ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021: Τα απόνερα της Δύναμης

Sharing is caring:

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 12°40′ του Ζωδίου του Σκορπιού και επηρεάζει όλους μας, αλλά πολύ περισσότερο Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους, και Ταύρους, οι οποίοι έχουν γεννηθεί στις αρχές του δεύτερου δεκαημέρου, καθώς και όσους και όσες από εσάς έχετε προσωπικούς πλανήτες ή γωνίες του Ωροσκοπίου σας, κοντά στις μοίρες 10°–14° των παραπάνω Ζωδίων.

Προσοχή σε εντάσεις για όλα τα δεκαήμερα των Σταθερών Ζωδίων αλλά και για όλους μας γενικότερα, αφού από 10 έως19 Νοεμβρίου η ενεργοποίηση του τετραγώνου Κρόνου – Ουρανού από Ερμή και Άρη θα φέρουν τεταμένη διάθεση και κόντρες.


ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Από τον αστρολόγο Andrew Ifandis

 

Κάθε Νέα Σελήνη σηματοδοτεί μια νέα αρχή, ένα νέο κύκλο συνειδητοποιήσεων και φέρνει γεγονότα στον καθένα και την καθεμία από εμάς ανάλογα με την περιοχή που ενεργοποιεί στο ωροσκόπιό μας.

Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου μια Νέα Σελήνη λαμβάνει χώρα στο Ζώδιο του Σκορπιού. Είναι ένα φεγγάρι με έντονο το στοιχείο του νέου, της ανατροπής, της αντίδρασης και της δυνατότητας να προχωρήσουμε μπροστά μέσα από ρήξη με το παλιό.

Σε κάποιους θα φέρει νέες αντιλήψεις και συνειδητοποιήσεις, που θα τους ταλανίσουν εσωτερικά αφού θα σηματοδοτούν την επίγνωση ότι πρέπει να αλλάξουν καταστάσεις και να τολμήσουν να κάνουν βήματα.

Σέ κάποιους άλλους είναι ένα φεγγάρι που σηματοδοτεί ρήξη με το παρελθόν και ανανέωση ψυχολογική η οποία θα έρθει μέσα από συνειδητοποίηση της αξίας τους.

Είναι ένα φεγγάρι το οποίο μας λέει να πιστεύουμε σε εμάς και την δύναμή μας χωρίς να έχουμε την ανάγκη του ετεροπροσδιορισμού από άλλους ανθρώπους ή καταστάσεις.

Είναι όμως και μια Νέα Σελήνη η οποία θα ταράξει αρκετά το αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας φέρνοντας τα πάνω-κάτω.

Πρακτικά αυτό που συμβαίνει με την ενέργεια αυτού του Φεγγαριού είναι ότι βαθιά και ισχυρά συναισθήματα, χρωματισμένα με την ένταση που έχει το ζώδιο του Σκορπιού έρχονται τώρα στην επιφάνεια.

Συναισθήματα συνδυασμένα με θέληση και επιθυμία για να κάνουμε πράξη τις βαθύτερες παρορμήσεις μας. Νιώθουμε ενδυναμωμένοι και ψυχικά ισχυροί για ανανέωση και επιδίωξη με πάθος των σκοπών και των επιδιώξεων μας.

Όλη αυτή η ψυχοδυναμική της μεταμόρφωσης μετατρέπεται σε ανάγκη απόταξης βαριδίων του παρελθόντος για να προχωρήσουμε μπροστά. Είναι ακριβώς η ένταση της δικής μας επιθυμίας για αλλαγή που προκαλεί τις σταθερές και φέρνει ξαφνικές και απότομες αλλαγές γύρω μας.

Είναι σαν η ίδια η ψυχολογική μας δύναμη να δημιουργεί ομόκεντρους κύκλους από απόνερα που έλκουν την αντίδραση των ανθρώπων γύρω μας και προκαλούν αλλαγές στις υπάρχουσες καταστάσεις.

Οι αλλαγές αυτές μπορεί να είναι είτε «τεκτονικής» φύσης, με την έννοια ότι φέρνουν ρήξεις και συγκρούσεις σε υπάρχουσες σχέσεις και καταστάσεις, είτε «φυγόκεντρες» με την έννοια ότι αρχίζουν και λειτουργούν για να μας απομακρύνουν σταδιακά από δομές και καταστάσεις στην ζωή μας που δεν εξυπηρετούν πλέον.

Ναι είναι ένα νέο φεγγάρι γεμάτο με συναισθηματική ένταση το οποίο μπορεί να λειτουργήσει με διάφορους τρόπους και ένταση όπως:

  • Να ξεκινήσει απλά διαδικασίες αλλαγής για κάποιους και κάποιες από εσάς
  • Να σηματοδοτεί την αρχή προόδου, επιτέλους! σε ζητήματα που απασχολούν – όχι χωρίς κάποιες δυσκολίες και αντιπαραθέσεις αλλά και χωρίς μεγάλες ρήξεις, να είναι ένα φεγγάρι που ωθεί ουσιαστικά την πρόοδο (εξαιρούνται σταθερά ζώδια 2ου δεκαημέρου για αυτά η κρίση είναι δύσκολο να αποφευχθεί)
  • Να αποτελεί την απαρχή έντονης μεταμόρφωσης για κάποιους και κάποιες από εσάς, αφού οι συνειδητοποιήσεις που κρύβει και η δυναμική των συναισθημάτων που δημιουργεί, θα σας κάνουν αποφασιστικούς. Αποφασιστικούς στο να αφήσετε τη βολή και την ασφάλεια και να διεκδικήσετε την ολοκλήρωση σας με τρόπο απόλυτο, ατομικό, και καθόλου συμβιβαστικό.

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Και τώρα θα αναρωτηθείτε, τι ωραία, που το κακό σε όλα αυτά;

Το «κακό» είναι ότι όλη αυτή η δυναμική που ξεκινάει με αυτή τη Νέα Σελήνη και τα απόνερα που προκαλεί, θα φέρουν τελικά συγκρούσεις, αντιδράσεις και προσπάθειες αναχαίτησης της ορμής σας στις επόμενες ημέρες, με αποκορύφωση τις 17 Νοεμβρίου, και φυσικά την Σεληνιακή Έκλειψη στον Ταύρο που θα γίνει στις 19 Νοεμβρίου. (Ειδικά για όσους και όσες από εσάς ανήκετε στα Σταθερά Ζώδια).

Καθώς θα περνούν οι μέρες από τη Νέα Σελήνη αυτή και μετά, ο πλανήτης Ερμής και ο πλανήτης Άρης από το Ζώδιο του Σκορπιού θα βρεθούν μαζί σε σύνοδο ενώ θα είναι ταυτόχρονα σε τετράγωνο με τον πλανήτη Κρόνο στον Υδροχόο.

10 Νοεμβρίου και 11 Νοεμβρίου προσοχή σε νεύρα και θυμούς καθώς η κόντρα που προκαλούν οι αλλαγές που νιώθετε μέσα σας, εμφανίζεται με την μορφή συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων στο περιβάλλον σας. Οικογενειακό; Σχέση; Επαγγελματικό; Φιλικό; κάποιο από όλα ανάλογα με το σε ποιόν οίκο βρίσκεται η 7° μοίρα του Σκορπιού στον γενέθλιο ωροσκόπιό σας.

Η ένταση συνεχίζει και κορυφώνεται από 13 έως 17 Νοεμβρίου, καθώς ο Ερμής αρχικά και ο Άρης στην συνέχεια θα έρθουν σε αντίθεση με τον πλανήτη Ουρανό στον Ταύρο, για να φτάσουμε έτσι στην έκλειψη τις 19ης Νοεμβρίου όπου πλέον οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

Ας τονίσω λοιπόν ότι η Νέα Σελήνη αυτή στο Σκορπιό, μας εμψυχώνει, μας ενδυναμώνει αλλά και μας γεμίζει με ένταση, προετοιμάζοντάς μας ταυτόχρονα για μια δύσκολη περίοδο μέσα από την οποία θα ζυμωθούν:

  • ουσιαστικές συνειδητοποιήσεις,
  • ανοίγματα νέων κύκλων,
  • και αποφάσεις ζωής,

που θα φέρουν μεταμορφωτικές αλλαγές μέσα στους επόμενους δύο μήνες, αφού πλέον είμαστε στην περίοδο των εκλείψεων…

 

ΚΟΣΜΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Να προσθέσω επίσης, σε μια όχι ψυχολογική αλλά κοσμική ανάγνωση, ότι λίγες μέρες μετά την πραγματοποίησή της Νέας Σελήνης, είναι πολύ πιθανό να πληροφορηθούμε έντονα και σοκαριστικά γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως αναταραχές και βίαιες συγκρούσεις, κάποια έκρηξη ή ατύχημα, ένα μεγάλο σεισμό, ή κάποια απότομη πτώση σε χρηματιστήρια και αγορές.

Δεν είναι τυχαίο ότι η σύνοδος COP 26 για το κλίμα που ξεκίνησε στην Γλασκώβη, πραγματοποιείται μέσα και κατά τη διάρκεια της επιρροής της Νέας Σελήνης αυτής, η οποία έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό της την πολύ στενή όψη του Ουρανού στον Ταύρο απέναντι από τον Ήλιο και την Σελήνη στο Σκορπιό. Μετάφραση = Συνειδητοποιήσεις και αποφάσεις για αλλαγές στο φυσικό περιβάλλον και τις μεθόδους παραγωγής με στόχο την ολική μεταμόρφωση στο κλιματικό τοπίο.

Οι αλλαγές σχεδιάζονται μεν… αλλά και οι αντιδράσεις έρχονται δε… και κάτι μου λέει ότι τα συμμετέχοντα έθνη δεν θα μπορέσουν τελικά να συμφωνήσουν άμεσα σε ένα κοινό πλαίσιο συνεργασίας…

 


Να μου παραμείνετε δυναμικοί και ψύχραιμοι και εύχομαι μια καλή Νέα Σελήνη σε όλους και όλες σας!!

“Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR