ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ – 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018: Το Μήνυμα είναι Ξεκάθαρο

Sharing is caring:

New Moon in Gemini May 2018


Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 22° 44’ του εγκεφαλικού Ζωδίου των Διδύμων. Επηρεάζει έντονα Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες, πού έχουν γεννηθεί το τρίτο δεκαήμερο. Επηρεάζει επίσης όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή τον Ωροσκόπο τους, στις μοίρες 20° – 24° των Ζωδίων του Μεταβλητού σταυρού.


Μια αρκετά σιωπηλή και ταυτόχρονα εύγλωττη Νέα Σελήνη λαμβάνει χώρα τη νύχτα της 13ης Ιουνίου. Η αμφιλεγόμενη αυτή υπόσταση της Νέα Σελήνης, που ταιριάζει πολύ στο ζώδιο των Διδύμων (!), είναι αποτέλεσμα δύο παραγόντων.

Η Νέα Σελήνη στους Διδύμους συμβαίνει καθώς ο Ήλιος και η Σελήνη συναντιούνται στις 22 μοίρες του Ζωδίου των Διδύμων, για να αρχίσουν εκ νέου, έναν ακόμη συνοδικό κύκλο. Ο Ήλιος στην αστρολογία συμβολίζει την ίδια μας την ύπαρξη, τη συνείδησή μας, την εκδήλωσή του εαυτού μας. Η Σελήνη είναι συμβολική των συναισθημάτων μας, της ψυχής μας, της διαίσθησής και του υποσυνείδητου.

Ο Δίδυμος είναι ένα Ζώδιο το οποίο κάνει τις πληροφορίες γνωστές, επικοινωνεί. Μάλλον για να το θέσω ακόμα πιο ταιριαστά, κάνει κάτι περισσότερο από το να επικοινωνεί. Ο Δίδυμος ανταλλάσσει.

Προφορικές, νοητικές, γραπτές, ψηφιακές ή φυσικές πληροφορίες διανέμονται και λαμβάνονται και ο Δίδυμος, μέσω αυτής της διαδικασίας, ως Ζώδιο Μεταβλητό, τείνει προς τους άλλους και καταλαβαίνει και αυτούς αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο επεξεργασίας της πληροφορίας, ο Ήλιος, η ίδια η ύπαρξή μας, έχει επίγνωση των γεγονότων, και αντιλαμβάνεται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κατάστασης.

Η ανάγκη, με τη Σελήνη στους Διδύμους, είναι να εκφράσουμε τους εαυτούς μας και τα συναισθήματά μας, και όντως τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος για να το κάνουμε αφού έχουμε συνειδητοποιήσει τα γεγονότα και την ανάγκη μας αυτή.

Κάθε Νέα Σελήνη είναι μια τέτοια συνειδητοποίηση και όταν η Νέα Σελήνη συμβαίνει στο Ζώδιο των Διδύμων, αυτή η συνειδητοποίηση μετατρέπεται σε μήνυμα.

 

Αυτή η Νέα Σελήνη είναι διαδικασία σύλληψης κάποιας ιδέας,

μορφοποίησης σκέψεων, απόψεων που τις μοιραζόμαστε με άλλους.

Είναι η αρχή ενός νέου κύκλου επικοινωνίας με τους σημαντικούς άλλους.


 

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

 

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της Νέας Σελήνης στους Διδύμους είναι ότι αν δούμε το χάρτη, ο Ήλιος και η Σελήνη δεν σχηματίζουν σημαντικές όψεις με άλλους πλανήτες.

Μια εξαίρεση σ’ αυτό, μπορεί να είναι το αύξων τετράγωνο του Ήλιου προς τον Ποσειδώνα, μια όψη που έφτασε την ακρίβεια της μία βδομάδα πριν, αλλά που τώρα είναι αποκλίνουσα και εξακολουθεί να έχει ακόμη επίδρασή, αλλά πλέον, μειωμένη.

Επομένως ίσως χρειαστεί να είμαστε λίγο προσεκτικοί ώστε να διαμορφώσουμε το μήνυμά μας απαλλαγμένο από παρανοήσεις ή ιδεοληψίες. Καλούμαστε να αναλογιστούμε τις όποιες νέες ιδέες, έχοντας την καρδιά μας απαλλαγμένη από μπερδεμένα συναισθήματα και την αίσθηση του σκοπού μας σταθερή και ακλόνητη.

Αλλά πέρα από αυτή την αποκλίνουσα όψη, αυτή η Νέα Σελήνη είναι κάθαρη από άλλες παρεμβάσεις.

Αυτή η έλλειψη άλλων όψεων είναι πολύ σημαντική, διότι το μήνυμα που έχει αυτή η Νέα Σελήνη για τον καθένα από εμάς δεν είναι χρωματισμένο από κάποιον άλλο πλανήτη.


Η Νέα Σελήνη αυτή γίνεται ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

 

Ένα μήνυμα μέσα μας, το οποίο ακούμε καθαρά, το καταλαβαίνουμε διαισθητικά και στη συνέχεια το διατυπώνουμε με σαφήνεια.

Ένα μήνυμα που είναι αποτέλεσμα μόνο της συνεύρεσης της διάνοιας μας (Ήλιος στους Διδύμους) με της εκδήλωση της καρδιάς μας (Σελήνη στους Διδύμους).

 

Ένα μήνυμα ελεύθερο από άλλες παρεμβολές.


Ο διαισθητικός χαρακτήρας της διαδικασίας, τόσο του σχηματισμού όσο και της επικοινωνίας του μηνύματος, είναι  αποτέλεσμα ενός ακόμη αστρολογικού παράγοντα.

Ο κυβερνήτης της Νέας Σελήνης στους Διδύμους είναι ο πλανήτης Ερμής, τοποθετημένος στις 2° του Ζωδίου του Καρκίνου.

Από τη θέση του αυτή στο ευαίσθητο και διαισθητικό Υδάτινο Ζώδιο, ο Ερμής λειτουργεί με συναισθηματική νοημοσύνη και με αυξημένη προσοχή στο τι και στο πώς μεταφέρει κάτι.

Ο Ερμής στον Καρκίνο φέρνει στο μήνυμα μας έντονο συναισθηματικό υπόβαθρο, ενώ ταυτόχρονα το γεμίζει με ευαισθησία.


Οι λέξεις μας επιλέγονται προσεκτικά, η ομιλία είναι μαλακή,

μας ενδιαφέρει τι λέμε και φροντίζουμε πως το λέμε και πώς εκφράζουμε τις απόψεις μας.


Ο Ερμής είναι επίσης σε όψη εξαγώνου με τον Ουρανό στον Ταύρο κάτι που προσδίδει φρεσκάδα και εφευρετικότητα και φέρνει αποκαλύψεις που μας βοηθούν σε πρακτικό επίπεδο.

Ο πλανήτης Ερμής που κυβερνά τη Νέα Σελήνη και η όψη εξαγώνου που κάνει με τον Ουρανό είναι η ενισχυτική ποιότητα στην απλότητα που έχει αυτή η Νέα Σελήνη.

Το μήνυμα της Νέας Σελήνης είναι απλό και ξεκάθαρο, αλλά ταυτόχρονα έχει τόση συναισθηματική συνείδηση, ​και είναι γεμάτο φροντίδα, που μιλάει από μόνο του.

 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Νέα Σελήνη στους Διδύμους είναι μια αντίφαση, όπως και κάθε τι στους Διδύμους και είναι ταυτόχρονα τόσο εύγλωττη μες την απλότητα της και τόσο ήσυχη με την καθαρότητα της.

Έίναι μια Νέα Σελήνη που δεν χρειάζεται να φωνάξει για να ακουστεί.

 

Ο Marshall McLuhan ήταν ένας φημισμένος καθηγητής θεωρίας των μέσων ενημέρωσης, και είπε μια φράση που έμεινε γνωστή, και η οποία περιγράφει με πολύ ταιριαστό τρόπο τη αυτή τη Νέα Σελήνη.

“Το μέσο είναι το μήνυμα” – Marshall McLuhan

 

Κάτω από τη Νέα Σελήνη αυτή ο καθένας από εμάς γίνεται το μέσον που μεταδίδει την ίδια την ουσία του, και αφού το μήνυμα μας είναι ξεκάθαρο, αυτή η Νέα Σελήνη στους Διδύμους γίνεται

το βασικό μήνυμα του ίδιου μας του εαυτού.

 

 

 

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR

Leave a Reply