ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟ ΖΥΓΟ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019: Το τελευταίο δύσκολο χιλιόμετρο

Sharing is caring:

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟ ΖΥΓΟ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019


Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 29° 06’ του ζωδίου του Ζυγού. Επηρεάζει έντονα Κριούς και Ζυγούς, καθώς και Καρκίνους και  Αιγόκερους, οι οποίοι έχουν γεννηθεί τις τελευταίες ημέρες του Ζωδίου τους, αλλά επίσης και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 27°–29° του Παρορμητικού σταυρού.

Η εγγύτητα της μοίρας της Πανσελήνου με τις πρώτες μοίρες του Σταθερού Σταυρού, επηρεάζει επίσης Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους οι οποίοι έχουν γεννηθεί τις πρώτες τρεις ημέρες του Ζωδίου τους, αλλά επίσης και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 00° – 02° του Σταθερού σταυρού.


Για όσους και όσες από εσάς αισθάνεσθε ότι αυτές οι δύο τελευταίες εβδομάδες ήταν σαν να περπατάτε σε λασπώδες έδαφος, με κάθε βήμα σας να βυθίζεται βαθύτερα μέσα στη λάσπη, αυτή η πανσέληνος σηματοδοτεί τα δύσκολα τελευταία μέτρα της διαδρομής. Την τελευταία περίοδο που θα περπατάτε αργά μέχρις ότου να νιώσετε και πάλι ελεύθεροι, έτοιμοι να ορμήσετε και να δράσετε χωρίς περιορισμούς.

Πριν όμως να ελευθερωθεί κανείς πρέπει πρώτα να βρει το θάρρος να κάνει τις απαραίτητες ρήξεις. Η ελευθερία είναι ακριβή, και είναι υπόθεση κατά βάση, βαθιά εσωτερική.

Αυτή είναι ακριβώς και η δυσκολία και η κρίση που μας θέτει αυτή η Πανσέληνος στο Ζυγό.

 

Το προσέξατε;  Έχουμε και πάλι μια Πανσέληνο στο Ζυγό!

Η τελευταία πανσέληνος έγινε στις 21 Μαρτίου 2019 και πραγματοποιήθηκε στις 00° 09΄ του Ζωδίου, ενώ αυτή τώρα γίνεται στις 29° 06′ ξανά του Ζυγού. H προηγούμενη υπογράμμισε μια κομβική περίοδο η οποία και ολοκληρώνεται τώρα με αυτό το Φεγγάρι.

Η προηγούμενη, μέσα στο χρονικό πλαίσιο που έγινε και με την έμφαση που είχε στην κρίσιμη μηδενική μοίρα, σημάδεψε την ανάγκη για κάτι νέο που έπρεπε να προκύψει μέσα από κρίση, ενώ αυτή, είναι το τέλος της αρχής.

Αυτή η Πανσέληνος στο Ζυγό είναι οι τελευταίοι πόνοι του τοκετού πριν από τη γέννηση της ατομικής μας έκφρασης που θα γίνει με ένα ξέσπασμα. Ένα ξέσπασμα που συμβολίζεται αστρολογικά από τη συμμετοχή του πλανήτη Ουρανού στην πανσέληνο.

Ο Ουρανός βρίσκεται σε στενή σύνοδο με τον Ήλιο στον Κριό. Ο ίδιος ο εαυτός μας, η θέλησή μας, πρέπει να εκφραστεί με δυναμισμό και ζήλο. Θέλουμε να ανανεωθούμε και να κάνουμε αλλαγές οι οποίες είναι αποτέλεσμα της μοναδικής και πρωτότυπης έκφραση του «είναι» μας. Το Φεγγάρι αυτό ζητά την αυτοπραγμάτωση, (Ήλιος σε σύνοδο με τον Ουρανό στον Κριό.)

Πρέπει να το επιτύχουμε αυτό, γιατί αυτό ακριβώς είναι και το τελευταίο βήμα (29° αναιρετική μοίρα) πριν από την ανάκτηση της εσωτερικής μας αξίας, της ηρεμίας, και της γαλήνης μας (την οποία συμβολίζει ο Ταύρος το αμέσως επόμενο Ζώδιο μετά την 29° του Κριού).

Όμως αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο γιατί με τον Ήλιο στην τελευταία μοίρα του Κριού βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση. Αν προασπίσουμε το εγώ μας με υπερβολικό τρόπο και αντιδραστικά, είναι πολύ πιθανό να διαταράξουμε τις σχέσεις μας με αμετάκλητο τρόπο.

Η Σελήνη στο Ζυγό επιδιώκει ισορροπία, διπλωματία και συμβιβασμό. Επιθυμεί την αρμονία, την αισθητική και το να μοιραστεί συναισθήματα με τους άλλους. Αλλά αν οι σημαντικοί άλλοι δε συμφωνούν με τις επιλογές μας, τα συναισθήματα τείνουν να ξεσπάσουν (ο Ουρανός σε αντίθεση με τη Σελήνη). Διακριτικότητα, υπομονή και περίσκεψη προς τους άλλους λέει η καρδιά, αλλά πώς να το κάνουμε παραμένοντας οι εαυτοί μας ταυτόχρονα;

Αυτή η διστακτικότητα (Ζυγός) να δράσουμε (Κριός), πρόκειται να λήξει.

Το όλο μπέρδεμα ξεκίνησε με την αναδρόμηση του Ερμή στους Ιχθύες. Μια αναδρομή η οποία ξεκίνησε από την 29° των Ιχθύων, ακόμα μια αναιρετική μοίρα, που σηματοδότησε τόσο μια βραδύτητα στο να κινηθούμε μπροστά αλλά και μια εσωτερική ανασκόπηση γεμάτη ενοχές. Οι σκέψεις δεν ήταν ξεκάθαρες αλλά ήταν γεμάτες ιδεαλισμό και ονειροπόληση, χωρίς ίχνος πρακτικότητας.

Αυτό πρόκειται να λήξει.

Ο Ερμής επέστρεψε και πάλι ορθόδρομος στις 28 Μαρτίου, αλλά κινούμενος ακόμα μέσα στη Σκιά του και μέσα στο Ζώδιο των Ιχθύων, μας έδωσε έλλειψη σαφήνειας και έλλειψη αποφασιστικότητας, καθώς αναλωθήκαμε δίνοντας υπερβολική σημασία στο να συμπονούμε και να κατανοούμε τους σημαντικούς άλλους.

Αυτό πρόκειται να λήξει.

 

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟ ΖΥΓΟ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Ο χάρτης είναι δύσκολος.

Τα δύο Φώτα παραμένουν ακόμη σε έναν ευρύ αποκλίνον σχηματισμό Τ-τετραγώνου με τον Πλούτωνα. Η ψυχολογική πίεση πρέπει να ήταν μεγάλη. Η συναισθηματική χειραγώγηση από τους άλλους πρέπει να ήταν εξαντλητική.

Και αυτό επίσης είναι έτοιμο να λήξει.

 

Ο Ερμής θα κάνει την είσοδό του στον Κριό στις 17 Απριλίου, δύο ημέρες πριν από την πανσέληνο. Επιτέλους η σκέψη μας θα ξεκαθαρίσει. Μπαίνοντας στον Κριό, ο Ερμής θα έρθει σε Αμοιβαία Υποδοχή με τον Άρη στους Διδύμους.

Επιτέλους! Η σκέψη και η δράση θα γίνουν ένα. Η αποφασιστικότητα θα έρθει, και το σημαντικότερο θα βρούμε το θάρρος να πούμε την άποψή μας.

Αυτό είναι και το δύσκολο κομμάτι αυτής της Πανσελήνου στο Ζυγό και το σημείο όπου χρειάζεται προσοχή. Πρέπει να είμαστε εμείς, να μιλήσουμε για το πώς νιώθουμε και να προχωρήσουμε από το συναισθηματικό μπέρδεμα στα ξεκάθαρα λόγια. Αλλά με την αντιδραστική ενέργεια του Ουρανού πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν κάνουμε πίσω. Δεν κάνουμε συμβιβασμούς, αλλά και δεν ξεσπάμε με θυμό και ανώφελους τσακωμούς.

Ένας ακόμα αστρολογικός λόγος που μας υπογραμμίζει ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, είναι το γεγονός ότι δυο μέρες μετά την πανσέληνο ο Άρης θα εισέλθει σε εκτός ορίων κίνηση από αποκλίσεις και θα βρίσκεται σε αντιπαραλληλία με το Δία . Αχαλίνωτος, ανεξέλεγκτος, υπερβολικός, και σε κατάσταση υψηλής ενέργειας.

 

Σκεφτείτε λίγο την παρακάτω εικόνα.

Δύο ημέρες πριν από αυτή την πανσέληνο που μας ζητά να μην κάνουμε συμβιβασμούς και φέρνει κρίση στην ισορροπία των σχέσεων, θα νιώσουμε την ανάγκη να πούμε τα θέλω μας και να προχωρήσουμε μπροστά, ενώ δύο μέρες μετά την πανσέληνο, η ενέργεια μας θα είναι τόσο υψηλή που θα είναι δύσκολο να ελεγχθεί.

Υπάρχει ένα ρητό που λέει, “πρέπει να σπάσεις αυγά για να κάνεις ομελέτα”.

Αυτό θέλει αυτή η πανσέληνος από εμάς.

Nα έχουμε το θάρρος να αντιμετωπίσουμε τις αντιθέσεις στις σχέσεις και να εκφράσουμε την ατομικότητά μας, ακόμη και αν πρέπει να διακινδυνεύσουμε τη ρήξη. Πρέπει να προχωρήσουμε αργά και προσεκτικά, με καθαρό κεφάλι και χωρίς περιττούς συναισθηματισμούς. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ξαφνικές εκρήξεις και διαφωνίες, αλλά και να χρησιμοποιήσουμε όλες τις αντιπαραθέσεις με τον πιο εποικοδομητικό τρόπο. Να αναδημιουργήσουμε και να ανανεώσουμε μέσα από αυτές, τις σχέσεις.

Απλά πρέπει να σπάσουμε κάποια αυγά… χωρίς να πετάξουμε το μίγμα πάνω στους άλλους.

Να είστε προετοιμασμένοι, να είστε σταθεροί.

Χρειάζεται μόνο μια μικρή ώθηση για να βγούμε απ’ το λασπώδες έδαφος, και μετά από τη μικρή κρίση που φέρνει αυτή η πανσέληνος, όλα θα ανανεωθούν κάτω από τον Ήλιο.

 


“Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media

 

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR