ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟN ΚΡΙΟ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019: Πόσο Σύντομα Είναι το Άμεσα;

Sharing is caring:

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟN ΚΡΙΟ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019


Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 15°17’ του Ζωδίου του Κριού. Επηρεάζει κυρίως Κριούς και Ζυγούς, αλλά και Καρκίνους και Αιγόκερους, πού έχουν γεννηθεί το δεύτερο δεκαήμερο. Επηρεάζει επίσης όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες, τον Ωροσκόπο ή σημεία του Ωροσκοπίου τους, στις μοίρες 13° – 17° του Παρορμητικού Σταυρού.


Υπάρχει ένας στίχος που λέει … “Και όταν θέλετε να ζήσετε πώς ξεκινάτε, πού πηγαίνετε, ποιους πρέπει να ξέρετε;”.

Αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο και το ερώτημα που η Νέα Σελήνη στον Κριό που λαμβάνει χώρα στις 5 Απριλίου, θέτει για τον καθένα από εμάς. Διότι από τη μια πλευρά είναι πολύ καλή ευκαιρία για ξεκινήματα, αλλά από την άλλη παρουσιάζει και κάποιες σοβαρές προκλήσεις.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, καθώς πρόκειται για μια Νέα Σελήνη στον Κριό.

Κάθε Νέα Σελήνη είναι η αρχή ενός νέου κύκλου, και όταν αυτή γίνεται στο πρωτοποριακό, δυναμικό και παρορμητικό Ζώδιο του Κριού το οποίο αποζητά την αυτοέκφραση, είναι κάτι περισσότερο από απλά ένα νέο κεφάλαιο.

Τώρα, έχουμε το πρώτο φεγγάρι του νέου Αστρολογικού Έτους το οποίο ξεκίνησε τη μέρα της Εαρινής Ισημερίας.

Αυτή η Νέα Σελήνη στον Κριό είναι το Πρώτο Κεφάλαιο.

Εμείς οι ίδιοι είμαστε πρώτοι κάτω από αυτή τη Νέα Σελήνη. Πιστεύουμε ότι τώρα ήρθε η στιγμή για την πλήρη έκφραση της προσωπικής μας ταυτότητας. Μπορούμε να είμαστε τολμηροί και μπορούμε να βιαστούμε, θέλουμε να γίνουν τα πράγματα, και μάλιστα να γίνουν με το δικό μας τρόπο.

Αλλά το πρόβλημα με αυτό το συγκεκριμένο Νέο Φεγγάρι στον Κριό είναι ότι η έκφραση και τα συναισθήματά μας κρατιούνται υπό έλεγχο.

Η μόνη σημαντική όψη που κάνουν τα δύο Φώτα είναι αυτή ενός συγκλίνοντος τετραγώνου με τον πλανήτη Κρόνο στον Αιγόκερω. Τι κρίμα που η παθιασμένη μας ένταση, η παρορμητική διάθεσή μας, ο δυναμισμός μας να δράσουμε, αμφισβητούνται.

Στόχος μας είναι η υπεροχή και ο Κρόνος μας μιλά για μετριοπάθεια. Αισθανόμαστε επείγον το να δράσουμε γρήγορα και ο Κρόνος λέει ότι πρέπει να έχουμε υπομονή. Προσπαθούμε να είμαστε ο εαυτός μας και κάποιος άλλος θέλει να συμπεριφερθούμε διαφορετικά.

Ο Κρόνος εδώ είναι η ίδια η πραγματικότητα που δεν μας επιτρέπει να είμαστε ή να κάνουμε αυτό που θέλουμε και με τον τρόπο που το θέλουμε.

Μπορεί να είναι καθήκοντα που καθυστερούν τα σχέδιά μας. Μπορεί να υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες που μας κάνουν διστακτικούς στο να αποδεχτούμε μια νέα πρόταση συνεργασίας. Μπορεί να είναι μια πατρική φιγούρα ή ένα άτομο με εξουσία που αντιτίθενται στις πράξεις μας.

Ακόμη χειρότερα μπορεί να είναι οι ίδιοι οι φόβοι μας, η δική μας απαισιοδοξία ή απλά μια αίσθηση του “Αυτό είναι πολύ δύσκολο” που θέτουν εμπόδια στο δρόμο μας…

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟN ΚΡΙΟ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Αυτή η Νέα Σελήνη στον Κριό κυβερνάται επίσης από τον πλανήτη Άρη. Υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά το μοτίβο της αναστολής της δράσης, ο Άρης σχηματίζει όψη ενάμιση τετραγώνου με τον Κρόνο.

Τα ενάμιση τετράγωνα είναι αδιόρατες προκλήσεις που έχουν μαθησιακό χαρακτήρα, αλλά σε αντίθεση με τα τετράγωνα δεν μπορούν εύκολα να γίνουν αισθητές ή κατανοητές. Απαιτούν το πέρασμα του χρόνου μέχρις ότου η σύγκρουση που αντιπροσωπεύουν να έρθει στην επιφάνεια και τελικά να αντιμετωπιστεί.

Η όψη ενάμιση τετραγώνου ανάμεσα στον Άρη και τον Κρόνο μπορεί να υποδηλώνει ότι τα πράγματα ακολουθούν μια πολύ αργή διαδικασία καθώς εξελίσσονται και έτσι όσο περισσότερο καθυστερούν τόσο περισσότερο εκνευριζόμαστε.

Η βιασύνη με την οποία θέλουμε να δράσουμε μας πιέζει όλο και περισσότερο. Χρειαζόμαστε πολύ να ορμήσουμε στο νέο, και καθώς βιαζόμαστε να το κάνουμε γρήγορα γινόμαστε ανυπόμονοι.

Όσο πιο ανυπόμονοι γινόμαστε, τόσο περισσότερο νιώθουμε τις επιδράσεις της όψης του Ερμή σε τετράγωνο με τον Δία, με αποτέλεσμα να λέμε περισσότερα απ’ ό, τι χρειάζεται, βλέποντας τη μεγάλη εικόνα αλλά αποφεύγοντας τις μικρές λεπτομέρειες ή να υποσχόμαστε περισσότερα από όσα μπορούμε να καταφέρουμε

Απαιτείται υπομονή …

Ευτυχώς,

ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Κρόνο, μια όψη που έρχεται σε ακρίβεια δύο ημέρες μετά τη Νέα Σελήνη μας κάνει να επικοινωνούμε υπεύθυνα και καθαρίζει τη σκέψη μας.

Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα, εστιάζει τη σκέψη μας και μας δίνει πειθώ.

Αυτές οι δύο όψεις συμβάλλουν στην εξισορρόπηση της ομίχλης και της ασάφειας που δημιούργησε η παρατεταμένη σύνοδος του Ερμή και του Ποσειδώνα στους Ιχθύες, κάτι που θόλωνε το όραμά μας με ρετρό νοσταλγία τις μέρες που ο Ερμής ήταν ανάδρομος.

Χρειάζεται να δουλέψουμε προς την καλή έκφραση αυτών των δύο πλανητών. Για παράδειγμα, αντί να διαφωνούμε με τον πατέρα, μπορούμε να του μιλήσουμε με συμπόνια και να μοιραστούμε το όνειρό μας μαζί του. Να τον εμπνεύσουμε και να τον κάνουμε σύμμαχο μας και όχι αντίπαλό μας.


Χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί λοιπόν επειδή αυτή η Νέα Σελήνη, αν και υπόσχεται μια νέα αρχή, είναι επίσης απαιτητική, απογοητευτική και καταπιεστική.

Ας είμαστε συνετοί. Πρέπει να κυριαρχήσουμε στον Κρόνο για να ξεπεράσουμε τον σκοτεινό και προκλητικό χαρακτήρα αυτού του Νέου Φεγγαριού, ώστε να εκμεταλλευτούμε πλήρως τις δυνατότητές που έχει για μια νέα αρχή.

Ας συντονιστούμε στις υψηλότερες δονήσεις του Ποσειδώνα για να εμπνεύσουμε τους εαυτούς μας και να αποφύγουμε τις παγίδες της απογοήτευσης προτού καν ξεκινήσουμε.

 

Η ενέργεια της συνόδου του Ερμή – Ποσειδώνα στους Ιχθύες σε συνδυασμό με τη Νέα Σελήνη σε τετράγωνο με τον Κρόνο στον Αιγόκερω που χαρακτηρίζει το χάρτη, μου θυμίζει κάτι που έγραψε μια αγαπημένη φίλη.


“Στολίζουμε τον εαυτό μας με πολλά ψέματα για να αντέξουμε την καθημερινότητα και ξεχνάμε ότι κουκουλώνουμε έτσι τη λαμπερή και δυνατή ψυχή μας που θέλει να εκφραστεί με χαρά, ένταση και πάθος!

Το μεγαλύτερο ψέμα που λέμε στον εαυτό μας είναι το “δεν μπορώ”. Και το λέμε τόσο συχνά που στο τέλος γίνεται μέρος της αλήθειας μας…


 

Έτσι, όταν θέλουμε να ζήσουμε πώς ξεκινάμε, πού πηγαίνουμε, ποιους πρέπει να γνωρίζουμε;

 

Ξεκινάμε με υπομονή, πηγαίνουμε προς το μέσα μας και μέχρι τέλους, και δεν πρέπει να γνωρίζουμε κανέναν άλλο πέρα από τον ίδιο μας τον εαυτό.

 

Y.Γ.

Η κοσμική έκφραση αυτής της Νέας Σελήνης η οποία ενεργοποιεί την έκλειψη της 6ης  Ιανουαρίου θα είναι δύσκολη και ενδέχεται τις επόμενες ημέρες να γίνουμε μάρτυρες κάποιων σοβαρών γεγονότων. Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία …

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR