ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021: ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ

Sharing is caring:

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021


Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 16°48΄ του Ζωδίου του Λέοντα και επηρεάζει όλους μας, αλλά πολύ περισσότερο Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους, και Ταύρους, οι οποίοι έχουν γεννηθεί το δεύτερο δεκαήμερο, αλλά και όσους και όσες από εσάς έχετε προσωπικούς πλανήτες ή γωνίες του Ωροσκοπίου σας, κοντά στις μοίρες 12°–19° των παραπάνω Ζωδίων.


ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Από τον αστρολόγο Andrew Ifandis

 

Μια Νέα Σελήνη η οποία είναι Πύλη λαμβάνει χώρα στις 8 Αυγούστου.

Κάθε φορά που η Σελήνη συναντά τον Ήλιο, σπέρνεται ένας σπόρος. Η διαίσθηση, η μνήμη, οι ανάγκες και οι υποσυνείδητες επιθυμίες συμβολίζονται από το Φεγγάρι. Η συνείδηση, ο εκφραστικός εαυτός, το πνεύμα, ο σκοπός μας και η ίδια η ύπαρξή μας, συμβολίζονται από τον Ήλιο.

Τη στιγμή που τα δύο Φώτα συναντιούνται σε μια Νέα Σελήνη, λαμβάνει χώρα μια ένωση αρχέτυπων ενεργειών. Κατά μία έννοια, τα δύο γίνονται ένα.  Ολοκληρωμένα και πλήρη σε μια ένωση Αρσενικής και Θηλυκής ενέργειας.

Για αυτό και σπέρνεται ο σπόρος…

Κάθε Νέα Σελήνη στο Λέοντα μας γεμίζει με δημιουργικότητα, με γενναιοδωρία, ευγένεια συνδυασμένη με ηγεσία, ζεστασιά, και παιδικότητα.

Σηματοδοτεί τον καιρό για να ανανεωθούμε και να γεμίσουμε αυτοπεποίθηση, είναι η ώρα να δημιουργήσουμε, είναι η ώρα μας να λάμψουμε.

Η συγκεκριμένη όμως Νέα Σελήνη παρόλο που φέρει το σπόρο της ανανέωσης γίνεται σε ένα περιβάλλον δυναμικών αστρολογικών όψεων που δεν αφήνουν, αρχικά τουλάχιστον, το βλαστό της αυτό-έκφρασης να αναπτυχθεί χωρίς δυσκολίες.

Είναι μια Νέα Σελήνη που ενώ ανανεώνει το πάθος και την όρεξή μας μας φέρνει ταυτόχρονα αντιμέτωπους με καταστάσεις που θα πρέπει να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε ώστε να προχωρήσουμε μπροστά, καθώς η διασπαστική ενέργεια του τετραγώνου Κρόνου – Ουρανού είναι στο κέντρο αυτού του Φεγγαριού.

Το τετράγωνο αυτό που αποτελεί τη βασική όψη για το 2021 φέρνει σε σύγκρουση το σταθερό με την ανατροπή, την ασφάλεια με την υλοποίηση του καινούριου, το παρελθόν με το μέλλον, και εμάς στο κέντρο των ΚΟΣΜΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ που συντελούνται έξω μας και μέσα μας.

Είναι στον δρόμο για την ΕΞΕΛΙΞΗ μας… που τελικά ένα δύσκολο προσκύνημα είναι… στο δρόμο προς την ΠΥΛΗ, όπου θα κάνουμε τις στάσεις μας ξανά και ξανά.  Πότε για να ηρεμήσουμε από τις συναισθηματικές καταιγίδες, πότε για να προφυλαχτούμε από την εξάντληση της ψυχής, και πότε για να βρούμε την ήρεμη δύναμη μέσα μας.

Αυτή η Νέα Σελήνη είναι μια στάση στη νύχτα και με άνεμο. Καθώς καθόμαστε για να ανακουφιστούμε από την κούραση νιώθουμε βαθιά μέσα μας το στόχο και το σκοπό του ταξιδιού μας.

Ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε, και είμαστε γεμάτοι πάθος και όρεξη για το ταξίδι που έχουμε μπροστά μας. Το νου μας ξεκάθαρο, σε επαφή με το συναίσθημα, και την αίσθηση του σκοπού.

Στο προσκύνημά μας αναζητάμε την Αυτό-έκφραση, τη Χαρά και τον Έρωτα που μια Νέα Σελήνη στο Ζώδιο του Λέοντα υπόσχεται.

O Ουρανός φυσά όμως μανιασμένα από το Ζώδιο του Ταύρου σε τετράγωνο με τα δύο Φώτα και ο Κρόνος φέρνει το σκοτάδι της ψυχρής Νύχτας στην καρδιά μας, απ’ το Ζώδιο του Υδροχόου, και σε αντίθεση με τα δύο Φώτα.

Και οι δύο πλανήτες μέσα στην σκοτεινή και γεμάτη βουητό ανάπαυλα μας δίνουν δύο αντιφατικά και συγκρουόμενα μαθήματα. Δύο μαθήματα τα οποία καλούμαστε να τα κατανοήσουμε, αλλά και να τα ΣΥΓΚΕΡΑΣΟΥΜΕ.

 

Το πρώτο μάθημα είναι ότι η απόλυτη ελευθερία οδηγεί στη μοναξιά. Δεν είναι ωφέλιμη, προκαλεί συναισθηματική δίψα και τη στέρηση της χαράς και του έρωτα.

Το δεύτερο μάθημα είναι ότι η υπερβολική ανάγκη να μη ταρακουνηθεί η ασφάλειά μας, μπορεί να φέρει τελικά μεγαλύτερους σεισμούς.

 

Ναι μεν οι συνθήκες μπορεί να προκαλούν μέσα μας αισθήματα ανασφάλειας και την ανάγκη να παραμείνουμε στο γνώριμο, να πιαστούμε από κάτι αγαπητό και οικείο, αλλά αυτό δεν είναι παρά ένα απλοϊκό πρόσχημα επίπλαστης τελικά ασφάλειας.


Αυτό είναι το πρόβλημα, και απλά μεταφράζεται σε σχέσεις σε Κρίση και κρίση στις Σχέσεις, καθώς ο κύκλος του Φεγγαριού ξεκινάει και πάλι με τη Νέα Σελήνη να φωτίζει το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού.

Σας έχω αναφέρει αρκετές φορές ότι το 2021 θα είναι χρονιά χωρισμών, ή χρονιά που θα θέλεις να χωρίσεις και δε θα τολμάς, ή που θα θέλεις να είσαι με κάποιον αλλά οι συνθήκες δε θα το ευνοούν.

Πρέπει να ολοκληρώσουμε το ταξίδι μας κατανοώντας και τα δυο μαθήματα.

Να σπάσουμε τους περιορισμούς αλλά και να δαμάσουμε την αντιδραστικότητα μας.

Και τα ΔΥΟ μαζί!

 

Αν θέλαμε να μείνουμε πίσω δε θα ξεκινάγαμε το προσκύνημά μας, δε θα κάναμε το ταξίδι. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, αναλαμβάνοντας τους κινδύνους που κάθε ταξίδι ενέχει αλλά και μαθαίνοντας τελικά τον προορισμό μας κατά τη διάρκεια του ίδιου του ταξιδιού.

Ναι είμαστε προβληματισμένοι καθώς ξεκουραζόμαστε για να ξεκινήσουμε και πάλι την πορεία μας μόλις χαράξει, αλλά παραμένουμε περήφανοι και με το πρόσωπο ψηλά για να αντιμετωπίσουμε τις ανατροπές και τις απρόβλεπτες αλλά και πιεστικές καταστάσεις γύρω μας.

Παραμένουμε αληθινοί με τον εαυτό μας, αντιδραστικά υπεύθυνοι ΑΛΛΑ και υπεύθυνα αντιδραστικοί σε όλα όσα γύρω μας προσπαθούν να μας πάνε είτε στη μια είτε στην άλλη πλευρά.

 

Τώρα θα αναρωτηθείτε μα τι λέει ο Προσκυνητής δίπλα στη Φωτιά, μέσα στη Νύχτα με τον Άνεμο να βουίζει… και για ποια Πύλη μιλάει.

Στο κέντρο είναι ο δρόμος. Στη διάσπαση, στο να περάσουμε μέσα από τις αντιφάσεις. Να πέσει ο ΠΥΡΓΟΣ, να καταστραφούν οι δομές, να ξαναχτιστούν εκ νέου.

ΠΡΟΟΔΟΣ μέσα από το ΧΑΟΣ είναι αυτή η Νέα Σελήνη στο Λέοντα και μας δίνει τη δυνατότητα να ξαναβρούμε τη ΔΥΝΑΜΗ μας αρκεί να είμαστε ατρόμητοι, τολμηροί και να ακολουθούμε την ΚΑΡΔΙΑ μας.

Αυτή είναι η ΠΥΛΗ.

Η Ατρόμητη και Ζεστή Καρδιά του Λέοντα.

 

Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ

Η Νέα Σελήνη γίνεται στις 8/8 μια μέρα που θεωρείται η Ημέρα της Πύλης του Λέοντα. Είναι μια ημέρα όπου συμβαίνει ένας μοναδικός συνδυασμός τριών παραγόντων ο οποίος γίνεται μία φορά το χρόνο.

Ο Ήλιος να βρίσκεται στο ζώδιο του Λέοντα, το Αστέρι Σείριος να ανατέλλει στον Ορίζοντα (κάτι το οποίο είναι ορατό στις αρχές Αυγούστου κάθε χρόνο και για λίγες εβδομάδες) αλλά και η ημέρα να έχει την Αριθμολογική σημασία του αριθμού 8 η οποία σχετίζεται με πρόοδο και αφθονία, και ο οποίος «ενισχύεται» διπλά στις 8/8.

Συνδυαστικά, όλα αυτά μαζί, κάνουν την 8η Αυγούστου να θεωρείται μια ιδιαίτερα τυχερή μέρα για να εκδηλώσετε τις επιθυμίες σας και να ευχηθείτε να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα, κάτι που ισχύει ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ φέτος, αφού η ημέρα αυτή είναι ταυτόχρονη με τη Νέα Σελήνη.

 


Εύχομαι μια όμορφη και θετικότατη Νέα Σελήνη σε όλους και όλες σας!!

 

“Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media

 

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR