ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019: Όραμα των ημερών που έρχονται

Sharing is caring:

SOLAR ECLIPSE 5,6, JANUARY 2019


Ιδιαίτερη σημασία η έκλειψη αυτή θα έχει για όσους ανήκουν στα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού, (Αιγόκερους και Καρκίνους κυρίως, αλλά και Κριούς και Ζυγούς), οι οποίοι είναι γεννημένοι στα ημερολογιακά διαστήματα, από 3 έως 9 Ιανουαρίου, από 4 έως 11 Ιουλίου, από 2 έως 8 Απριλίου, και από 6 έως 12 Οκτωβρίου. Επίσης σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες η Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 12° – 18° των Ζωδίων αυτών.


Η Μερική Έκλειψη Ηλίου που γίνεται στις 6 Ιανουαρίου, είναι η πρώτη από τις πέντε συνολικά εκλείψεις, τρείς Ηλιακές και δύο Σεληνιακές, που θα έχουμε μέσα στο 2019.

H έκλειψη αυτή αποτελεί επίσης μέρος της σειράς εκλείψεων στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω, που ξεκίνησαν με την Ηλιακή Έκλειψη στον Καρκίνο στις 13 Ιουλίου του 2018, και οι οποίες θα συνεχίσουν για όλο το 2019, μέχρι και το καλοκαίρι του 2020 όπου και θα ολοκληρωθούν.

Ο κύκλος αυτός των εκλείψεων στον συγκεκριμένο άξονα, συνδυάζεται χρονικά με το σχηματισμό και την κορύφωση της συνόδου Κρόνου – Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερω, η οποία θα γίνει τον Ιανουάριο του 2020, και σηματοδοτεί έτσι μια περίοδο 18 μηνών που θα φέρει σημαντικές αλλαγές σε Αιγόκερους και Καρκίνους, αλλά επίσης και Κριούς και Ζυγούς, αφού οι εκλείψεις τους αφορούν πιο άμεσα.

Να θυμόμαστε όμως ότι οι εκλείψεις είναι δυνατά Αστρολογικά γεγονότα και μας επηρεάζουν όλους ανεξαιρέτως, άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο, ανάλογα με το τι όψεις κάνουν στον γενέθλιο χάρτη μας.


Η μερική Ηλιακή Έκλειψη της 6ης Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιείται στις 15°25’ του ζωδίου του Αιγόκερω και είναι μια “πολυδιάστατη” και σύνθετη έκλειψη, με ποικίλες εκφράσεις, τόσο σε ατομικό όσο και σε κοσμικό επίπεδο.

 

Κοσμικό Επίπεδο – Η φωτογραφία του εξαμήνου

Εστίαση – Κρόνος και Πλούτωνας

Η σύνοδος Ήλιου-Σελήνης στο ζώδιο του Αιγόκερω δίνει σε κοσμικό επίπεδο ένα εξάμηνο με σημαντικές αλλαγές στα θέματα διαχείρισης της εξουσίας.

Τα δύο Φώτα είναι σε σύνοδο με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα και βρίσκονται επάνω στο μεσοδιάστημα των δύο πλανητών. Κρόνος και Πλούτωνας είναι ένας συνδυασμός ικανός να ισχυροποιήσει τις φιλοδοξίες, τους στόχους, και τον έλεγχο που εξασκούν κυβερνητικές, εταιρικές και άλλες ιεραρχικές δομές.

Ο Κρόνος σχηματίζει επίσης όψη εξαγώνου με τον Ποσειδώνα, μια όψη που βοηθά ώστε οι σχεδιασμοί και το όραμα δύναμης να μπορέσουν να υλοποιηθούν, και ταυτόχρονα να  συνοδεύονται από μια σειρά απαραίτητων reality checks, προτού γίνουν πραγματικότητα και τεθούν σε εφαρμογή.

Φόντο – Δίας και Ποσειδώνας

Την ίδια στιγμή όμως, στο χάρτη της έκλειψης, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, το τετράγωνο του Δία με τον Ποσειδώνα είναι μια όψη η οποία υπονομεύει τους σχεδιασμούς αυτούς, εφόσον προοιωνίζει ότι σε κοινωνικό επίπεδο θα είναι διάχυτη η απογοήτευση.

Απογοήτευση που ξεκινά από το γεγονός ότι η γενικότερη αίσθηση του δικαίου (Δίας στο Τοξότη), και ένα ακαθόριστο ακόμα, αλλά ικανό να φέρει τη σύγκρουση (όψη τετραγώνου), κοινωνικό όραμα (Ποσειδώνας στους Ιχθύες), δεν εκπροσωπούνται μέσα στους διαδρόμους της εξουσίας.

Δίας – Ποσειδώνας σε τετράγωνο άκρατου ιδεαλισμού και απογοήτευσης μαζί, το οποίο σε συνδυασμό με την σημαντικότατη επιρροή που παίζει ο πλανήτης Ουρανός στο όλο διαμορφούμενο πλανητικό σκηνικό, μπορεί να φέρει μαζικές κινητοποιήσεις.

 

Βάθος Πεδίου – Ουρανός και Δεσμοί Σελήνης

Ο πλανήτης Ουρανός, ξεκίνησε να σχηματίζει όψη τετραγώνου με τους Δεσμούς της Σελήνης την περίοδο των καλοκαιρινών εκλείψεων, κάτι που έφτασε σε ακρίβεια το Νοέμβριο του 2018, τετράγωνο το οποίο συνεχίζει τόσο σε αυτή και την επόμενη έκλειψη, αλλά και σε κάθε Νέα Σελήνη και Πανσέληνο που θα έχουμε περίπου μέχρι τα μέσα Μάρτιου του 2019.

Το συνεχόμενο τετράγωνο του Ουρανού με τους Δεσμούς της Σελήνης φέρνει την ενέργεια του πλανήτη μέσα στην καρδιά των γεγονότων και δίνει το ισχυρό στίγμα του στην περίοδο που ακολουθεί.

Ο Ουρανός ήταν επίσης ο τελευταίος πλανήτης στο χορό των ανάδρομων πλανητών του καλοκαιριού και η απελευθερωτική και διασπαστική του ενέργεια θα αρχίσει να εκφράζεται με το που θα επιστρέψει και πάλι σε ορθόδρομη πορεία.

Πότε γίνεται αυτό;

Στις 6 Ιανουαρίου 2019, από τις 28° 36΄ του Κριού

την ίδια μέρα που συμβαίνει η έκλειψη!

Όλος ο αναβράζων ηλεκτρισμός, και η μη εκφρασμένη επαναστατική ή ανατρεπτική δράση πλέον αρχίζουν να βρίσκουν διέξοδο, και το γεγονός ότι αυτό ξεκινά την ίδια μέρα με την Μερική Ηλιακή Έκλειψη μας δείχνει εμφατικά ότι τους επόμενους μήνες σε κοσμικό επίπεδο θα δούμε αντιδράσεις και κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Κλίκ Φλας – Ερμής και Άρης και Ουρανός

Ο Ερμής από την 1°21’ του Αιγόκερω σχηματίζει ταυτόχρονα δύο όψεις, μία αρμονική και μία δυναμική, οι οποίες που μας δίνουν ακόμα περισσότερα στοιχεία για τον τρόπο που θα εκφραστεί η ένταση.

Σε όψη τριγώνου με τον Ουρανό δίνει στους έχοντες τη δύναμη στρατηγική σκέψη και τεχνοκρατικό έλεγχο. (Διατήρηση τους κύρους μέσω ελέγχου της γνώσης, της επιστήμης και της καινοτομίας).

Σε όψη τετραγώνου με τον Άρη (ο οποίος είναι πανίσχυρος στον Κριό το ζώδιο της κυριαρχίας του), φέρνει πολεμική και διαμάχη ιδεών. Οργισμένες φωνές και δράση που έρχεται σε σύγκρουση με τα όσα επικοινωνεί και πρεσβεύει η τεχνοκρατική εξουσία.

Βλέπουμε λοιπόν το πώς διαμορφώνεται ένα μαχητικό σκηνικό καθώς ο ίδιος πλανήτης, o Ερμής, δημιουργεί ταυτόχρονα ζυμώσεις στρατηγικής για το status quo από τη μία, και φωνές διαμαρτυρίας και προάσπισης της ανεξαρτησίας για το άτομο, από την άλλη.

Δύο ακόμη στοιχεία εξίσου σημαντικά είναι το γεγονός ότι η έκλειψη γίνεται πάνω στο μεσοδιάστημα Άρη/Ουρανού και ότι ο Άρης, ήδη στις 3°20’ του Κριού,  θα την ενεργοποιήσει σύντομα, στις 23 Ιανουαρίου.

Ατομικό Επίπεδο

Φανταστείτε λοιπόν τώρα που αναλύσαμε τα επιμέρους στοιχεία, το πώς όλη αυτή η πολυδιάστατη δυναμική που κρύβει ο χάρτης της έκλειψης, θα μπορούσε να εκφραστεί στο προσωπικό μας ωροσκόπιο, δίνοντας τον τόνο για τα γεγονότα του επόμενου εξαμήνου.

Ανάλογα πάντα με τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος ο χάρτης της έκλειψης ενσωματώνεται στον προσωπικό μας χάρτη και το πόσο θετικές η αρνητικές όψεις σχηματίζει, πιθανές εκφάνσεις είναι:

  • Οι καταστάσεις μας αναγκάζουν να αναδιαμορφώσουμε τη στρατηγική μας και να θέσουμε στόχους για θέματα που έχουν να κάνουν με τα επαγγελματικά ή και επιχειρηματικά μας σχέδια.
  • Επωμιζόμαστε περισσότερες ευθύνες, αλλά και λειτουργούμε με ευθυκρισία και ακεραιότητα χαρακτήρα στον τομέα που η έκλειψη αφορά στο προσωπικό μας ωροσκόπιο.
  • Αποδεικνύεται σημαντικής σημασίας το να ελέγξουμε και να κατευνάσουμε τυχόν αντιδράσεις και διαφωνίες με κοντινά πρόσωπα.
  • Παρουσιάζεται η ανάγκη να μιλήσουμε με σθένος και σοβαρότητα και να ξεκαθαρίσουμε καταστάσεις που δημιουργούν θολά τοπία.
  • Αναγνωρίζονται οι προσπάθειες μας στον επαγγελματικό τομέα και ενδυναμώνεται η θέση μας στην ιεραρχία.
  • Νιώθουμε καταπίεση και βάρος στη σχέση μας και αυτό αποτελεί έναυσμα για μια εφ’ όλης ανακεφαλαίωση του πώς και του γιατί με το άλλο πρόσωπο.
  • Θέματα που έχουν να κάνουν με τον πατέρα ή με πρόσωπα κύρους και εξουσίας φέρνουν στεναχώριες και δυσκολίες.
  • Ασφυκτιούμε μέσα στο εργασιακό περιβάλλον και ενώ αναζητούμε την “ιδεατή” δουλειά θέλει ιδιαίτερη προσοχή καθώς δεν τρέφουμε ρεαλιστικές φιλοδοξίες.

Η μερική Ηλιακή Έκλειψη του Ιανουαρίου κρύβει πίεση, και έκρυθμα γεγονότα, όμως συνάμα κρύβει και δυνατότητες ενδυνάμωσης, ανέλιξης και ισχυροποίησης.

Όπως και να ‘χει, θα φέρει γεγονότα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού ακολουθείται από την Σεληνιακή έκλειψη της 21 Ιανουαρίου και ενεργοποιείται σύντομα.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΛΕΙΨΗΣ

Τύπος Έκλειψης: Μερική Ηλιακή Έκλειψη

Κύκλος Saros: 122

Μη ορατή από την Ελλάδα.

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR