ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ – 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018: Μάκβεθ

Sharing is caring:

Full Moon in Capricorn 2018


Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 06° 28’ του ζωδίου του Αιγόκερω. Επηρεάζει έντονα Αιγόκερους και Καρκίνους, καθώς επίσης και Κριούς και Ζυγούς, οι οποίοι έχουν γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο, αλλά επίσης και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 4° – 8° του Παρορμητικού σταυρού.


Στις 28 Ιουνίου πραγματοποιείται η Πανσέληνος στο ζώδιο του Αιγόκερω καθώς τα δύο Φώτα θα είναι το ένα απέναντι από το άλλο.

Αυτή είναι και η τελευταία πανσέληνος πριν από την περίοδο των εκλείψεων η οποία ξεκινά στις 13 Ιουλίου, όταν η νέα σελήνη θα είναι ταυτόχρονα και Ηλιακή Έκλειψη. Μετά από αυτή την πρώτη έκλειψη θα ακολουθήσουν δύο ακόμα, μία Σεληνιακή και άλλη μία Ηλιακή, κάνοντας μας να ζήσουμε ένα Μακρύ Καυτό Καλοκαίρι.

Η επερχόμενη περίοδος των εκλείψεων παρουσιάζει πολλές αστρολογικές προκλήσεις και σταδιακά φτάνει σε ένα αποκορύφωμα από αυξανόμενη ένταση.

Κατά μία έννοια, ειρωνική, παράδοξη ή κοσμική, η Πανσέληνος στον Αιγόκερω, που συμβαίνει αμέσως πριν από την περίοδο αυτή, μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι μια προειδοποίηση, μια τελευταία έκκληση για πειθαρχία και ώριμη έκφραση του εαυτού μας, στοιχεία απαραίτητα ώστε να  διασχίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το τοπίο που διαμορφώνεται.


Μάκβεθ,  Πράξη 2, Σκηνή 1

Υπάρχει ένας πολύ γνωστός στίχος στο Σαίξπηρ, στη σκηνή που ο Μάκβεθ, αποφασισμένος καθώς είναι να σκοτώσει τον βασιλιά Ντάνκαν, προχωράει μές στη νύχτα και ακούγοντας τον ήχο της καμπάνας του κάστρου να αντηχεί βλοσυρά, μονολογεί σα να μιλάει στο θύμα του:

“Πηγαίνω και τελειώνει. Το κουδούνισμα με καλεί.

Μην τ’ ακούς Ντάνκαν γιατί είν’ ένας ήχος που σε καλεί στον Παράδεισο ή στην Κόλαση”.


Η Πανσέληνος του Ιουνίου 2018 στον Αιγόκερω έχει την ίδια σκοτεινή και σοβαρή διάθεση με το κουδούνισμα που ακούει ο Μάκβεθ. Η καμπάνα χτυπά και ανάλογα με τις αντιδράσεις μας η πορεία μας θα είναι περισσότερο ή λιγότερο δύσκολη.

 

Full Moon in Capricorn 2018

 

Κάθε πανσέληνος στον Αιγόκερω φέρνει στο προσκήνιο ζητήματα που αφορούν τα δύο αντίθετα ζώδια στα οποία είναι ο Ήλιος και η Σελήνη.

Ο Ήλιος στον Καρκίνο έχει σαν σκοπό το να θρέψει, θέλει να φροντίζει και επιθυμεί το να δίνει την απαραίτητη προσοχή στο συναισθηματικό κόσμο, το δικό μας και των άλλων. Μας κάνει τρυφερούς.

Η Σελήνη στον Αιγόκερω χρειάζεται αναγνώριση μέσω των επιτευγμάτων. Τα συναισθήματα, με τη Σελήνη στον Αιγόκερω, διατηρούνται υπό έλεγχο, αφού οι πρακτικές που είναι απαραίτητες για την επίτευξη ενός στόχου, είναι πιο σημαντικές από τα περιττά και ανούσια συναισθηματικά ξεσπάσματα

Αυτή η αρχετυπική σύγκρουση μπορεί να γίνει αισθητή σε διάφορες πτυχές της καθημερινής μας ζωής. Επαγγελματική πρόοδος έναντι του χρόνου που περνάμε με την οικογένεια μας, συναισθηματική ευαισθησία έναντι ψυχρότητας και αποξένωσης στις σχέσεις, κοινωνική καταξίωση έναντι ιδιωτικής θαλπωρής.

Με αυτή τη συγκεκριμένη Πανσέληνο στον Αιγόκερω υπάρχει ένα επιπρόσθετο βάρος που πέφτει στη Σελήνη.

Ο Κρόνος είναι σε σφιχτή όψη συνόδου με τη Σελήνη και ταυτόχρονα είναι ο πλανήτης που την χορηγεί. Αυτή η διπλή Κρόνια επίδραση στη Σελήνη είναι το βλοσυρό κουδούνισμα που ακούγεται.

Ας ακούσουμε λοιπόν προσεκτικά, γιατί αυτή η πανσέληνος μας οδηγεί σε ένα από δύο μονοπάτια:

  • Ένα μονοπάτι οδηγεί σε συναισθηματική πίεση και απογοητεύσεις εξαιτίας της ανικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε τις επαγγελματικές απαιτήσεις ή τις απαιτήσεις μέσα στη σχέση μας. Φέρνει συναισθηματική απόστασιοποίηση, ψυχρότητα και συναισθήματα που δεν εκφράζονται. Είναι φιλοδοξία για επιτυχία ανεύθυνη στις ανάγκες των άλλων. – Αυτό το μονοπάτι είναι η σκοτεινή νύχτα της ψυχής.
  • Το άλλο μονοπάτι οδηγεί στην ακεραιότητα και την ωριμότητα. Απαιτεί υπομονή και σκληρή δουλειά, ειδικά σε σχέση με το πώς ανταποκρινόμαστε στις συναισθηματικές ανάγκες των αγαπημένων μας. Δημιουργεί όρια προστασίας για τον εαυτό μας και την οικογένεια μας και μας κάνει να ενδιαφερόμαστε και να φροντίζουμε πρώτα τους άλλους. – Αυτή η πορεία είναι η φιλοδοξία που υποστηρίζεται από σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες.

Πόσο εύκολο άραγε είναι να πάρουμε το δεύτερο μονοπάτι;

Ο Κρόνος είναι ανάδρομος. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ενδοσκοπική του επίδραση για να ορίσουμε καλύτερα τα όριά μας στις εξωτερικές πιέσεις. Ή για να καταλάβουμε πού πρέπει να χαλαρώσουμε και να αφεθούμε  στην ροή των πραγμάτων αντί να προσπαθούμε να οργανώσουμε και να ελέγξουμε τα πάντα.

Η Σελήνη σε όψη τριγώνου με τον Ουρανό μπορεί να μας δώσει τον απαραίτητο ενθουσιασμό για να αποβάλουμε τη μελαγχολία. Οτιδήποτε νέο ή ασυνήθιστο είναι ευπρόσδεκτο.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Κρόνος, ο βασικός παίκτης σε αυτό το “προοίμιο” του Μακρινού Καυτού Καλοκαιριού των εκλείψεων, είναι επίσης σε όψη τριγώνου με τον Ουρανό.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να διαχειριστούμε ξαφνικά ή απροσδόκητα γεγονότα και να κατευθύνουμε τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να τις ενσωματώσουμε ομαλά στις υπάρχουσες δομές μας.

Έτσι, η απάντηση στην ερώτηση που τέθηκε είναι: Όχι δεν είναι εύκολο, αλλά μπορεί να γίνει!

 

Κάτω από αυτή την Πανσέληνο στον Αιγόκερω πρέπει να ακούσουμε το εσωτερικό μας κουδούνισμα και να γίνουμε πιο σοφοί.

Πρόκειται για μια δοκιμασία, μια προπαρασκευαστική αρένα για την οικοδόμηση χαρακτήρα και υπομονής, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά και με ασφάλεια, μέσα από την περίοδο των εκλείψεων.

 

Αυτή η Πανσέληνος στον Αιγόκερω είναι μια υπενθύμιση για να πάρουμε καλά υπολογισμένες αποφάσεις και για να έχουμε πειθαρχημένα τα συναισθήματα μας.

Αυτό μπορεί αρχικά να κάνει τη διάθεση μας μελαγχολική, αλλά μέσα απ’ τη δοκιμασία, θα έρθει σίγουρα κάτι το θετικό.

 

Εύχομαι σε όλους σας να έχετε μια καλή Πανσέληνο.

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR