ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Σύντομη Ανάπαυλα

Sharing is caring:
FULL MOON IN CANCER 22 DECEMBER 2018

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 00° 49’ του ζωδίου του Καρκίνου. Επηρεάζει έντονα Καρκίνους και  Αιγόκερους, καθώς επίσης και Κριούς και Ζυγούς, οι οποίοι έχουν γεννηθεί τις πρώτες ημέρες του Ζωδίου τους, αλλά επίσης και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 00°–02° του Παρορμητικού σταυρού.

Η εγγύτητα της μοίρας της Πανσελήνου με τις τελευταίες μοίρες του Μεταβλητού Σταυρού, επηρεάζει επίσης Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες οι οποίοι έχουν γεννηθεί τις τελευταίες τρεις ημέρες του Ζωδίου τους, αλλά επίσης και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 28°–29° του Μεταβλητού σταυρού.


Μια πανσέληνος η οποία χαρακτηρίζεται έντονα από το στοιχείο του Νερού και το στοιχείο της Γης, πραγματοποιείται στο Ζώδιο του Καρκίνου στις 22 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για τη τελευταία πανσέληνο της χρονιάς και μπορεί πολύ ταιριαστά να θεωρηθεί ως μια σύντομη ανάπαυλα, με ξεκούραση μπροστά στο σπιτικό τζάκι των Χριστουγέννων, λίγο πριν από τον ερχομό της νέας χρονιάς και τη δύσκολη έκλειψη που θα έχουμε στις 6 Ιανουαρίου.

Οι Πανσέληνοι στην Αστρολογία προκαλούν έντονα συναισθήματα και είναι περίοδοι κορύφωσης, και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο όταν γίνονται στο Ζώδιο του Καρκίνου. Στο Ζώδιο αυτό η Σελήνη είναι στο “σπίτι” της και έτσι η συναισθηματική ευαισθησία αυξάνεται ακόμη περισσότερο.

Μια πανσέληνος στον καρκίνο αντιπαραβάλλει το συναίσθημα με τη φιλοδοξία, το σπίτι με την εργασία,  τη φροντίδα με την ευθύνη.

Για να μπορέσουμε να παρέχουμε στους άλλους πρέπει να έχουμε εφόδια, και αυτό μερικές φορές μας κάνει να απορροφούμαστε τόσο με τη διαδικασία εξεύρεσης των μέσων για να το κάνουμε αυτό, ώστε να ξεχνάμε τον αρχικό μας σκοπό.

Μια πανσέληνος στον Καρκίνο δημιουργεί συνήθως ένα δίλημμα μεταξύ της ανάγκης μας να αισθανόμαστε ασφαλείς και να μοιραζόμαστε την αγάπη με την οικογένειά μας και της επιθυμία μας να αποκτήσουμε κύρος και επιτυχία.

Ευτυχώς, αυτή η πανσέληνος στον Καρκίνο φαίνεται να μας υπενθυμίζει αυτό που είναι απαραίτητο καθώς υπογραμμίζει την προστατευτικότητά μας και βοηθά στην έκφρασή της.


Παράδειγμα προς μίμηση

Η Σελήνη στον Καρκίνο είναι η βαθύτερη ανάγκη μας για ασφάλεια. Θέλουμε να προστατεύουμε και να είμαστε υποστηρικτικοί και να νιώθουμε σε αντάλλαγμα και εμείς υποστήριξη και προστασία. Η χαρά βρίσκεται στο κάθε τι που είναι οικιακό και οι νύχτες είναι τρυφερές καθώς τις περνάμε με την οικογένεια και τους αγαπημένους μας.

Τα μητρικά συναισθήματα έρχονται στο προσκήνιο κάτω από αυτό το φεγγάρι στον καρκίνο που φαίνεται να εκπληρώνει απόλυτα την ανάγκη μας να φροντίσουμε εκείνους που αγαπάμε, ενώ παράλληλα μας γεμίζει με την πεποίθηση ότι είμαστε ικανοί να το επιτελέσουμε.

Το μοντέλο παροχέας / υποστηρικτής αναγνωρίζεται από αυτούς που είναι σημαντικοί στη ζωή μας, τη σχέση μας, την οικογένεια μας ή τους συνεργάτες μας, και η αναγνώριση που λαμβάνουμε για τις προσπάθειές μας, μας γεμίζει λάμψη. Όσο περισσότερο φροντίζουμε (Σελήνη στον Καρκίνο) τόσο πιο σεβαστοί γινόμαστε (Ήλιος στον Αιγόκερω).

Αυτό είναι κάτι που με τις περισσότερες Πανσελήνους στον Καρκίνο δεν συμβαίνει, αφού συνήθως αυτή η δύσκολη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι και το ζητούμενο.

Η συγκεκριμένη Πανσέληνος στον Καρκίνο όμως, κρύβει μια υπόσχεση εκπλήρωσης, αφού γίνεται στο μεσοδιάστημα Δία/Πλούτωνα, στις 00° 02′ του Αιγόκερω.

 

Το Μεσοδιάστημα Δία/Πλούτωνα είναι αρκετά σημαντικό και αφορά σε δυνατότητες ανάπτυξης και ανταμοιβής.

Ανάπτυξη η οποία μπορεί να είναι πνευματική – το αποτέλεσμα μετασχηματιστικών διαδικασιών που μας επεκτείνουν εσωτερικά, ή υλική, μέσω ανταμοιβών που έρχονται ως αποτέλεσμα υπομονής και επιτεύξεων στο επιλεγμένο μας επάγγελμα.

Είναι ιδιαίτερα ευοίωνο το ότι ο Ήλιος της Πανσελήνου είναι σε σύνοδο με το μεσοδιάστημα αυτό, μια όψη που μπορεί να φέρει επιτυχία ή να πραγματοποιήσει φιλοδοξίες σε επαγγελματικά θέματα.

Η Σελήνη, ακριβώς απέναντι από αυτό το μεσοδιάστημα, ​​διοχετεύει όλο το δυναμικό ανάπτυξης ακριβώς μέσα στην οικογενειακή δυναμική.

Η επιτυχία έρχεται ως αποτέλεσμα του ότι βάζουμε την καρδιά μας σε αυτό που κάνουμε όχι μόνο ορμώμενοι από την προσωπική μας φιλοδοξία, αλλά και από αίσθημα φροντίδας για τους αγαπημένους μας, με υπεύθυνο και πρακτικό τρόπο.

 

Ενθουσιασμός και αλλαγή

Ο λόγος για τον οποίο αυτή η πανσέληνος μπορεί να συμβιβάσει εποικοδομητικά την πολικότητα μεταξύ του Καρκίνου και του Αιγόκερου, είναι το ότι, όχι μόνο κάνει όψη με το μεσοδιάστημα Δία/Πλούτωνα, αλλά και το γεγονός ότι η αντίθεση ανάμεσα στα δύο Φώτα βοηθιέται σημαντικά από τον πλανήτη Ουρανό.

Ο πλανήτης της αυξημένης συνειδητοποίησης είναι στις 28° 41′ Κριού, σε όψη εξαγώνου και τριγώνου με τη Σελήνη και τον Ήλιο αντίστοιχα.

Η όψη της Σελήνης σε εξάγωνο με τον Ουρανό μας βοηθά να κατευθύνουμε τα ασυνείδητα κίνητρα μας προς το σπίτι και την οικογένεια μας αλλά και να εκφραστούμε με αλήθεια και πρωτοτυπία. Ο ενθουσιασμός γίνεται η διάθεση που επικρατεί και ανυψώνει εμάς και τους αγαπημένους μας.

Ο Ήλιος σε τρίγωνο με τον Ουρανό είναι εφευρετικότητα , επιθυμία για αλλαγή και άνετη μετάβαση προς το καινούριο. Βρίσκουμε υποστήριξη καθώς οι ευκαιρίες προκύπτουν και καθώς αφηνόμαστε διαισθητικά στη ροή. Παραμένουμε ανοιχτοί στις νέες απαιτήσεις. Μπορούμε εύκολα να προχωρήσουμε ή να δοκιμάσουμε κάτι το νέο.

FULL MOON IN CANCER 22 DECEMBER 2018

Σύνθεση

Εύκολα και μέσα στη ροή μπορούμε να διαχειριστούμε τις όποιες αλλαγές στην επαγγελματική και οικιακή ζωή. Ξαφνικές ή νέες περιστάσεις που εμφανίζονται κρύβουν δυνατότητες ανάπτυξης, ενώ τα συναισθήματα μας είναι ένα αμάλγαμα ενθουσιασμού με ώριμη αλλά και τρυφερής συνάμα έκφραση.

Η συναισθηματικότητα που έχει αυτή η Πανσέληνος, η οποία προέρχεται από το Στοιχείο του Νερού το οποίο είναι ισχυρό στο χάρτη – (με τρεις πλανήτες, τον Χείρωνα και τον Βόρειο Δεσμό να είναι σε Ζώδια του Νερού), δεν είναι η υπερβολή για κάλυψη αναγκών του Καρκίνου.

Ούτε είναι, με τρεις πλανήτες στο Γήινο Αιγόκερω, η συναισθηματική ψυχρότητα ή η παρόρμηση που συνήθως έχει το Ζώδιο αυτό.

Αυτή η πανσέληνος είναι η αξιόπιστη και υπεύθυνη έκφραση της τρυφερότητας και της φροντίδας, της τοποθέτησης της σημασίας στο σπίτι, στην οικογένεια και στην ίδια την αίσθηση στο που ανήκουμε, ανεξάρτητα από τις αλλαγές που συμβαίνουν στον έξω κόσμο και στις δημόσιες υποθέσεις μας.


ΣΠΙΤΙ
είναι εκεί όπου εκφράζεται ο αληθινός μας εαυτός, αγαπώντας αυτό που κάνουμε και φροντίζοντας για αυτό και αυτούς που αγαπάμε.

Ναι, αυτή είναι μια πανσέληνος που έχει αναπτυξιακό δυναμικό και μπορεί να φέρει ευκαιρίες ανάλογα με τον Αστρολογικό Οίκο τον οποίο και ενεργοποιεί στο προσωπικό μας ωροσκόπιο.

Μερικές από τις πιθανές εκδηλώσεις της μπορεί να είναι:

  • Οι σχέσεις μας μπορούν να ανανεωθούν αρκεί να δείξουμε τρυφερότητα και ευθύνη
  • Νιώθουμε ότι μας νοιάζονται και έχουμε αναγνώριση για τις προσπάθειές μας από τους κοντινούς μας ανθρώπους με αποτέλεσμα η αυτοεκτίμησή μας να αυξάνεται
  • Πιθανές αλλαγές στο επαγγελματικό και εργασιακό περιβάλλον είναι θετικές ή έχουν εκπλήξεις η οποίες δεν διαταρράσουν την αίσθηση της οικειότητας.
  • Εκκρεμή οικονομικά ζητήματα, που είναι απαραίτητα για την ασφάλειά μας, τώρα φτάνουν σε καλό σημείο.
  • Ευκαιρίες πώλησης ή αγοράς ακινήτων μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά.
  • Αν ψάχνουμε για ένα νέο σπίτι να μετακομίσουμε, μπορούμε να βρούμε ένα που να είναι άνετο και ν’ αξίζει τα χρήματά του.
  • Είναι ιδανική περίοδος να δείξουμε σε εκείνους με τους οποίους είμαστε ρομαντικά συνδεδεμένοι, πόσο νοιαζόμαστε, και αυτό επιστρέφει σε μάς.

Ό,τι αποτέλεσμα και να έχει τελικά αυτή η Πανσέληνος στον Καρκίνο, σίγουρα κάνει την εορταστική περίοδο την πλέον κατάλληλη για να την απολαύσετε μαζί με την οικογένεια και τους αγαπημένους σας, και για να χαλαρώσετε στην άνεση της Χριστουγεννιάτικης εστίας νιώθοντας όμορφα και ασφαλείς.

 

Εύχομαι σε όλες και όλους μια γεμάτη Πανσέληνο στον Καρκίνο, να απολαύσετε την περίοδο των εορτών και Καλά Χριστούγεννα!

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR