ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ – 15 ΜΑΪΟΥ 2018: Θεμελιώδες Ταρακούνημα

Sharing is caring:

May 2018 New Moon in Taurus


Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 24° 36’ του Γήινου Ζωδίου του Ταύρου. Επηρεάζει έντονα Ταύρους, Σκορπιούς, καθώς και Λέοντες και Υδροχόους, πού έχουν γεννηθεί το τρίτο δεκαήμερο. Επηρεάζει επίσης όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή τον Ωροσκόπο τους, στις μοίρες 22° – 26° των Ζωδίων του Σταθερού σταυρού.

Ειδικά με τη Νέα Σελήνη αυτή το τετράγωνο του Άρη και του Ουρανού επηρεάζει όσους έχουν πλανήτες η σημεία του ωροσκοπίου τους στην 29° των Παρορμητικών Ζωδίων (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους) ή την 0° των Σταθερών (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους).


Μια ιδιαίτερα ξεχωριστή Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στο Ζώδιο του Ταύρου στις 15 Μαΐου.

Ο Αστρολογικός συμβολισμός της Νέας Σελήνης έχει να κάνει με την αρχή ενός νέου κύκλου που ξεκινά καθώς, δύο διαφορετικές αρχές, αυτή της συνειδητής θέλησης (που συμβολίζεται από τον Ήλιο) και αυτή των ασυνείδητων κινήτρων (που συμβολίζονται από τη Σελήνη), συναντώνται.

Αυτή η συνένωση σηματοδοτεί την τέλεια στιγμή για να ξεκινήσει κανείς κάτι αφού θέληση και κίνητρα οδηγούν το ένα το άλλο.

Όταν η Νέα Σελήνη γίνεται στο Ζώδιο του Ταύρου, η περίοδος είναι ιδανική για να αναπτυχθούμε πάνω σε σταθερές βάσεις και να φυτέψουμε το σπόρο για το μέλλον. Μπορούμε γερά να ξεκινήσουμε να χτίζουμε ένα πλαίσιο υλικής και συναισθηματικής ασφάλειας. Για παράδειγμα οι επιχειρηματικές προσπάθειες ευνοούνται όταν η Νέα Σελήνη γίνεται στον Ταύρο.

Το Ζώδιο είναι γειωμένο, σταθερό και ατάραχα ήρεμο.

Ταύρος. Ηρεμία, ειρήνη και αρμονία, σωστά; Πολύ ωραία, πολύ ωραία, πολύ ωραία …

… αλλά ΟΧΙ με αυτή τη Νέα Σελήνη.

 

Πρόκειται για την πλέον μη τυπική Νέα Σελήνη στον Ταύρο και θα κάνουμε πολύ καιρό να ξανασυναντήσουμε μια Νέα Σελήνη σαν και αυτή.

 

 

Ο χάρτης της πραγματοποίησης της νέας σελήνης είναι σχεδόν παρόμοιος με το χάρτη ενός πολύ σημαντικού Αστρολογικού γεγονότος, το οποίο συμβαίνει λιγότερο από τέσσερις ώρες μετά. Αν κοιτάξετε το χάρτη θα παρατηρήσετε ότι ο Ουρανός βρίσκεται στις 29° 59′, στο τελευταίο λεπτό, της τελευταίας μοίρας δηλαδή του Ζωδίου του Κριού.

Αυτή η Νέα Σελήνη συμπίπτει με την είσοδο του Ουρανού, του πλανήτη της αλλαγής αλλά και της αποσταθεροποίησης, στο Ζώδιο του Ταύρου.

Πόσο ταιριαστός γίνεται ο συμβολισμός της Νέας Σελήνης. Η έναρξη μιας νέας περιόδου του Ουρανού στον Ταύρο ξεκινά καθώς συμβαίνει αυτό το Νέο Φεγγάρι στον Ταύρο.

Έτσι, πάει η σταθερότητα αυτής της νέας σελήνης…

 

Ο Ουρανός δεν είναι μόνο με το ένα πόδι μέσα στον Ταύρο, αλλά δέχεται επίσης και μια πολύ κλειστή όψη τετραγώνου από τον Άρη, ο οποίος βρίσκεται στις 29° 43′ του Ζωδίου του Αιγόκερω.

Η ακρίβεια αυτής της όψης συμβαίνει την επόμενη ακριβώς μέρα από τη Νέα Σελήνη, με τους δύο πλανήτες να αλλάζουν ταυτόχρονα Ζώδιο, και να σχηματίζουν το τετράγωνο από τις 00° 02’ μοίρες Ταύρου & Υδροχόου.

Αυτή μάλιστα είναι και η πρώτη από τις τρεις διαδοχικές όψεις τετραγώνου που θα σχηματίσουν οι δύο πλανήτες, με την δεύτερη να κορυφώνεται στις 2 Αυγούστου και την τελευταία στις 19 Σεπτεμβρίου.

Πόσο ταιριαστός γίνεται και πάλι ο συμβολισμός της Νέας Σελήνης. Ένας κύκλος τριών τετραγώνων μεταξύ του Άρη και του Ουρανού, στον Υδροχόο – Ταύρο αντίστοιχα, αρχίζει καθώς συμβαίνει αυτή η Νέα Σελήνη.

Αυτό το φορτισμένο τετράγωνο συνδέεται με αστάθεια, παρορμητικότητα, έξαψη και ενθουσιασμό, απερίσκεπτη δράση, ξαφνικές και σπασμωδικές αντιδράσεις, επαναστατική ορμή, ακραίο ανταγωνισμό, τόλμη και ανυπομονησία, εκρήξεις θυμού, προδιάθεση για ατυχήματα, εντάσεις και εγωιστικές ακρότητες.

Έτσι, πάει και η ηρεμία αυτής της νέας σελήνης…

 

Άλλη μία είσοδος.

Ο Άρης εισέρχεται στον Υδροχόο λίγες ώρες μετά τη Νέα Σελήνη. Από τον Υδροχόο, ένα Ζώδιο που κυβερνά ο πλανήτης Ουρανός, και ταυτόχρονα σε όψη τετραγώνου με τον Ουρανό, ο Άρης φέρνει και πάλι το Ουράνιο – Υδροχοϊκό μοτίβο στο γήινο Ζώδιο του Ταύρου.

Έτσι, πάει και το σταθερό έδαφος αυτής της νέας σελήνης …

 

Ο χάρτης της Νέας Σελήνης έχει έξι πλανήτες σε Ζώδια της Γης, αλλά η ενέργεια που φέρνει ο Ουρανός είναι έντονη. Η όψη με τον Άρη είναι στενή, οι μοίρες είναι κρίσιμες, το Ουράνιο μοτίβο επαναλαμβάνεται.

Αυτό το Νέο Φεγγάρι δεν είναι για να θέσουμε το σπόρο και να περιμένουμε υπομονετικά να μεγαλώσει.

Δεν πρόκειται για την οικοδόμηση ασφάλειας.


Η Νέα Σελήνη στον Ταύρο το Μάϊο του 2018  αρχίζει να μας προετοιμάζει για τις επερχόμενες αλλαγές.

Είναι ένα τρέιλερ της ταινίας που θα δούμε το καλοκαίρι καθώς πλησιάζει ο κύκλος των εκλείψεων στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου.

Είναι η προσεισμική δραστηριότητα πριν από το θεμελιώδες ταρακούνημα.


Η ισορροπία έχει μετατοπιστεί. Στους επόμενους μήνες δημιουργείται ένα νέο υπόδειγμα και παράδειγμα και αυτή η Νέα Σελήνη στον Ταύρο είναι το εισαγωγικό κεφάλαιο του “Εγχειριδίου της Αλλαγής”.

Μερικές από τις ερωτήσεις που θέτει αυτή η Νέα Σελήνη στον Ταύρο είναι:

  • Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε την εσώτερη γαλήνη μας μέσα σε μια περίοδο αποσταθεροποίησης;
  • Πώς μπορούμε να χτίσουμε και να ενισχύσουμε περισσότερο εισόδημα και πόρους ενώ το τοπίο γύρω μας αλλάζει;
  • Πώς μπορούμε να ευθυγραμμίσουμε τις ανάγκες και τη θέληση μας σε μια έξυπνη και καινοτόμο προσέγγιση, που ταυτόχρονα δεν υπονομεύει αυτό που μέχρι τώρα έχουμε και το οποίο ώς οικείο μας δίνει μια αίσθηση ασφάλειας;
  • Πώς να αξιοποιήσουμε τη δημιουργικότητα, τη συναισθηματική μας αντοχή και να παραμείνουμε επικεντρωμένοι δυναμικά στους στόχους μας -όλα στοιχεία στο χάρτη αυτής της Νέας Σελήνης, αλλά σκιασμένα από την ένταση της ενέργειας του Ουρανού και του Άρη;

Τα χαρακτηριστικά του Ζωδίου του Ταύρου έχουν τις απαντήσεις σε αυτές και άλλες παρόμοιες ερωτήσεις που μπορεί να προκύπτουν:

  • Παρόλες τις δονήσεις, προσπαθούμε να παραμείνουμε ήρεμοι στο κέντρο μας, ανοικτοί και έτοιμοι να αγκαλιάσουμε την αλλαγή.
  • Προσπαθούμε να παραμείνουμε ένας πράος Ταύρος και να μην δράσουμε με την παρορμητικότητα του τετραγώνου Άρης – Ουρανός.
  • Αισθανόμαστε και απορροφούμε τα κύματα ενέργειας διατηρώντας μια χαλαρή αποστασιοποίηση.
  • Καταλαβαίνουμε ότι αν τολμήσουμε να αποσυνθέσουμε το οικείο και στη συνέχεια το ξαναχτίσουμε με νέα μορφή θα διατηρήσουμε την ασφάλεια που μας παρέχει.

Τέτοια είναι η φύση των διαδικασιών που μας παρουσιάζει αυτή η Νέα Σελήνη.

Και αν τυχόν ακούγονται ασαφείς, αφηρημένες ή πολύ δύσκολες στο να τις κάνουμε πράξη, ας έχουμε κατά νου μας ότι,

…αυτό που κάποτε ήταν συγκλονιστική νεωτερικότητα και μοντέρνο, είναι αυτό που σήμερα ονομάζουμε κλασικό.

 

 

Ανακαλύψτε το πως επηρεάζει η Νέα Σελήνη τον προσωπικό σας χάρτη και προσέξτε το μήνυμα της.

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR

Leave a Reply