ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2018: Πνευματική Αναγέννηση

Sharing is caring:

NEW MOON IN SCORPIO NOVEMBER 2018


Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 15°11’ του ζωδίου του Σκορπιού και λειτουργεί θετικά για όλα τα Ζώδια του Νερού.

Αφορά κυρίως Ταύρους, Σκορπιούς, καθώς επίσης και Λέοντες και Υδροχόους, οι οποίοι έχουν γεννηθεί το δεύτερο δεκαήμερο, αλλά επίσης και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή τον Ωροσκόπο τους κοντά στις μοίρες 12°–17° του Σταθερού σταυρού.

Η ενεργοποίηση των τελευταίων μοιρών του Παρορμητικού Σταυρού, επηρεάζει έντονα Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους οι οποίοι έχουν γεννηθεί τις τελευταίες δύο ημέρες του Ζωδίου τους, αλλά επίσης και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 28°–29° του Παρορμητικού σταυρού


Επιτέλους μια όμορφη Νέα Σελήνη που μας γεμίζει με έμπνευση και μας δίνει δύναμη πραγματοποιείται στο Ζώδιο του Σκορπιού στις 7 Νοεμβρίου.

Η Νέα Σελήνη γίνεται όταν ο Ήλιος και η Σελήνη συναντώνται στην ίδια περιοχή του ουρανού, καθώς κινούνται στον κύκλο τους στον ουράνιο θόλο, και η συνάντησή τους αυτή αποτελεί μια επαναφορά στην μεταβαλλόμενη ροή της σεληνιακής και ηλιακής ενέργειας.

Αυτό που διαισθητικά χρειαζόμαστε (η Σελήνη), γίνεται τώρα πλέον συνειδητό, και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη δημιουργική μας ενέργεια (τον Ήλιο), για να ξεκινήσουμε κάτι, να κάνουμε μια νέα αρχή ή να ανανεώσουμε δράσεις και σχέσεις.

 

Νέα Σελήνη στον Σκορπιό

Όταν ο Ήλιος βρίσκεται στον Σκορπιό η βούλησή μας είναι ενισχυμένη, οι επιθυμίες είναι βαθιές και όλα αποκτούν μια υπαρξιακή ποιότητα. Όλα τα θέματα προσεγγίζονται σα να είναι “ζήτημα ζωής και θανάτου”. Είναι σημαντικά, επειδή εμείς οι ίδιοι νιώθουμε σημαντικοί και επιδεικνύουμε ισχυρή θέληση.

Η Σελήνη στον Σκορπιό είναι έντονα συναισθήματα, θαμμένα συναισθήματα, συναισθήματα ταμπού. Είναι υπερφορτισμένη ψυχολογική ένταση, παροτρύνσεις ψυχολογικές αρκετά ισχυρές ώστε να μας μεταμορφώσουν.

Αυτό το σεληνιακό συναισθηματικό βάθος είναι που συνδυάζεται με την ισχυρή ηλιακή θέληση και μετατρέπει έτσι κάθε νέα σελήνη στον Σκορπιό μια πηγή δύναμης και ανανέωσης της συναισθηματικής μας αντοχής.


Κάθε Νέα Σελήνη στον Σκορπιό είναι καθαρή αποφασιστικότητα να κυνηγήσουμε τις επιθυμίες μας και μπορεί να λειτουργήσει ως ώθηση για μετάλλαξη στον τομέα εκείνο της προσωπικής μας ζωής που υποδηλώνεται από τον Οίκο στον οποίο πέφτει στο προσωπικό μας ωροσκόπιο.


Οι παραπάνω ιδιότητες κάνουν αυτή τη Νέα Σελήνη στον Σκορπιό στις 7 Νοεμβρίου να είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε ύστερα από τα τρία δύσκολα φεγγάρια που έχουν προηγηθεί.

Επιτέλους, μετά από μια περίοδο όπου κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολα συναισθήματα και ξαφνικές αλλαγές, μπορούμε τώρα να ανακτήσουμε τον έλεγχο και να ανανεωθούμε με συναισθηματική δύναμη.

Η ισχύς που μας δίνει αυτό το Φεγγάρι, ενισχύεται από το ότι  Ήλιος και Σελήνη δεν είναι απλά στο Σκορπιό, αλλά σχηματίζουν και όψη εξαγώνου με τον Πλούτωνα, κυβερνήτη του Ζωδίου αυτού, και έτσι κυβερνήτη επίσης της ίδιας της Νέας Σελήνης.

Η όψη εξαγώνου του Ήλιου με τον Πλούτωνα προσφέρει ευκαιρίες για ενδυνάμωση τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Είναι μια όψη που σημαίνει ότι τώρα μπορούμε να εκπληρώσουμε επιθυμίες χωρίς πολύ προσπάθεια ή να μπορέσουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με άλλα πρόσωπα εξουσίας ή οικονομικής επιφάνειας και να πετύχουμε περισσότερα. Είμαστε εστιασμένοι, αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι και δεν υπάρχει λόγος να εξαναγκάζουμε ή να χειραγωγούμε πρόσωπα ή καταστάσεις.

Την ίδια στιγμή, η Σελήνη σχηματίζει όψη εξαγώνου με τον Πλούτωνα.

Τα όποια έντονα συναισθήματα της προηγούμενης περιόδου ήταν ο απαραίτητος καθαρισμός στις σκοτεινές γωνιές της ψυχής. Και παρόλο που αυτό μπορεί να ήταν μια επώδυνη ή εξαντλητική διαδικασία, δημιούργησε τον απαραίτητο χώρο ώστε να μπορούμε τώρα να νιώσουμε ξανά το πόσο δυνατοί μπορούμε να γίνουμε.

Ελέγχουμε τα συναισθήματά μας και είμαστε σε θέση να μοιραστούμε και πάλι βαθιά και έντονα, να μην γινόμαστε άλλο αποδέκτες συναισθηματικών εκβιασμών, να μη νιώθουμε ευάλωτοι.

Είμαστε έτοιμοι να εμπιστευτούμε ξανά.

 

Η Νέα Σελήνη σχηματίζει επίσης όψη τριγώνου με τον πλανήτη Ποσειδώνα ο οποίος βρίσκεται στο Ζώδιο των Ιχθύων.

Είναι μια όψη η οποία μας κάνει δημιουργικούς, μας γεμίζει με έμπνευση και μας κάνει να αισθανόμαστε εύκολα τις ενέργειες γύρω μας. Μπορεί να κάνει θαύματα στις σχέσεις μας αν αφουγκραστούμε σωστά.

Βοηθά στο να έρθουμε σε επαφή με την πιο πνευματική μας πλευρά και να φροντίσουμε αυτό που αγαπάμε με την καρδιά μας. Μας βοηθάει να δούμε την οπτική γωνία των άλλων, να μπούμε για λίγο στη θέση τους και έτσι μπορούμε να παρηγορήσουμε ή να δείξουμε ότι τους κατανοούμε πραγματικά.


Αυτή η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό είναι οξύτατη αντίληψη.

Μας συνδέει και πάλι με την πιο πνευματική μας πλευρά (Ποσειδώνας στους Ιχθύες) και μας ξαναδίνει ψυχολογική δύναμη (Πλούτωνας στον Αιγόκερω).

Μας κάνει να σκεφτούμε βαθιά ζητήματα που σχετίζονται με τον τομέα της ζωής που αφορά στο προσωπικό μας ωροσκόπιο, δίνει διαισθητική κατανόηση, μας δυναμώνει και βοηθάει στο να κλείσουν πληγές του παρελθόντος και να προχωρήσουμε μπροστά.


NEW MOON IN SCORPIO NOVEMBER 2018

 

Πως ακριβώς γίνεται αυτό;

Γιατί αυτή η Νέα Σελήνη έχει αυτή την ποιότητα ενός κάτι που τελειώνει, ενώ συνάμα είναι και μια νέα αρχή;

Γιατί η Νέα Σελήνη στο Σκορπιό μοιάζει με καθησυχαστικά λόγια που διαβάζουμε στην τελευταία παράγραφο προτού γυρίσουμε σελίδα στο επόμενο κεφάλαιο;

Αν δούμε το χάρτη της Νέας Σελήνης, βλέπουμε ότι ο Δίας, ο Ουρανός και ο άξονας των Δεσμών,  είναι στην 29η μοίρα. Η μοίρα αυτή στην αστρολογία θεωρείται κρίσιμη και συνδέεται συνήθως με τελειώματα και λήξεις καταστάσεων.

 

Οι Kρίσιμες Αναιρετικές Μοίρες

Τη μέρα που γίνεται η Νέα Σελήνη ο Δίας είναι έτοιμος να μετακινηθεί από τον Σκορπιό στον Ζώδιο του Τοξότη.

Είναι πλέον καιρός να προχωρήσουμε από την αλήθεια της ψυχής στην αλήθεια του κόσμου, να επεκταθούμε προς τα έξω και όχι προς τα μέσα, αλλά προτού το κάνουμε αυτό, πρέπει για μια τελευταία φορά να αντιμετωπίσουμε τα βαθύτερα συναισθήματά μας, την εσωτερική μας προσωπική αλήθεια.

Ταυτόχρονα, ο Ουρανός, καθώς κινείται ανάδρομα, βρίσκεται στην 29η  μοίρα του Κριού. Θέματα σχετικά με το πώς μπορούμε να βιώσουμε την ελευθερία και την ατομικότητα μας χωρίς όμως να γινόμαστε εγωκεντρικοί και να διαταράσσουμε τις σχέσεις μας είναι στο προσκήνιο.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η Αφροδίτη απομακρύνεται από όψη αντίθεσης με τον Ουρανό, μια όψη που κορυφώθηκε ακριβώς μια εβδομάδα πριν από τη Νέα Σελήνη και που δημιούργησε εντάσεις, μπορεί επίσης σε μερικούς από εμάς σκέψεις για τον τερματισμό σχέσεων ή και σε κάποιους άλλους ακόμη και πραγματικούς χωρισμούς.

Οι Δεσμοί της Σελήνης είναι επίσης στις 29°57′, καθώς έχουν μόλις μπει και κινούνται στον άξονα Αιγόκερου – Καρκίνου, κάτι που υποδηλώνει μετατόπιση της ενέργειας που φέρνει την έμφαση σε μια εντελώς νέα περιοχή (Κεφάλαιο) της ζωής  μας, για τα επόμενα 1,5 χρόνια.

 

Ο Χείρωνας

Αυτή η επανάληψη των αναιρετικών μοιρών είναι που δίνει σ’ αυτή τη Νέα Σελήνη μια αίσθηση καταστάσεων που λήγουν.

Μαζί με αυτήν, το σημαντικότερο, ο Χείρωνας, ο τραυματισμένος θεραπευτής βρίσκεται στις 28° 20′ των Ιχθύων.

Από εκεί κάνει όψη τριγώνου με τον Δία και όψεις τριγώνου – εξαγώνου με τους Δεσμούς της Σελήνης, γεμίζοντας τη Νέα Σελήνη με την θεραπευτική του ενέργεια.

Ο Δίας είναι και αυτός σε όψη τριγώνου – εξαγώνου με τους Δεσμούς της Σελήνης, ενώ ο Ουρανός βρίσκεται ταυτόχρονα σε σκληρή όψη τετραγώνου μαζί τους.  O ένας πλανήτης φέρνει ξαφνικές αλλαγές και ο άλλος φέρνει πρόοδο και τύχη.

Είναι φανερό το πώς η εξελικτική πορεία των Δεσμών μας οδηγεί  σ’ ένα νέο κεφάλαιο.

Η αναπόφευκτη αλλαγή και η διατάραξη της ασφάλειας μας ήταν απαραίτητη για να προχωρήσουμε σε κάτι εντελώς νέο και το οποίο ενέχει υπόσχεση για αισιοδοξία και επέκταση.

Το νέο θα έρθει αφού πρώτα κλείσουμε με το παρελθόν. Αυτή είναι η απαραίτητη διαδικασία, η οποία και μας επιτρέπει να προχωρήσουμε, είτε με τις σχέσεις μας αναζωογονημένες, είτε με μια νέα έκδοση του γεμάτου πλέον δύναμη εαυτού μας.

 

Επίλογος

Αυτή η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό μας εμπνέει και μας βάζει σε ενεργειακά υψηλότερες συχνότητες πνευματικής αναγέννησης.

Είναι είτε μια ανανέωση της αξίας που λαμβάνουμε από τους άλλους ή μια ανανέωση του ίδιου μας του εαυτού.

Απολάυστε την!

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR