ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ – 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018: Στην Υπηρεσία του Ιδανικού

Sharing is caring:

Full Moon in Virgo


Η Πανσέληνος  πραγματοποιείται στην 11° 22’ του ζωδίου της Παρθένου. Επηρεάζει έντονα Παρθένους και Ιχθύες και επίσης Διδύμους και Τοξότες, πού έχουν γεννηθεί κοντά στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου ή στις αρχές του δευτέρου δεκαημέρου. Επηρεάζει επίσης όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο στις μοίρες 9° – 13° των Ζωδίων αυτών.


Η Πανσέληνος στην Παρθένο πραγματοποιείται το βράδυ της 1ης Μαρτίου, με τα δύο Φώτα να είναι σε πλήρη αντίθεση στις 02:51 ξημερώνοντας η 2α Μαρτίου.

Αν δούμε το χάρτη της πανσελήνου το πρώτο πράγμα που μας κάνει εντύπωση είναι ότι η Σελήνη βρίσκεται μόνη της στο ζώδιο της Παρθένου.

Είναι μια Σελήνη που μας κάνει να θέλουμε να αναλύσουμε το πως νιώθουμε. Τα αισθήματα περνάνε από το κόσκινο, καθετί κατηγοριοποιείται και εξετάζεται εξονυχιστικά. Κάθε ανάγκη εκλογικεύεται και αναλύεται. Αυτό το κάνουμε, όχι σε μια προσπάθεια άρνησης και αποστασιοποίησης από το συναίσθημα μας, αλλά αντίθετα σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουμε το πώς αυτό που νιώθουμε μπορεί να μας εξυπηρετήσει και σε πρακτικό επίπεδο.

Αυτό είναι το modus operandi της Σελήνης στο ζώδιο της Παρθένου. Είναι μια γυναίκα στον αργαλειό που την ανάγκη της για θαλπωρή, την κάνει πράξη, με το να υφαίνει σχολαστικά ένα στρωσίδι για να καλύψει το γυμνό πάτωμα.

Απέναντι της, στην απεραντοσύνη των Ιχθύων, ο Ήλιος και ο Ποσειδώνας βρίσκονται σε σύνοδο. Το απόλυτο ιδανικό. Η μέθεξη της ύπαρξης από το Διονυσιακό στοιχείο. Όνειρο και δημιουργικότητα, φαντασία και μέθη, εξιδανίκευση και υπέρβαση του εγώ. Υπέρμετρος ιδεαλισμός και απατηλά συναισθήματα, αυταπάτες, ή τάσεις φυγής.

Αυτή ακριβώς την αντίθεση ανάμεσα στο γήινο και το υπερβατικό, ανάμεσα στο να υπηρετήσω την πραγματικότητα και να ξεφύγω από αυτήν, είναι που φέρνει στο προσκήνιο η συγκεκριμένη Πανσέληνος.

Μια αντίθεση, που ειδικά με την Πανσέληνο αυτή, βιώνεται ακόμα πιο έντονα, αφού αφού εκτός από τον Ήλιο και τον Ποσειδώνα, στο ζώδιο των Ιχθύων βρίσκονται δύο ακόμη πλανήτες, ο Ερμής και η Αφροδίτη αλλά και ο Κένταυρος Χείρωνας.

Ο Ερμής από τους Ιχθύες παίζει σημαντικό αστρολογικά ρόλο στην Πανσέληνο αυτή, αφού κυβερνάει την Σελήνη στην Παρθένο, και επηρεάζει έτσι άμεσα τη συναισθηματική μας απόκριση στο ότι βιώνουμε.

Σε πολύ κοντινή σύνοδο με τη Αφροδίτη, και σε λίγο πιο ανοιχτή με το Χείρωνα, μετατρέπει την αναλυτική και σχολαστική επεξεργασία των συναισθημάτων μας σε μια περισσότερο αφαιρετική διαδικασία. Το συναίσθημα προσεγγίζει το ρομαντικό ιδανικό, τα λόγια είναι λέξεις που επουλώνουν και νιώθουμε την ανάγκη να εκφραστούμε καλλιτεχνικά και δημιουργικά.

Ο Δίας από το Σκορπιό βρίσκεται σε όψη τριγώνου και με τη σύνοδο Ερμή – Αφροδίτης και με το Χείρωνα, μεγεθύνοντας έτσι το υπερβατικό στοιχείο αλλά και προσδίδοντας ηθικό βάρος σε σκέψεις και επιθυμίες.

Έχουμε έτσι λοιπόν από τη μια πλευρά τις καθημερινές μας ανάγκες, τις οποίες καλούμαστε να βρούμε τον τρόπο να τις καλύψουμε, και από την άλλη θέλουμε το άπιαστο. Μπορεί να αναζητάμε την ιδανική αγάπη η την ιδανική δουλειά. Να θέλουμε να κάνουμε πράξη το προσωπικό όραμά μας.  Να θέλουμε να επικοινωνήσουμε και να μοιραστούμε τρυφερότητα σε μια σχέση, αντί  να τη διατηρούμε μόνο και μόνο για να μας καλύπτει σε πρακτικά θέματα.

Λαχταράμε να μιλήσουμε για όσα μας αρέσουν και όχι μόνο για αυτά που πρέπει. Να δουλεύουμε δημιουργώντας και όχι αναπαράγοντας μηχανικά το ίδιο και το ίδιο μέσα στο βαρετό του καθημερινού.

Η Πανσέληνος αυτή ξυπνάει μέσα μας έντονα συναισθήματα και μας ταράζει γιατί ακριβώς μας καλεί να βρούμε τον τρόπο να κάνουμε πράξη το ιδεατό.

“Ιδανική” αγάπη είναι αυτή που μαθαίνουμε να την υπηρετούμε.

“Ιδανική” δουλειά δεν υπάρχει, αλλά μπορούμε να προσπαθήσουμε κα κάνουμε πράξη το προσωπικό μας όραμα, χωρίς αυτό να μας στερεί από το να έχουμε τα “Προς το Ζην”

Σχέσεις “ονειρικές” δεν υπάρχουν, αλλά κάθε σωστή σχέση πρέπει να έχει αλήθεια, ηθική και να μας εμπνέει και ψυχικά αλλά και έμπρακτα.

 

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ – ΕΠΙΜΥΘΙΟ 

Οι προβληματισμοί που εγείρει η αυτή η Πανσέληνος στης Παρθένο θυμίζουν τους προβληματισμούς ενός καλλιτέχνη που προσπαθεί να συμβιβάσει αυτό που συλλαμβάνει ως ιδεατό, με το μόχθο και την λεπτομερή δουλειά που καλείται να κάνει ώστε να  μετουσιώσει το ιδεατό του σε πρακτικό, χειροπιαστό αποτέλεσμα.

Ο Αντρέι Ταρκόφσκυ γράφει:

“Η τέχνη πρέπει να εμπεριέχει την λαχτάρα μας για το ιδανικό, να είναι έκφραση της προσπάθειας μας να το συλλάβουμε. Να δίνει πίστη και ελπίδα.”

Κάθε μεγάλος καλλιτέχνης για να κάνει πράξη το ιδεατό του όμως, δούλεψε σκληρά, σχολαστικά και αναλυτικά, ώστε να μπορέσει να εκφράσει τα όσα ένιωθε, με πρακτικό και απλό τρόπο, υφαίνοντας συναισθήματα στον αργαλειό της Τέχνης του, όπως ακριβώς κάνει για εμάς η Πανσέληνος αυτή στον Παρθένο.

 

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR

Leave a Reply