ΚΡΟΝΟΣ ΟΡΘΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ – 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Sharing is caring:

SATURN STATIONS DIRECT IN CAPRICORN


Ο Κρόνος σε στάση προς ορθόδρομη πορεία στον Αιγόκερω από τις 6 Σεπτεμβρίου 2018, μετά από το μεγάλο διάστημα της αναδρομής του η οποία ξεκίνησε στις 17 Απριλίου 2018.

Ο Κρόνος θα παραμείνει ορθόδρομος για οκτώ μήνες και κατά την ορθή πορεία του, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου 2019, θα διασχίσει την περιοχή που αφορά τον πρώτο και τον δεύτερο δεκανό του ζωδίου του Αιγόκερω.


Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης της ύλης, της πραγματικότητας, των ορίων και των δυσκολιών. Είναι ο πλανήτης της υπομονής και της ανταμοιβής των μόχθων μας. Φέρνει δυσκολίες αλλά και σοφία. Ανακυκλώνει καρμικά το χρόνο, γυρνώντας μας ξανά και ξανά μπροστά σε ανθρώπους και καταστάσεις μέχρι να καταλάβουμε το μάθημα μας και να ωριμάσουμε εξελικτικά.
Καθ’ όλη την περίοδο της αναδρομής του μας απασχόλησαν θέματα που σχετίζονται με:

 • Πως θέτουμε τα όρια μας απέναντι στους άλλους; Μήπως δεν το κάνουμε καθόλου με αποτέλεσμα να φορτωνόμαστε ευθύνες άλλων;
 • Υπάρχουν άνθρωποι που μας στενοχωρούν με τη συμπεριφορά τους ακριβώς γιατί δεν τους έχουμε δώσει να καταλάβουν μέχρι ποιο σημείο επιτρέπονται κάποια πράγματα;
 • Μήπως από την άλλη είμαστε εμείς αυτοί που περιορίζουμε και καταπιέζουμε τους άλλους γιατί είμαστε άκαμπτοι στις απόψεις μας ή πολύ αυστηροί μαζί τους;
 • Είναι τόσο σημαντική η κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση ώστε να στερούμαστε για αυτές τη χαρά και το κέφι μας;
 • Μήπως πρέπει να χαλαρώσουμε και να αφεθούμε στη ροή των πραγμάτων αντί να προσπαθούμε να οργανώσουμε και να ελέγξουμε τα πάντα;

Η περίοδος της αναδρομής του Κρόνου έχει έντονο μαθησιακό και εξελικτικό χαρακτήρα και μέρος της διαδικασίας αυτής είναι και το να ερχόμαστε σε επαφή με τους φόβους μας. Ο φόβος βιώνεται συχνά σαν ένα παραλυτικό συναίσθημα που ακυρώνει κάθε επιλογή και μας φυλακίζει συναισθηματικά. Στην πραγματικότητα οι φόβοι μας είναι η ψυχολογική έκφραση των περιορισμών που βιώνουμε στην καθημερινότητα μας.

Όμως αν το καλοσκεφτούμε πρόκειται για περιορισμούς και δυσκολίες που εμείς οι ίδιοι έχουμε θέσει στον εαυτό μας, ακριβώς επειδή στο παρελθόν δεν τολμήσαμε να θέσουμε τα όρια μας, με αποτέλεσμα έτσι, άλλοι άνθρωποι και καταστάσεις να επέβαλαν τα δικά τους σε εμάς και έτσι τώρα να έχουμε ελάχιστες ή και καθόλου επιλογές.

Η συνειδητοποίηση αυτή είναι λυτρωτική και μέρος της διαδικασίας επαναπροσδιορισμού και της εκ νέου οριοθέτησης μας, απέναντι στους άλλους, απέναντι σε καταστάσεις, και το κυριότερο απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό.

Με την ορθοδρόμηση του Κρόνου, όλοι οι παραπάνω προβληματισμοί ολοκληρώνονται και αρχίζει μια περίοδος όπου σιγά σιγά οι παραπάνω ζυμώσεις ωριμάζουν μέσα μας και κάνουμε σταδιακά πράξη, βιωματικά, τα όποια διδάγματα πήραμε.

 • Επανατοποθετούμαστε απέναντι στους άλλους.
 • Είμαστε περισσότερο σίγουροι για τον εαυτό μας και τις επιδιώξεις μας.
 • Αντιμετωπίζουμε ωριμότερα και με περισσότερη υπομονή τις όποιες δυσκολίες.
 • Καταφέρνουμε τους στόχους μας δουλεύοντας πιο αποτελεσματικά, με περισσότερη οργάνωση.
 • Δεν μοχθούμε άδικα και το κυριότερο δεν καταπιέζουμε τους άλλους αν το κάναμε στο παρελθόν.

Σε καρμικό επίπεδο, η διαδικασία της ενδοσκόπησης που περιγράψαμε, έχει επιτελέσει το σκοπό της και το «μάθημα» έχει γίνει αντιληπτό.

 

Η ορθόδρομη κίνηση του Κρόνου μέσα από τον Αιγόκερω, το ζώδιο της υπομονής, του καθήκοντος και της ευθύνης, φέρνει την αλήθεια και την ωρίμανση, επιτρέποντάς μας να προχωρήσουμε υπεύθυνα μπροστά για την επόμενη περίοδο, έως και τις 30 Απριλίου 2019, όταν ο Κρόνος θα γυρίσει και πάλι ανάδρομος, ώστε να επαναλάβουμε το μάθημά μας.

Στο χάρτη της στάσης προς ορθόδρομη πορεία, ο Κρόνος βρίσκεται σε δύο αρμονικές όψεις τριγώνου, με τον Ουρανό στον Ταύρο και τον Ερμή στον Παρθένο, σχηματίζοντας ένα Μεγάλο Τρίγωνο στα ζώδια της Γης.

Έχοντας κατανοήσει τα μαθήματα της ανάδρομης κίνησης, τώρα είναι η ώρα να:

 • Αντιμετωπίσουμε τις ευθύνες μας (Κρόνος στον Αιγόκερω)
 • Επιτρέψουμε τη σταδιακή αλλαγή στη ζωή μας με υπεύθυνο τρόπο (ο Κρόνος σε τρίγωνο με τον Ουρανό)
 • Αξιοποιήσουμε τη σοφία και τα διδάγματα που αντλήσαμε κατά τη διάρκεια της περιόδου που ήταν ανάδρομος (ο Κρόνος σε τρίγωνο με τον Ερμή)
 • Συνδυάσουμε πρακτική διορατικότητα με πειθαρχημένη φιλοδοξία κάνοντας πράξη μια κίνηση σταδιοδρομίας που σκεφτόμασταν για καιρό (ο Κρόνος σε τρίγωνο με τον Ουρανό)
 • Καταλάβουμε πού μπορούμε να βελτιώσουμε τους εαυτούς μας, με ταπεινότητα και με αύξηση της υπομονής και να κάνουμε αυτή τη νέα μας στάση, τρόπο ζωής για την επόμενη περίοδο. (ο Ερμής στην Παρθένο σε τρίγωνο με τον Κρόνο στον Αιγόκερω)

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR