ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ – 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018: Πίστη & Πεποίθηση

Sharing is caring:

Pisces New Moon 17 March 2018


Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στην 26° 53’ του ζωδίου των Ιχθύων. Επηρεάζει έντονα Παρθένους και Ιχθύες και επίσης Διδύμους και Τοξότες, πού έχουν γεννηθεί κοντά στο τέλος του τρίτου δεκαημέρου. Επηρεάζει επίσης όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο στις μοίρες 24° – 28° των Ζωδίων αυτών.


Κάθε Νέα Σελήνη είναι μια αρχή. Μια στιγμή στον κοσμικό χρόνο όπου το συνειδητό και το ασυνείδητο ενώνονται. Το χρονικό διάστημα που διαρκεί αυτή ή ένωση αποτελεί την καταλληλότερη ευκαιρία για να ευθυγραμμίσουμε τις ανάγκες μας με τη θέλησή μας.

Αυτή η Νέα Σελήνη γίνεται στο Ζώδιο των Ιχθύων. Εδώ οι ανάγκες είναι υπερβατικές και το “Να Υπάρχεις” σημαίνει “Να Ονειρεύεσαι”. Είναι ένα φεγγάρι που φέρει τα θέματα της ιδανικής αγάπης, της ποίησης, της συμπόνιας, της φαντασίας, του μαρτυρίου, και της θυσίας, όλα τους χαρακτηριστικά του μεταβλητού και υδάτινου αυτού Zωδίου.

Είναι μια Νέα Σελήνη που θέλει να απαντήσει στο δίλημμα που έθεσε στις 2 Μαρτίου η Πανσέληνος στην Παρθένο. Πώς να υπηρετήσουμε το ιδανικό και να είμαστε  ταυτόχρονα πρακτικοί; Πώς να εργαστούμε έτσι ώστε να κάνουμε το ιδανικό, πραγματικότητα;

Σε πρώτη ματιά φαίνεται εύκολο να πιστεύουμε σε Ιδανικά και να κρατιόμαστε απ’ τα Όνειρα μας, καθώς η σύνοδος του Ήλιου και της Σελήνης μέσα στο Ζώδιο των Ιχθύων, εμπνέει την καρδιά και την ψυχή. Το να εμπνευστούμε, είναι το πρώτο βήμα για να κάνουμε το όνειρο αληθινό, και αν μη τι άλλο αυτή η Νέα Σελήνη θέτει σ’ απαλή κίνηση ευγενικά συναισθήματα και εμπνέει.

Την ίδια στιγμή όμως, ο Άρης από τον Τοξότη, βρίσκεται σε όψη τετραγώνου με τον Ήλιο και τη Σελήνη. Ας σκεφτούμε λίγο…

Μήπως βιαζόμαστε να κάνουμε πράξη αυτό που θέλουμε τόσο πολύ; Μήπως ανταγωνιζόμαστε τον ίδιο μας τον εαυτό ή τους άλλους χωρίς να αξίζει; Ή μήπως ίσως αισθανόμαστε ότι πρέπει να δράσουμε εντελώς αυθόρμητα (Άρης στον Τοξότη), αντί παθητικά ν’ ακούμε τη διαισθητική εσωτερική φωνή μας (Σελήνη στους Ιχθύες);

Pisces New Moon

Ο Χείρωνας βρίσκεται κοντά στα δύο Φώτα, στις 28°12’, δίνοντας ακόμα περισσότερη έμφαση στο μαρτυρικό μοτίβο των Ιχθύων, αλλά η επιρροή του λειτουργεί προς το να θεραπεύσει τον εαυτό μας και τους άλλους.

Ο Χείρωνας μπορεί να λειτουργήσει  θεραπευτικά είτε μέσω της αυτό-έκφρασης μέσω της τέχνης ή με το να απορροφήσουμε τέχνη, ν’ αφεθούμε στο συναίσθημα της ποίησης, της μουσικής, είτε με την εκδήλωση συμπόνοιας προς τους άλλους. Όλα έντονα συναισθηματικές ποιότητες, που μπορούν πολύ εύκολα να εκδηλωθούν στην ψυχή μας κάτω από την Ιχθυακή αυτή Νέα Σελήνη.

Υπάρχει λόγος που νιώθουμε την επιρροή του Χείρωνα να εκδηλώνεται περισσότερο με θετικό τρόπο, παρόλο που ο Χείρωνας είναι την ίδια στιγμή σε σκληρή όψη με τον Άρη.

Αυτή η όψη τετραγώνου που κάνει με τον κόκκινο πλανήτη, όντως αποκαλύπτει την ανασφάλεια μας και μπορεί να φέρνει μνήμες ανεπάρκειας.Όλο αυτό είναι απογοητευτικό και μπορεί να οδηγήσει σε μια προσωρινή έλλειψη της αυτό-πεποίθησής μας. Αλλά επειδή πρόκειται για μια αποκλίνουσα όψη, με τον Άρη να απομακρύνεται από τον Κένταυρο, η όλη επιρροή του Άρη μειώνεται σε αρκετό βαθμό.

Την ίδια στιγμή, ο Δίας, σε ανάδρομη κίνηση μέσα στο Ζώδιο του Σκορπιού, πλησιάζει την Νέα Σελήνη και τον Χείρωνα, κάνοντας όψη τριγώνου και με τα τρία σώματα και επεκτείνει με τον τρόπο αυτό τις θεραπευτικές ιδιότητες του Χείρωνα.

Το συνδυαστικό αποτέλεσμα όλων αυτών των όψεων που συμβαίνουν ταυτόχρονα, είναι ότι, καθώς το όνειρο της Νέας Σελήνης στους Ιχθύες αρχίζει να εκδηλώνεται, καθώς οι ελπίδες μας αρχίζουν να εμφανίζονται, καθώς αισθανόμαστε εμπνευσμένοι και συμπονετικοί, κάποια συναισθήματα ανησυχίας, μια αίσθηση ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση μπορεί να εμφανιστεί ταυτόχρονα.

Ο Δίας στην ανάδρομη κίνησή του μας κάνει να αναθεωρούμε τις βασικές μας αξίες και μας ρωτά πόσο ηθική είναι η στάση μας.

Όμως ο Δίας, ο μεγάλος ευεργέτης, μας φέρνει Σοφία με το πρόσχημα μιας προειδοποίησης. Μόνο εάν βυθιστούμε βαθιά στα εσώτερα κίνητρά μας (Δίας στον Σκορπιό ανάδρομος) και παραμένοντας πιστοί στα ιδανικά μας, είναι που θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα όποια αισθήματα ανεπάρκειας (Χείρωνας τετράγωνο Άρης), και μια πλημμυρίδα γενναιόδωρων συναισθημάτων (Δίας τρίγωνο Ήλιο και Σελήνη) θα μας εμπνεύσει (Ιχθύες) να προχωρήσουμε.


Έτσι αυτή η Νέα Σελήνη μπορεί να μην είναι τόσο ονειρική όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Έχει μια ποιότητα που δοκιμάζει την αλήθεια μας και ενισχύει την πεποίθησή μας.

Αυτή η Νέα Σελήνη δεν φέρνει το Όνειρο στην πραγματικότητα.

Αυτό που κάνει είναι, ότι φυτεύει έναν σπόρο πίστης στις καρδιές μας, και ταυτόχρονα μαζί με αυτή την πίστη, απαιτεί την υπομονή μας.

Θέτει σε κίνηση μια διαδικασία επούλωσης και μας κάνει δυνατότερους.


Αυτό είναι το δώρο της Νέας Σελήνης στους Ιχθύες, και είναι ένα δώρο πρακτικό τελικά, υπό την έννοια ότι σηματοδοτεί έναν κύκλο ανανεωμένης πίστης, που θα μας συνοδεύσει καθ’ όλη την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, που μας φέρνει η επόμενη Πανσέληνος στον Ζυγό.

 

 

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR

Leave a Reply