ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΖΥΓΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018: Καρμική, Μεταμορφωτική, Ερωτική

Sharing is caring:

NEW MOON IN LIBRA OCTOBER 2018


Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 15°48’ του Ζωδίου του Ζυγού. Επηρεάζει κυρίως Ζυγούς και Κριούς, αλλά και Καρκίνους και Αιγόκερους, πού έχουν γεννηθεί το δεύτερο δεκαήμερο. Επηρεάζει επίσης όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες, τον Ωροσκόπο ή σημεία του Ωροσκοπίου τους, στις μοίρες 13° – 17° του Παρορμητικού Σταυρού.

Ο πλανήτης Αφροδίτη κινείται σε ανάδρομη πορεία στο Ζώδιο του Σκορπιού και αφού είναι ο κυρίαρχος πλανήτης της Νέας Σελήνης, επηρεάζει επίσης Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους που έχουν γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο.


Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται νωρίς τα χαράματα της 9ης Οκτωβρίου και γίνεται στις 15°48’ του Ζωδίου του Ζυγού.

Κάθε Νέα Σελήνη φέρνει κάτι νέο.

Είναι μια περίοδος που νιώθουμε τις προθέσεις μας να ευθυγραμμίζονται με τα συναισθήματά μας, σε μια ένωση που μας γεμίζει με αίσθηση πληρότητας και που μας προκαλεί ενθουσιασμό. Είναι ιδανική για ένα νέο ξεκίνημα ή για μια εκ νέου επανεκκίνηση σε κάποιο τομέα της ζωής μας.

 

Όταν η Νέα Σελήνη γίνεται στο Ζυγό, η επικοινωνία και η κοινωνικοποίηση έρχονται στο προσκήνιο, αφού ο Ζυγός ανήκει στο στοιχείο του Αέρα και κυβερνάται από την Αφροδίτη, με αποτέλεσμα οι κοινωνικές, φιλικές και διαπροσωπικές σχέσεις να γίνονται το επίκεντρο της προσοχής μας.

Όταν ο Ήλιος είναι στο Ζυγό, βρίσκεται αστρολογικά στο Ζώδιο της Πτώσης του. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με τον Ήλιο στη θέση αυτή το “Εγώ” μας μειώνεται και είναι πρόθυμο να κάνει τους απαραίτητους συμβιβασμούς για χάρη των άλλων, και αυτό επειδή απώτερος στόχος του είναι να βιώσει την ένωση στις σχέσεις και το τι σημαίνει ειρηνική συνύπαρξη.

Η Σελήνη, όταν είναι στο Ζυγό, αναμοχλεύει μέσα μας την ανάγκη να ανήκουμε κάπου ή την λαχτάρα του να μας χρειάζονται. Η μέγιστη ανάγκη της Σελήνης εδώ είναι να βρει την ισορροπία μεταξύ της εσωτερικής ηρεμίας και του να μοιράζεται με τους σημαντικούς άλλους.


Κάθε Νέα Σελήνη στο Ζυγό είναι μια περίοδος που μπορούμε να βιώσουμε την τέλεια αμοιβαία συνήχηση συναισθημάτων ανάμεσα σε μας και τα κοντινά μας πρόσωπα.


 

Οι Τρεις Αστρολογικοί Παράγοντες

Η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη στο Ζυγό γίνεται δύο εβδομάδες μετά την προηγούμενη Πανσέληνο στο Ζώδιο του Κριού. Τότε ήταν που βιώσαμε μια δύσκολη αποκορύφωση απωθημένων συναισθημάτων στις σχέσεις μας, Μια Σκοτεινή Νύχτα της Ψυχής, που ενείχε όμως και το έναυσμα για την επούλωση.

Τώρα υπάρχει η δυνατότητα του να ξεκινήσουμε από την αρχή.

Αν εξετάσουμε τον αστρολογικό χάρτη της Νέας Σελήνης, διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν τρία αστρολογικά χαρακτηριστικά που καθώς συνδυάζονται της δίνουν ένα μοναδικό χαρακτήρα.

New Moon in Libra October 2018


Το πρώτο είναι ότι καθώς η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται, η Αφροδίτη, ο κυρίαρχος πλανήτης της Νέας Σελήνης, είναι παράλληλα ανάδρομη στο Ζώδιο του Σκορπιού.


Αυτός ο συνδυασμός είναι κάτι που έχει συμβεί δύο μόνο φορές τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Η πρώτη φορά ήταν με τη Νέα Σελήνη στις 30 Οκτωβρίου του 1970, όταν η Αφροδίτη ήταν ανάδρομη στις 23°23′ του Σκορπιού, και η δεύτερη η Νέα Σελήνη στις 7 Οκτωβρίου 2010, με την Αφροδίτη σε στάση αναδρομής στις 13°13′.

Τώρα, για άλλη μια φορά, η υπόσχεση αυτής της Νέας Σελήνης έχει μια ισχυρή καρμική αίσθηση και είναι ταυτόχρονα φορτισμένη με παθιασμένο ερωτισμό.

Η ζήλια, η κτητικότητα και η εσωστρέφεια επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο σχετίζονται τα Σταθερά Ζώδια (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι), ειδικότερα αυτά που έχουν γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο.

 


Το δεύτερο είναι ότι τα δύο Φώτα είναι σε συγκλίνουσα όψη τετραγώνου με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω.


Ο Πλούτωνας είναι ένας πλανήτης που λειτουργεί σε βαθύ ψυχολογικό επίπεδο και η όψη αυτή φέρνει επιθυμίες για έλεγχο και κυριαρχία που μεγεθύνουν τον εμμονικό τρόπο με τον οποίο σχετίζεται η Αφροδίτη στον Σκορπιό.

Είναι όμως μία όψη που αποτελεί ταυτόχρονα και τη μεταμορφωτική δυναμική αυτής της Νέας Σελήνης. Μια αναγέννηση που βρίσκεται στην ικανότητά μας να εξαλείψουμε συμπεριφορές χειραγώγησης, είτε αυτές ξεκινούν από εμάς είτε προέρχονται από τους άλλους, και αντιθέτως να μοιραστούμε βάθος στη σχέση και να εδραιώσουμε το συναισθηματικό μας δέσιμο.

 


Το τρίτο είναι ότι η Νέα Σελήνη στο Ζυγό εκπέμπει ερωτική ένταση.


Η Αφροδίτη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή τη Νέα Σελήνη αφού είναι ο κυρίαρχος πλανήτης της.

Ανάδρομη και μέσα στο κομμάτι της Via Combusta πού είναι στο Σκορπιό, η Αφροδίτη εκφράζει την αγάπη στο πιο εσωστρεφές της, συνδέεται με μαρτυρικό τρόπο και ιντριγκάρεται από την αρσενική διεκδίκηση του Άρη.

Η Αφροδίτη, όταν βρίσκεται στον Σκορπιό κυβερνάται από τον Άρη, σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογία, και στη Νέα Σελήνη αυτή η Αφροδίτη είναι ταυτόχρονα σε συγκλίνουσα όψη τετραγώνου με τον Άρη στον Υδροχόο. Αυτό είναι μία διπλή αστρολογική συσχέτιση η οποία και ενισχύει ακόμα περισσότερο τη σύνδεση των δύο πλανητών. Είναι μια όψη που συνδυάζει παθητικό ρομαντισμό και σεξουαλική επιθυμία χωρίς συμβάσεις.

Είναι καθαρός ζωώδης μαγνητισμός.

 


Όλοι αυτοί οι παράγοντες καθώς συνδυάζονται δίνουν στη Νέα Σελήνη στο Ζυγό έναν έντονο, καρμικό, ερωτικό και μεταμορφωτικό χαρακτήρα.

Τι μπορεί να συμβεί κάτω από αυτό το Νέο Φεγγάρι ανάλογα με το πού πέφτει στο προσωπικό σας ωροσκόπιο;

  • Περασμένες αγάπες που δεν βρήκαν ανταπόκριση μπορεί να ανάψουν και πάλι και ό,τι δεν έγινε τότε να γίνει τώρα.
  • Εραστές από το παρελθόν ενδέχεται να εμφανιστούν ξανά και ανάλογα με την πρότερη εμπειρία μας, μπορούμε να επιλέξουμε να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία ή να εγκαταλείψουμε τελικά εντελώς την ιδέα. Ναι … το παρελθόν είναι ένα παράξενο μέρος.
  • Είναι πάρα πολύ πιθανό να κάνουμε μία νέα σχέση που θα μας μεταμορφώσει, ειδικότερα αν η Αφροδίτη ή η Νέα Σελήνη πέφτει στον 5ο, 7ο ή 8ο οίκο του προσωπικού μας ωροσκοπίου.
  • Κοινωνικές συναναστροφές, επαφές και συζητήσεις με έντονο το ερωτικό στοιχείο και αμοιβαία έλξη, μπορούμε να ζήσουμε εφόσον η Αφροδίτη ή η Νέα Σελήνη πέφτει στον 5ο ή στον 8ο οίκο του χάρτη μας.
  • Όσοι από εμάς είμαστε ήδη σε σχέση περνάμε μια περίοδο επανεξέτασης. Θυμηθείτε ότι μια σχέση αγάπης πρέπει να μοιράζεται τα ιδανικά του Ζυγού για ισορροπία και αμεροληψία και να μην είναι γεμάτη ζήλεια και κτητικότητα (Αφροδίτη ανάδρομη στο Σκορπιό).
  • Παιγνίδια δύναμης και χειριστικές συμπεριφορές αποκαλύπτονται και είτε σταματούν και η σχέση ανανεώνεται, είτε όχι και έτσι ο χωρισμός έρχεται σύντομα η βραχυπρόθεσμα, και προχωράμε σε επόμενη σχέση.

 

Ο Επίλογος είναι το Νέο Ξεκίνημα

Υπάρχει μια ακόμα όψη η οποία λειτουργεί πολύ θετικά. Ο Άρης από τον Υδροχόο είναι σε όψη τρίγωνου με τον Ήλιο και τη Σελήνη στο Ζυγό.

Είναι μία όψη που ενισχύει το ήδη έντονο Στοιχείο του Αέρα στο χάρτη, καθαρίζει το μυαλό μας και αντισταθμίζει την σκοτεινή και εσώκλειστη ένταση της Αφροδίτης.

Δίνει ενέργεια και περισσότερο ανεξάρτητη έκφραση στη θέλησή και τα συναισθήματά μας, κινώντας μας προς νέες αρχές.

 

Αυτή η Νέα Σελήνη στο Ζυγό είναι η προσπάθειά μας να ξεκινήσουμε εκ νέου μετά τη Σκοτεινή Νύχτα της Ψυχής.

Έχει την δυνατότητα να φέρει κάτι νέο ή να αναζωογονήσει υπάρχουσες σχέσεις αρκεί

  • να κατανοήσουμε το παρελθόν,
  • να εξορθολογήσουμε τις επιθυμίες μας,
  • και να μην φοβηθούμε ακόμη και να κάψουμε το παλιό, αν αυτό είναι που χρειάζεται.

 

Εύχομαι σε όλους και όλες μια πραγματικά ερωτική Νέα Σελήνη.

 

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR