ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019: Εκατόν Πενήντα Τρίγωνο

Sharing is caring:

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019


Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 04°25’ του ζωδίου του Σκορπιού και επηρεάζει κυρίως Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους, και Ταύρους, οι οποίοι έχουν γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο, αλλά και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή τον Ωροσκόπο τους κοντά στις μοίρες 02° – 06° των παραπάνω Ζωδίων.

Επηρεάζει επίσης τα Ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους), του δευτέρου δεκαημέρου κοντά στην μοίρα 15° ή όσους έχουν έχουν προσωπικούς πλανήτες ή τον Ωροσκόπο τους κοντά στις μοίρες 13° – 17° των παραπάνω Ζωδίων.


Μια Νέα Σελήνη που προκαλεί εκρηκτικές καταστάσεις, θυμό, χωρισμούς, απατηλή σαγήνη, μπερδέματα και απαγοητεύσεις σε έρωτες, έχουμε το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου.

Είναι ένα σύμπλεγμα ασύμβατων και αντιφατικών ενεργειών, το Φεγγάρι αυτό, το οποίο και πραγματοποιείται στις 4°25’ του Ζωδίου του Σκορπιού.

 

Νέα Σελήνη στον Σκορπιό

Όταν ο Ήλιος βρίσκεται στον Σκορπιό η βούλησή μας είναι ενισχυμένη, οι επιθυμίες είναι βαθιές και όλα αποκτούν μια υπαρξιακή ποιότητα. Όλα τα θέματα προσεγγίζονται σα να είναι “ζήτημα ζωής και θανάτου”. Είναι σημαντικά, επειδή εμείς οι ίδιοι νιώθουμε σημαντικοί και επιδεικνύουμε ισχυρή θέληση.

Η Σελήνη στον Σκορπιό είναι έντονα συναισθήματα, θαμμένα συναισθήματα, συναισθήματα ταμπού. Είναι υπερφορτισμένη ψυχολογική ένταση, παροτρύνσεις ψυχολογικές αρκετά ισχυρές ώστε να μας μεταμορφώσουν.

Κάθε Νέα Σελήνη στον Σκορπιό συνδυάζει συναισθηματικό βάθος με ισχυρή θέληση και μετατρέπεται έτσι σε πηγή ψυχολογικής δύναμης.


Με τη συγκεκριμένη Νέα Σελήνη στο Σκορπιό όμως, η δύναμη αυτή εκφράζεται περισσότερο ξαφνικά, μάλλον απρόσμενα, και επηρεάζει με εντάσεις τον τομέα εκείνο της προσωπικής μας ζωής που υποδηλώνεται από τον Οίκο στον οποίο πέφτει στο προσωπικό μας ωροσκόπιο.


Ο Ουρανός σε όψη Αντίθεσης με τη Νέα Σελήνη

Ο Πλανήτης Ουρανός βρίσκεται σε ακριβή σχεδόν όψη αντίθεσης με τη Νέα Σελήνη και έτσι όλη η συναισθηματική ένταση του Σκορπιού και η ανάγκη για μεταμόρφωση μας γεμίζει με έξαψη, ανησυχία, τάσεις έντονης αυτοδιάθεσης και νευρικότητα.

Κάθε τι που δεν είναι όπως το θέλουμε και το επιθυμούμε μας γεμίζει εκνευρισμό. Θέλουμε τον κόσμο και τον θέλουμε τώρα, σε μια έκφραση ανεξαρτησίας η οποία φυσικά και βγαίνει προς τα έξω απότομα.

Ειδικά ή αντίθεση του Ουρανού με τον Ήλιο φέρνει επαναστατικότητα, αντιδραστικότητα και ανάγκη να ξεφύγουμε από χειραγωγικές και συναισθηματικά πολύπλοκες σχέσεις.

Θέλει προσοχή λοιπόν, γιατί η ηλεκτρικά φορτισμένη αυτή Νέα Σελήνη φέρνει εντάσεις στον τομέα που ενεργοποιεί στο προσωπικό μας ωροσκόπιο, φέρνοντας απότομες αλλαγές που μας ξαφνιάζουν, ρήξεις, συναισθηματική ψυχρότητα ή ακόμα και χωρισμούς.

 

Άρης Τετράγωνο Κρόνος

Σαν να μην έφτανε αυτό, το δύσκολο τετράγωνο του Άρη από τον Ζυγό με τον Κρόνο στον Αιγόκερω, εντείνει την κατάσταση αφού λειτουργεί σαν το αργό φυτίλι που θα πυροδοτήσει τελικά την εκρηκτική δύναμη που περιέχει η Νέα Σελήνη αυτή.

Θυμός, καταπιεσμένος εγωϊσμός, ένα αίσθημα ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε, είναι πιθανές εκφάνσεις του τετραγώνου αυτού.

Χρειάζεται περισσότερος κόπος για να κρατήσουμε τις ισορροπίες, αφού αδυνατούμε να βρούμε το σωστό τρόπο για να το κάνουμε. Δε θέλει κόπο θέλει τρόπο αλλά δεν έχουμε την απαραίτητη ηρεμία.

Είναι μια δυναμική όψη που φέρνει αδυναμία στο να κρατήσουμε την υπομονή μας, πεσμένη λίμπιντο, καταπιεσμένο πάθος. Μια όψη που μπορεί ακόμα και να φέρει σύγκρουση με το νόμο και μορφές εξουσίας.

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Άρης Χιαστί Ποσειδώνας

Αυτή είναι και κατά τη γνώμη μου η χειρότερη όψη αυτής της Νέας Σελήνης.

Ο Άρης ήδη σε τετράγωνο με τον Κρόνο είναι ταυτόχρονα και χιαστί με τον Ποσειδώνα. Το μπλοκάρισμα της ενέργειας συναντά τις λανθασμένες προσδοκίες. Η πεσμένη λίμπιντο διοχετεύεται σε ιδεαλισμό.

Ο Άρης στο Ζυγό είναι αναποφάσιστος και σε τετράγωνο με τον Κρόνο καταπιεσμένος, αδύναμος να αντιδράσει στη σαγήνη που φέρνει ο Ποσειδώνας. Ο έρωτας αντί για διεκδίκηση είναι αδυναμία έκφρασης και εδώ ελλοχεύει και ο κίνδυνος της απογοήτευσης.

Το πάθος μπορεί να ανάψει για λίγο, αλλά μέσα σε περιβάλλον πίεσης και με τόσες εσφαλμένες προσδοκίες, στην καλύτερη θα φέρει ανούσιες σεξουαλικές σχέσεις οι οποίες θα μας αδειάσουν ψυχολογικά, στην χειρότερη θα φέρει ανεκπλήρωτο έρωτα και επιθυμία με “νοσηρές” αποχρώσεις.

 

Κρόνος εξάγωνο Ποσειδώνας

Αυτή είναι και η μόνη βοηθητική όψη της Νέα Σελήνης αυτής, η οποία και κλείνει το σχηματισμό Μικρού Τριγώνου Μάθησης που έχει στην καρδιά του αυτός ο χάρτης. Ένας σχηματισμός ανάμεσα σε Κρόνο, Άρη, Ποσειδώνα που κρύβει ένα μικρό μάθημα.

Είναι μια όψη η οποία έρχεται ως συνέχεια του θυμού ή της πίεσης που κρύβει το τετράγωνο Άρη – Κρόνου, και της απογοήτευσης που έχει η όψη χιαστί Άρη – Ποσειδώνα.

Η διαδικασία της μάθησης ολοκληρώνεται μόνο μετά από την πίεση και την απογοήτευση, αφού πλέον μαθαίνουμε να ξεκινάμε από περισσότερο ρεαλιστικές βάσεις και έχοντας πίστη στις δυνατότητές μας.

Όσο πιο γρήγορα ξεπεράσουμε τις δύο πρώτες φάσεις του σχηματισμού, και πάμε στην κατανόηση και τη μάθηση, τόσο το καλύτερο.

 

Που χρειάζεται προσοχή

Όπως καταλαβαίνετε, αυτή η Νέα Σελήνη στο Σκορπιό θέλει ιδιαίτερη προσοχή αφού φέρνει είτε εντάσεις, είτε ξόδεμα ενέργειας.

Ειδικά τα σταθερά ζώδια (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι), του πρώτου δεκαημέρου, αλλά και τα παρορμητικά (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι), του δευτέρου δεκαημέρου, θα πρέπει να προσέξουν  επειδή αυτή η Νέα Σελήνη μπορεί να:

  • σηματοδοτήσει απρόσμενα γεγονότα που προκαλούν ότι ήταν μέχρι τώρα οικείο.
  • φέρει εντάσεις που θα κλονίσουν την συναισθηματική ασφάλεια στην ερωτική τους ζωή.
  • προκαλέσει αντιδράσεις και σπασμωδικές ενέργειες.
  • υπερτονίσει αισθήματα καταπίεσης και βάρους που υπό συνθήκες εμφανίζονται στις σχέσεις μας και αυτό να αποτελέσει το έναυσμα για μια εφ’ όλης ανακεφαλαίωση του “πώς” και του “γιατί” με το άλλο πρόσωπο.
  • δημιουργήσει ομιχλώδεις καταστάσεις και εσφαλμένες προσδοκίες τόσο ερωτικά όσο και σεξουαλικά, με αποτέλεσμα απογοητεύσεις και ξόδεμα.
  • φέρει εντάσεις, θυμό και κρίσεις που θα οδηγήσουν σε ρήξεις και χωρισμούς.

Άρα το να έχουμε την απαραίτητη υπομονή και δύναμη να παραμείνουμε ευγενικοί, να είμαστε διπλωματικοί, να είμαστε λιγότερο αντιδραστικοί και περισσότερο συμβιβαστικοί, είναι οι μόνοι τρόποι για να μετριάσουμε τις εντάσεις.

Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες επηρεάζονται λιγότερο από την ενέργεια της Νέας Σελήνης, αλλά και αυτά τα Ζώδια χρειάζεται να προσέξουν:

  • για ιώσεις
  • αλλά και να μην αφεθούν στην απατηλή σαγήνη του πρόσκαιρου ερωτισμού.  Ή ακόμα και αν το κάνουν τελικά, απλά να ξέρουν το τι τους γίνεται και γιατί το κάνουν.

 

Υστερόγραφο

Η Νέα Σελήνη αυτή στο εγκόσμιο επίπεδο είναι πιθανό να φέρει εκρήξεις, συγκρούσεις, επιθετικές ενέργειες (ήδη ετοιμάζονται για τη Συρία), και χρήση χημικών όπλων.

Σε κάθε περίπτωση είναι μια έντονη Νέα Σελήνη, από αυτές που δεν χαιρόμαστε να αναλύουμε, με έντονο το στοιχείο του Σκορπιού, όπως θα καταλάβετε καθώς θα την βιώσετε, αλλά και η οποία, αργά η γρήγορα…

…θα περάσει.

 


“Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR