ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018: Η Σταθερότητα ταράζεται

Sharing is caring:

FULL MOON IN TAURUS OCTOBER 2018


Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 01° 13’ του ζωδίου του Ταύρου. Επηρεάζει έντονα Ταύρους και Σκορπιούς, καθώς επίσης και Λέοντες και Υδροχόους, οι οποίοι έχουν γεννηθεί τις πρώτες ημέρες του Ζωδίου τους, αλλά επίσης και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 0°–3° του Σταθερού σταυρού.

Η εγγύτητα της μοίρας της Πανσελήνου με τις τελευταίες μοίρες του Παρορμητικού Σταυρού, επηρεάζει επίσης Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους οι οποίοι έχουν γεννηθεί τις τελευταίες δύο ημέρες του Ζωδίου τους, αλλά επίσης και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 28°–29° του Παρορμητικού σταυρού


Μια δύσκολη Πανσέληνος πραγματοποιείται στο Ζώδιο του Ταύρου στις 24 Οκτωβρίου.

Κάθε πανσέληνος είναι ένα σημείο κορύφωσης. Συνήθως σηματοδοτεί μια περίοδο όπου διαδικασίες ή γεγονότα που έχουν ξεκινήσει δύο εβδομάδες πριν με την Νέα Σελήνη, φθάνουν τώρα στο αποκορύφωμά τους.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, όταν έχουμε πανσέληνο, είμαστε συνήθως φορτισμένοι με ένταση. Τώρα είτε ολοκληρώνουμε με επιτυχία αυτό που είχε αρχίσει τότε, είτε βλέπουμε καθαρά τι μας λείπει, τι είναι αυτό που πρέπει να διορθώσουμε και καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε τις ενέργειές μας ή τη στάση μας.

 

Η Πανσέληνος στον Ταύρο

Όταν η Πανσέληνος γίνεται στο Ζώδιο του Ταύρου, η ένταση που αισθανόμαστε προκύπτει από την αντίφαση ανάμεσα στην ανάγκη μας να αισθανόμαστε συναισθηματικά ασφαλείς, με πρακτικούς και απλούς όρους, ενώ ταυτόχρονα επιθυμούμε ν’ αλλάξουμε, θέλουμε διέγερση και συναισθηματικά ερεθίσματα και ελκόμαστε από το πολύπλοκο.

Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι οι περιστάσεις είναι πράγματι μεταμορφωτικές, και να αναμοχλεύουν μέσα μας αισθήματα ανασφάλειας και την ανάγκη για σιγουριά, η την ανάγκη να κρατηθούμε σφιχτά σε κάτι αγαπητό, κάτι που μας δίνει την αίσθηση ή το  πρόσχημα της ασφάλειας που τόσο χρειαζόμαστε.

Αυτή η δεύτερη περίπτωση είναι περισσότερο ταιριαστή στην ενέργεια της συγκεκριμένης Πανσελήνου στον Ταύρο που πραγματοποιείται τη νύχτα της 24ης  Οκτωβρίου και φέρνει αρκετή ένταση στον πως σχετιζόμαστε.

 

Συσσωρευμένα συναισθήματα

FULL MOON IN TAURUS OCTOBER 2018Αν εξετάσουμε το χάρτη αυτής της Πανσελήνου στον Ταύρο, το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει είναι ο Κοσμικός Σταυρός που σχηματίζεται στα Σταθερά Ζώδια.

Ο Άξονας των Δεσμών στον Λέοντα – Υδροχόο σχηματίζει στενές όψεις τετραγώνου με την σύνοδο Ήλιου και Αφροδίτης στο Σκορπιό και με τη σύνοδο Σελήνης και Ουρανού στον Ταύρο. Είναι σαν αυτή η πανσέληνος να είναι ένα κομβικό σημείο, ένα σταυροδρόμι, όπου η καταπιεσμένη ενέργεια έχει φτάσει στο μέγιστο σημείο της και η πίεση πρέπει να βρει τρόπο να απελευθερωθεί.

Η ανισορροπία που παρουσιάζει ο Άξονας της Πανσελήνου, ο Ήλιος μαζί με την Αφροδίτη που είναι σε όψη αντίθεσης με τη Σελήνη και τον Ουρανό, αντιπροσωπεύει μια κρίση απαραίτητη για την περαιτέρω ανάπτυξή μας.


Υπάρχει ένα καρμικό και εξελικτικό μάθημα που μπορούμε να πάρουμε εδώ, αρκεί να είμαστε σε θέση να ενσωματώσουμε με εποικοδομητικό τρόπο την αντίθεση αυτής της Πανσελήνου.


Φαίνεται ότι είναι εύκολο να αναλωνόμαστε σε εγωιστικές εκφράσεις του εαυτού μας (Βόρειος Δεσμός στο Λέοντα), οι οποίες έχουν τις ρίζες τους σε μια εφηβική και ανεύθυνη αίσθηση ατομισμού (Νότιος Δεσμός στον Υδροχόο), και που τώρα επηρεάζουν δυσάρεστα τις σχέσεις μας.

Ή για να είμαι πιο ακριβής, ανεξάρτητα από το αν είμαστε σε μια σχέση ή είμαστε μόνοι μας, αυτό που δημιουργεί ο Κοσμικός Σταυρός είναι το να προκαλεί τριγμούς στην αίσθηση της αυτοεκτίμησης μας και στην αίσθηση της συναισθηματικής μας ασφάλειας, όπως αυτά υποδηλώνονται από τον άξονα Ταύρου – Σκορπιού.

Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε, και είναι και το δύσκολο της υπόθεσης,  είναι να γυρίσουμε την εικόνα ανάποδα.

Να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια του Άξονα τον Δεσμών με τον αντίθετο τρόπο. Να ξεκινήσουμε την προσέγγισή μας από το κλίμα συνεργασίας και το ψύχραιμο πνεύμα που έχει ο Υδροχόος και να προχωρήσουμε προς το να εκφραστούμε με τη ζεστασιά, τη δημιουργικότητα, και την αγάπη που ένας Λέοντας επιδεικνύει στις καλύτερες στιγμές του.

Η παραπάνω προσέγγιση θα συμβάλει στο να εκφραστεί η αντίθεση που εκφράζει αυτή η Πανσέληνος με ωφέλιμο τρόπο, αλλά είναι πράγματι πολύ δύσκολο το να καταφέρουμε κάτι τέτοιο και αυτό επειδή ο Κοσμικός Σταυρός είναι στα Σταθερά Ζώδια, υποδηλώνοντας πείσμα και δυσκολία στο να χαλαρώσουμε.

FULL MOON IN TAURUS OCTOBER 2018

 

Η Αποδιοργάνωση των Σχέσεων.

Η ένταση της Πανσελήνου αυτής δεν προκύπτει μόνο ως αποτέλεσμα της πολικότητας Ήλιου και Σελήνης στον Άξονα Ταύρου – Λέοντα.

Είναι μια ένταση που ενισχύεται ιδιαίτερα από τον πλανήτη Ουρανό ο οποίος βρίσκεται σε σύνοδο με τη Σελήνη. Ανάδρομος και τοποθετημένος στην ισχυρή 0° του Ταύρου, ο Ουρανός δημιουργεί συναισθήματα τσιτωμένα με οκτάνια νευρικότητας. Θέλουμε να νιώθουμε ελεύθεροι και να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας φόρα παρτίδα, ανεξάρτητα από κανόνες και συμβάσεις.

Επιπρόσθετα ο πλανήτης Ουρανός σχηματίζει και όψεις αντίθεσης με τον Ήλιο και την Αφροδίτη που βρίσκονται στον Σκορπιό.

Η αντίθεση του με τον Ήλιο φέρνει επαναστατικότητα, ανεξαρτησία και ανάγκη να ξεφύγουμε από χειραγωγικές και συναισθηματικά πολύπλοκες σχέσεις.

Ο Ουρανός καθώς είναι σε σύνοδο με την Σελήνη, η οποία είναι σε έξαρση στον αισθησιακό Ταύρο, δημιουργεί όψη αντίθεσης με τη σεξουαλικά φορτισμένη Αφροδίτη, η οποία κινείται ανάδρομη στον Σκορπιό. Αυτός είναι ένας συνδυασμός ενεργειών που μας κάνει να προτιμάμε περισσότερο το να ικανοποιούμε τις ηδονιστικές μας ανάγκες από το να μοιραζόμαστε βαθιά, συναισθηματική σύνδεση.

Έτσι, είτε περισσότερη ελευθερία είναι αυτό που χρειαζόμαστε, είτε είμαστε γεμάτοι με ενθουσιασμό για νέες ερωτικές σχέσεις, είτε ένα ξαφνικό νέο ρομάντζο εμφανίζεται.

Όποια και να είναι η περίπτωση, η ερωτική μας ζωή ταράζεται και αποδιοργανώνεται και είναι πάρα πολύ πιθανό να αλλάξει κάτω από αυτό το συνδυασμό όψεων.

 

Η ενεργοποίηση της επόμενης Έκλειψης

Ότι και να διαδραματίσει τις επόμενες εβδομάδες η συμμετοχή του Ουρανού στην Πανσέληνο, θα είναι κάτι το οποίο μπορεί να επαναληφθεί ή να ολοκληρωθεί με την Ολική Σεληνιακή Έκλειψη στις 21 Ιανουαρίου 2019.

Η έκλειψη πραγματοποιείται στις 0 ° 52′ του Λέοντα και ο Ουρανός στο χάρτη της Πανσελήνου αυτής σχηματίζει όψη τετραγώνου με την μοίρα της έκλειψης και την ενεργοποιεί, προκαλώντας έτσι γεγονότα ή καταστάσεις που θα μας απασχολήσουν ξανά την περίοδο της Σεληνιακής Έκλειψης του Ιανουαρίου.

 

Η Σταθερότητα διαταράσσεται

Οι συνθήκες που δημιουργεί η Πανσέληνος στον Ταύρο διαταράσσουν τη σταθερότητα και την ηρεμία μας.

Είναι μια πανσέληνος που μπορεί να επηρεάσει βαθιά τις σχέσεις και τον τρόπο με τον οποίο συνδεόμαστε. Είναι φορτισμένη με ένταση, φέρνει την ανάγκη για ελευθερία και για την έντονη έκφραση της ατομικότητάς μας.

Οι μόνοι σταθεροποιητικοί παράγοντες στο χάρτη της πανσελήνου, είναι ότι ο Κρόνος σχηματίζει όψεις τριγώνου με τη Σελήνη και τον Ουρανό, καθώς και όψη εξαγώνου με την Αφροδίτη. Οι όψεις αυτές μετριάζουν την απορρύθμιση και λειτουργούν ωφέλιμα για τις σχέσεις, οι οποίες σε άλλη περίπτωση θα μπορούσαν πολύ εύκολα να σπάσουν κάτω από την πίεση.

Τα συναισθήματα, αν και τεταμένα, μπορούν να είναι υπομονετικά, ώριμα και έχουμε τη δυνατότητα να διαχειριστούμε το ξαφνικό, με υπεύθυνο τρόπο.

 

Ωστόσο, η υψηλή τάση παραμένει στην ατμόσφαιρα.

  • Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί επειδή αυτή η Πανσέληνος στον Ταύρο μπορεί να είναι η αρχή μιας κρίσης που θα οδηγήσει σε ρήξεις και χωρισμούς, μια κρίση που μπορεί να εμφανιστεί εκ νέου στο τέλος Ιανουαρίου 2019 ή και λίγο αργότερα.
  • Ας είμαστε προετοιμασμένοι για απρόσμενα γεγονότα που προκαλούν ότι ήταν μέχρι τώρα οικείο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη επαναφοράς της συναισθηματικής ασφάλειας στην ερωτική μας ζωή.
  • Μπορούμε να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε τη σταθεροποιητική ενέργεια των όψεων του Κρόνου και να ανανεώσουμε τη σχέση μας σε νέες βάσεις.
  • Πρέπει επίσης να προσέξουμε ξαφνικές σπατάλες και τυχόν επενδύσεις για τις επόμενες δύο εβδομάδες, καθώς η πιθανότητα μεγάλης μεταβλητότητας και αβεβαιότητας στα οικονομικά είναι υψηλή.

Είναι μια δύσκολη πανσέληνος που μας βάζει σε ένα σταυροδρόμι και απ’ ότι φαίνεται δεν θα μπορέσουμε να επιλέξουμε εύκολα και αποφασιστικά ποια πορεία ν’ ακολουθήσουμε, αλλά αντίθετα θα πρέπει να περιμένουμε για αργότερα μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

 

 

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR