ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ – 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018: Η Αλήθεια Σου

Sharing is caring:

Full Moon in Pisces 26 August 2018


Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 03° 12’ του ζωδίου των Ιχθύων. Επηρεάζει έντονα Ιχθύες και Παρθένους, καθώς επίσης και Διδύμους και Τοξότες, οι οποίοι έχουν γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο, αλλά επίσης και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 1° – 5° του Μεταβλητού σταυρού.

Η ενέργεια της Πανσελήνου διοχετεύεται στα ζώδια της Γης και επηρεάζει επίσης Ταύρους και Αιγόκερους των πρώτων ημερών.


Μια ωφέλιμη πανσέληνος που λειτουργεί καταπραϋντικά μετά τις δύσκολες εκλείψεις που προηγήθηκαν λαμβάνει χώρα στις 26 Αυγούστου.

Είναι ένα φεγγάρι το οποίο αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να εμπνευστούμε και παράλληλα να θέσουμε σε πρακτικό επίπεδο τις βάσεις που θα μας βοηθήσουν για το επόμενο διάστημα.

Η Σελήνη βρίσκεται στο ονειρικό και ψυχικό ζώδιο των ιχθύων και φέρνει στο προσκήνιο συναισθήματα ρομαντικής νοσταλγίας. Η ψυχή αποζητά την φυγή από την έρημο του πραγματικού, τα συναισθήματα είναι ρευστά και το όνειρο της απόδρασης ή της ώσμωσης με το υπερβατικό μας κατακλύζουν.

Απέναντι της ο Ήλιος, στο ζώδιο της Παρθένου θέτει προσγειωμένες επιδιώξεις και αποζητά κάτι πιο χειροπιαστό από το νεφελώδες και αόριστο.  Μας θυμίζει ότι τα όνειρα έχουν μια τάση να μη γίνονται πραγματικότητα, τουλάχιστον αν μένουν μόνο θεωρητικά και δεν συνοδεύονται από δουλειά, μεθοδικότητα, προσοχή και έμφαση στις λεπτομέρειες.

Η αντίθεση αυτή ανάμεσα, στο να υπηρετεί κανείς ένα όραμα χωρίς να χάνει την πίστη του από τη μία, και να εμπνέεται ασταμάτητα από την πραγματικότητα αποφεύγοντας τις τάσεις φυγής από την άλλη, είναι το ζητούμενο κάθε Πανσελήνου στους Ιχθύες.

Full Moon in Pisces 26 August 2018

Με τη συγκεκριμένη Πανσέληνο της 26ης Αυγούστου το ζητούμενο αυτό επιλύεται εύκολα αφού η αντίθεση αυτή, όπως εκφράζεται από την πολικότητα Ήλιου και Σελήνης, είναι η ραχοκοκαλιά ενός πολύ ευνοϊκού σχηματισμού όψεων, ο οποίος στην αστρολογία ονομάζεται «Χαρταετός».

Αν και ο χάρτης της Πανσελήνου αυτής είναι πραγματικά πολύ σύνθετος -αφού τουλάχιστον τέσσερις βασικοί σχηματισμοί εμπεριέχονται στο πλέγμα των όψεων, οι ευνοϊκές όψεις που αποτελούν τον παραπάνω σχηματισμό κυριαρχούν, κάνοντας τον έτσι βασικό στοιχείο της ανάλυσής μας.

Ένα Μεγάλο Τρίγωνο λοιπόν μεταξύ Ήλιου, Κρόνου και Ουρανού στα ζώδια της Γης είναι το σώμα του “Χαρταετού”. Αυτό το τρίγωνο ακριβώς είναι που γειώνει τον υπερβατικό ιδεαλισμό της Σελήνης στους Ιχθύες (η οποία βρίσκεται στην ουρά του “Χαρτατεού”), και θέτει τις βάσεις για να πραγματώσουμε το όνειρο σε πρακτικό επίπεδο, σεβόμενοι ταυτόχρονα τις παρακάτω βασικές συνιστώσες.

Εκφράζουμε τον εαυτό μας υπηρετώντας (Παρθένος) το ιδανικό μας (Ιχθύες) αλλά το κάνουμε με πλήρη συνείδηση (Ήλιος) για το πιά είναι η προσωπική μας αλήθεια (Ουρανός) και το τι είναι αυτό που μας κάνει να νιώθουμε πραγματικά ασφαλείς (Ήλιος τρίγωνο Ουρανός στον Ταύρο).

Ταυτόχρονα αποδεχόμαστε ότι όποια και να είναι η προσωπική μας αλήθεια, έχει και αυτή τις ευθύνες της (Κρόνος).

Είναι μια αλήθεια που για να υπηρετήσει το όνειρο μας (Σελήνη στους Ιχθύες) θα πρέπει να συνοδεύεται από στόχους (Σελήνη εξάγωνο με Κρόνο στον Αιγόκερω), ανεξαρτησία έκφρασης (Σελήνη εξάγωνο με Ουρανό στον Ταύρο) και το κυριότερο, την απαραίτητη αυτοπειθαρχία (Ήλιος τρίγωνο Κρόνος) ούτως ώστε να φέρουμε εις πέρας τις όποιες επιταγές εμπεριέχει η πραγμάτωσή του.


Ένα παράδειγμα για να κατανοήσει κανείς το πόσο ωφέλιμα, σε αυτογνωσιακό επίπεδο, μπορεί να λειτουργήσει αυτή η Πανσέληνος, είναι αυτό μιας παντρεμένης γυναίκας που νιώθει την ανάγκη να αποδράσει σε ρομαντικό ταξίδι με τον εραστή της.

Η ψυχολογική πίεση που επιφέρουν οι πρακτικές δυσκολίες του να κάνει το κρυφό και ποθητό ταξίδι πραγματικότητα, -αφού αυτό την φέρνει αντιμέτωπη με την αντίδραση του συζύγου ή των γονιών της και της χαλάει το όνειρο, επιλύεται καθώς η ίδια έρχεται αντιμέτωπη με την προσωπική της αλήθεια.

Θέλει να αποδράσει μόνο και μόνο για να ζήσει μια ρομαντική περιπέτεια ή η προσωπική της αλήθεια είναι ότι πραγματικά δεν θέλει να συνεχίσει να είναι παντρεμένη και ο εραστής είναι η αφορμή για να τελειώσει το γάμο της;

Η επίγνωση της αλήθειας της, της δείχνει και τα επόμενα βήματα.

Αν είναι η πρώτη περίπτωση, τότε μάλλον καλό θα είναι να αποδεχτεί ότι όλο αυτό είναι απλά ένα όνειρο φυγής και να δουλέψει για το γάμο της με ευθύνη και αυτοπειθαρχία αλλά εκφράζοντας ταυτόχρονα και τις ατομικές της ιδιαιτερότητες, διεκδικώντας προσωπικό χώρο και ελευθερία. (Κρόνος τρίγωνο Ουρανός ως μέρος του σχηματισμού Χαρταετός).

Εάν από την άλλη η αλήθεια της είναι η δεύτερη περίπτωση, τότε θα πρέπει να βρει την αυτοπειθαρχία να επικοινωνήσει το τι πραγματικά θέλει σε σύζυγο και γονείς και να αποδεχτεί τις συνέπειες, κάνοντας πράξη το διαζύγιο και πραγματώνοντας το όνειρό της για μια νέα κατάσταση ύπαρξης, ελεύθερης αλλά και υπεύθυνα ανεξάρτητης.


Το παραπάνω παράδειγμα είναι φυσικά σχηματικό και σε καμία περίπτωση προτροπή προς κανέναν.

Θέλει απλά να καταδείξει το πόσο πολύπλοκες και αλληλένδετες διεργασίες φέρνει στο προσκήνιο η Πανσέληνος αυτή στους Ιχθύες, αφού με αφορμή το όνειρο και μέσω του σχηματισμού «Χαρταετός», υλοποιεί τελικά στην πραγματικότητα νέες καταστάσεις και μας ανανεώνει με ευθύνη και ευθύτητα.

Είναι μια Πανσέληνος που θα λειτουργήσει ωφέλιμα για όλους μας, ανάλογα με το που πέφτει στον προσωπικό χάρτη του καθενός από εμάς, αφού συνδυάζει

  • έμπνευση,
  • όραμα,
  • συναίσθηση ευθύνης και
  • επίγνωση της αλήθειας μας.

Full Moon in Pisces 26 August 2018

Επιπλέον του σχηματισμού Χαρταετού, το ονειρικό τρίγωνο Δία – Ποσειδώνα και η όψη τετραγώνου Αφροδίτης με Πλούτωνα δίνουν ακόμα περισσότερο συναισθηματικό βάθος στην Πανσέληνο αυτή.

Το τετράγωνο Αφροδίτης – Πλούτωνα θα φέρει στις επιφάνεια ψυχολογικές εντάσεις που θα λειτουργήσουν απελευθερωτικά τελικά, καθώς μέσα από το τρίγωνο Δία – Ποσειδώνα η ίδια η πιθανότητα το όνειρο να γίνει πραγματικότητα θα μας γεμίζει με νόημα.

Είναι μια έντονα συναισθηματική Πανσέληνος στους Ιχθύες η οποία συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο το στοιχείο της Γης με αυτό του Νερού.

Είναι μεν ευαίσθητη και ονειρική, αλλά το κυριότερο, σηματοδοτεί παράλληλα την κατάλληλη περίοδο για να δουλέψουμε με τον καλύτερο τρόπο σε πρακτικό επίπεδο, σχέσεις, συνεργασίες, όνειρα και επιδιώξεις μας.

 

Εύχομαι σε όλους να έχετε μια όμορφη Πανσέληνο στους Ιχθύες.

 

 

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR