ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ – 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020: Φεγγάρι στην Ομίχλη

Sharing is caring:

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020


Η Πανσέληνος  πραγματοποιείται στην 19° 37’ του ζωδίου της Παρθένου. Επηρεάζει έντονα Παρθένους και Ιχθύες και επίσης Διδύμους και Τοξότες, πού έχουν γεννηθεί κοντά στο τέλος του δευτέρου δεκαημέρου ή στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου.

Επηρεάζει επίσης όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο στις μοίρες 17° – 21° των παραπάνω ζωδίων.


 

Η Πανσέληνος στην Παρθένο πραγματοποιείται το βράδυ της 9ης Μαρτίου, με τα δύο Φώτα να βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση στις 19:47 το βράδυ.

Αν δούμε το χάρτη της Πανσελήνου το πρώτο πράγμα που μας κάνει εντύπωση είναι ότι η Σελήνη βρίσκεται μόνη της στο ζώδιο της Παρθένου, στο 12ο οίκο του χάρτη με συντεταγμένες Αθήνας, μοναχική και αποτραβηγμένη, με όλους τους άλλους πλανήτες να βρίσκονται στο απέναντι ημισφαίριο του χάρτη. Ένας σχηματισμός που υπερτονίζει την ένταση που μπορεί να προκύψει στις σχέσεις όσων επηρεάζονται άμεσα από την Πανσέληνο αυτή.

Είναι μια Σελήνη που μας κάνει να θέλουμε να αναλύσουμε το πως νιώθουμε. Τα αισθήματα περνάνε από το κόσκινο, καθετί κατηγοριοποιείται και εξετάζεται εξονυχιστικά. Κάθε ανάγκη εκλογικεύεται και αναλύεται.

Αυτό το κάνουμε, όχι σε μια προσπάθεια άρνησης και αποστασιοποίησης από το συναίσθημα μας, αλλά αντίθετα σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουμε το πώς αυτό που νιώθουμε μπορεί να μας εξυπηρετήσει και σε πρακτικό επίπεδο. Αυτό είναι το modus operandi της Σελήνης στο ζώδιο της Παρθένου.

Απέναντι της, στην απεραντοσύνη των Ιχθύων, ο Ήλιος και ο Ποσειδώνας βρίσκονται σε σύνοδο. Το απόλυτο ιδανικό. Η μέθεξη της ύπαρξης από το Διονυσιακό στοιχείο. Όνειρο και δημιουργικότητα, φαντασία και μέθη, εξιδανίκευση και υπέρβαση του εγώ. Υπέρμετρος ιδεαλισμός και ανιδιοτέλεια.

Αλλά ταυτόχρονα ο Ποσειδώνας σε αντίθεση με τη Σελήνη δημιουργεί απατηλά συναισθήματα. Δημιουργεί αυταπάτες, και τάσεις φυγής. Υπέρμετρη συναισθηματικότητα και ανάγκες που μπερδεύονται με  ενοχές που δημιουργούν οι καθημερινές υποχρεώσεις.


Αυτή ακριβώς την αντίθεση ανάμεσα στο γήινο και το υπερβατικό, ανάμεσα στο πώς υπηρετεί κανείς την πραγματικότητα και ταυτόχρονα καταφέρνει να παραμένει δραπέτης στην Ιχθυακή γυάλα της μυστικής έμπνευσης, είναι που φέρνει στο προσκήνιο το Φεγγάρι αυτό.


ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ - 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Ο Ερμής έχει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στην Πανσέληνο αυτή, αφού κυβερνάει την Σελήνη στην Παρθένο, και στάσιμος προς ορθοδρόμηση στον Υδροχόο, επηρεάζει άμεσα τη νοητική μας απόκριση στα συναισθήματα που βιώνουμε.

Συναισθήματα, ήδη φορτισμένα και υπέρ-αναλυμένα εκλογικεύονται ακόμα περισσότερο, κινδυνεύοντας να ψυχράνουν, καθώς σε όψη ημιεξαγώνου σε ιδιομοιρία με τον Κρόνο, ο στάσιμος Ερμής προσπαθεί να οργανώσει και να βάλει κανόνες σε πράγματα που είναι από τη φύση τους υπερβατικά και αόριστα.

Πλήρης η αποτυχία του φυσικά, αφού όλα αυτά δεν είναι παρά ιδεοληψία, και τίποτε άλλο παρά μια πρόσκαιρη, στατική και “κολλημένη” αντίληψη για μια ήδη εν εξελίξει κατάσταση.

 

Ουρανός – Αφροδίτη σε σύνοδο ταυτόχρονα με την πανσέληνο και άνοπτοι στο Ζώδιο του Ταύρου, φέρνουν μικρή ταραχή στις σχέσεις. Όμως οι δυο πλανήτες δε συμμετέχουν στο σχηματισμό της Πανσελήνου και έτσι η επιρροή τελικά είναι μικρή και αμελητέα.

Μπροστά στο συναίσθημα οι συζητήσεις δεν έχουν νόημα και κάθε προσπάθεια “γείωσης” είναι ανώφελη. Μπροστά στο ουσιαστικό, η ταραχή λειτουργεί απλά ως επιβεβαίωση για το τι είναι αυτό που αξίζει.

Είναι όλα ανώφελα μπροστά στο ένστικτο και τον χτύπο της καρδιάς.

Ένα χτύπο, που ο Άρης σε έξαρση στον Αιγόκερω, προκαλεί στο τρίγωνό του με τη Σελήνη και στο εξάγωνό του με τον Ήλιο. Ένα χτύπο συνώνυμο με το ζωοποιό πάθος για ζωή, πέρα από βαρετό του καθημερινού (Παρθένος). Ένα χτύπο που μας καλεί να βρούμε τον τρόπο να βιώνουμε καθημερινά το ιδεατό (Ιχθύες).

 

Ο Δίας είναι και αυτός ευτυχώς, σε όψη εξαγώνου με τον Ποσειδώνα και σε όψη τριγώνου με τη Σελήνη, δημιουργώντας έτσι ένα προστατευτικό πέπλο γύρω από την ένταση της αντίθεσης των δύο Φώτων.

Ακόμα και στο Ζώδιο της πτώσης του ο Δίας, δε παύει να λειτουργεί θετικά μέσα από αυτές τις όψεις, και να δίνει την υποστηρικτική του επιρροή.

Είναι καλή θέληση, στο τρίγωνό του με τη Σελήνη, είναι πλούτος συναισθημάτων, είναι διαίσθηση και κατανόηση.

Είναι ηθική αντίληψη και υπέρβαση του εγώ στο εξάγωνο του με τον Ήλιο – Ποσειδώνα, είναι αισιοδοξία, και προσήλωση στο όνειρο μέσω πίστης. Είναι χαρά.

 

ΣΥΝΟΨΗ


Ναι θα μας ταράξει αυτή η Πανσέληνος, θα μας μπερδέψει, θα μας κάνει να νιώσουμε λύπη, ή ενοχές. Θα επηρεάσει τις σχέσεις μας όπως κάθε Πανσέληνος.

Αν και ομιχλώδης αυτή η Πανσελήνος στην Παρθένο, αν και δύσκολη, έχει τις θετικές όψεις του Δία και του Άρη οι οποίες λειτουργούν υποστηρικτικά και μπορούν να απορροφήσουν τελικά τις όποιες αναταράξεις και παρεξηγήσεις δημιουργήσουν η σύνοδος Αφροδίτη – Ουρανού και ο στάσιμος Ερμής, στις σημαντικές σχέσεις μας.

Κάτω από το Φεγγάρι αυτό… αντλείστε απόθεμα από τον πλούτο συναισθημάτων, και μετατρέψτε την καθημερινότητά σας προς το καλύτερο, για εσάς και τους αγαπημένους σας.

 

Μέχρι το επόμενο Φεγγάρι…

Εύχομαι σε όλους και όλες υγεία και ηρεμία.

 


“Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR