ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ – 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018: Το Δώρο της Τελειότητας

Sharing is caring:

New Moon in Virgo - September 2018


Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 17° 00’ του τελειομανούς Ζωδίου της Παρθένου. Επηρεάζει έντονα Παρθένους και Ιχθύες αλλά και Διδύμους και Τοξότες, πού έχουν γεννηθεί το δεύτερο δεκαήμερο. Επηρεάζει επίσης όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή τον Ωροσκόπο τους, στις μοίρες 15° – 19° των Ζωδίων του Μεταβλητού Σταυρού. Το έντονο Στοιχείο της Γής και του Νερού το οποιο έχει η Νέα Σελήνη αυτή επηρεάζει γενικότερα όλα τα Ζώδια που ανήκουν στα δύο αυτά Στοιχεία.


Στις 9 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου στο Ζώδιο της Παρθένου.

Η Νέα Σελήνη γίνεται ακριβώς στην μοίρα 17 (δηλαδή 17° 00′), κάτι που αν το σκεφτούμε συμβολικά, είναι εξαιρετικά ταιριαστό με την αγάπη που τρέφει για την ακρίβεια το Ζώδιο αυτό.

Σαν να μην είναι αυτό αρκετό, η 17η μοίρα των Μεταβλητών Ζωδίων είναι μια από τις λεγόμενες κρίσιμες μοίρες στην Αστρολογία, και οι πλανήτες που βρίσκονται εδώ εκφράζονται με περισσότερη έμφαση, είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο.

Έχουμε λοιπόν μια πραγματικά ξεχωριστή Νέα Σελήνη, στην οποία τονίζεται πολύ έντονα (Ζώδιο, ακρίβεια και Κρίσιμη Μοίρα), η θεματολογία και οι προβληματισμοί του Ζωδίου της Παρθένου.

 

Κάθε Νέα Σελήνη μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε μια νέα αρχή και ένα νέο ξεκίνημα, και όταν η Νέα Σελήνη γίνεται στο Ζώδιο της Παρθένου τότε είναι η καταλληλότερη περίοδος για να αντιμετωπίσουμε και να ξεκαθαρίσουμε εκκρεμότητες. Είναι ο κατάλληλος καιρός να βοηθήσουμε τον εαυτό μας ή τους σημαντικούς άλλους σε  θέματα πρακτικά, ή να λάβουμε αποφάσεις σχετικά με την υγεία και τη διατροφή μας.

Μια Νέα Σελήνη στην Παρθένο, αποτελέι την ιδανική στιγμή για να καθορίσουμε τα πρότυπα μας, να βρούμε τους πρακτικούς τρόπους που θα υπηρετήσουμε με χειρονομίες αγάπης τους αγαπημένους μας, ή για να οργανώσουμε το τι θα κάνουμε σχετικά με ένα νέο έργο το οποίο απαιτεί την ενέργειά μας και την προσήλωση στις λεπτομέρειες.

 

Αυτή ειδικά η Νέα Σελήνη στον Παρθένο έρχεται μετά από την Πανσέληνο στους Ιχθύες στις 26 Αυγούστου, τότε που είχαμε πέντε πλανήτες σε Ζώδια της Γης και τρεις πλανήτες σε Ζώδια του Νερού. Ήταν μια πανσέληνος που σήμανε τον καιρό για να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας συνδυάζοντας το Στοιχείο της Γης με εκείνο του Νερού.

Η Νέα Σελήνη που γίνεται τώρα λοιπόν, μας ωθεί να ξεκινήσουμε και να καταπιαστούμε με τις υλικές, και πραγματιστικές αναγκαιότητες που έχει το όραμά μας, καθώς η ενέργεια έχει μετατοπιστεί ακόμα περισσότερο στο Στοιχείο της Γης, με επτά σώματα πλέον εκεί και τρία να παραμένουν στο Στοιχείο του Νερού.

 

Η Αντίθεση με τον Ποσειδώνα

Αυτή η πολικότητα ανάμεσα στην πραγματιστική και την εξιδανικευμένη οπτική αντανακλάται επίσης στην κύρια όψη της Νέας Σελήνης αυτής.

Την αντίθεση του Ποσειδώνα από τους Ιχθύες, με τον Ήλιο και τη Σελήνη.

Πρόκειται για μια όψη η οποία μπορεί να εκφραστεί με διάφορους τρόπους, ανάλογα με το πόσο καλά μπορούμε να συγκεράσουμε τις πλανητικές ενέργειες που συμμετέχουν.

Μπορεί για παράδειγμα να συνδυάσει την ταπεινότητα του “Εγώ” και την ανάγκη μας να εξυπηρετήσουμε τους άλλους με λίγη ωραιοποίηση καταστάσεων.

Αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο, διότι το στοιχείο της εξιδανίκευσης θα μειώσει σημαντικά την υπερβολικά σχολαστική κριτική και την τελειομανία, που συνήθως απαιτεί από τους άλλους, το Ζώδιο της Παρθένου. Έτσι μπορεί να βοηθήσει πολύ τις σχέσεις μας θέτοντας νέα πρότυπα επικοινωνίας.

Από την άλλη πλευρά, η ίδια αυτή όψη θα μπορούσε να σημαίνει ότι η υπερβολική κριτική και η επιθυμία μας η σχέση μας να είναι τέλεια, να θολώσει την κρίση και τα συναισθήματά μας και να κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

Αυτή είναι και η δοκιμασία κάθε αντίθεσης.

Η ιδιαίτερη σημασία που έχει η αντίθεση της Νέας Σελήνης με τον Ποσειδώνα μπορεί να συνοψιστεί ως εξής:


Το τέλειο δεν είναι το ιδανικό. Ζητήστε λιγότερη τελειότητα από τους αγαπημένους σας.

Ταυτόχρονα, το εξιδανικευμένο δεν μπορεί να παραμείνει τέλειο.

Μην απογοητεύεστε λοιπόν τόσο εύκολα από τους συντρόφους σας.


Virgo New Moon September 2018

Σχηματισμοί και μοτίβα

Αυτό που είναι σημαντικό με αυτή τη συγκεκριμένη Νέα Σελήνη είναι ότι η αντίθεση της με τον πλανήτη Ποσειδώνα, υποστηρίζεται βοηθητικά από δύο πλανητικούς σχηματισμούς “Σφήνας”, και αποτελεί μέρος ενός ακόμα μεγαλύτερου πλανητικού σχηματισμού, ο οποίος ονομάζεται “Λίκνο”.

Ο σχηματισμός του Λίκνου, συνδέει με όψεις εξαγώνου τον Ήλιο και τη Σελήνη με τον Δία, τον Δία σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα και τον Πλούτωνα σε εξάγωνο με τον Ποσειδώνα.

Ταυτόχρονα δύο όψεις τριγώνου, η πρώτη στο Στοιχείο του Νερού, μεταξύ του Δία και του Ποσειδώνα, και η δεύτερη στο Στοιχείο της Γης, μεταξύ του Ήλιου – Σελήνης  και του Πλούτωνα, διευκολύνουν για μια ακόμη φορά την αντίθεση του Ποσειδώνα με τη Νέα Σελήνη.

Ακόμη ένας σχηματισμός ανάμεσα στα περίπλοκα μοτίβα που η παρθένος Νέα Σελήνη υφαίνει στο χάρτη της,  και ο οποιος λειτουργεί πολύ ωφέλιμα, είναι το Μεγάλο Τρίγωνο στη Γη ανάμεσα στον Ερμή από την Παρθένο, τον Κρόνο στον Αιγόκερω και τον Ουρανό στον Ταύρο.

Αυτό το Μεγάλο Τρίγωνο μπορεί να μας βοηθήσει να οργανώσουμε τα μακροπρόθεσμα σχέδια μας, συνδυάζοντας την πρωτοτυπία με τη σταθερότητα και τη στρατηγική σκέψη με την επινοητικότητα.

 

Το δώρο που έχει η Νέα Σελήνη

Με ποιους τρόπους μπορούν λοιπόν να συνδυαστούν όλες αυτές οι περίπλοκες όψεις ώστε να έχουμε το περισσότερο δυνατόν όφελος; Τα παρακάτω στοιχεία είναι πτυχές που μπορεί να έχει η Νέας Σελήνη αυτής για πολλούς από εμάς:

  • Καταρχήν, τώρα είναι η στιγμή να είμαστε πρακτικοί και ρεαλιστές και να αρχίσουμε να υλοποιούμε σχέδια ή νέες προσπάθειες.
  • Ταυτόχρονα, πρέπει να συνεχίσουμε να εμπνεόμαστε για να μπορέσουμε να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο μας, χωρίς να χαθούμε στις λεπτομέρειες, αλλά αντίθετα διατηρώντας το ευρύτερο όραμα.
  • Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην εξαπατηθούμε ή να μην εξαπατήσουμε τους άλλους.
  • Έχουμε κατά νου ότι τα ζεστά αισθήματα και η αισιοδοξία θα μειώσουν τα περισσότερα προβλήματα των σχέσεων μας, ειδικά εκείνα που έχουν να κάνουν με την υπερβολική έμφαση στα μικροπράγματα.
  • Αυτή η περίοδος είναι γενικά καλή αφού  τύχη και πολλές ευκαιρίες θα υπάρχουν για όλα τα νέα έργα, τις συνεργασίες ή τις δράσεις που ξεκινάμε.
  • Θυμηθείτε, η επιτυχία μπορεί να έρθει εύκολα και να βρεθούν όλοι οι απαραίτητοι πόροι.
  • Νιώθουμε ενδυναμωμένοι σε προσωπικό επίπεδο διότι την περίοδο αυτή μπορούμε εύκολα να συνδυάσουμε την πνευματική μας ανάπτυξη με τις βαθύτατες πεποιθήσεις μας.
  • Τώρα είναι η τέλεια στιγμή για μας να εκφράσουμε τα ταλέντα μας, γιατί τώρα θα τα τελειοποιήσουμε.

Αυτή η Νέα σελήνη μας προσφέρει το Δώρο της Τελειότητας 

και αν μπορέσουμε να συντονίσουμε μαζί της,

ο ρυθμός θα είναι ακριβής και η μελωδία γλυκιά.

 

 

Μάθετε ποιούς τομείς επηρεάζει η Νέα Σελήνει ανάλογα με το πως πέφτει στον προσωπικό σας χάρτη και ωφεληθείτε από τη βοήθεια της.

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR