ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΖΥΓΟ – 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020: Ένα μικρό Αστέρι προστατεύει το καράβι που παλεύει με τα άγρια κύματα.

Sharing is caring:

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΖΥΓΟ - 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΖΥΓΟ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Από τον αστρολόγο, Andrew Ifandis


Η Νέα Σελήνη στο Ζυγό πραγματοποιείται στις 23°53’ του ζωδίου και για άλλη μια φορά επηρεάζει με δυναμικές εντάσεις Ζυγούς, Κριούς, Καρκίνους, και Αιγόκερους, οι οποίοι έχουν γεννηθεί τις πρώτες ημέρες του γ΄ δεκαημέρου, αλλά και σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή τον Ωροσκόπο και το μεσουράνημα κοντά στις μοίρες 21° – 25° των παραπάνω Ζωδίων.

Κρύβει όμως για λιγους εκλεκτούς τύχη και εύνοια.


Ένα μικρό Αστέρι προστατεύει το καράβι που παλεύει με τα άγρια κύματα.

Η Νέα Σελήνη στο Ζυγό, το πιο δύσκολο ‘ισως Φεγγάρι όλης της χρονιάς πραγματοποιείται το βράδυ της 16ης Οκτωβρίου.

Είναι ένα φεγγάρι γεμάτο με διασπαστική ενέργεια, επιθετική διάθεση, και ένταση. Ένα Φεγγάρι που φέρνει κρίσεις, θυμό, άγχος και στεναχώρια.

Είναι όμως και ένα Φεγγάρι που κρύβει τύχη και εύνοια για λίγους και εκλεκτούς.

 

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά.

Κάθε Νέα Σελήνη στο Ζυγό σηματοδοτεί την αρχή ενός κύκλου όπου στο προσκήνιο έρχεται η λαχτάρα μας για ένωση και για αρμονικές σχέσεις.

Ο Ήλιος όταν είναι στο Ζυγό, βρίσκεται αστρολογικά στο Ζώδιο της Πτώσης του. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με τον Ήλιο στη θέση αυτή το “Εγώ” μας μειώνεται και είναι πρόθυμο να κάνει τους απαραίτητους συμβιβασμούς για χάρη των άλλων, και αυτό επειδή απώτερος στόχος του είναι να βιώσει την ένωση στις σχέσεις και το τι σημαίνει ειρηνική συνύπαρξη.

Η Σελήνη, όταν είναι στο Ζυγό, αναμοχλεύει μέσα μας την ανάγκη να ανήκουμε κάπου ή την λαχτάρα του να μας χρειάζονται. Η μέγιστη ανάγκη της Σελήνης εδώ είναι να βρει την ισορροπία μεταξύ της εσωτερικής ηρεμίας και του να την μοιράζεται με τους σημαντικούς άλλους.


Κάθε Νέα Σελήνη στο Ζυγό ξεκινά μια περίοδο που μας καλεί να βιώσουμε και να κάνουμε πράξη την τέλεια αμοιβαία συνήχηση συναισθημάτων ανάμεσα σε μας και τους αγαπημένους μας.

Κάτι το οποίο όμως είναι πολύ δύσκολο με τη συγκεκριμένη Νέα Σελήνη.


Δυστυχώς είμαστε στο 2020 και το 2020 είναι μια χρονιά δύσκολη. Και η περίοδος αυτή είναι ίσως η πιο δύσκολη όλης της χρονιάς.

Ενώ οι προθέσεις και οι προδιαθέσεις μας, είναι πράγματι συμβιβαστικές, το πλέγμα της ενέργειας που έχουν οι όψεις γύρω από αυτό το Φεγγάρι δεν αφήνει περιθώρια για ρομαντισμό, γλύκες, ισορροπίες, αρμονία και τριαντάφυλλα.

Ο κύριος λόγος για αυτό είναι ότι η Νέα Σελήνη στο Ζυγό συμμετέχει σε ένα σχηματισμό ταυ τετραγώνου, έχοντας απέναντί της τον Άρη ανάδρομο στο Ζώδιο του Κριού, και σε όψεις 90 μοιρών το βαρύ πυροβολικό του Κρόνου, Πλούτωνα και Δία, στο Ζώδιο του Αιγόκερω.

Αν αναλύσουμε τις όψεις που σχηματίζει το Νέο Φεγγάρι θα καταλάβουμε γιατί προτού ακόμη καλά – καλά γεννηθεί, η αρμονία που κουβαλάει το φεγγάρι αυτό πνίγεται μέσα στην αρνητικότητα.

Ήλιος αντίθεση Άρης είναι μια όψη που μας γεμίζει ένταση και επιθετικότητα, νεύρα και δυναμισμό, και ειδικά σε αυτή τη Νέα Σελήνη με τον Άρη να είναι ανάδρομος στον Ζώδιο της κυριαρχίας του και τον Ήλιο άβουλο στο Ζώδιο της Πτώσης του, είναι μια όψη που σημαίνει ότι οι άλλοι και οι εξωτερικές καταστάσεις θα μα δημιουργήσουν εντάσεις όσο και εμείς να προσπαθήσουμε να συμβιβάσουμε πράγματα και καταστάσεις.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ενώ εμείς είμαστε σε μια διαδικασία που εξετάζουμε τα κίνητρα και τις επιθυμίες μας, είναι τελικά οι καθυστερήσεις, οι αναποδιές, και οι παρεξηγήσεις που οι άλλοι φέρνουν και δημιουργούν, που μας κάνουν να νιώθουμε έτοιμοι να εκραγούμε.

Σελήνη σε αντίθεση με τον Άρη σημαίνει ότι συναισθηματικά είμαστε ευερέθιστοι και ανυπόμονοι και έτσι δύσκολα θα αποφύγουμε το να νιώσουμε θιγμένοι και πληγωμένοι.

Ο Άρης χτυπάει τη Νέα Σελήνη και ταυτόχρονα πριν από λίγες ημέρες έχει ολοκληρώσει τα σκληρά του τετράγωνα με Κρόνο και Πλούτωνα στον Αιγόκερω, ενώ όπου να ‘ναι σχηματίζει συγκλίνον τετράγωνο με τον Δία.

Όψεις που εκδηλώνουν δυσκολίες, καθυστερήσεις, αναστολή δράσης, θυμό, καταπιεσμένο εγωισμό, επιμονή, οργή, επιθυμία ελέγχου στο έπακρο, νεύρα που βράζουν, υπερβολικές αντιδράσεις, βεβιασμένες κινήσεις και απουσία μέτρου. Υπερβολική προσπάθεια που δεν έχει αποτέλεσμα… με αποτέλεσμα… ανεξέλεγκτα νεύρα και ένταση.

Αν προσθέσουμε σε όλα τα παραπάνω και το γεγονός ότι η Σελήνη και ο Ήλιος είναι σε τετράγωνο με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, βιώνουμε περιορισμούς, συναισθηματική αποξένωση, έντονες διακυμάνσεις στην ψυχολογία, στεναχώρια, και ανυπέρβλητη πίεση να μεταμορφώσουμε εντελώς καταστάσεις που δεν έχουν να κάνουν με εμάς αλλά μας πιέζουν.

Τα Ταυ Τετράγωνα είναι σχηματισμοί τους οποίους δεν είναι εύκολο να χειριστεί κανείς, και ειδικότερα όταν, όπως συμβαίνει σε αυτή την Νέα Σελήνη πραγματοποιούνται σε παρορμητικά Ζώδια, αφού η ορμή και όλη ένταση θα επιλυθεί μόνο με ορμή, με πάθος και με απότομο ξέσμασμα.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά, ο Ερμής είναι ανάδρομος στο Ζώδιο του Σκορπιού και έτσι καχυποψία, μυστικοπάθεια ή κρυμμένα μυστικά έρχονται τώρα στο προσκήνιο με αποτέλεσμα παρεξηγήσεις και λόγια κοφτά.

Η Αφροδίτη κυβερνήτης της Νέας σελήνης είναι σε λίγο καλύτερη θέση αφού σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον πλανήτη Δία, αλλά βρισκόμενη στο Ζώδιο της Πτώσης της και ταυτόχρονα σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα, περισσότερο φέρνει γεμάτη κλάμα απογοήτευση για την αποτυχία μας να συνδεθούμε αρμονικά, και παράπονο για το γεγονός ότι τόσο καιρό παραβλέπαμε τεχνηέντως τα ελαττώματα του άλλου / άλλων, παρά δυνατότητες για ερωτικές αναθερμάνσεις.

 


Η Νέα Σελήνη αυτή πραγματοποιείται μέσα σ’ ένα σύνολο από δυναμικές όψεις, οι οποίες δεν επιτρέπουν σχεδόν καμία διέξοδο ώστε να χαλαρώσει η ένταση.

Η θεματική της αφορά τις σχέσεις και επηρεάζει έντονα τις αλληλεπιδράσεις μας με τους άλλους και θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Νέα Σελήνη στο Ζυγό ρίχνει τις σχέσεις μας

“στο σάλο μες τον άγριο των παλιρροιών”

όπως λέει και ένας στίχος του Ρεμπώ.


 

Νομίζω δεν χρειάζεται να πω περισσότερα… αντιλαμβάνεστε την γενική ιδέα.

Σχεδόν για όλους μας, οι σχέσεις θα τεθούν σε ένα stress-test κατά τη διάρκεια αυτής της Νέας Σελήνης. Θα είναι πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε να μπορέσει να εξισορροπήσει όλη αυτή την πίεση και να μην ξεσπάσει.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να παραμείνουμε ήρεμοι και ψύχραιμοι και να ζυγίζουμε (Ζυγός) καλά κάθε λέξη, πράξη και συναίσθημα τις μέρες μετά τη Νέα Σελήνη καθώς η ένταση θα προσπαθεί να βρει τρόπο να εκφραστεί με κάθε δυνατό μέσο.

 

Όμως έγραψα στην αρχή ότι λίγοι εκλεκτοί  θα μπορέσουν να έχουν τύχη και εύνοια από τη Νέα Σελήνη αυτή.

Ο λόγος είναι ότι Νέα Σελήνη αυτή στο Ζυγό πραγματοποιείται πάνω στον απλανή αστέρα Spica ένα Άστρο που φέρνει επιτυχία, φήμη και πλούτο.

 

“Οι εκλεκτοί λοιπόν που θα αποκομίσουν τύχη από τη Νέα αυτή Σελήνη, είναι οι Ζυγοί οι οποίοι έχουν τα γενέθλιά τους ανήμερα με την Νέα Σελήνη, καθώς και όσοι έχουν τον Ωροσκόπο τους, τη Σελήνη, την Αφροδίτη ή τον Άρη τους στην 23 ακριβώς μοίρα του Ζυγού.

Επίσης όσοι έχουν τον Βόρειο Δεσμό τους στην 23 μοίρα Διδύμων, Ζυγού ή Υδροχόου.”

 

Εύχομαι ο καθένας μας να περάσει εύκολα μέσα απ’ τη “θύελλα” της Νέας Σελήνης αυτής, και όπως λέει ένας ακόμα στίχος από το ποίημα του Ρεμπώ, εύχομαι ο καθένας και η κάθε μία από εσάς 

“ευλογημένος με θαλάσσιο ξύπνημα, θαλασσόλυκος,  ελαφρύτερος από φελλό, να χορέψει στα κύματα”

και να αντικρύσει τον ορίζοντα ανανεωμένος μετά την καταιγίδα.

 

“Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media

 

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR