ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ – 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018: Η Σκοτεινή Νύχτα της Ψυχής

Sharing is caring:

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ


Η Πανσέληνος στον Κριό θα φέρει εντάσεις και δοκιμασίες στις σχέσεις Κριών και Ζυγών και αυξημένες ευθύνες στο σπίτι και τη σταδιοδρομία σε Καρκίνους και Αιγόκερους.

Η σύνοδος του Άρη με το Νότιο Δεσμό επηρεάζει επίσης τα Ζώδια του Σταθερού Σταυρού (Λέοντες, Υδροχόους, Σκορπιούς και Ταύρους).

Η Πανσέληνος αυτή έχει ιδιαίτερη δυναμική και ανάλογα με το πού πέφτει στο προσωπικό μας ωροσκόπιο, θα επηρεάσει όλους εμάς που έχουμε προσωπικούς πλανήτες και σημεία ή γωνίες στα παραπάνω Ζώδια και ιδιαίτερα εκείνους που έχουν γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο των προαναφερθέντων Ζωδίων.


Μια φθινοπωρινή Πανσέληνος στον Κριό λαμβάνει χώρα στις 25 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο χαρακτηρισμός φθινοπωρινή είναι δύο φορές κατάλληλος για αυτή την πανσέληνο, καθώς εκτός από τον εποχικό της χαρακτήρα, περιγράφει επιπρόσθετα τη διάθεση που μας δημιουργεί.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Πρόκειται για μία Πανσέληνο στον Κριό. Η Σελήνη στο ζώδιο του Κριού, όσο θαρραλέα και να είναι, παραμένει ταυτόχρονα ένα εγωκεντρικό και ανυπόμονο φεγγάρι το οποίο, εφόσον προκληθεί, έρχεται ακαριαία και απερίσκεπτα σε αντιπαράθεση.

Μια Σελήνη που βρίσκεται εδώ μας κάνει να ανταποκρινόμαστε γρήγορα και άμεσα στα εξωτερικά ερεθίσματα, κάτι που τώρα που η Σελήνη είναι πλήρως φωτισμένη από τον Ήλιο απέναντι της, γίνεται ακόμα πιο έντονο αφού το φως αναμοχλέυει και φέρνει τα βαθύτερα συναισθήματα στην επιφάνεια.

Κάθε πανσέληνος είναι μια ένταση καθώς κάτι κορυφώνεται ή κάτι φτάνει στην ολοκλήρωση του, και όταν το Φεγγάρι βρίσκεται στον Κριό απέναντι από τον Ήλιο στο Ζυγό, τότε η ένταση είναι οι “‘Αλλοι” και οι “Σχέσεις”.

 • Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί ή συμβιβαστικοί;
 • Μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί;
 • Πρέπει να εκφράσουμε με τόλμη τις ανάγκες μας ή θα πρέπει να βρούμε λεπτεπίλεπτους τρόπους για να καταφέρουμε τους άλλους να καταλάβουν τι ακριβώς θέλουμε από αυτούς;

Αυτά είναι μερικά από τα θέματα αυτής της αρχετυπικής αντιπαράθεσης και η συγκεκριμένη Πανσέληνος στον Κριό φέρνει αυτά τα ζητήματα στο προσκήνιο προσθέτοντας επιπλέον ένα τόνο μελαγχολίας, θερμές διαφωνίες και πικρία στο όλο μείγμα.

 

Οι λέξεις πληγώνουν

Οι κύριοι παίκτες αυτής της συγκεκριμένης Πανσελήνου (Ήλιος και Σελήνη), βρίσκονται ο καθένας με τη σειρά του, σε όψη συνόδου με ένα ακόμη σώμα. Ο Ήλιος στο Ζυγό είναι σε σύνοδο με τον Ερμή, και η Σελήνη είναι σε σύνοδο με το Χείρωνα στον Κριό.

Προσπαθήστε να φανταστείτε τώρα πόσο σημαντικά αλλάζει το όλο μείγμα.

Είναι πολύ δύσκολο για ένα άτομο να συμβιβάσει μία όψη αντίθεσης και να διαχειριστεί την ενέργεια μιας Πανσελήνου, πόσο μάλλον, τις τέσσερις επιπλέον αντιθέσεις που σχηματίζονται στο χάρτη της συγκεκριμένης Πανσελήνου στον Κριό.

 • Ο Χείρωνας είναι σε όψη αντίθεσης με τον Ήλιο
 • Ο Χείρωνας είναι σε όψη αντίθεσης με τον Ερμή
 • Ο Ερμής είναι σε όψη αντίθεσης με την Σελήνη
 • Ο Ερμής είναι σε όψη αντίθεσης με το Χείρωνα

Η ένταση που δημιουργείται από το πλέγμα αυτών των αντιθέσεων θα μπορούσε να παρομοιαστεί με την ένταση που υποβόσκει, ανάμεσα σε μια ήδη πληγωμένη και ευαίσθητη γυναίκα, και σε έναν εγκεφαλικό και διπλωματικό άντρα, ο οποίος προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να τα βρει μαζί της, χωρίς όμως να υποκύψει σε συναισθηματικό εκβιασμό.

Με την πανσέληνο αυτή, όπου ο Ερμής βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ήλιο στο Ζυγό, η λογική επιτάσσει κλίμα συνεργασίας στις συζητήσεις ώστε να αποφευχθούν οι συγκρούσεις.

Θα πρέπει να μιλήσουμε λοιπόν, αλλά θέλει προσοχή στο τι λέμε και πως το λέμε γιατί η αντίθεση Ερμή – Σελήνης δυσκολεύει την έκφραση και μπορεί να μας κάνει επικοινωνήσουμε το πώς νιώθουμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Θέλει προσοχή γιατί τα πληγωμένα συναισθήματα της γυναίκας δεν μπορούν να ανακουφισθούν εύκολα από  την λογική προσέγγιση του άντρα. Ανεξάρτητα από το πόσο ισορροπημένα και συμβιβαστικά λόγια μπορεί να χρησιμοποιήσει, η όψη αντίθεσης ανάμεσα στο Χείρωνα και τον Ερμή ανασύρει αναμνήσεις συναισθηματικού πόνου.

“Μου μιλάς με λόγια, σου μιλάω με συναισθήματα”, απαντά αυτή.

 

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ - 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

 

Σεβασμός, Αλήθεια και Ζεστασιά

Εκτός από τις παραπάνω, ήδη φορτισμένες συναισθηματικά και γεμάτες πίεση αντιθέσεις, ο πλανήτης Κρόνος, βρίσκεται ως ανελέητος κριτής σε όψεις τετραγώνου με όλα τα σώματα που συμμετέχουν σ’ αυτές.

Ο Κρόνος έχει γυρίσει και πάλι ορθόδρομος στο Ζώδιο του Αιγόκερω, από τις 6 Σεπτεμβρίου, και από τη θέση του αυτή απαιτεί αλήθεια, ακεραιότητα και υπευθυνότητα. Ανάμεσα στους σχηματισμούς όψεων της πανσελήνου αυτής, ο Κρόνος είναι ο εστιακός πλανήτης της κορυφής δύο σχηματισμών Tαυ-Τετραγώνου, οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν τη σύνοδο Σελήνης – Χείρωνα στη μία πλευρά και την σύνοδο Ήλιου – Ερμή στην άλλη.

Επομένως, εάν συμπεριλάβουμε και τον Κρόνο, έχουμε τέσσερις ακόμα αστρολογικές όψεις που ρίχνουν τον κατηφή και σκυθρωπό τόνο τους στην όλη εικόνα.

 • Ο Κρόνος σε τετράγωνο με τον Ήλιο
 • Ο Κρόνος σε τετράγωνο με τον Ερμή
 • Ο Κρόνος σε τετράγωνο με την Σελήνη
 • Ο Κρόνος σε τετράγωνο με το Χείρωνα

Για να συνεχίσω με το παραστατικό παράδειγμα που έδωσα πριν, ο άντρας πρέπει να εξισορροπήσει ανάμεσα, στο να είναι υπερβολικά αυστηρός με αποτέλεσμα να ασκήσει πολύ συναισθηματική πίεση στη γυναίκα από τη μία πλευρά, και στον να μην καταφέρει να προσδιορίσει σαφώς το ποια είναι τα όρια του από την άλλη, κάτι που θα οδηγήσει στο αυτά να μη γίνουν σεβαστά, για μια ακόμη φορά.

Πρέπει να σκεφτεί καθαρά και να είναι δίκαιος, αποφεύγοντας τις παρεξηγήσεις και τις πιο σκοτεινές εκφάνσεις του.

Η γυναίκα πρέπει να βρει το θάρρος να ξεπεράσει τη θλίψη και τους φόβους της και να αντιμετωπίσει την κατάσταση, κατανοώντας ότι όλο αυτό είναι μια φυσική διαδικασία για την επιτυχή αντιμετώπιση των ζητημάτων που εγείρονται στις σχέσεις και κάτι το οποίο μπορεί στο τέλος να οδηγήσει σε συναισθηματική επούλωση και γενικότερη καλυτέρευση.

Δεν χρειάζεται να αισθάνεται ανεπαρκής, αντίθετα, το τετράγωνο που κάνει ο Κρόνος, ο σπουδαίος δάσκαλος, με το Χείρωνα, τον πληγωμένο θεραπευτή, είναι μια πρόκληση ώστε να φέρεται στον εαυτό της και το σύντροφό της με σεβασμό και συνάμα ζεστασιά.

Το τετράγωνο Χείρωνα – Κρόνου είναι η απαραίτητη τριβή που πρέπει  να γίνει γώστε να ξεπεράσει το εμπόδιο του πόνου και να μπορέσει να εκφράσει τελικά τα συναισθήματά της με αλήθεια και καλοσύνη.

 

Έναυσμα για επούλωση

Αυτό θα ήταν το ιδανικό, όλοι μας να μπορούμε να κατανοούμε βιωματικά τις σκληρές όψεις και να τις χρησιμοποιήσουμε εύκολα εποικοδομητικά, αλλά όπως γνωρίζουμε, αυτό είναι κάτι που λέγεται εύκολα αλλά γίνεται δύσκολα.

Η Πανσέληνος στον Κριό είναι ένα πολύ σημαντικό Φεγγάρι, με τον Άρη να βρίσκεται σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό στην 4° του Υδροχόου, μια μοίρα η οποία ενεργοποιεί την Σεληνιακή Έκλειψη της 27ης Ιουλίου. Όλα τα ζητήματα που προέκυψαν από το δύσκολο καλοκαίρι πρέπει τώρα να τα δούμε κατάματα και να τα αντιμετωπίσουμε, ακόμα και με τον κίνδυνο οριστικής ρήξης η κλεισιμάτων.

Ο Άρης όμως τη φορά αυτή είναι ορθόδρομος, και ευτυχώς είναι σε όψη εξαγώνου με τη Σελήνη στον Κριό (την οποία κυβερνά επίσης), και σε όψη τριγώνου με τον Ήλιο στο Ζυγό. Όψεις οι οποίες χαλαρώνουν την ένταση και βοηθούν τη συζήτηση και το να βρούμε κοινό έδαφος.

Απαιτείται όμως συνεργατικό πνεύμα, υγιής έκφραση του εγώ και εκλογίκευση των απωθημένων συναισθημάτων, με πραγματικά Υδροχοϊκό πνεύμα.

Και υπομονή…

 

Αυτή η Πανσέληνος στον Κριό είναι η Σκοτεινή Νύχτα της Ψυχής, μια νύχτα που κρύβει τη δυνατότητα της επούλωσης που μεταμορφώνει εμάς και τις σχέσεις μας.

Προσπαθήστε.

Όπως έχει πει ο Joseph Campbell:


“Η Σκοτεινή Νύχτα της Ψυχής συμβαίνει λίγο πριν την αποκάλυψη.

Όταν όλα χάνονται και όλα φαίνονται σκοτεινά,  τότε ακριβώς είναι

που έρχεται η νέα ζωή και όλα όσα χρειάζονται.”


 

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR