ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018: Άστο να κυλήσει, Άστο να περάσει

Sharing is caring:

FULL MOON IN GEMINI NOVEMBER 2018


Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 00°52’ του ζωδίου των Διδύμων και θα επηρεάσει κυρίως, Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους, και Ιχθύες, οι οποίοι έχουν γεννηθεί τις πρώτες μέρες του Ζωδίου τους, αλλά επίσης και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή τον Ωροσκόπο τους κοντά στις μοίρες 00°–02° του σταυρού των Μεταβλητών.

Η ενεργοποίηση των τελευταίων μοιρών του Σταθερού Σταυρού, επηρεάζει επίσης Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, και Υδροχόους  οι οποίοι έχουν γεννηθεί τις τελευταίες δύο ημέρες του Ζωδίου τους, αλλά επίσης και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 28°–29° του Σταθερού σταυρού.


Μία Πανσέληνος στο Ζώδιο των Διδύμων θα φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό στις 22 Νοεμβρίου το βράδυ και έως τα χαράματα της επόμενης μέρας στις 23 Νοεμβρίου, όπου και ολοκληρώνεται με ακρίβεια η πραγματοποίηση της.

Όταν η Σελήνη είναι στο Ζώδιο των Διδύμων εκφράζουμε τις ανάγκες μας. Αισθανόμαστε, θυμόμαστε, σκεφτόμαστε. Η νοσταλγία και τα όσα νιώθουμε μετατρέπονται σε λέξεις. Είμαστε διανοητικά και συναισθηματικά στην ίδια συχνότητα κάτι που κάνει την περίοδο αυτή κατάλληλη για να εκφράσουμε την αυξημένη ευαισθησία μας.

Με τον Ήλιο στον Τοξότη να σχηματίζει όψη αντίθεσης με τη Σελήνη στους Διδύμους, οι ανάγκες μας αυτές έρχονται στο προσκήνιο, οι σκέψεις γίνονται πιο αντικειμενικές και μετατρέπονται σε στόχους και προσδοκίες. Προσδοκίες μιας ανώτερης φύσης, και επιθυμίες ενός εαυτού που θέλει να μάθει, να γίνει περισσότερο σοφός.

Αυτό τουλάχιστον είναι το ιδανικό σενάριο όταν έχουμε Πανσέληνο στους Διδύμους.

Δυστυχώς δεν είναι τέτοια η περίπτωση με τη συγκεκριμένη Πανσέληνο στις 23 Νοεμβρίου, αφού γίνεται μέσα σ’ ένα πλέγμα από πλανητικές ενέργειες και όψεις που φέρνουν υπερβολές και επιπολαιότητα.

 


Πρώτα απ’ όλα ο κυβερνήτης της Πανσελήνου ο πλανήτης Ερμής που βρίσκεται στο Ζώδιο του Τοξότη, είναι ανάδρομος. Αυτό στην καλύτερη περίπτωση κάνει τη σκέψη μας πιο εσωστρεφή. Προσπαθούμε να βρούμε την εσωτερική μας αλήθεια και αναλογιζόμαστε τα πράγματα σιωπηλά.

Στη χειρότερη όμως εκδοχή, ο Ερμής ανάδρομος στο Ζώδιο του Τοξότη μας καθιστά εξαιρετικά ισχυρογνώμονες. Φέρνει κριτική διάθεση και προσκόλληση στο δόγμα. Πιστεύουμε ότι η δική μας αλήθεια είναι η μόνη αλήθεια και έχουμε την τάση να την εκφράζουμε αβίαστα.

Σαν να μην ήταν αρκετή η ευθύτητά μας αυτή, έχουμε και το Δία επίσης σε σύνοδο με τον Ερμή. Το μυαλό τρέχει με ασταμάτητες σκέψεις, επεξεργάζεται τόσα πολλά πράγματα, και προσπαθώντας  να τα αφομοιώσει όλα σε μια “αντικειμενική” αλήθεια υπερβάλει τελικά σε λόγια και συμπεράσματα.

Ας είμαστε λοιπόν πολύ προσεκτικοί τόσο στο ΤΙ λέμε, όσο και στο ΠΩΣ το λέμε.

 

Ο Ερμής σχηματίζει επίσης όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες.

Η Κρίση είναι θολωμένη και μια φαντασιακή ομίχλη συνοδεύει αδιάκοπους συνειρμούς που δεν έχουν συνοχή. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε με σαφήνεια, ο νους πετάει, χάνει τα πατήματά του, και γλιστρά στην ονειροπόληση.

Είναι πιθανό λοιπόν, κάτω απ’ το θολό αυτό τοπίο, να κάνουμε παρανοήσεις ή ακόμη και να πέσουμε θύματα εξαπάτησης. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε όλα τα θέματα που απαιτούν ακρίβεια σκέψης και σαφή κρίση και είναι καλύτερα να αποφύγουμε σημαντικές αποφάσεις για αργότερα.

 

Ο Δίας είναι επίσης σε όψη συνόδου με τον Ήλιο και σε όψη αντίθεσης με τη Σελήνη.

Αν και η πρώτη όψη φέρνει αισιοδοξία, γενναιοδωρία και ενθουσιασμό, η όψη αντίθεσης με τη Σελήνη, ειδικά τώρα που το φεγγάρι είναι γεμάτο και οι συναισθηματικές μας ανάγκες έχουν έρθει στο προσκήνιο, φέρνει υπερβολικό συναισθηματισμό, ευσυγκινησία και τάση για υπερβολές.

Μη ξεχνάμε ότι την περίοδο που έχουμε πανσέληνο νιώθουμε περισσότερη ένταση. Ο ενθουσιασμός που μας δίνει η σύνοδος του Δία με τον Ήλιο, κρύβει στην καρδιά της, υπερεκτιμημένη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και στις ικανότητές μας. Μια πίστη που μπορεί να αποδειχθεί τελικά απλά το αποτέλεσμα θολερής κρίσης (Ερμής Ανάδρομος τετράγωνο με Ποσειδώνα), και η οποία μπορεί να μας κάνει να μην γνωρίζουμε το πού πρέπει να σταματήσουμε.

Χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην εξαπατηθούμε επειδή πιστεύουμε στις καλές προθέσεις των άλλων.

Πρέπει να θυμόμαστε επίσης να μην δώσουμε υπερβολική έμφαση στις δικές μας ανάγκες μας και να μη γίνουμε αδιάλλακτοι με τις απόψεις των άλλων.

 

Το παραπάνω σκηνικό γίνεται περισσότερο δυναμικό, εξαιτίας της συμμετοχής του Άρη στην πανσέληνο, καθώς ο πλανήτης της δράσης σχηματίζει ένα Ταυ-Τετράγωνο με τα δύο Φώτα. Επιπρόσθετα, ο Άρης σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον Ερμή και όψη τετραγώνου με τον Δία.

Όταν ο πλανήτης Άρης βρίσκεται στο Ζώδιο των Ιχθύων, και δεν δημιουργεί αρμονικές όψεις ώστε να διοχετεύει την ενέργεια του με δημιουργικότητα ή συμπόνια, εκφράζεται συνήθως με έναν παθητικό – ενεργητικό τρόπο. Μπορεί ακόμη και να εκφραστεί με μη δράση, προτιμώντας να αφήσει τα πράγματα να ακολουθήσουν τη δική τους πορεία. Να είναι παντελής έλλειψη βούλησης και αναποφασιστικότητα προς συγκεκριμένες ενέργειες.

Ως ο πλανήτης κορυφή αυτού του Ταυ-Τετραγώνου, ο Άρης συγκεντρώνει την ενέργεια όλων των πλανητών που εμπλέκονται στις ακόλουθες όψεις με πιθανές εκδηλώσεις όπως:

  • Άρης τετράγωνο Σελήνη: Μπορεί να είμαστε υπερευαίσθητοι και να θιγόμαστε εύκολα υιοθετώντας το ρόλο του μάρτυρα. Στην ενεργητική της έκφραση, η όψη μπορεί να φέρει θυμό και συναισθηματική πίεση.
  • Άρης τετράγωνο Ήλιος: Μπορούμε να δράσουμε παρορμητικά, να προασπίσουμε το εγώ μας δέκα φορές περισσότερο από ότι χρειάζεται γεμάτοι με ζήλο και αδιαλλαξία. Στην παθητική έκφραση της η όψη αυτής μπορεί να μας κάνει να υιοθετήσουμε μια στάση αδράνειας τύπου “Άστο να κυλήσει, Άστο να περάσει”.
  • Άρης τετράγωνο Ερμής. Διαφωνίες και λεκτικές αντιπαραθέσεις μπορεί να προκύψουν ακριβώς επειδή δεν αναλαμβάνουμε δράση! Οι άλλοι μπορεί να ερμηνεύσουν την αναμονή μας ή τη σιωπή μας ως κάτι το αρνητικό. Λάθος εκτιμήσεις και θολές σκέψεις μπορεί να μας προκαλέσουν εκνευρισμό τον οποίο προβάλουμε στις σχέσεις μας με τους σημαντικούς άλλους.
  • Άρης τετράγωνο Δίας: Αυθόρμητες ενέργειες, απροσεξία ή απερισκεψία λόγω υπερβολικής αυτοπεποίθησης. Στην παθητική της έκφραση η όψη φέρνει σπατάλη ενέργειας. Μπορεί να είναι πνευματικές και φιλοσοφικές διαφωνίες. Ακόμη και αμήχανη σεξουαλικότητα γεμάτη ημι-ρομαντισμό και δισταγμούς.

Ο Άρης από τους Ιχθύες που τετραγωνίζει την πανσέληνο είναι μια έντονη συναισθηματική φόρτιση χωρίς σαφή διέξοδο. Μπορεί να προκαλέσει παθητική οργή που εκδηλώνεται τελικά ψυχοσωματικά.

Η μόνη όψη που μπορεί με κάποιο τρόπο να καθαρίσει το έδαφος και να φέρει εστίαση και αποφασιστικότητα είναι το εξάγωνο που κάνει ο Άρης με τον Κρόνο.

FULL MOON IN GEMINI NOVEMBER 2018 GR


Η πρόκληση αυτής της Πανσελήνου στους Διδύμους είναι ότι αποτελεί ένα μείγμα σπατάλης ενέργειας και υπερβολής.

Αν και υπογραμμίζει την ανάγκη επικοινωνίας μας, το ίδιο το μήνυμα μας είναι κάτι που δύσκολα μπορούμε να μεταφέρουμε μέσα στο παραπάνω τοπίο, καθώς λείπουν η σαφήνεια της σκέψης και η κατεύθυνση της θέλησης. Υπερφίαλοι, μπορεί και να πούμε πράγματα που καλύτερα να μη τα είχαμε πει.

Όπως λέει και το κομμάτι, “Words are very unnecessary…” και πιθανότατα οι προσπάθειές μας να μιλήσουμε ή να δράσουμε θα οδηγήσουν μόνο σε παρερμηνείες και παρεξηγήσεις.

Επομένως, είναι σημαντικό να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να αποφύγουμε λεκτικές συγκρούσεις και εντάσεις.

 

Πώς να χειριστούμε την ενέργεια της Πανσελήνου αυτής;

  • Κάθε προσπάθεια επικοινωνίας είναι χρήσιμο να γίνει με την αποστασιοποίηση που έχει ο Δίδυμος ως ζώδιο του αέρα.
  • Κάθε συναίσθημα ή κρίση που θέλουμε να εκφράσουμε είναι σκόπιμο να έχουμε αξιολογήσει πρώτα το πόσο ρεαλιστική είναι.
  • Οφείλουμε να προσπαθήσουμε να δούμε και την άλλη πλευρά, με τη σοφία που το κάνει ο Τοξότης.
  • Ναι να εξωτερικεύσουμε τα θέλω και τις ανάγκες μας αλλά καλούμαστε να το κάνουμε αυτό χωρίς συναισθηματική φόρτιση σταχυολογώντας και επεξεργαζόμενοι τα συναισθήματα μας από τη μία, αλλά και αποφεύγοντας τα δόγματα από την άλλη.
  • Θα πρέπει να αποφασίσουμε προσεκτικά για την πορεία δράσης μας και να είμαστε σε εγρήγορση τόσο να μην κάνουμε λάθος κρίσεις αλλά και να μην εξαπατηθούμε από άλλους.

Αυτή η πανσέληνος στους Διδύμους μας καλεί να αποδεχτούμε ότι υπάρχει εσωτερική ένταση και ότι ο καλύτερος τρόπος για να τη χειριστούμε είναι η να ενεργήσουμε με μετριοπάθεια αντί με υπερβολή, να βασιστούμε στην υπομονή και τον αυτοέλεγχο και να ελέγξουμε διπλά και τριπλά τις λέξεις, τις προθέσεις και τις υποσχέσεις των άλλων.

Είναι μια επικοινωνιακά δύσκολη Πανσέληνος η οποία κρύβει όμως και την ανανέωση σε σχέσεις και συνεργασίες αρκεί να επικοινωνήσουμε ψύχραιμα και υπεύθυνα τα όσα επιθυμούμε.

 

 

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR