ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ – 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018: Τρυφερή είναι η Νύχτα

Sharing is caring:

Full Moon in Cancer


Η Πανσέληνος  πραγματοποιείται στην 11η μοίρα του Καρκίνου. Επηρεάζει λίγο περισσότερο τα Παρορμητικά Ζώδια, (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους), πού έχουν γεννηθεί κοντά στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου ή στις αρχές του δευτέρου δεκαημέρου. Επηρεάζει επίσης όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο στις μοίρες 9° – 13° των Ζωδίων αυτών.


Η Πανσέληνος στον Καρκίνο είναι ένα μητρικό και απαλό στη λάμψη φεγγάρι που θα φωτίζει τη νύχτα της 1ης  Ιανουαρίου καθώς και τις πρώτες πρωινές ώρες της 2ας  Ιανουαρίου.

Η Σελήνη στο σπίτι της, το ζώδιο του Καρκίνου, θα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Ήλιο στον Αιγόκερω σε μια αντίθεση που θα αποτελέσει την πρώτη πανσέληνο για το 2018.

Ως συνήθως, όπως συμβαίνει με κάθε πανσέληνο, τα συναισθήματά βιώνονται έντονα, αλλά στην περίπτωση της πανσελήνου αυτής θα είναι συναισθήματα απαλά και ευγενικά.

Αυτό γιατί η Σελήνη στον Καρκίνο αναδεικνύει τα πιο γλυκά συναισθήματα μας. Η φροντίδα, η τρυφερότητα, η ανάγκη θρέψης των αγαπημένων μας, η βαθιά διαίσθηση, οι μνήμες που φθάνουν από το παρελθόν, είναι μερικές από τις πιθανές εκδηλώσεις της σεληνιακής ενέργειας.

Μια πανσέληνος που λαμβάνει χώρα στο ζώδιου του Καρκίνου, πέρα από τα συναισθήματα που ξυπνάει, μας ζητάει να βρούμε μια ισορροπία. Από τη μία πλευρά νιώθουμε ότι αποζητάμε την επιτυχία, θέλουμε να είμαστε σεβαστοί, από την άλλη, η συναισθηματική μας φωνή, μας ψιθυρίζει απαλά ότι το μόνο που έχουμε ανάγκη είναι να αισθανόμαστε ασφαλείς, να αισθανόμαστε αγαπημένοι.

Από τη μία η αποδοχή μέσω κύρους από την άλλη ή αποδοχή μέσω αγάπης από την οικογένεια και τα στενά μας πρόσωπα.

Η συγκεκριμένη πανσέληνος εντείνει ακόμα περισσότερο την αντίθεση αυτή, καθώς η Αφροδίτη που είναι σε σύνοδο με τον Ήλιο είναι και αυτή με τη σειρά της απέναντι από τη Σελήνη. Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε να έχουμε μια κοινωνική ζωή με σεβασμό, με επιτυχία και χρήμα (Ήλιος σε σύνοδο με Αφροδίτη στο ζώδιου του Αιγόκερω), αλλά βαθιά μέσα μας η ανάγκη είναι να μοιραστούμε τρυφερότητα και να νοιαζόμαστε.


Η πανσέληνος αυτή μας θέτει ένα δίλημμα παρόμοιο με εκείνο που είχε ο ήρωας του «Μεγάλου Gatsby», του αριστοτεχνικού μυθιστορήματος του F. Scott Fitzgerald.

Η επιτυχία και τα χρήματα ήταν σπουδαία, αλλά δεν ήταν τίποτα περισσότερο από απλά το μέσο για να κάνει λαμπερά πάρτυ, ενώ κρυφά μέσα του επιθυμούσε την αγάπη από το παρελθόν, το τρυφερό φιλί και την οικογένεια που ποτέ δεν είχε.


Αυτή η πανσέληνος μπορεί να ξυπνήσει μέσα μας παρόμοια συναισθήματα.

Οι περισσότεροι από εμάς βγήκαμε και διασκεδάσαμε κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, απολαύσαμε το σπίτι και την οικογένειά μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για λίγες μέρες ακόμα πριν μπούμε και πάλι στη καθημερινότητα, στο καθήκον και στην ευθύνη, στην προσπάθεια και τη δουλειά.

Κάποιους από την άλλη, μπορεί το Νέο Έτος να τους βρίσκει χωρίς να έχουν δουλειά, χωρίς σχέση ή χωρίς τα μέσα για πολλές εξόδους και διασκέδαση, και για αυτούς, η ανάγκη να τους φροντίσουν είναι πολύ πιο ισχυρή γιατί είναι και πρακτική παράλληλα με ψυχολογική.

Οι παραπάνω ανησυχίες θα είναι συχνές, μικρές υπενθυμίσεις για όλους μας, τώρα που ο Κρόνος έχει εισέλθει στον Αιγόκερω και απαιτεί αποτελέσματα, σε κάθε επίπεδο.

  • Πώς μπορούμε λοιπόν να μειώσουμε το συναισθηματικό αντίκτυπο των δυσκολιών του παρόντος;
  • Πώς μπορούμε να αποδεχτούμε τη νοσταλγία μας για το παρελθόν;
  • Πώς να αντιμετωπίσουμε παρόμοια αντιφατικά συναισθήματα;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτει αυτή η πανσέληνος.

Full Moon in Cancer

 

Υπάρχουν κάποιες απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις ή τουλάχιστον κάποιες απαντήσεις που επαρκούν για τις επόμενες δεκατέσσερις ημέρες μέχρι τη Νέα Σελήνη, και αυτό γιατί η μοναδική αυτή πανσέληνος μας δείχνει έναν τρόπο να συμβιβάσουμε τις αντιφάσεις.

Η Πανσέληνος αυτή εμπλέκει τα δύο Φώτα (Ήλιο και Σελήνη) σε έναν ειδικό αστρολογικό σχηματισμό όψεων που ονομάζεται “Χαρταετός”. Ο σχηματισμός αυτός περιλαμβάνει τη Σελήνη, τον Άρη και τον Ποσειδώνα, όλους μαζί, σε ένα Μεγάλο Τρίγωνο στο στοιχείο του Νερού, ενώ ταυτόχρονα η σύνοδος Ήλιου και Αφροδίτης αποτελεί το εστιακό σημείο του σχηματισμού αυτού, με τους δύο πλανήτες να σχηματίζουν ταυτόχρονα όψεις εξαγώνου με Άρη και Ποσειδώνα.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα δίχτυ ασφαλείας γύρω από τις αντιφάσεις που προκαλεί η πανσέληνος και μας βοηθούν ώστε να ενσωματώσουμε ή να συμβιβάσουμε τα προβλήματα που μας θέτει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το συναισθηματικό Μεγάλο Τρίγωνο στα ζώδια του νερού μπορεί να βοηθήσει αρκετά δίνοντας μας εμπνευσμένα συναισθήματα, βαθιά ενσυναίσθηση, αυτοπεποίθηση και κίνητρο δράσης. Τα εξάγωνα δημιουργούν ευκαιρίες, εφόσον ενεργήσουμε θαρραλέα για να πετύχουμε τις φιλοδοξίες μας. Τώρα είναι που μπορούμε να εκφράσουμε τη δημιουργικότητά μας αλλά και να τολμήσουμε να ονειρευτούμε. Τώρα είναι που πρέπει ν’ ακούσουμε πάνω από όλα τη διαίσθηση μας.


Με την Πανσέληνο αυτή στον Καρκίνο, αρχίζουμε και καταλαβαίνουμε διαισθητικά ότι οι απαντήσεις που θέλουμε έρχονται. Μπορούμε έτσι να ξεκινήσουμε το 2018 παίρνοντας αποφάσεις και υιοθετώντας νέες στάσεις, οι οποίες είναι συνδυασμός ώριμης θέλησης και αληθινού νοιαξίματος.


  • Ναι να προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οποιοδήποτε επίτευγμα είναι στείρο αν δεν αφορά και την καρδιά μας.
  • Ναι είναι εύκολο να αντιμετωπίσουμε τη νοσταλγία για το παρελθόν, εφόσον έχουμε καταλάβει ότι αυτό το παρελθόν είναι που μας οδήγησε στα επιτεύγματα του σήμερα.
  • Μπορούμε να νιώθουμε λιγότερο φορτωμένοι από συναισθηματικές δυσκολίες και την έλλειψη του άλλου μισού αρκεί να καταλάβουμε ότι σχέσεις δεν είναι μόνο ειδύλλιο αλλά χρειάζονται και εργασία εσωτερική και υπεύθυνη στάση.
  • Ναι, μπορούμε να υπομείνουμε υπομονετικά δυσκολίες πρακτικές σε οικονομικό και επαγγελματικό επίπεδο αν κατανοήσουμε ότι η πραγματική επιτυχία είναι να φροντίζουμε και να μας φροντίζουν.

Αυτές είναι μερικές από τις απαντήσεις που μας δίνει με σύνεση αυτή η πανσέληνος και σοφό θα είναι να θυμόμαστε τις απαντήσεις αυτές για το υπόλοιπο της Νέας Χρονιάς.

Εύχομαι σε όλους σας ένα 2018 που θα σας ανταμείψει και θα σας ολοκληρώσει.

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR

Leave a Reply