ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ – 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017: Ασταθή Συναισθήματα

Sharing is caring:

Full Moon in Gemini 2017Μια δύσκολη για τις σχέσεις μας Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 3 Δεκεμβρίου με τη Σελήνη στο ζώδιο των Διδύμων να φωτίζεται ολοστρόγγυλη στο νυχτερινό Ουρανό.

Η Σελήνη όταν βρίσκεται στους Διδύμους μας κάνει να θέλουμε να επικοινωνήσουμε το πως νιώθουμε, κάτι που με την Πανσέληνο αυτή ισχύει ακόμα περισσότερο αφού έρχεται ως συνέχεια της Νέας Σελήνης στο Σκορπιό δύο εβδομάδες πριν.

Τότε κατανοήσαμε σε βάθος τα συναισθήματα μας και τις ανάγκες μας φέρνοντας τα στην επιφάνεια, και αντιληφθήκαμε την δύναμή τους. Τώρα είναι που θέλουμε να τα μοιραστούμε.

Απέναντι από τη Σελήνη, ο Ήλιος στον Τοξότη, αποζητά το απόσταγμα, την αλήθεια και τη ουσία των πραγμάτων. Μας κάνει να θέλουμε να εκφράσουμε την αλήθεια μας. Ξέρουμε τι έχουμε ανάγκη ή νομίζουμε ότι το ξέρουμε, σε κάθε περίπτωση όμως θέλουμε να το μοιραστούμε.

Νιώθω… Καταλαβαίνω πως νιώθω… το επικοινωνώ…
Εσύ κατανοείς… Γινόμαστε σοφότεροι.

Πόσο εύκολο ακούγεται αυτό!

Είναι όμως πάρα πολύ δύσκολο να γίνει πράξη στην περίπτωση της Πανσελήνου αυτής η οποία πραγματοποιείται μέσα σ’ ένα πλέγμα από έντονα αρνητικές όψεις και πλανητικές ενέργειες.

Ο Ποσειδώνας, την ώρα της Πανσελήνου, είναι σε τετράγωνο και με τη Σελήνη και με τον Ήλιο και η όψη είναι σχεδόν ακριβείας με αποτέλεσμα να τη βιώνουμε έντονα. Με την όψη αυτή είναι καλύτερα να σιγουρευτούμε πρώτα για το τι ακριβώς νιώθουμε και για το τι είναι αυτό που θέλουμε οι άλλοι να καταλάβουν.

Έγραψα λίγο πιο πάνω: “Ξέρουμε τι έχουμε ανάγκη ή νομίζουμε ότι το ξέρουμε”.

Ακριβώς αυτό το “νομίζουμε” είναι το πρόβλημα γιατί η όψεις αυτές του Ποσειδώνα συντελούν στο να έχουμε συναισθηματικές αυταπάτες, ωραιοποιημένες προκαταλήψεις, να νιώθουμε ενοχικά για τα ίδια τα συναισθήματα μας ή να προβάλουμε όλα τα παραπάνω στους συντρόφους ή τους συνεργάτες μας, με αποτέλεσμα να νιώθουμε τελικά ότι μας απογοητεύουν.

Το τετράγωνο που κάνει ο Ποσειδώνας με τον Ήλιο φέρνει κούραση και αδυναμία και σε ψυχολογικό και σε φυσικό επίπεδο και η Πανσέληνος φέρνει έτσι και αλλιώς αρκετή συναισθηματική φόρτιση από μόνη της.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η ανάγκη μας να επικοινωνήσουμε δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο, από το γεγονός ότι τη Σελήνη στους Διδύμους την κυβερνά ο Ερμής ο οποίος έχει μόλις γυρίσει ανάδρομος. Επιπρόσθετα σε σύνοδο με τον Κρόνο μπορεί να κάνει τις σκέψεις μας εσωστρεφείς και απαισιόδοξες.

Μπορεί λοιπόν να νιώθουμε την εσωτερική ένταση να θέλουμε να εκφράσουμε το πώς νιώθουμε και γιατί. Μπορεί να έχουμε την ανάγκη να μοιραστούμε την προσωπική μας αλήθεια. Μέσα όμως στο παραπάνω τοπίο, αυτό μοιάζει να είναι ανώφελο και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα παρερμηνευτεί και θα παρεξηγηθεί.

Είναι σημαντικό να κάνουμε υπομονή και να παραμείνουμε προσεκτικοί αποφεύγοντας λεκτικές διαμάχες και εντάσεις αφού το σκηνικό ηλεκτρίζεται ακόμη περισσότερο από την αντίθεση Άρη – Ουρανού που κορυφώνεται δύο μέρες πριν την Πανσέληνο και παραμένει ενεργή για λίγες ημέρες μετά. Είναι μια επικίνδυνη όψη που μπορεί να πυροδοτήσει διαμάχες από το τίποτε.

Πώς να χειριστούμε την ενέργεια της Πανσελήνου αυτής;

* Κάθε προσπάθεια επικοινωνίας είναι χρήσιμο να γίνει με την αποστασιοποίηση που έχει ο Δίδυμος ως ζώδιο του αέρα.

* Κάθε συναίσθημα ή κρίση που θέλουμε να εκφράσουμε είναι σκόπιμο να έχουμε αξιολογήσει πρώτα το πόσο ρεαλιστική είναι.

* Οφείλουμε να προσπαθήσουμε να δούμε και την άλλη πλευρά, με τη σοφία που το κάνει ο Τοξότης.

* Ναι να εξωτερικεύσουμε τα θέλω και τις ανάγκες μας αλλά καλούμαστε να το κάνουμε αυτό χωρίς συναισθηματική φόρτιση σταχυολογώντας και επεξεργαζόμενοι τα συναισθήματα μας από τη μία, αλλά και αποφεύγοντας τα δόγματα από την άλλη.

Αυτή ακριβώς την ισορροπία μας καλεί να κάνουμε πράξη η Πανσέληνος αυτή και μας επηρεάζει όλους λιγότερο η περισσότερο για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ανάλογα με το που πέφτει στον προσωπικό μας χάρτη.

Επηρεάζει περισσότερο τα μεταβλητά ζώδια (Δίδυμους, Τοξότες, Παρθένους, Ιχθύες) ή όσους από εσάς έχετε προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 11η μοίρα των μεταβλητών.

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR

Leave a Reply