ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020: Η Ανατρεπτική Πανσέληνος Της Ανίερης Νύχτας

Sharing is caring:

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ - 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020


Η Πανσέλληνος στον Ταύρο πραγματοποιείται στις 08°38’ του ζωδίου και επηρεάζει με δυναμικές εντάσεις Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους, οι οποίοι έχουν γεννηθεί στο δεύτερο μισό του πρώτου δεκαημέρου, καθώς και όσους και όσες από εσάς έχετε τους προσωπικούς σας πλανήτες ή τον Ωροσκόπο σας ή το Μεσουράνημα σας, κοντά στις μοίρες 06°–10° του Σταθερού σταυρού.


ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ – 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Από τον αστρολόγο, Andrew Ifandis

­

Μια δύσκολη Πανσέληνος πραγματοποιείται στο Ζώδιο του Ταύρου στις 31 Οκτωβρίου 2020.

Κάθε πανσέληνος είναι ένα σημείο κορύφωσης. Συνήθως σηματοδοτεί μια περίοδο όπου διαδικασίες ή γεγονότα που έχουν ξεκινήσει δύο εβδομάδες πριν με την Νέα Σελήνη, φθάνουν τώρα στο αποκορύφωμά τους.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, όταν έχουμε πανσέληνο, είμαστε συνήθως φορτισμένοι με ένταση. Τώρα είτε ολοκληρώνονται τα όσα ξεκίνησαν τότε, είτε βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε το τι λείπει, τι είναι αυτό που πρέπει να διορθώσουμε, τι δεν πάει καλά. Τώρα καλούμαστε, υπό το φως των αποκαλύψεων που φέρνει η Πανσέληνος, ν’ αλλάξουμε τη στάση μας, τις ενέργειές μας ή την ίδια μας την πορεία.

Με την πανσέληνο στον Ταύρο της 31 Οκτωβρίου η ένταση που αισθανόμαστε προκύπτει από την αντίφαση ανάμεσα στην ανάγκη μας να είμαστε συναισθηματικά ασφαλείς, με πρακτικούς και απλούς όρους, από τη μια πλευρά…

…και από την έντονη επιθυμία μας να αλλάξουμε και να βιώσουμε έντονες καταστάσεις καθώς ελκόμαστε από το πολύπλοκο, ή το σκοτεινό, ή το βαθύ και το γεμάτο συναίσθημα… από την άλλη.


Είναι μια ένταση που εμείς προκαλούμε καθώς ελκόμαστε

από το σκοτεινό κάλεσμα της νύχτας των Ψυχών.


Ισχύει όμως και ακριβώς το αντίθετο.

Η αναστάτωση και η αβεβαιότητα έρχεται στο προσκήνιο όχι γιατί εμείς οι ίδιοι θέλουμε να υπονομεύσουμε την ασφάλεια και την σιγουριά που ήδη έχουμε, αλλά γιατί οι περιστάσεις είναι πράγματι ανατρεπτικές και μεταμορφωτικές, μέσα σε ένα κομβικό και καθαρτικό 2020, όπου τα όσα συμβαίνουν αναμοχλεύουν μέσα μας αισθήματα αντίδρασης και ανασφάλειας.

Ανασφάλειας από την επικείμενη αλλαγή που τη νιώθουμε ότι πλησιάζει.

Είναι μεγάλη λοιπόν η ανάγκη μας για σιγουριά. Εχουμε την ανάγκη να κρατηθούμε σφιχτά σε κάτι αγαπητό, κάτι που μας δίνει το πρόσχημα της ασφάλειας που τόσο χρειαζόμαστε, και έτσι προσπαθούμε να αντισταθούμε στους κλυδωνισμούς των αλλαγών.

Η ένταση της Πανσελήνου αυτής ενισχύεται ιδιαίτερα από τον πλανήτη Ουρανό ο οποίος βρίσκεται σχεδόν σε σύνοδο ακριβείας με τη Σελήνη.

Ο Ουρανός σε σύνοδο με τη Σελήνη και σε αντίθεση με τον Ήλιο, φέρνει αλλαγές, απρόσμενα γεγονότα, συναισθηματική ταραχή, αναστάτωση και ξαφνικές συνειδητοποιήσεις που μας κάνουν να αλλάξουμε το τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Μας κάνει αντιδραστικούς, επαναστατικούς και ρηξικέλευθους.

Ανάδρομος, μας κάνει να αναρωτιόμαστε ποια είναι η αλήθεια μας, και επαναπροσδιορίζει πλήρως την έννοια της ελευθερίας αλλά και της ασφάλειας που τόσο πολύ έχουμε την ανάγκη να νιώσουμε σε βαθύτερο συναισθηματικό επίπεδο.

Με αποτέλεσμα να φέρει τα πάνω κάτω.


Πιθανές εκδηλώσεις αυτής της Πανσελήνου στον Ταύρο, είναι:

  • Θέλουμε αλλαγές που θα μας φέρουν ασφάλεια και ξέρουμε ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να αποδεχτούμε τα σκοτεινά κομμάτια του εαυτού μας και να τα ξεπεράσουμε.
  • Ξαφνικά γεγονότα ή νέα ταράζουν την βολή μας.
  • Συνειδητοποιούμε εν είδη αποκαλύψεως τα συναισθήματά μας και αντιλαμβανόμαστε το πόσο αληθινά, έντονα και βαθιά είναι.
  • Θέλουμε να νιώθουμε ελεύθεροι και να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας φόρα παρτίδα, ανεξάρτητα από κανόνες και συμβάσεις.
  • Γινόμαστε αντιδραστικοί καθώς τα θέλω μας για περισσότερη εγγύτητα και συναισθηματική ένωση στις σχέσεις μας δε καλύπτονται.

Αισθηματικά και ερωτικά η Πανσέληνος αυτή εντείνει μια αίσθηση ανεπάρκειας και απαξίωσης από τους άλλους. Μια αίσθηση που μας πληγώνει, αλλά και που μας κάνει να σκεφτούμε μήπως είναι ώρα να τελειώνουμε επιτέλους με σχέσεις και καταστάσεις που δε μας βοηθούν, αντί να προσπαθούμε να συμβιβάσουμε τα ασυμβίβαστα.

Μπορεί επίσης το Φεγγάρι αυτό να φέρει απρόσμενα γεγονότα τα οποία προκαλούν ότι ήταν μέχρι τώρα οικείο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη επαναφοράς της συναισθηματικής ασφάλειας στην ερωτική μας ζωή.

­

Η Πανσέληνος αυτή μας ταρακουνά και μας σοκάρει, και ναι το κάνει αυτό γιατί έχει σκοπό να μας αφυπνίσει στο να δούμε καθαρά τα ζητούμενά μας.

Με την αβεβαιότητα που προκαλεί και την ένταση που φέρνει, μπορεί να διαταράσσει τη σταθερότητα και την ηρεμία μας, αλλά το κάνει γιατί στόχος της είναι να επηρεάσει βαθιά τις σχέσεις και τον τρόπο με τον οποίο συνδεόμαστε.

Βλέπετε, η Πανσέληνος αυτή, γίνεται μια νύχτα που έχει και αυτή ειδικό χαρακτήρα. Μια νύχτα που κατά τις παραδόσεις, το πέπλο ανάμεσα στον υλικό κόσμο τον αισθήσεων και τον άυλο κόσμο των πνευμάτων και των φαντασμάτων, γίνεται πιο λεπτό.

 

Είναι ταιριαστός ο άξονας Ταύρου – Σκορπιού, με το Trick or Treat της νύχτας αυτής, που είναι η απειλή να κάνω κάτι για να σε φοβίσω σε ψυχολογικό επίπεδο (Σκορπιός), αν δε μου δώσεις κέρασμα με γλυκό ή χρήματα, να με καλύψεις δηλαδή στο υλικό (Ταύρος).

Και έτσι η Πανσέληνος αυτή και ο Ουρανός έρχονται για να μας θυμίσουν ότι οι σχέσεις δεν είναι τα υλικά αγαθά ή το αίσθημα της ασφάλειας που τα υλικά αγαθά απλά καλύπτουν, αλλά δεν είναι επίσης και ένας ακόρεστος και αδιάκοπος ψυχικός βαμπιρισμός, γεμάτος εντάσεις, που το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί εμμονές και εξαρτήσεις ψυχολογικές.

Ο μόνος ουσιαστικός τρόπος σύνδεσης είναι “Ψυχή τε και Σώματι”. Συνειδητά και ασυνείδητα. Με αλήθεια στην έκφραση της ατομικότητας μας αλλά και πραγματική ελευθερία που προκύπτει από την ώσμωση και το βαθύ δέσιμο, καθώς η ψυχή και το σώμα γίνονται ένα.

Έτσι πρέπει να είναι οι σχέσεις.

Και αν δεν είναι… ε τότε έρχεται η Πανσέληνος αυτή ειδικού χαρακτήρα για να μας ταρακουνήσει.

Έρχεται για να πετάξει από πάνω μας κάθε σχέση που δεν είναι ουσιαστική και να διώξει τα βαμπίρ και τα φαντάσματα της ανίερης αυτής νύχτας…

 


Μαθήματα Εξελικτικής Αστρολογίας με τον Andrew Ifandis. Για πληροφορίες πατήστε εδώ.


“Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR