ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ – 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020: Το Πληγωμένο Φεγγάρι

Sharing is caring:

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ - 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020


Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 09°08’ του ζωδίου του Κριού και ξυπνάει πληγές σε Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους, και Αιγόκερους, οι οποίοι έχουν γεννηθεί τις τελευταίες ημέρες του α’ δεκαημέρου ή τις πρώτες ημέρες του β΄ δεκαημέρου, αλλά και σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή τον Ωροσκόπο τους κοντά στις μοίρες 07° – 11° των παραπάνω Ζωδίων.

Επηρεάζει επίσης με δυναμικές εντάσεις, Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους που έχουν γεννηθεί στο γ’ δεκαήμερο και ειδικά όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή τον Ωροσκόπο τους και το μεσουράνημα στις μοίρες 22° – 26° των παραπάνω Ζωδίων, αφού αυτοί είναι που δέχονται τις παράπλευρες πιέσεις από τα τετράγωνα του Άρη με Κρόνο και Πλούτωνα.


ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ – 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Από τον αστρολόγο, Andrew Ifandis

 

Η Πανσέληνος στον Κριό, τα μεσάνυχτα το βράδυ της 1 προς 2 Οκτωβρίου, μας καλεί να αντιμετωπίσουμε πληγές και να επουλωθούμε ψυχολογικά.

Είναι ένα Φεγγάρι που φέρνει την έμφαση στις σχέσεις μας. Από τη μία νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε την ατομικότητα και την αλήθεια μας, χωρίς συμβιβασμούς απλά, καθαρά, και σταράτα, και από την άλλη γνωρίζουμε ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει έντονους τριγμούς, διαταράσσοντας τις ισορροπίες σε σχέσεις και συνεργασίες που είναι σημαντικές.

Είναι μια Πανσέληνος η οποία μας κάνει να δούμε καθαρά το που μέχρι τώρα βάζαμε αρκετό νερό στο κρασί μας και δεχόμαστε συμπεριφορές και καταστάσεις από τους άλλους σε κόστος της δικής μας αυτό-έκφρασης μόνο και μόνο για να μην έρθουμε σε αναπόφευκτη ρήξη.

Κάτω από την επίδραση αυτής της Πανσελήνου αυτό είναι ακριβώς και το σημαντικό. Μια υγιής έκφραση του εγώ και της ατομικότητας η οποία να υπηρετεί τη σχέση.

Λίγες μέρες πριν την Πανσέληνο και για τις δύο επόμενες εβδομάδες, καλούμαστε να δούμε πόσο ευάλωτοι είμαστε. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τα συναισθήματα ανεπάρκειας και την αδυναμία μας να συγκρουστούμε και να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας.

Ας δούμε κατάματα τους περιορισμούς μας και ας αφήσουμε στην άκρη τις προφάσεις μας. Είναι τώρα η ώρα, η πίεση και η στεναχώρια που μέχρι σήμερα νιώθαμε, και τα πεπραγμένα που έξυσαν τις πληγές του παρελθόντος, επιτέλους να σταματήσουν.

Οι υγιείς σχέσεις θέλουν αλήθεια και ισότητα. Το “Εγώ” και το “Εμείς” να προχωράνε μαζί, και αυτό να είναι κάτι που επιδιώκουν και οι δύο πλευρές.

Ας εξηγήσουμε λοιπόν στους άλλους τί είναι αυτό που μας πονάει, τί είναι αυτό που μας έχει πληγώσει.

Πόσο εύκολο όμως είναι αυτό, αφού το να δείξουμε πόσο ευάλωτοι είμαστε, είναι ένα νόμισμα με δύο πλευρές.

 

Η Σελήνη είναι στον Κριό και η θέση αυτή την κάνει δυναμική – επιθετική, και πάντα γεμάτη αντίλογο. Έτσι μπορούμε εύκολα να χρωματίσουμε τα βαθύτερα και καταπιεσμένα συναισθήματα μας με ανταγωνισμό ή ακόμα και με θυμό. Ο ορμητικός λοιπόν τρόπος του Κριού δεν είναι ο καλύτερος για να δείξουμε το πώς νιώθουμε, πόσο μάλλον όταν η ένταση των συναισθημάτων κάτω από την επιρροή αυτής της Πανσελήνου είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Βλέπετε η Πανσέληνος αυτή στον Κριό, εκτός από πόνο και ανεπάρκεια είναι και γεμάτη με συσσωρευμένο θυμό, ένταση και ψυχολογικά ξεσπάσματα, καθώς ο Άρης ανάδρομος σχηματίζει όψεις τετραγώνου με τον Κρόνο, τον Πλούτωνα και τον Δία στον Αιγόκερω, – με αποτέλεσμα το μόνο που μπορεί να επικρατήσει, αν δεν καταβάλουμε αρκετή προσπάθεια… είναι πραγματική κόλαση!

Προσοχή στο θυμό λοιπόν γιατί η ισορροπία είναι δύσκολο να διατηρηθεί.

Όμως το να εξηγήσουμε το πως νιώθουμε αλλά και το γιατί το νιώθουμε παραμένει ουσιαστικά σημαντικό. Παρόλο λοιπόν που ενδεχομένως αυτό να δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα και καυγάδες – καθώς το άλλο πρόσωπο μπορεί να αντιδράσει αμυντικά, ή ακόμα και επιθετικά, σε όσα ακούσει, από την άλλη ίσως να είναι και αναγκαία να γίνει μια τέτοια ρήξη.

Αναγκαία γιατί στο δίλλημα του χωρισμού και της αντίδρασης που φέρνει το χιαστί του Ήλιου με τον Ουρανό στο κάθε ένα από τα δύο πρόσωπα, πρέπει να βρεθεί διέξοδος.

Οι θετικές όψεις του Άρη με την Αφροδίτη και τους Δεσμούς της Σελήνης -όψεις που συνδέουν τους δύο κυβερνήτες των Φώτων σε ένα καρμικό πλέγμα που μπορεί να μας εξελίξει, είναι που δίνουν και τη δυνατότητα κάτι καλό να προκύψει μέσα από την διαμάχη και την ένταση. Να μπορέσει να υπάρξει τελικά διέξοδος. Διέξοδος ΕΦΟΣΟΝ ΟΜΩΣ και τα δύο «Εγώ» που είναι στη σχέση, λειτουργήσουν με πνεύμα συνεργασίας και αρμονίας.

Αυτή η Πανσέληνος στον Κριό κρύβει τεράστια ένταση. Όμως πίσω από την ένταση αυτή κρύβεται και η δύναμη που έχει,  είτε να κλείσει πληγές που υποβόσκουν, είτε να μας απελευθερώσει πηγαίνοντάς μας μπροστά.

Το ζητούμενό της δεν είναι να αποφύγουμε τις εντάσεις. Το ζητούμενό της είναι να φύγει το πύον από την πληγή, να καθαρίσει και να προχωρήσουμε παρακάτω.

Και αυτό θα γίνει, αφού πρώτα εμείς οι ίδιοι δούμε κατάματα τις πληγές μας, τις κατανοήσουμε, και τις μοιραστούμε στην συνέχεια με τους αγαπημένους μας. Να τις μοιραστούμε ΟΧΙ για να τους καταλογίσουμε ευθύνη για αυτές, αλλά αντίθετα για να τους ζητήσουμε… να μας τις επουλώσουν…

 


Σε κοσμικό επίπεδο είναι περιττό να αναφέρω ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη πανσέληνος που δυστυχώς θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τις καταστάσεις καθώς η πίεση μεγαλώνει ανάμεσα στην ανάγκη αυτοπροστασίας (Σελήνη στον Κριό σύνοδος με Χείρωνα), την κοινωνική αποστασιοποίηση και την τήρηση της ασφάλειας (Ήλιος στο Ζυγό χιαστί με Ουρανό στον Ταύρο) και την επιβολή περισσότερων μέτρων ή ακόμα και καραντίνας (Άρης τετράγωνο με Κρόνο).

Περισσότερα για το δύσκολο διάστημα που διανύουμε στο άρθρο μου με τίτλο “Η Τέλεια Καταιγίδα”.

 

Σε κάθε περίπτωση εύχομαι σε όλους και όλες μια καλή Πανσέληνο και να είστε όλες και όλοι γεμάτοι υγεία.


“Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR