ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ – 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018: Αντίστροφη Μέτρηση για την Έκρηξη

Sharing is caring:

Full Moon in Libra

 


Η Πανσέληνος  πραγματοποιείται στις 10° 44’ του ζωδίου του Ζυγού. Επηρεάζει έντονα Κριούς, Ζυγούς και Αιγόκαιρους καθώς επίσης τους Καρκίνους και όσους έχουν γεννηθεί κοντά στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου ή στις αρχές του δευτέρου δεκαημέρου. Επηρεάζει επίσης όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο στις μοίρες 7° – 12° των Ζωδίων αυτών.


Ο Γάλλος ποιητής Αρθούρος Ρεμπώ (Arthur Rimbaud) έχει ένα δραματικό και έντονο στίχο σ’ ένα από τα πιο διάσημα ποιήματά του, το “Μεθυσμένο Καράβι”. Ο στίχος ακούγεται δυσοίωνος και είναι:

“Κάθε Φεγγάρι είναι φρικτό, πικρός ο κάθε Ήλιος.”

Αυτός ο στίχος, όμορφος παρόλη την συναισθηματική φόρτιση που περιέχει, μπορεί κατά κάποιο τρόπο να θεωρηθεί ως η φράση κλειδί που περιγράφει την επερχόμενη Πανσέληνο στο Ζυγό, που πραγματοποιείται στις 31 Μαρτίου. Πρόκειται για μια έντονη, δραματική Πανσέληνο, που φέρνει κλιμάκωση, και θα δοκιμάσει και εμάς και τις σχέσεις μας, αφήνοντας μας ίσως στο τέλος με μια πικρή γεύση.

 

Στην αστρολογία, κάθε πανσέληνος είναι μια πράξη ισορροπίας. Αποτελεί το αποκορύφωμα μιας διαδικασίας που ξεκινά με τη Νέα Σελήνη και φτάνει στο απόγειο της με την Πανσέληνο.  Κατά την περίοδο της πανσελήνου οι ανάγκες μας γίνονται αισθητές και έρχονται στο προσκήνιο υπό το φως του Ήλιου. Η πρόκληση είναι να συγκεράσουμε αυτό που έχουμε ανάγκη με αυτό που θέλουμε.

Η Πανσέληνος αυτή γίνεται στο Ζώδιο του Ζυγού. Προσπαθούμε να εξορθολογήσουμε τα συναισθήματά μας και να ισορροπήσουμε αρμονικά στο πώς αλληλοεπιδρούμε με τους άλλους γύρω μας. Ακριβώς αντίθετα από το Φεγγάρι, ο Ήλιος, ο συνειδητός μας εαυτός, προβάλλει το “εγώ” μας στα συναισθήματα αυτά και προασπίζει δυναμικά ένα “Εγώ” μεγαλύτερο από το “Είναι”.

Καλούμαστε λοιπόν να καταφέρουμε μια πράξη ισορροπίας ανάμεσα σε “Εμάς” και τους “Άλλους”. Μια ισορροπία, η οποία σε αντίστοιχες πανσελήνους στο παρελθόν, επάνω στον ίδιο άξονα Ζυγού – Κριού, μπορεί να ήταν ευκολότερο να επιτευχθεί.

Τώρα όμως, με αυτήν την συγκεκριμένη Πανσέληνο στο Ζυγό, το να εξισορροπήσει κανείς την ολοένα αυξανόμενη πίεση είναι πραγματικά κάτι που απαιτεί τεράστιες δεξιότητες.

Full Moon in Libra 2018 GR


Η Πανσέληνος αυτή πραγματοποιείται μέσα σ’ ένα σύνολο από δυναμικές όψεις, οι οποίες δεν επιτρέπουν σχεδόν καμία διέξοδο ώστε να χαλαρώσει η ένταση.

Η θεματική της αφορά τις σχέσεις και επηρεάζει έντονα τις αλληλεπιδράσεις μας με τους άλλους και θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Πανσέληνος αυτή ρίχνει τις σχέσεις μας “στο σάλο μες τον άγριο των παλιρροιών” – για να χρησιμοποιήσω μια ακόμη ποιητική εικόνα από το ποίημα του Ρεμπώ.


 

Ο Ερμής είναι ανάδρομος στον Κριό και σε όψη συνόδου με τον Ήλιο. Παρεξηγήσεις και ροπή για διαμάχες είναι ο τρόπος που λειτουργεί ο Ερμής, όταν βρίσκεται ανάδρομος στον Κριό. Ο λόγος μας, μέσα στο θερμοκέφαλο Ζώδιο του Κριού γίνεται δριμύς, και ο νους, αν και οξύς, είναι ανήσυχος. Αυτή η ήδη αρνητική νοοτροπία τροφοδοτείται περισσότερο από την υπερβολική υπερηφάνεια του Ήλιου μέσα στο Ζώδιο της Έξαρσης του.

Ταυτόχρονα, τα συναισθήματά μας δεν μπορούν να τεθούν σε λέξεις και όλη αυτή η ένταση προβάλλεται προς τους σημαντικούς άλλους γύρω μας, φίλους, συντρόφους, συνεργάτες, οικογένεια.

Σαν να μην ήταν αρκετά όλα αυτά, ο άξονας της Πανσελήνου βρίσκεται σε ένα σκληρό σχηματισμό Ταυ Τετραγώνου με τον Άρη και τον Κρόνο, καθώς ο Άρης, ο πλανήτης του πολέμου και της επιθετικότητας, προσεγγίζει σε συνοδική πορεία τον Κρόνο στην 8η μοίρα του Αιγόκερω.

Η εστιασμένη δράση για την επίτευξη των στόχων μας παρεμποδίζεται και δημιουργείται απογοήτευση.

Ο Άρης είναι επίσης εκτός ορίων και αυτό σημαίνει ότι οι επιθετικές ιδιότητες του πλανήτη είναι ανεξέλεγκτες.

Αυτός ο εκρηκτικός συνδυασμός των δύο πλανητών στα Ζώδια της Έξαρσης και της Κυριαρχίας τους αντίστοιχα, θα μπορούσε ενδεχομένως να αντιμετωπιστεί, αν δεν είχαμε το Ταυ Τετράγωνο.

Τα Ταυ Τετράγωνα είναι σχηματισμοί τους οποίους δεν είναι εύκολο να χειριστεί κανείς, και ειδικότερα όταν, όπως συμβαίνει σε αυτή την Πανσέληνο, πραγματοποιούνται σε παρορμητικά Ζώδια.

Η όλη ένταση θα επιλυθεί μόνο με δράση, με πάθος και με παρορμητικότητα.

Η αντίστροφη μέτρηση προς την έκρηξη έχει ως εξής:

  • Ο Ερμής Ανάδρομος ήδη θολός από ανεξερεύνητα συναισθήματα κάνει όψη τετραγώνου με τον Κρόνο. Οι σκέψεις γίνονται απαισιόδοξες. Άσχημα νέα.
  • Ο Ερμής σε όψη τετραγώνου με τον Άρη: Θέλουμε να φωνάξουμε και να ουρλιάξουμε. Κοφτά λόγια, σκληρά λόγια. Ανυπόμονες κουβέντες και βιαστικές σκέψεις. Διαφωνίες και οργισμένη επικοινωνία.
  • Η Σελήνη σε όψη τετραγώνου με τον Άρη: Πληγώνεται κανείς εύκολα. Συναισθήματα εν βρασμό. Παρορμητικές πράξεις ως αποτέλεσμα καταπιεσμένων συναισθημάτων.
  • Η Σελήνη σε όψη τετραγώνου με τον Κρόνο: Η διάθεση πεσμένη, μοναξιά και αίσθημα απογοήτευσης.
  • Ο Ήλιος σε όψη τετραγώνου με τον Κρόνο: Το εγώ συγκρούεται με ότι έχει κύρος. Ανομία και ανυπομονησία. Μια δοκιμασία της βούλησής μας για συμβιβασμό.
  • Ο Ήλιος σε όψη τετραγώνου με τον Άρη: Δράση παρορμητική, θέλουμε να επιβεβαιώσουμε το εγώ μας δέκα φορές περισσότερο από ό, τι είναι απαραίτητο, ξέσπασμα ενέργειας και επιθετικότητας.

Νομίζω δεν χρειάζεται να πω περισσότερα… αντιλαμβάνεστε την γενική ιδέα.

Σχεδόν για όλους μας, οι σχέσεις θα τεθούν σε ένα stress-test κατά τη διάρκεια αυτής της Πανσελήνου. Θα είναι πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε να μπορέσει να εξισορροπήσει όλη αυτή την πίεση και να μην ξεσπάσει προς το ένα άκρο. Το συναισθηματικό ή το εγωιστικό.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να παραμείνουμε ήρεμοι και ψύχραιμοι και να ζυγίζουμε (Ζυγός) καλά κάθε λέξη, πράξη και συναίσθημα τις μέρες της Πανσελήνου, καθώς η ένταση θα προσπαθεί να βρει τρόπο να εκφραστεί με κάθε δυνατό μέσο.

Εύχομαι ο καθένας μας να περάσει εύκολα μέσα απ’ τη “θύελλα” της Πανσελήνου αυτής, και όπως λέει άλλος ένας στίχος από το ποίημα του Ρεμπώ, εύχομαι ο καθένας από εσάς “ευλογημένος με θαλάσσιο ξύπνημα, θαλασσόλυκος,  ελαφρύτερος από φελλό, να χορέψει στα κύματα”.

 

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR

Leave a Reply