ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Sharing is caring:

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022


ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Από τον αστρολόγο Andrew Ifandis


Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 16°32′ του ζωδίου του Κριού. Θα την αισθανθούμε όλοι και όλες μας, όποιο Ζώδιο και να είμαστε, και κάπως περισσότερο Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι, που έχουν γεννηθεί στα μέσα και προς το τέλος του δευτέρου δεκαημέρου, αλλά και όσοι και όσες από εσάς έχετε προσωπικούς πλανήτες ή τον Ωροσκόπο σας, κοντά στις μοίρες 14° – 19° των παραπάνω Ζωδίων.


Επικοινώνησε μαζί μου για προσωπική συνεδρία

Facebook Messenger   |   Instagram   |   Φόρμα επικοινωνίας


 

H επερχόμενη Πανσέληνος στον Κριό ρίχνει το φως της σε ένα καλά κρυμμένο, ευάλωτο κομμάτι μέσα μας και μας δίνει την ευκαιρία να βρούμε το κουράγιο να αντιμετωπίσουμε την τρωτότητά μας και να γίνουμε σοφότεροι.

Η ενέργειά της είναι γλυκόπικρη. Είναι πικρό φάρμακο και βάλσαμο μαζί για τις σχέσεις. Ειδικά για όσες έχουν ταλαιπωρηθεί το τελευταίο διάστημα αλλά και συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται από το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού.

Είναι μια ευκαιρία για θεραπεία.

Το Φεγγάρι αυτό φέρνει στην επιφάνεια θέματα ταυτότητας και προσωπικής έκφρασης και μας καλεί να βρούμε μια δύσκολη ισορροπία στις σχέσεις μας. Μια ισορροπία ανάμεσα στο πως να μη χάνουμε τον εαυτό μας μέσα στη σχέση, καθώς το πληγωμένο «εγώ» μας λαχταρά το «εμείς», και στο πως να εκφράσουμε αυτό το «εγώ» με έναν τρόπο τέτοιο ώστε ούτε να πληγώσουμε αλλά και ούτε να πληγωθούμε.

Για όσους και όσες από εσάς είστε μόνοι και μόνες, η Πανσέληνος αυτή στον Κριό, είναι πολύ πιθανό να ξυπνήσει έντονα μέσα σας την ανάγκη για συντροφικότητα και μοίρασμα, με αποτέλεσμα συναισθήματα ανεπάρκειας και αυτό-λύπησης να σας πλημμυρίσουν.

­

Το Πικρό

Από τη μία πλευρά έχουμε την Σελήνη στον Κριό σε σύνοδο με τον Χείρωνα. Οι συναισθηματικές μας ανάγκες είναι τονισμένες και καθώς χρωματίζονται έντονα με ορμητικότητα και ανυπομονησία, είναι αρκετά εύκολο να νιώσουμε ότι δεν διεκδικούμε τα θέλω μας όσο πρέπει.

Και αφού αυτά δεν ικανοποιούνται, είναι αρκετά εύκολο να νιώσουμε ευάλωτοι και τρωτοί. Αποτέλεσμα.. η τρωτότητα αυτή μας κάνει να θυμώνουμε με τον εαυτό μας αρχικά… και με τους άλλους στη συνέχεια.

Έτσι η ένταση ελλοχεύει και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες ημέρες γιατί η μεταστροφή μας από ένα πληγωμένο πλασματάκι σε ένα αγριεμένο και επιθετικό θηρίο μπορεί να γίνει απότομα από τη μία στιγμή στην άλλη.

 

Το Γλυκό

Από την άλλη πλευρά έχουμε τον Ήλιο σε σύνοδο με την Αφροδίτη στο Ζυγό. Μια θαυμάσια σύνοδος η οποία θα κορυφωθεί στις 22 Οκτωβρίου, με το σημείο του Αστεριού της Αφροδίτης (Venus Star Point) να είναι και πάλι στο Ζώδιο του Ζυγού μετά από 140 χρόνια, αφού την τελευταία φορά που έγινε και πάλι κάτι τέτοιο, ήταν το 1880. (Θα μιλήσουμε αναλυτικά σε επόμενο άρθρο για αυτό).

Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Ήλιο, ειδικά τώρα που είναι στο Ζώδιο του Ζυγού, μας κάνει δημοφιλείς, βοηθά στο να έχουμε καλή διάθεση, κάνει την έκφρασή μας περισσότερο γλυκιά και βοηθάει σε αρμονικές σχέσεις. Ο Ήλιος από το Ζυγό δεν κολλάει σε εγωισμούς και θέλει να ενώσει και πάλι τις αντιθέσεις, ενώ η Αφροδίτη γεμάτη χάρη νιώθει τόσο γεμάτη αξία, που δεν έχει καμία όρεξη να ασχοληθεί με διασπαστικούς για τις σχέσεις εγωιστικούς συναισθηματισμούς.

Η έλξη, ο έρωτας, η χάρη και η ομορφιά είναι τα ποθούμενα για όσους και όσες είναι μόνοι και μόνες. Είναι επίσης τα ζητούμενα για σχέσεις που έχουν ταλαιπωρηθεί, και είναι αυτά τα ίδια η λάμψη αυτή που εκπέμπετε όσοι και όσες είστε ήδη σε αρμονικές σχέσεις ή είστε σε αρμονία με τον εαυτό σας.

 

Η Πληγή και η Θεραπεία

Να λοιπόν πως προκύπτει η ένταση ανάμεσα στις δύο αντιθετικές ενέργειες Πικρό – Γλυκό.

Για σχέσεις που έχουν ταλαιπωρηθεί, ο ένας από τους δύο αναζητά την αρμονία και την συμφιλίωση και ο άλλος διεκδικεί το δίκιο του θεωρώντας ότι έχει αδικηθεί. Ο ένας προσπαθεί να ενώσει θετικά και ο άλλος ξύνει ξανά και ξανά την πληγή, με αποτέλεσμα το πύον να συνεχίζει να βγαίνει.

Αυτή η Πανσέληνος στον Κριό κρύβει τεράστια ένταση. Πίσω όμως από αυτή την ένταση κρύβεται και η δύναμη που έχει να κλείσει τις πληγές μας και να μας απελευθερώσει προχωρώντας μας μπροστά.

Ο στόχος αυτής της Πανσελήνου στον Κριό δεν είναι να μπούμε στη σύγκρουση και την αντιπαράθεση. Στόχος της είναι να βγάλει το πύον από την πληγή, να την καθαρίσει και να την επουλώσει.

Και αυτό θα συμβεί, αν πρώτα εμείς οι ίδιοι αποδεχτούμε τις πληγές μας, κατανοήσουμε ότι η τρωτότητα δεν σημαίνει και ανεπάρκεια, και στη συνέχεια μοιραστούμε το τι μας πονάει με τους αγαπημένους μας.

Να το μοιραστούμε και ΟΧΙ να τους κατηγορήσουμε για τον πόνο αυτό, αλλά αντίθετα να τους ζητήσουμε… να μας τον επουλώσουν. Θέλει πνεύμα συγκατάθεσης και συμφιλίωσης.

Για όσους και όσες είστε μόνοι το Φεγγάρι αυτό είναι ιδανικό για να αντιμετωπίσετε κατάματα και να ξεπεράσετε τυχόν αισθήματα ανασφάλειας και ανεπάρκειας και να αγκαλιάσετε περισσότερο τον εαυτό σας. Η επούλωση ξεκινάει με αγκαλιά. Συναισθηματική και σωματική.

Απολαύστε την καλή διάθεση με τους φίλους σας αντί να μείνετε στο συναίσθημα της ανάγκης για σχέση, και να κατεβάσετε τα στάνταρ σας προκειμένου να γίνει κάτι τέτοιο.

 

Η μερική βοήθεια του Κρόνου – Το απόσταγμα Χείρωνα, Κρόνου-Ουρανού

Μερικώς βοηθητικά, επάνω στην αντίθεση που σχηματίζουν Ήλιος – Αφροδίτη και Σελήνη – Χείρωνας, επάνω στο Γλυκό -Πικρό δηλαδή,  έρχεται ο Κρόνος. Ακόμα ανάδρομος και μάλιστα αργός (άρα ρίχνει έντονα την ενέργειά του), στο Ζώδιο του Υδροχόου.

Ο λόγος που είναι μερικά βοηθητικός, ενώ σχηματίζει τις ευνοϊκές όψεις εξαγώνου και τριγώνου με τον άξονα της Πανσελήνου, είναι ότι στην ενέργειά του μεταφέρει επίσης και την ενέργεια του τετραγώνου το οποίο κάνει με τον Πλανήτη Ουρανό. Τον Ουρανό από τον Ταύρο ο οποίος είναι σε όψη χιαστί και τριαντάρας με τα δύο Φώτα.

Όλα τα παραπάνω τεχνικά, σημαίνουν με απλά λόγια ότι το διάστημα λίγο πριν αλλά και τις δύο εβδομάδες μετά την Πανσέληνο είναι ιδιαίτερα καθοριστικό. Έχει την δυνατότητα να επουλώσει σχέσεις, αλλά και να δημιουργήσει καινούριες αφού ευνοούνται οι γνωριμίες και η κοινωνικότητα. Προϋπόθεση για αυτά όμως είναι τον να μην είμαστε βιαστικοί ή παρορμητικοί στις κρίσεις και στις αντιδράσεις μας αλλιώς θα γευτούμε μόνο την Πίκρα και όχι την Γλύκα.

Δηλαδή, όπως μας εξηγούν οι σοφοί Χείρωνας και Κρόνος:

Δεν κρίνουμε τον εαυτό μας και δεν είμαστε αυστηροί μαζί του, στην περίπτωση που είμαστε μόνοι και μόνες. Αντίθετα απολαμβάνουμε την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας μοιραζόμενοι ευχάριστο χρόνο και βγαίνοντας όσο περισσότερο μπορούμε με φίλους και φίλες, ενώ παραμένουμε ανοιχτοί και ανοιχτές για κάτι το καινούριο.

Δεν πέφτουμε με τα μούτρα σε μια νέα γνωριμία αλλά της δίνουμε τον απαραίτητο χρόνο για να ωριμάσει προτού αρχίσουμε να ονειρευόμαστε τη συνέχεια της και τη δέσμευση.

Δεν ενεργούμε μόνο με το θυμικό σε υπάρχουσες σχέσεις γιατί το τετράγωνο με τον Ουρανό τις δοκιμάζει έντονα. Αντίθετα δουλεύουμε ΜΟΝΟ για την επούλωση, γιατί αλλιώς κάθε μάχη θα πληγώσει περισσότερο.

Δεν επαναπαυόμαστε στην αρμονία και την ομορφιά που ήδη απολαμβάνουμε με το ταίρι μας αλλά δουλεύουμε συνειδητά για να τις διατηρήσουμε τις επόμενες ημέρες.

Το Φεγγάρι αυτό θέλει να δοκιμάσει, και να δυναμώσει όλους και όλες μας, ανεξάρτητα από το σε τι κατάσταση είναι τα αισθηματικά μας.

Είναι η κατάλληλη περίοδος για θεραπεία και επούλωση, και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε να έχετε μια όμορφη πανσέληνο ανεξάρτητα από το σε ποια από τις κατηγορίες ανήκετε.

 

Καλή και Θεραπευτική Πανσέληνο σε όλους και όλες!

 

Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media


Επικοινώνησε μαζί μου για προσωπική συνεδρία

Facebook Messenger   |   Instagram   |   Φόρμα επικοινωνίας

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR