ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ – 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018: Η Ισορροπία Μετατοπίζεται

Sharing is caring:

Full Moon in Scorpio 2018


Η Πανσέληνος  πραγματοποιείται στις 09° 38’ του ζωδίου του Σκορπιού. Επηρεάζει έντονα Σκορπιούς, Ταύρους, Λέοντες, και Υδροχόους οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου ή στις αρχές του δευτέρου δεκαημέρου. Επηρεάζει επίσης όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 7° – 11° του Σταθερού σταυρού.


Πρελούδιο

Από τη μέρα της Νέα Σελήνης στον Κριό που έγινε πριν δύο εβδομάδες, το φεγγάρι ταξίδεψε ήδη στο μισό του μηνιαίου του κύκλου. Μετακινήθηκε από Ζώδιο σε Ζώδιο μέχρι που έφτασε στο Ζώδιο του Σκορπιού και τώρα λάμπει μέσα στη νύχτα αντανακλώντας το φως που στέλνει ο Ήλιος από το Ζώδιο του Ταύρου.

Η αντανάκλαση αυτή είναι μια κορύφωση. Αντικατοπτρίζει ένα σημείο καμπής σε μια διαδικασία που ξεκίνησε με τη Νέα Σελήνη στον Κριό, μια διαδικασία που μας αφύπνισε και μας έβαλε στο κέντρο των εξελίξεων.

Η Νέα Σελήνη που πέρασε ήταν η ώθηση που μας έσπρωξε, και τώρα, η Πανσέληνος στον Σκορπιό, είναι η συναισθηματική μας απόκριση σε μια ανάγκη έντονα χαραγμένη στο εσωτερικό της ψυχής μας. Απαντά στην ανάγκη μας για ουσιαστική και γεμάτη νόημα ένωση που θα μας μεταμορφώσει. Η Πανσέληνος αυτή είμαστε εμείς οι ίδιοι που επιθυμούμε ν’ αναγεννηθούμε.

Κάθε Πανσέληνος που γίνεται στο ζώδιο του Σκορπιού φέρνει στο προσκήνιο έντονες επιθυμίες, αλλά με την Πανσέληνο αυτή μπορούμε πράγματι να κάνουμε τη διαφορά.


Τώρα είναι που γέρνουμε τη ζυγαριά. Με αυτή την Πανσέληνο στον Σκορπιό πραγματοποιείται η μετατόπιση που τα θέτει όλα σε κίνηση.


Πράξη 1 – Μετατόπιση ισορροπίας

Υπάρχουν τρεις ισχυροί αστρολογικοί δείκτες που δίνουν στη συγκεκριμένη Πανσέληνο ένα μοιραίο ή, όπως μου αρέσει περισσότερο να αποκαλώ, εξελικτικό χαρακτήρα.

Η Σελήνη από τις 9°38′ του Σκορπιού είναι σε αντίθεση με τον Ήλιο στον Ταύρο. Ταυτόχρονα τα δύο Φώτα κάνουν όψη τετραγώνου με τους Δεσμούς της Σελήνης που βρίσκονται στις 10° 30′  του άξονα Λέοντα – Υδροχόου. Αυτός είναι ο άξονας των προηγούμενων και επόμενων εκλείψεων και στην πραγματικότητα, αν προσέξει κανείς, αυτή η πανσέληνος δεν κάνει τετράγωνο μόνο με τους δεσμούς, αλλά τετραγωνίζει επίσης την Ολική Σεληνιακή Έκλειψη της 31ης Ιανουαρίου.

Αυτή η “κοσμική σύμπτωση” συνδέει τη σεληνιακή έκλειψη με την πανσέληνο και υποδηλώνει ότι συναισθηματικά ζητήματα που εκδηλώθηκαν αμέσως μετά την Έκλειψη του Ιανουαρίου, καταστάσεις που έβραζαν κάτω από επιφάνεια για όλο αυτό το διάστημα, φτάνουν πλέον σε ένα κρίσιμο σημείο.

Δεν μπορούμε πλέον να εξισορροπούμε ανάμεσα σε υλική σταθερότητα (Ταύρος) και συναισθηματική ασφάλεια (Σκορπιός). Τώρα είναι η στιγμή που η ισορροπία μετατοπίζεται προς την μία ή την άλλη πλευρά και σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας περιόδου στη ζωή μας.

 

Πράξη 2 – Εκδήλωση

Ο Κρόνος είναι πλέον ανάδρομος και από την 9η μοίρα του Αιγόκερω, σχηματίζει στενές όψεις τρίγωνου – εξάγωνου με την Πανσέληνο στον Σκορπιό.

Ο δεύτερος αυτός παράγοντας δίνει στην Πανσέληνο αρκετή σοβαρότητα. Ο Κρόνος, ο μεγάλος δάσκαλος, μας δίνει την ευκαιρία, όχι μόνο να πειθαρχήσουμε τα έντονα συναισθήματα αυτής της πανσελήνου αλλά και να διευκολύνουμε την εκδήλωση της θέλησής μας και την επίτευξη προσωπικών στόχων μας.

Αυτό που κάνει ο Κρόνος είναι ότι, μέσα από την ένταση που αντιπροσωπεύει αυτή η πανσέληνος, καταφέρνει και υλοποιεί μια πραγματικότητα. Το γεγονός ότι είναι ανάδρομος τονίζει για άλλη μια φορά ότι τα όσα εκτυλίσσονται έχουν καρμική χροιά.

 

Πράξη 3 – Αναπτυξιακά μοτίβα

Ο τρίτος αστρολογικός παράγοντας που υποδηλώνει εξελικτικό χαρακτήρα είναι ο σχηματισμός Trapeze που σχηματίζεται στο χάρτη αυτής της Πανσελήνου.

Πρόκειται για ένα σύνθετο σχηματισμό όψεων ο οποίος αποτελείται από την ένωση δύο Τριγώνων της Μάθησης που ενώνονται το ένα δίπλα στο άλλο και με δύο από τα σημεία \ πλανήτες  του σε όψη τριγώνου μεταξύ τους. Το Trapeze στο χάρτη της Πανσελήνου έχει στις γωνίες του, τον Κρόνο, τη Σελήνη, τον Βόρειο Δεσμό και τον Ερμή.

Αυτός ο σχηματισμός, με τον πολλαπλό συνδυασμό όψεων του, υποδηλώνει μια σειρά κυκλικών διαδικασιών μάθησης που τελικά οδηγούν σε προσωπική ανάπτυξη.

 

Finale

Όλα τα παραπάνω υποδηλώνουν ένα και μόνο γεγονός.

Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την αναπόφευκτη αποκορύφωση και τη λήψη σημαντικών αποφάσεων.

Το γεγονός ότι από τα δύο Φώτα, η Σελήνη είναι αυτή που σχηματίζει τις περισσότερες όψεις σημαίνει ότι το πώς νιώθουμε είναι που θα κάνει τελικά όλη τη διαφορά με αυτή την Πανσέληνο.

Είναι τα συναισθήματά μας που θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα και υπό αυτό το πρίσμα είναι ευνοϊκό  το ότι η Σελήνη είναι σε σύνοδο με τον Δία και βρίσκεται επίσης σε όψη τριγώνου με τον Ποσειδώνα.  Άρα είμαστε εμπνευσμένοι και πιστεύουμε διαισθητικά ότι μετά από την αρχική αναταραχή, αυτό που θα προκύψει θα είναι θετικό.

 

Επίλογος

Αυτή η Πανσέληνος στον Σκορπιό είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδος ειδικά για εκείνους που έχουν προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 9η μοίρα του Σταθερού σταυρού. Ανάλογα με τους οίκους τους οποίους ενεργοποιεί στο προσωπικό μας ωροσκόπιο μπορεί να σημαίνει:

  • Ζητήματα που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα τέλη Ιανουαρίου έχουν πλέον φθάσει στο αποκορύφωμά τους.
  • Απόφαση για μετακόμιση σε άλλο σπίτι ως αποτέλεσμα αναστάτωσης που βιώνουμε από τα λοιπά μέλη της οικογένειας.
  • Αλλαγές στο πλαίσιο της οικογενειακής δυναμικής που έχουν σαν αποτέλεσμα πράξεις που μας οδηγούν σε εντελώς νέα πορεία.
  • Για κάποιες γυναίκες, η συνειδητοποίηση ότι η συναισθηματική οικειότητα έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από την υλική ασφάλεια γίνεται πλέον βιωμένη βεβαιότητα.
  • Για κάποιους άνδρες, παθιασμένα συναισθήματα για κάποια γυναίκα που είχαν πρόσκαιρα τεθεί στην άκρη, ξαναζωντανεύουν και το παιχνίδι ξαναρχίζει.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο …όπως και να μας επηρεάσει τελικά, αυτή είναι μια Πανσέληνος που θα την αισθανθούμε έντονα.

 

 

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR

Leave a Reply