ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019: Ερωτική Παράσταση Σε Τρεις Πράξεις – Δεύτερη Πράξη

Sharing is caring:

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019


Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 22°24’ του ζωδίου του Υδροχόου και επηρεάζει κυρίως Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους, και Ταύρους, καθώς επίσης και Κριούς και Τοξότες, οι οποίοι έχουν γεννηθεί στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή τον Ωροσκόπο τους κοντά στις μοίρες 20° – 24° των παραπάνω Ζωδίων.

Το Φεγγάρι αυτό  δημιουργεί διλήμματα σχέσεων σε Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους.

Δελεάζει γλυκά Δίδυμους, Ζυγούς, Τοξότες και Κριούς σε σχέσεις ή σε ακόμα περισσότερο φλερτ.

Δημιουργεί ανάμικτα συναισθήματα και αναποφασιστικότητα σε Αιγόκερους, Καρκίνους, Παρθένους και Ιχθύες.


Η Νέα Σελήνη στον Λέοντα πριν από δύο εβδομάδες έχει στήσει τη σκηνή.

Οι ηθοποιοί, ένας άνδρας και μια γυναίκα, έπαιξαν τους ρόλους τους. Αυτό των εραστών ή των συντρόφων, σ’ ένα σενάριο που ήταν ευρηματικό. Οι ατάκες είχαν τον ενθουσιασμό, τη φρεσκάδα ή απλά την ηλεκτρική ένταση του πλανήτη Ουρανού.

Ήταν μια Νέα Σελήνη που αναμόχλευσε συναισθήματα και ξαφνικά υπήρξαν εκπλήξεις και ανατροπές στις σχέσεις. Για κάποιους που ήταν μόνοι, εμφανίστηκαν ξαφνικά νέα άτομα και οι σπίθες πέταξαν. Μια απροσδόκητη αγάπη, o βαθύς θαυμασμός για κάποιον ή κάποια ξεχωριστή, ή απλά το φλερτ, πλανιόνταν στον αέρα.

Το σίγουρο είναι, όλη η ενέργεια του Λέοντα έβαλε αρκετούς και αρκετές στο κέντρο της προσοχής.

Τα στάσιμα νερά των σχέσεων αναταράχθηκαν, και σε κάποιους και κάποιες επικράτησαν σκέψεις για χωρισμό. Ακόμα και ξαφνικοί χωρισμοί έγιναν.

Αλλά η παράσταση δεν έχει τελειώσει ακόμα …


Αυτός ο Αύγουστος έχει τρία φεγγάρια, με αυτή την Πανσέληνο να είναι το δεύτερο, που θα μας προτρέψουν να γίνουμε οι ηθοποιοί αλλά και οι θεατές της μεγαλύτερης ιστορίας από όλες.

Αυτή, ενός Άνδρα και μίας Γυναίκας.


 

Δεύτερη Πράξη – ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Η Πανσέληνος λαμβάνει χώρα στις 22° 24′ του Ζωδίου του Υδροχόου στις 15 Αυγούστου. Καθώς οι καλοκαιρινές διακοπές κορυφώνονται, τα συναισθήματα κορυφώνονται επίσης, αφού η πανσέληνος αυτή φέρνει στο προσκήνιο θέματα και καταστάσεις που ξεκίνησαν στην αρχή του Σεληνιακού κύκλου, με τη Νέα Σελήνη στον Λέοντα την 1η Αυγούστου.

 

Οι Κινήσεις στη Σκηνή

Ο Ήλιος

Από την Πρώτη Πράξη του έργου, το καλοκαίρι προχώρησε, και ο Ήλιος προχώρησε, από τις 8° του Λέοντα στις 22°, φέρνοντας ζωτικότητα, θέληση και αυτοπεποίθηση κυρίως σε Λέοντες, Κριούς και Τοξότες, του δευτέρου δεκαημέρου.

Στην κίνησή του ο Ήλιος, έκανε ένα θαυμάσιο τρίγωνο με τον Δία στον Τοξότη, ενισχύοντας ξανά την αυτοπεποίθηση και φέρνοντας την τύχη στα Ζώδια της Φωτιάς. Συνδυάστε αυτή την ώθηση στο “Εγώ” με την προσοχή και το φλερτ που τους υποσχέθηκε η Νέα Σελήνη, και καταλαβαίνετε ότι αυτά τα Ζώδια ήταν οι ευνοημένοι πρωταγωνιστές της Πρώτης Πράξης.

Στο ίδιο διάστημα, η αποκλίνουσα όψη τετραγώνου του Ήλιου από τον πλανήτη Ουρανό, και η διαδοχική κίνηση του από τις μοίρες που ανέφερα, έφερε προκλήσεις και μικρές κρίσεις σε Ταύρους, Σκορπιούς και Υδροχόους.

Τα Ζώδια αυτά κλήθηκαν να σχεδιάσουν προσεκτικά τα επόμενα βήματα τους σε θέματα επαγγελματικά, ένιωσαν την ανάγκη να θέσουν στόχους, και που αναρωτήθηκαν πώς να προχωρήσουν στο άμεσο μέλλον με σχέσεις και συνεργασίες.

Ο Πλανήτης Αφροδίτη πραγματοποιεί όψη Ανώτερης Συνόδου με τον Ήλιο

Η Αφροδίτη όλο αυτό το διάστημα, βρισκόταν κοντά και πίσω απ’ τον Ήλιο και μια μέρα ακριβώς πριν από την πανσέληνο, στις 14 Αυγούστου, πραγματοποιεί την Ανώτερη Σύνοδό της με τον Ήλιο.

Η Αφροδίτη, όταν βρίσκεται σε φάση Ανώτερης Συνόδου απέχει περισσότερο από τη Γη, βρισκόμενη στην πίσω πλευρά του Ήλιου. Η φάση της αυτή παρομοιάζει με Πανσέληνο, επειδή ο πλανήτης Αφροδίτη και η Γη βρίσκονται σε αντίθεση έχοντας τον Ήλιο ανάμεσά τους.

 

Τι σημαίνει αυτό Αστρολογικά και σε σχέση με την Πανσέληνο στον Υδροχόο;

Σημαίνει ότι τώρα αρχίζει μια περίοδος, όπου η αντίληψή για τον εαυτό μας, τα χαρίσματά μας, τις αξίες μας και την αίσθηση της προσωπικής μας αξίας, διαμορφώνονται παίρνοντας νόημα. Νόημα όμως το οποίο έχει να κάνει, και προβάλλεται από και προς, άλλα πρόσωπα.

Σημαίνει ότι είναι μια περίοδος όπου – αν είμαστε ένα από τα ευνοημένα Ζώδια που αναφέρθηκαν προηγουμένως, μπορούμε να αισθανόμαστε ειρηνικά και αρμονικά με τους εαυτούς μας, να νιώσουμε ότι μας εκτιμούν και ότι είμαστε αρεστοί, να κάνουμε κοινωνικές επαφές, να θέλουμε να διασκεδάσουμε. Όμορφα συναισθήματα ως αποτέλεσμα της προσοχής που μας δίνουν.

Αν από την άλλη, είμαστε ένα από τα όχι και τόσο ευνοούμενα Ζώδια, τότε θέλουμε να νιώσουμε τα όμορφα αυτά συναισθήματα, παρά την έλλειψη αυτοπεποίθησης και τις τάσεις για χωρισμό ή ανεξαρτησία.

Σε οποιαδήποτε από τις δύο περιπτώσεις, το σημαντικό είναι ότι καταλαβαίνουμε τώρα, ότι το να νιώθεις όμορφα και να μοιράζεσαι είναι μια αμφίδρομη εξίσωση η οποία περιλαμβάνει το “σχετίζεσθε”.

Η μεθυστικός ξαφνικός έρωτας, η σχέση της μιας νύχτας, το φλερτ, η ανάγκη να χωρίσουμε, όποια από τις νέες συνθήκες που μας έφερε η Νέα Σελήνη στον Λέοντα, τώρα εξετάζονται και αξιολογούνται εσωτερικά, σε μια διαδικασία που θα διαμορφώσει μια νέα αίσθηση του “Εμείς”.


Ατάκα Υποβολέα: Επαναξιολογούμε το τι είναι αυτό που μας αρέσει, ως αποτέλεσμα των αλλαγών στη συναισθηματική και ερωτική μας ζωή.


ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

 

Η Σελήνη σε όψη αντίθεσης με τον Ήλιο και την Αφροδίτη

Η Σελήνη είναι ακριβώς απέναντι από την καρδιά της συνόδου Ήλιου και Αφροδίτης. Και εδώ ακριβώς, στην αντίθεση αυτή, βρίσκεται η κλιμάκωση και η ένταση.

Η Σελήνη είναι στο Ζώδιο του Υδροχόου. Τα αισθήματα εδώ γίνονται εγκεφαλικά, η ανάγκες είναι αντικειμενικές, και αποσπασματικές. Στη σκηνή παίζονται δύο διαφορετικές εικόνες.

Η γεμάτη αγάπη καρδιά του Ήλιου και το πάθος της Αφροδίτης στο Ζώδιο του Λέοντα απέναντι από τον ψυχρό, ήρεμο και συγκροτημένο ατομικισμό της ψυχής του Υδροχόου.

Η όψη αντίθεσης της Σελήνης με την Αφροδίτη, σημαίνει επίσης ότι υπάρχει σύγκρουση μεταξύ των αναγκών μας (Σελήνη) και του τι αρέσει (Αφροδίτη) στα άλλα άτομα (αντίθεση). Ή μπορεί να σημαίνει ότι προσπαθούμε να ευχαριστήσουμε (Αφροδίτη) τους άλλους (όψη αντίθεσης) σε βάρος των δικών μας συναισθηματικών αναγκών (Σελήνη).

 

Η Πανσέληνος αυτή δημιουργεί κοντράστο ανάμεσα στη γλυκύτητα της επαφής και την ξενοιασιά του να είσαι σόλο.

Αυτή είναι η τριβή που εμφανίζεται τώρα, και προστίθεται στα όσα προκαλεί η Ανώτερη Σύνοδος Αφροδίτης – Ήλιου.

 

Η Σελήνη στον Υδροχόο, σκέφτεται συναισθήματα. Σκέψεις, σκέψεις, σκέψεις …

  • Είναι η προσωπική ελευθερία τόσο σημαντική, ή η ελευθερία οδηγεί στη μοναξιά;
  • Είναι αληθινός ο έρωτας; Μπορεί να εκλογικευτεί;
  • Ν’ ακολουθήσουμε τα συναισθήματά μας ή να διατηρήσουμε την ηρεμία και να εξετάσουμε ψύχραιμα τι συμβαίνει;
  • Πρέπει να μείνουμε σε μια σχέση που δεν έχει πάθος μόνο και μόνο για την αίσθηση φιλίας που μας προσφέρει;
  • Αξίζει να επενδύσουμε στον αναπάντεχο έρωτα;
  • Τώρα που χωρίσαμε μπορούμε να παραμείνουμε φίλοι;
  • Αισθανόμαστε ζεστά συναισθήματα. Είναι επιτρεπτό;

Πρέπει να βρούμε πού βρίσκεται η αλήθεια.

Βοηθώντας μας στην αναζήτηση της αλήθειας, ο ουρανός από πάνω μας δονείται σε δύο σημαντικές ενέργειες που εκπέμπονται ταυτόχρονα.

Ο Δίας είναι ορθόδορμος καθώς ο Ουρανός είναι ανάδρομος.

Όσο ο Δίας ήταν ανάδρομος σηματοδότησε μια περίοδο όπου εξετάσαμε πού είναι προς τα εκεί που θέλουμε να πάμε. Προς τα πού είναι ο δρόμος για την ανάπτυξη μας. Τι είναι καλό, τι είναι ηθικό; Τι ευνοεί την μακροπρόθεσμη ευημερία μας;

Ο Ουρανός τώρα ανάδρομος αποτελεί το επόμενο κεφάλαιο στην εσωτερική μας εξέλιξη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα εξετάσουμε τι θέλουμε να αλλάξουμε. Θα ασχοληθούμε και θα κατανοήσουμε τις προηγούμενες αλλαγές.

Τα άτομα και οι σχέσεις μας θα κατηγοριοποιηθούν μεταξύ αυτών από τις οποίες / οποίους επιθυμούμε να απελευθερωθούμε και αυτών που μαζί τους νιώθουμε ελεύθεροι.

Τέλος, μια ακόμη όψη. Αδιόρατη αλλά σημαντική. Η Σελήνη είναι σε ημι-εξάγωνο με τον Πλούτωνα.

Αυτή είναι μια όψη που δείχνει ότι μια λεπτή και ασυνείδητη διαδικασία βρίσκεται ήδη σε λειτουργία. Πρόκειται για κάποια “σκαψίματα” (Πλούτωνας) στον πυρήνα της ασφάλειας μας (Σελήνη), αποτέλεσμα των οποίων μπορεί να είναι η συμφιλίωση μεταξύ του να νιώθουμε υπεύθυνοι (Αιγόκερως) και ταυτόχρονα ελεύθεροι (Υδροχόος).

 

Ας περιμένουμε την Τρίτη Πράξη…

 

Εύχομαι σε όλες και όλους να απολαύσετε την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, νιώθοντας καλά και χαρούμενα, κάτω απ’ την ακτινοβόλο λάμψη της.


“Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR