ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ – 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017: Τόλμη κ Γοητεία

Sharing is caring:

New Moon Aries

Μια Πανσέληνος με πολλή έντονη ενέργεια πραγματοποιείται το βράδυ της 5ης Οκτωβρίου στο φθινοπωρινό ουρανό, με τη Σελήνη να βρίσκεται στην 12°42’ μοίρα του Κριού ακριβώς απέναντι από τον Ήλιο στο Ζυγό.

Όπως κάθε Πανσέληνος έτσι και αυτή φέρνει ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση.

Η Σελήνη στον Κριό γεμίζει το συναισθηματικό μας τοπίο με έξαψη και ανάγκη για άμεση δράση. Μας γεμίζει ζωτικότητα και αυθορμητισμό κάνοντας μας ταυτόχρονα ανυπόμονους, τολμηρούς ή και απερίσκεπτους. Αποζητά την άμεση εκτόνωση των συναισθημάτων μας.

Απέναντι ακριβώς, ο Ήλιος φωτίζει συμβολικά το συναισθηματικό μας κόσμο, και αντίθετος σ’ αυτή την πηγαία παρόρμηση να διεκδικήσουμε με βιασύνη τα όσα νιώθουμε ότι έχουμε ανάγκη, αναζητά ισορροπία και ανεκτικότητα.

Οι συναισθηματικές εξάρσεις της Σελήνης στον Κριό δεν βοηθούν προς την αρμονία που αποζητά από τις σχέσεις ο Ήλιος στο Ζυγό, ειδικά δε σε αυτή τη Πανσέληνο που με τον Ερμή δίπλα στον Ήλιο, η λογική επιτάσσει συζητήσεις και κλίμα συνεργασίας ώστε να αποφευχθούν οι συγκρούσεις.

Θα πρέπει να μιλήσουμε λοιπόν αλλά θέλει προσοχή στο τι λέμε και πως το λέμε γιατί η αντίθεση Ερμή – Σελήνης δυσκολεύει την έκφραση και μπορεί να μας κάνει επικοινωνήσουμε το πώς νιώθουμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Ο Πλούτωνας, που ορθοδρόμησε λίγες μέρες νωρίτερα, είναι σε όψη τετραγώνου με τη Σελήνη και τον Ήλιο και έτσι θέλει προσοχή ώστε τυχόν στοιχεία ζήλειας, απωθημένα ή προσπάθειες συναισθηματικής χειραγώγησης, να μην χρωματίσουν τις συμπεριφορές μας.

Ειδικά τα παρορμητικά ζώδια (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα την όψη αυτή αφού είναι οι κύριοι αποδέκτες της ενέργειας της.

Ο Άρης και η Αφροδίτη βρίσκονται σε κλειστή
σύνοδο στη 19° της Παρθένου και την ίδια στιγμή σχηματίζουν όψη τριγώνου με τον Πλούτωνα και τετραγώνου με τον Κρόνο.

Εδώ κρύβεται και όλο το μυστικό του χάρτη αυτής της Πανσελήνου.

Ο Άρης κυβερνά την Σελήνη που βρίσκεται στον Κριό και η Αφροδίτη κυβερνά τον Ήλιο στο Ζυγό. Έτσι η σύνοδος Άρη - Αφροδίτης μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξισορροπηθεί τελικά η αντίθεση ανάμεσα στα δύο φώτα αφού Ήλιος και Σελήνη θα «μιλήσουν» μεταξύ τους μέσω των χορηγών τους.

Τι σημαίνει αυτό;

Αυτό σημαίνει ότι αν χρησιμοποιήσουμε τα θετικά στοιχεία της συνόδου αυτής μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας κατανοώντας και την άλλη πλευρά αλλά ταυτόχρονα χωρίς να κάνουμε συμβιβασμούς στα θέλω μας, οι οποίοι θα μείωναν την ανεξαρτησία μας.

Αυτό θα συμβεί γιατί η σύνοδος Άρη - Αφροδίτης θα δώσει ενεργητική πρωτοβουλία και δυναμισμό στο πως σχετιζόμαστε, θα μας γεμίσει χάρη, αυτοπεποίθηση και θα μας κάνει γοητευτικά τολμηρούς και τολμηρά ελκυστικούς.

Αντί λοιπόν να αναλωθούμε σε συναισθηματικές εντάσεις, στο εγώ και το εσύ, το ποιος φταίει και γιατί φταίει, θα έχουμε την τόλμη και την γοητεία που θα μας κάνουν να μη φοβηθούμε και να μη διστάσουμε να αντιμετωπίσουμε κατάματα τις όποιες δυσκολίες φέρνουν τα τετράγωνα με τον Κρόνο, οπλισμένοι ταυτόχρονα με την αντοχή, το σθένος και την ψυχική δύναμη που μας δίνουν τα τρίγωνα με τον Πλούτωνα.

Αυτή η Πανσέληνος μας ξυπνάει, και φέρνει ξανά στο προσκήνιο όλα εκείνα τα θέματα τα οποία κάναμε προσωρινά στην άκρη, λόγω των πρακτικών ζητημάτων που ανέγειρε η Νέα Σελήνη στην Παρθένο πριν από 14 μέρες.

Είναι μια Πανσέληνος που απαιτεί από μάς την τόλμη (Άρης  ) και την γοητεία (Αφροδίτη ) ώστε:

- να αξιώσουμε το δίκιο μας όχι επιθετικά αλλά με αξιοπρέπεια,
- να διεκδικήσουμε ευθέως τα θέλω μας,
- να εκφράσουμε συναισθήματα με πάθος,
- να υπερασπιστούμε την προσωπική μας αξία και την ατομικότητα μας,
- να νιώσουμε περισσότερη κάλυψη στις συναισθηματικές μας ανάγκες,
- να ανανεώσουμε τις σχέσεις μας

ΑΛΛΑ και μας επιτρέπει ταυτόχρονα, να φερθούμε με τέτοιο τρόπο, ώστε όλα αυτά να τα καταφέρουμε έχοντας αρμονία με τον εαυτό μας αλλά και με τα σημαντικά άλλα πρόσωπα.

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR

Leave a Reply