ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ – 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022: Μη Φοβάσαι την Αλλαγή

Sharing is caring:

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022


Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 12°13′ του Ζωδίου του Υδροχόου και επηρεάζει όλους μας, αλλά πολύ περισσότερο Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους, και Ταύρους, οι οποίοι έχουν γεννηθεί στις αρχές του δεύτερου δεκαημέρου, καθώς και όσους και όσες από εσάς έχετε προσωπικούς πλανήτες ή γωνίες του Ωροσκοπίου σας, κοντά στις μοίρες 10°–14° των παραπάνω Ζωδίων.


ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ – 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Από τον αστρολόγο Andrew Ifandis

Μια Νέα Σελήνη στο Ζώδιο του Υδροχόου πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου.

Ένα φεγγάρι σύγκρουσης ανάμεσα στο παλιό και το καινούριο. Μια έκλαμψη συνείδησης. Μια συναίσθηση ευθύνης.

Είναι μέσα στο περιβάλλον του Υδροχόου που γίνεται αυτή η Νέα Σελήνη, ένα Ζώδιο που κυβερνάται από τον Ουρανό, τον πλανήτη της γνήσιας και ανεπιτήδευτης έκφρασης μας. Ένα πλανήτη ο οποίος φέρνει αλλαγές και μας ωθεί ακριβώς να έρθουμε σε ρήξη με ότι μας κρατάει στο παρελθόν ώστε να προχωρήσουμε προς το μέλλον.

Και εδώ ακριβώς έχουμε και το πρώτο παράδοξο που χαρακτηρίζει τη Νέα Σελήνη της 1ης Φεβρουαρίου.

Παράδοξο γιατί, ό,τι καινούριο μας φέρει αυτό το φεγγάρι, οι ιδέες που θα γεννήσει, οι συνειδητοποιήσεις που θα μας προκαλέσει, θα έχουν από τη μία μεριά το στοιχείο της πρωτοτυπίας, της διάθεσης ανανέωσης, της τάσης για ελευθερία, ενώ από την άλλη, καθώς η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται σε σύνοδο με τον Κρόνο, το νέο θα είναι γέννημα και αποτέλεσμα των υφιστάμενων βάσεων και δομών στις οποίες βρισκόμαστε και πατάμε ήδη, τόσο συναισθηματικά όσο και υλικά.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι συγκεράζεται το παλιό και το καινούριο καθώς κάτι το νέο πάει να γεννηθεί.

Αλλά εδώ είναι που έχουμε το δεύτερο παράδοξο.

Ο Ουρανός, ο πλανήτης που κυβερνάει το Ζώδιο του Υδροχόου στο οποίο γίνεται η Νέα Σελήνη, είναι στο Ζώδιο του Ταύρου και σε τετράγωνο μαζί της.

Είναι σα να αντιδρά έτσι στη σπορά που πάει να βγει, φέρνοντας το απρόβλεπτο εκεί που υπάρχει δομή, την αντίδραση εκεί που χρειάζεται επιμονή και υπομονή, την επανάσταση και το απρόβλεπτο τη στιγμή ακριβώς που απαιτείται σταθερότητα και οργάνωση.

Δυναμιτίζει έτσι το κλίμα και μας δημιουργεί συναισθηματική αναταραχή, νευρικότητα, τάσεις αντίδρασης και παρορμητικές αποφάσεις, καθώς δεν έχουμε την υπομονή να βιώνουμε άλλο καταστάσεις που παραμένουν αμφιλεγόμενες ή που απαιτούν ξεπέρασμα δυσκολιών και αλλαγή τρόπου σκέψης.

Τα όσα περιγράφω παραπάνω είναι οι πόνοι του τοκετού αυτού που γεννιέται με τη Νέα Σελήνη, και είναι επίσης το μοτίβο της σύγκρουσης ανάμεσα στο καινούριο και το παλαιό, όπως εκφράζεται από το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού, και που χαρακτήριζε όλο το 2021.

Εδώ λοιπόν με την Νέα Σελήνη στο Υδροχόο, το τετράγωνο αυτό ενεργοποιείται για μια ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φορά και το σύμπαν μας κρούει ένα καμπανάκι.

Μας θυμίζει ότι οι αλλαγές θέλουν ευθύνη και συνοδεύονται και από αναταραχή και από ανανέωση.

Θέλουν τόλμη και επαναστατική διάθεση, και μπορεί να μας δυσκολεύουν αρχικά αλλά τελικά είναι κομμάτι της ωρίμανσής μας.

Σας είχα γράψει στο παρελθόν ότι το 2021 θα είναι χρονιά χωρισμών, ή χρονιά που θα θέλεις να χωρίσεις και δε θα μπορείς, ή που θα θέλεις να δεσμευτείς και δε θα προκύπτει.

Κάποιοι και κάποιες από εσάς πιθανά το βιώσατε αυτό, ειδικά όσοι και όσες ανήκετε στα Ζώδια του Σταθερού Σταυρού και είστε γεννημένοι τις τελευταίες ημέρες του πρώτου δεκαημέρου ή τις πρώτες ημέρες του δευτέρου δεκαημέρου.

Αυτή η ακριβώς τη σύγκρουση ανάμεσα στο προχωράω μπροστά ή μένω στάσιμος, που βιώθηκε το 2021, έρχεται να επιλύσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ η Νέα αυτή Σελήνη, αφού δεν μας φέρνει απλά αντιμέτωπους με το δίλλημα, ΑΛΛΑ ΕΠΙΝΟΕΙ και τη λύση και το πως προχωράει κανείς μπροστά ανάλογα με τον οίκο τον οποίο ενεργοποιεί στο Ωροσκόπιό μας.

Και επινοεί τη λύση, αφού ο Ερμής είναι ανάδρομος και σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, και πρόκειται να ορθοδρομήσει σε λίγες ημέρες, ενώ η Αφροδίτη μόλις ορθοδρόμησε.

Η λύση έρχεται ως αποτέλεσμα της αναθεώρησης αξιών που κάναμε, για το τις μας αρέσει και το πως σχετιζόμαστε, και είναι μια λύση η οποία έρχεται ως Υδροχοϊκή έκλαμψη μεν, αλλά ΚΑΙ ως αποτέλεσμα της εσωτερικής ανασκόπησης που κάνει ο Ερμής στην κατάβασή του στο σκοτάδι της Ψυχής (Πλούτωνας).

Είναι σα να μας φυτεύει μια ιδέα αυτό το Φεγγάρι μέσα στο πλέγμα όψεων που πραγματοποιείται.

Μια ιδέα η οποία μας λέει: Ανακαλύπτω τι θέλω, έκανα την ενδοσκόπησή μου, νιώθω κάθε μέρα και πιο δυνατός, και κατανοώ το πώς θα φέρω την αλλαγή.

Νάτος λοιπόν ο νέος δρόμος, να η λύση για να βγει κανείς από το δίλλημα και να προχωρήσει προς τα μπροστά. Προς την αληθινή του έκφραση.

Αλλά και μας ρωτάει ταυτόχρονα: Θα τολμήσεις; Θα το κάνεις; θα έρθεις σε ρήξη; θα επωμιστείς τις ευθύνες των επιλογών σου;

Εκρηκτικά ανανεωτική λοιπόν η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο, φέρνει αναγκαίες αλλαγές, είτε με απότομο και απρόβλεπτο τρόπο – και τη σχετική πίεση που αυτό συνεπάγεται, είτε πιο αργά και σταθερά, ανάλογα με το κατά πόσο βιώνει κανείς περισσότερο τον Ουρανό ή τον Κρόνο στο τετράγωνο που έχουν μεταξύ τους.

Όσον αφορά σχέσεις και συνεργασίες είναι ένα φεγγάρι απόλυτα βοηθητικό, αφού την ώρα που πραγματοποιείται, ο Άρης και η Αφροδίτη αρχίζουν σιγά σιγά την παρατεταμένη σύνοδό τους, η οποία θα κρατήσει δύο μήνες και θα φέρει κοντά πολλούς εραστές, και θα δημιουργήσει νέους έρωτες.

Άρης και Αφροδίτη λοιπόν σε εξάγωνο με τον Δία και σε τρίγωνο με τον Ουρανό.

Είναι σαν η Νέα Σελήνη να γίνεται ακριβώς για να τολμήσουμε να πάρουμε αποφάσεις, που σηματοδοτούν αλλαγές αξιών, ανανέωση στα αισθηματικά μας, και νέες ευκαιρίες για να δράσουμε με βάση αυτό που μας αρέσει και με βάση το πραγματικό μας πάθος μας, είτε αυτό είναι αισθηματικό είτε επαγγελματικό.

Λίγη ταραχή αρχικά λοιπόν με το Νέο αυτό Φεγγάρι, αλλά η συνέχεια αναμένεται θετική αφού είτε απότομα είτε με σταδιακό ξεπέρασμα των εμποδίων, η ανανέωση στον τομέα (οίκο) του ωροσκοπίου μας, όπου πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη… θα γίνει πραγματικότητα.

Εύχομαι ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ σε όλους και όλες σας!!

 


Αστρολόγος Andrew Ifandis

Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR