ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018: Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ

Sharing is caring:

 

NEW MOON IN SAGITTARIUS 7 DECEMBER 2018


Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 15°07’ του ζωδίου του Τοξότη και αφορά κυρίως Τοξότες και Διδύμους, καθώς επίσης και Παρθένους, Ιχθύες, οι οποίοι έχουν γεννηθεί το δεύτερο δεκαήμερο, αλλά επίσης και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή τον Ωροσκόπο τους κοντά στις μοίρες 13°–17° του Μεταβλητού σταυρού.


Ένα μεγαλεπήβολο και απατηλό Νέο Φεγγάρι πραγματοποιείται στις 7 Δεκεμβρίου στο Ζώδιο του Τοξότη.

Κάθε Νέα Σελήνη σηματοδοτεί μια αρχή.Είναι η κατάλληλη περίοδος να ξεκινήσουμε κάτι ή  να φυτέψουμε το σπόρο του καινούριου.  Είναι ο κατάλληλος καιρός να θέσουμε στόχους και επιδιώξεις, κατάλληλα φιλτραρισμένες την κάθε φορά, μέσα από το πρίσμα του Ζωδίου στο οποίο πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη αλλά και του Οίκου τον οποίο ενεργοποιεί στο γενέθλιο χάρτη μας.

Όταν η Νέα Σελήνη γίνεται στο ενθουσιώδες και επεκτατικό Ζώδιο του Τοξότη συνήθως φέρνει ανανέωση πνεύματος και ευρύτερη αντίληψη. Είναι ένα φεγγάρι που μας γεμίζει αισιοδοξία και μας κάνει να στραφούμε προς το μέλλον, μας βοηθά στο να συλλάβουμε την μεγάλη εικόνα.

 

Η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη της 7ης Δεκεμβρίου είναι ένα μίγμα υπερβολής και αποστράπτουσας γοητείας.

Έχει στην καρδιά της υπερφίαλη πολυτέλεια που θωλώνει με τη λάμψη της και μας εξαπατεί.

Μοιάζει με μια πρόσκληση να παρευρεθούμε στο κοσμοπολίτικο πάρτυ που γίνεται στην μεγαλοπρεπή έπαυλη.

Εκεί γεμάτοι ενθουσιασμό εξερευνούμε τον κήπο και τους τεράστιους χώρους.  Mιλάμε με όλους, γνωριζόμαστε και διασκεδάζουμε. Καθώς η ώρα περνά η γλυκιά μέθη της βραδιάς μας κάνει όλο και περισσότερο χαλαρούς.

Είμαστε σε διάθεση μεθυστική, τραβάμε τα βλέμματα και εκπέμπουμε σεξ-απήλ. Μέσα στην ομιχλώδη ευδιαθεσία της γλυκιάς μέθης δεν καταλαβαίνουμε ότι τα όσα βλέπουμε γύρω μας δεν είναι αυτά που φαίνονται, και ότι τα πρόσωπα που γνωρίζουμε ζουν μέσα στην υπερβολή. Βρίσκονται εδώ γιατί απλά αποζητούν την εμπειρία για την εμπειρία, σε μια προσπάθεια να καλύψουν το κενό η τη ματαιοδοξία τους.

Χωρίς να θυμόμαστε τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια της νύχτας, είναι την επόμενη μέρα, που με πονοκέφαλο προσπαθούμε να ανασυγκροτήσουμε τις σκέψεις μας.


“Είμαι συνεχώς μεθυσμένος εδώ και περίπου μια βδομάδα, και σκέφτηκα ότι το να κάτσω στην βιβλιοθήκη θα με κάνει και πάλι νηφάλιο.”

– F. Scott Fitzgerald, “The Great Gatsby”


Τα όσα έγραψα παραπάνω μεταφέρουν με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο την ουσία αυτής της Νέας Σελήνης στον Τοξότη στην οποία η συμμετοχή του Ποσειδώνα είναι πολύ έντονη.

Είναι μια Νέα Σελήνη η ενέργεια της οποίας εκφράζεται από τρεις διαφορετικούς πόλους.

1. Ενθουσιασμός αλλά και Υπερβολή.

Η Νέα Σελήνη γίνεται στο Ζώδιο του Τοξότη. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για μας γεμίσει αισιοδοξία, αυθορμητισμό, λαχτάρα για ταξίδια και νέες εμπειρίες αλλά και απερισκεψία ή αμετροέπεια. Όλα χαρακτηριστικά του ενθουσιώδους Τοξότη.

Ο πλανήτης Δίας, επίσης στο ζώδιο του Τοξότη, είναι σε όψη συνόδου με τη Νέα Σελήνη. Είναι μια όψη αποκλίνουσα μεν και σε 8°44’ απόσταση, αλλά η οποία παρόλα αυτά χρωματίζει τη Νέα Σελήνη, πόσο μάλλον δε αφού ο Δίας είναι και ο πλανήτης που την κυβερνά.

Κέφι, ενθουσιασμός, κοσμοπολίτικη όρεξη, διάθεση να βγούμε και να διασκεδάσουμε. Όλα με διάθεση θορυβώδη, αλέγρα, υπεραισιόδοξη.

Ο λόγος που τονίζω περισσότερο το  χαρακτηριστικό της υπερβολής είναι ότι ο Δίας, πανίσχυρος στο Ζώδιο του, δεν διοχετεύει πουθενά αλλού την ενέργεια του παρά μόνο επάνω στα δύο Φώτα. Δύο Φώτα τα οποία και κάνουν μόνο σκληρές όψεις τετραγώνου και ενάμιση τετραγώνου, με αποτέλεσμα η ενέργεια του Δία που δέχονται να εκφράζεται με την λιγότερο θετική της χροιά.

2. Η Σαγήνη της Μέθης

Άρης και Ποσειδώνας βρίσκονται σε στενή όψη συνόδου στο ζώδιο των Ιχθύων.

Από μόνη της αυτή είναι μια όψη που συνδυάζει μυστήριο με Ζεν αδράνεια. Κάνει την έκφραση καλλιτεχνική, προσδίδει αμφιλεγόμενη σεξουαλικότητα και unisex sex appeal. Είναι μια όψη που σαγηνεύει με ονειροπόλα αρρενωπότητα, η οποία όμως μπορεί να κρύβει απατηλές διαθέσεις.


Η σύνοδος Άρη – Ποσειδώνα είναι σαν ένα χαμόγελο που μπορεί να αποπλανήσει.


ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

Η σύνοδος του Άρη με τον Ποσειδώνα σχηματίζει ταυτόχρονα όψεις τετραγώνου με την Νέα Σελήνη.

Εδώ δεν έχουμε έναν Άρη μόνο του, ο οποίος κάνει τετράγωνο με τον Ήλιο και τη Σελήνη, ώστε να δημιουργεί ένταση, ευθιξία, ερεθισμό η επιθετικότητα. Έχουμε ένα Άρη ο οποίος έχει υιοθετήσει το Ζεν των Ιχθύων και τώρα έχει γίνει σαγηνευτικά μυστηριώδης από την επιρροή του Ποσειδώνα.

Βάλτε λοιπόν την ενέργεια της συνόδου πάνω στην κοσμοπολίτικη διάθεση και την υπερβολή που περιέγραψα πιο πριν, και…το πάρτυ αρχίζει.

Έρχεται τώρα στη μίξη και ο Ποσειδώνας που σε τετράγωνο με τον Ήλιο δίνει άκρατο ιδεαλισμό, Δον-Κιχωτικές επιδιώξεις και αλλοιωμένη αίσθηση του εγώ.

Έρχεται κ το τετράγωνο του  Ποσειδώνα με την Σελήνη που φέρνει αψυχολόγητες αντιδράσεις, συναισθηματική ευαισθησία, και φευγάτη ιδιοσυγκρασία.

Οπότε…το πάρτυ συνεχίζεται με διάθεση για μέθη και μέθεξη. Θα αποπλανήσουμε και θα αποπλανηθούμε ή θα πλανηθούμε. Προσοχή μόνο να μην νιώσουμε έντονη απογοήτευση την επόμενη μέρα.

3. Ανεξαρτησία και έξοδα

Ο Ουρανός σε όψη αντίθεσης με την Αφροδίτη έχει ήδη φέρει έντονα το στοιχείο της ανεξαρτησίας στο τι μας αρέσει και στο πώς σχετιζόμαστε.

Είναι μια αντίθεση η οποία ξεκίνησε να ενεργεί από τον περασμένο Σεπτέμβρη. Πραγματοποιήθηκε πάλι όταν η Αφροδίτη ήταν ανάδρομη στο Ζώδιο του Σκορπιού, και επαναλήφθηκε για τρίτη φορά, με την Αφροδίτη ορθόδρομη, λίγες μέρες πριν από αυτή τη Νέα Σελήνη.

Έτσι…για όσες σχέσεις άντεξαν τις δοκιμασίες του προηγούμενου διαστήματος, χρειάζεται τώρα προσοχή, γιατί η Νέα Σελήνη αυτή φέρνει ούτως η άλλως χαλάρωση, διάχυση και διάθεση για ρομαντικές περιπέτειες, που αν συνδυαστούν με την όψη αυτή, μπορούν εύκολα να  προκαλέσουν τριγμούς σε σχέσεις αλλά και συνεργασίες.

Είναι μια αντίθεση που μπορεί να φέρει επίσης ξαφνικά έξοδα ή ακόμα και εκπλήξεις στην ερωτική μας ζωή στην περίπτωση που είμαστε μόνες ή μόνοι. Οι όποιες νέες γνωριμίες όμως δε θα έχουν μακροπρόθεσμη προοπτική.

Η αντίθεση αυτή, έχει κατά τη γνώμη μου αρκετή σημασία στο χάρτη της Νέας Σελήνης, αφού ο πλανήτης Ουρανός είναι στην ίδια μοίρα με τον άξονα των Δεσμών της Σελήνης, αλλά και με τον πλανήτη Ερμή ο οποίος είναι έτοιμος να ορθοδρομήσει στο ζώδιο του Τοξότη.

Ο Ουρανός σε τετράγωνο με τους Δεσμούς, και ο Ερμής σε όψη τριγώνου – εξαγώνου μαζί τους, αμέσως με το που βγαίνει από την αναδρομή του, σα να μας θυμίζουν ξαφνικά ότι πρέπει να δούμε ανοιχτόμυαλα τις όποιες αλλαγές.  Είναι τώρα που βγαίνοντας από την αναθεώρηση των προηγούμενων ημερών, που χρειάζεται να πάρουμε τις αποφάσεις μας νηφάλια, και με το βλέμμα μας στραμμένο προς το μέλλον.

 

Επίλογος

Η Νέα Σελήνη στον Τοξότη στις 7 Δεκεμβρίου είναι ιδανική για να μας ανανεώσει και να μας κάνει να χαλαρώσουμε.  Μοιάζει να είναι ένα φεγγάρι το οποίο ευνοεί την ανάλαφρη διασκέδαση και την φυγή με ένα ταξίδι ή ένα βιβλίο, μια αυθόρμητη βραδυνή έξοδο, ένα θέατρο ή ένα σινεμά.

Είναι όμως και ένα φεγγάρι το οποίο θέλει την προσοχή του, ανάλογα πάντα με τον οίκο τον οποίο και ενεργοποιεί στον αστρολογικό μας χάρτη.

  • Είναι μια Νέα Σελήνη η οποία δεν ευνοεί νέα ξεκινήματα ή σχέδια τα οποία τα οποία χρειάζονται πρακτικές και στέρεες βάσεις.
  • Είναι μια Νέα Σελήνη στην οποία θα πρέπει να προσέξουμε ώστε να μην δράσουμε με υπερ-ενθουσιασμό και υπέρμετρη αισιοδοξία αφού μοιάζει δύσκολο να μπορούμε να αξιολογήσουμε ρεαλιστικά τις καταστάσεις.
  • Τέλος, καλό θα είναι να προσέξουμε υπερβολές σε ποτό και ξενύχτια, απατηλούς έρωτες, ιώσεις και καταχρήσεις, γιατί όλα αυτά μπορεί να επιφέρουν εύκολα κούραση και αίσθημα εξάντλησης.

Για αυτό και η ακόλουθη πρόταση από το σπουδαίο μυθιστόρημα “The Great Gatsby” του F. Scott Fitzgerald, μου έρχεται ξανά στο μυαλό, αφού συνοψίζει με τέλειο τρόπο την ενέργεια της Νέας Σελήνης αυτής.

“Είμαι συνεχώς μεθυσμένος εδώ και περίπου μια βδομάδα, και σκέφτηκα ότι το να κάτσω στην βιβλιοθήκη θα με κάνει και πάλι νηφάλιο.”

 

Ο Γκάτσμπυ δεν κατάφερε να βρει τη νηφαλιότητα.

Εμείς, μπορούμε.

 

Εύχομαι σε όλες και όλους σας, μια φανταστική Νέα Σελήνη.

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Please transition to the updated PayPal settings by configuring them within the "WP Accept PayPal Payment" plugin's settings menu.
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR