχους μας.

Ο Άρης από τον Τοξότη σχηματίζει ταυτόχρονα τρίγωνο και εξάγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης. Αυτή είναι μια σημαντική όψη η οποία και κάνει πράξη όλη τη θεματική της Έκλειψης.  Συντελεί στο να δράσουμε με ενθουσιασμό, και με βάση την προσωπική μας αλήθεια να κατευθυνθούμε προς την πορεία που θέτει η Έκλειψη αυτή.

Εδώ χρειάζεται να προσέξουμε λίγο, εξαιτίας της όψης τετραγώνου που κάνει ο Άρης με τον Ποσειδώνα, ώστε στην πορεία μας αυτή να μην παρασυρθούμε από την απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας μας.

Που αλλού χρειάζεται προσοχή;

Το τετράγωνο που κάνει ο Δίας τόσο με την Έκλειψη (Ήλιος σύνοδος Σελήνη), όσο και με τον Ερμή, είναι μια όψη που θέλει διαχείριση.

Είναι μια όψη που μας καλεί να αφομοιώσουμε και να επικοινωνήσουμε τις νέες ιδέες και αντιλήψεις μας, χωρίς υπερβολές και εξάρσεις, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τα υπερφίαλα και μεγαλεπήβολα σχέδια.

 

Η Ηλιακή Έκλειψη της 15 Φεβρουαρίου είναι μια γόνιμη έκλειψη.

Συνεχίζει κατά κάποιο τρόπο τα γεγονότα της Ηλιακής Έκλειψης του περασμένου καλοκαιριού, και ολοκληρώνει τον τρέχοντα κύκλο εκλείψεων. Ένας κύκλος ο οποίος και θα διαρκέσει για έξι μήνες μέχρι τις δύσκολες εκλείψεις του Ιουλίου και του Αυγούστου.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΛΕΙΨΗΣ

Τύπος Έκλειψης: Μερική Ηλιακή Έκλειψη

Κύκλος Saros: 150

Μη ορατή από την Ελλάδα.

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR

Leave a Reply